Nekaunība,aizmāršība,vai kas cits?

Kāds mans paziņa kādu laiku ir komandējumā Daugavpilī,bet pa brīvdienām brauc uz mājām.Pirms kāda pusotra mēneša viņam klāt"pielipa"kāds darba kolēģis kuram pašam nav auto.Pirmajā reizē piektdienas vakarā esot teicies ka "ceļa naudu"atdošot pirmdienas rītā.Pirmdienas rītā neko vairs pieminējis nav un tā arī tgd braukājās šurpu turpu na haļavu.Mans paziņa tāds mierīgs.tolerants cilvēks kautrējās paprasīt domājot ka nu vrb tomēr pats iedomāsies,bet šams neliekas ne zinis.Bet bendžu tak par brīvu neviens nelej un Cēsis-Daugavpils nav nekāds tur mazais gabals.Saku jau savam paziņam lai tak prasa pa tiešo,kad tad beidzot iedomāsies maksāt.Bet šams saka,ka vrb cilvēks ir vnk piemirsis.Ko domājat par tādu situāciju?Kā attiecaties pret haļavščikiem?Turpinātu vizināt gaidot kamēr pats iedomāsies ka jāmaksā?

Belle_de_Jour  Tā taču ir ierasta prakse, manuprāt, visās lielajās darba vietās, ka viens ved un pārējie maksā. Sevišķi nerīdzinieku vidū, kam darbs ir Rīgā. Lielākā daļa, kas piesēdina pilnu mašīnu, ne tikai benzīnu atsit, bet pat piepelnīties dabū. Tur viss ir ok. Protams, ka jāmaksā. Nevarētu pat iedomāties situāciju, ka kāds regulārā kārtā, piemēram, savus četrus kolēģus par velti vadātu.
Lai prasa un viss, kāda tur kautrība. Tas ir pats par sevi saprotams.

preilene  Varētu padomāt, ka viņam kāds liek to kolēģi vadāt. Pieaudzis cilvēks taču – gribi, ved, negribi, neved. Var taču izdomāt iemeslu, kāpēc vairs nevedīs, ja patiesību nevar acīs pateikt. Ir pašam jārīkojas, nevis čomam uz pleca jāraud..

Un, vēl jo vairāk, ja tas kolēģis kā kompānija sūdīgs – ko sevi mocīt?

Es, piemēram, mierīgi pateiktu – sorry, nevedīšu, man pa ceļam citi plāni.

Paula6  Es teiktu, ka tam līdzbraucējam vienkāŗsi nav pašcieņas! Ja jau solīja samaksāt, bet "aizmirsa", tad es šoferīša vietā tā smalki "pa ceļam" uzaicinātu viņu uz kafiju un tad redzēs, vai neierunāsies kauns (kuru daudzi vispār nepazīst) vai kādas goda jūtas. Ja nē, tad mierīgi pateikt, ka kādu daļu no brauciena izdevumiem(benzīns, amortizācija u.c.) nomaksāt nedēļas beigās. Nu nezinu, mans godaprāts tādu situāciju gan nepieļautu!
Bet LaskovijMerzavec...sieviete noteikti pateiksies pacienājot savu šoferīti ar kaut ko garšīgu, kafiju vai arī mīļu buču uz vaidziņa galu galā!

siikaa16  Komandējuma ceļa izdevumus (vispār visus izdevumus) atmaksā iesniedzot čekus. Ja firma atmaksātu ceļu, tad jau nesūdzētos. Jeb kurā gadījumā kolēģis nesmuki izdarās.

jurks  Nekas nav mūžīgs, pienāks brīdis kad varēs atcerēties šo laiku un, var būt, pat tā, ka ar vieglu nopūtu un piebildi: labi ka nerealizēju nevienu draņķību pret viņu, nesasmērēju savu garīgo ar kautko, par ko varētu nožēlot, bet izmainīt vairs nevar! Šad tad tā gadās! Un vēl labākais tad, kad šis, itkā, neapzinīgais draugs ir tas, kurš vienīgais nāk palīgā grūtā brīdī!!!!! Morāle tāda: skaties tālāk uz priekšu, jo nevar zināt ko Dzīve ir ieplānojusi tuvākajā- tālākajā nākotnē!!!!!!!

Labrador  Katraa zinjaa taadus , kaa liidzbrauceejs , ljoti ciena Latvijas sievietes , ar taadiem veido attieciibas. Jo esi lielaaks , jo lielaaka sievieshu piekrishana.

Piparkuka  Piemirsis noteikti nav! Viņam ir izdevīgi.
Varbūt nav naudas, reāli?! Un- ir jāpaprasa "Varbūt tu varētu man iedot.... eur, jāielej benzīns!"

Piparkuka  Ir ļoti liela atšķirība- vai tu kādu vadā pats labprāt vai tev kāds kolēģis "uzsēžas" un tevi izmanto.
Mēs arī esam braukājuši uz mājām no darba (kur būtu jābrauc +/- 10 min pa Rīgu) caur Jelgavu, caur Ķekavu, caur Ogri. Un vēl sazin kurieni, jā- Saulkrastiem u.c. Jo- tu braukā un kādu ved mājās vai tevi ved mājās... pie reizes draudzējies un pļāpā vai esi divatā.
Bieži vedu kolēģi uz mājām no Rīgas uz Baložiem- caur Salaspils hesu, Ķekavu- apļus braucām pēc darba:) Jo es tā gribēju....
Un mani veda no Ķengaraga līdz centram cauri Jelgavai.

Ginese  Kur ir problēma- nav pa ceļam,braucu Z- virzienā! Atvaino!

Kristaps89  Varbut vajag paprasit?es ar nedotu ja neprasitu 2021-01-05

gunda10  Haļava ir svēta lieta ja kas , bet var jau kaut ko paprasīt , meitenes par velti vizinātu īstu zaudējumu taču nav , ideālais variants dzīvē ir tikai Dievs vien zina kam . 2021-01-07

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu