Nekaunība,aizmāršība,vai kas cits?

Kāds mans paziņa kādu laiku ir komandējumā Daugavpilī,bet pa brīvdienām brauc uz mājām.Pirms kāda pusotra mēneša viņam klāt"pielipa"kāds darba kolēģis kuram pašam nav auto.Pirmajā reizē piektdienas vakarā esot teicies ka "ceļa naudu"atdošot pirmdienas rītā.Pirmdienas rītā neko vairs pieminējis nav un tā arī tgd braukājās šurpu turpu na haļavu.Mans paziņa tāds mierīgs.tolerants cilvēks kautrējās paprasīt domājot ka nu vrb tomēr pats iedomāsies,bet šams neliekas ne zinis.Bet bendžu tak par brīvu neviens nelej un Cēsis-Daugavpils nav nekāds tur mazais gabals.Saku jau savam paziņam lai tak prasa pa tiešo,kad tad beidzot iedomāsies maksāt.Bet šams saka,ka vrb cilvēks ir vnk piemirsis.Ko domājat par tādu situāciju?Kā attiecaties pret haļavščikiem?Turpinātu vizināt gaidot kamēr pats iedomāsies ka jāmaksā?

Tessa  4. Norēķinoties ar institūciju darbiniekiem par komandējumā vai darba braucienā izlietotajiem finanšu līdzekļiem, ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekama tā izdevumu daļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas saskaņā ar likumiem veicamas par to izdevumu daļu, kas pārsniedz šajos noteikumos noteiktās normas:

4.1. komandējuma dienas naudai;

4.2. darba brauciena kompensācijai par papildu izdevumiem, kas darba specifikas dēļ rodas ceļā;

4.3. darba brauciena izdevumiem par viesnīcu (naktsmītni).

likumi.lv

Ilita  Vienkārši ir tādi cilvēki, kuri nav audzināti.

Šeit jau stāsts par to līdzbraucēju, ne šoferi. Pirmkārt, solījās maksāt. Nemaksā. Otrkārt, ja nemaksā, bet regulāri izmanto iespēju braukt ne ar savu mašīnu, tad parasti parūpējas par kādu dāvaniņu - kaut ko nopērk - simboliski vai arī lietderīgi, labāk jau otrais variants.
Ir cilvēki, kas ciemos arī iet tukšām rokām.
Un tomēr, ja nopērc kaut mazumiņu, tā ir tāda kā cieņas izrādīšana otram. Kur nu vēl, ja cilvēks regulāri ar Tevi rēķinās un ved ar savu mašīnu.

marija19561956  Man jasaka ,ja ir avis,tad atradisies ari vilki.Sodien tadu izmantotaju ir daudz,tikai nevienam nav jakautrejas pateikt patiesibu acis un vairak neizpalidzet.Pilnigi piekritu pirmaja reize var but par velti,bet nevis katru nedelu.Necienu cilvekus ,kuri censas izmantot otru cilveku sava laba.

cerise8  Ja situācija aprakstīta precīzi, tad tā ir vienkārša nekaunība. Daži te komentāros iepīkstējas par to, ka naudas esot žēl. Tāda sajūta, ka gadā viņi varbūt nobrauc 10 000 un par viņu auto rūpējas kāds cits. Svarīgāka par finansiālo pusi ir atbildība, kas pievienojas ar pasažieri, kurš sveiks un vesels jānogādā no punkta A uz punktu B.
Ja jau šoferītim radies jautājums, tad saprotams, ka viņš tīri labi iztiktu bez šāda haļavščika.
Risinājums - izdomāt atteikumus pirmajām reizēm. Kad tas būs paveikts, tad viņš spēs pateikt arī vienkārši nē.

saulite34  Parasti tie cilvēki ,kas neko nedara par velti,paši pasaka cik tas maksās,bet šeit iznāk,ka tāds mierīgs ,tolerants šoferis baidās pateikt acīs ,cik konkrēti jāmaksā darba kolēģim par vešanu ,bet toties nekautrējas aprunāt aiz muguras cilvēku.

LaskovijMerzavec  Tad jau pēc analoģijas - aizvedot uz mājām sievieti, pēc randiņa, vinai netikai jānorēķinās par kapiju , ko izdzērusi (kā te daļa uzskata), bet arī vēl kāds eiro jāiedod, par degvielu un mašinas amortizāciju. Un ja vēl siltais beņķis ieslēgts!!


Šitā jau pat vairs nav kapeikp***....

edding  Gribētos uzzināt tos darba devējus, kuri tā naski un 100% apmaksā braucienu darbam uz citu pilsētu. Deputātiem un varbūt valsts iestāžu darbiniekiem, jā, bet biznesmeņi to dara ļoti reti.
Personīgi es maksātu, jo lai par pašsaprotamu uzskatītu, ka tevi ved par pliku paldies, pērk benzīnu, kurš dažbrīd dārgāks nekā bagātajās Eiropas valstīs, nu piedodiet, ir cūcība.

Reds  Mans paziņa izlasīja tēmu un teica ka tavam paziņam vajagot pa tiešo izrunāt to, neizskatoties ka baigā bēda , jo tavs paziņa jau tāpat braukā uz to Daugavpili, līdz ar to nu muļķīgi runāt par kaut kādām papildus izmaksām, bet divatā braucot loģiski būtu ceļu uz pusēm dalīt. Es jau neko, to mans paziņa teica. Teica, lai es atbildot, jo viņš tāds kautrīgs. Tāpēc pats neraksta un nevienam neko nesaka :D

Fanfara  nu nez, varbūt tas pasažieris kāds bibliotekārs, zinātnieks vai skolotājs? vienkāŗši , ja samaksās par bendžu, nebūs maizītei! mentiem gan.....paskatieties, kādas algas tagad! un CA inženieriem-gejropas varenie rūpējas par drošu aizmuguri, lai rebes bīdīt un okupēt teritoriju būtu pavisam droši

DanaL  Nelieti, te vairāk runa nevis par šoferīti, bet par to līdzbraucēju, viņš jau tās kapeikas ...š. Nu vismaz kafiju vai kādu karstāsuņa porciju noteikti.

siikaa16  Braucot sarunas laikā var taču pajautāt, kuru pirmdienu viņš domāja samaksāt.
Komandējuma izdevumus un attiecīgi pēc likuma samaksā tikai valsts un pašvaldības iestādes. Pie privātajiem neviens ceļu neatmaksā. Piem. celtniecībā strādājošiem. Objekts citā pilsētā tiec kā gribi, neviens neko neatmaksās. Labi ka naktsmītni firmas šefs nodrošina.

dabasmiilis  Garā ceļā pie stūres noguris var arī aizsnausties , bet tā kompanjons ,kas uzpasēs!

Bet kādēļ mums jārisina sveša cilvēka problēmas ,ja jau pats kompanjonam neko nesaka , tad viņu tas nemaz tā nopietni neuztrauc...

Ja nu vienīgi grib piķi dabūt - bet kā nekā - solīts makā nekrīt!
Ja nepatīk ,lai neņem mašīnā un viss , citādi nav pa čomisko - acīs ne pīkstiena ,bet aiz muguras čīkst!

MrAction  Vienreiz vajag vinju aizmirst un nepanjemt. Varbut tada veidaa?

Fanfara  Rakstā minētā vispār nav nekāda problēma. Mūsu pilsētiņā vajag videokameras ik uz soļa, bet gejropas liberastu organizētās pārspīlētās noziedznieku interešu aizstāvības dēļ kameras aizliegtas. tas nekas, ka friclandē kameras IK UZ SOĻA. Man jau pasen šķiet, ka tie mūs muļķo & iznīcina, kopš izdzirdēju "Mans suns ir letiņš", līdz tam bija transa miegs.

edding  Parasti ir tā- 1 ved, izmanto savu auto, pārējie līdzbraucēji sametas degvielai. Ja tālāki vai biežāki braucieni.

coldlands  21:50 hrenova tev sajūta.
Ir jābūt galva traumētam, lai pīkstētu par nemaksāšanu neprasot to. Cita lieta ja sarunāta apmaksa, bet pasažieris nemaksā, izdomādams atmaskas.
Pats es līdzbraucējus neņemu jo nepatik pasazieri(izņemot draugus, darba kolēģus), bet nu ne jau dēļ samaksas.
Tagad zinu vienu, ja kāds no Latvijas palūgs parvietot no lidlauka, vai ostas, obligāti prasīšu naudu, un randevū Latvijā ar tantu tik pēc papīra parakstīšanas, ka visi tejateri, elektrickas, tirgus cīsiņi ar kakao samaksa uz pusēm.

Tessa  koldland, gudrs tants atnaks ar rudzupuķem un visi tavi papiiri bus kaķam zem astes, sirds izkusiis, talak zagss un vse, kirdik tavai vientuļnieka dziivei.

raina1970  Bez skaidras un tiešās valodas tur līdzēts nebūs nekas. Un pavisam vienkārsi -- kad tas frukts taisās sēsties mašīnā- noprasīt-- a nauda Tev ir? par benzīnu būs tik un tik.. Sitādi haļavščiki ir japārmāca jo ātrāk jo labāk.

hjuumans  tāpat kā laskovijs, es naudu par braucienu neprasītu.
bet!
ja tā vizināšanās kļūtu regulāra, tad gan cita lieta, jo kā savukārt minēja tessa, komandējuma ceļanauda tiek apmaksāta. abiem.

esmu kautrīgs cilvēks un man neskaidros gadījumos ir stulba sajūta, jo pārāk daudzi cilvēki nerunā skaidru valodu. piemēram, šoferim ir skaidri jāpasaka, cik maksā zupa tudi-sjudi un tā arī pateikt, skaidri un gaiši, tā tā, tik un tik. sjo, skaidrs!
tātad, ir jādot tik? oukei. ja es būtu pasažiera vietā un nav skaidrības, cik tad ir jādod, tad sākās situācijas, kad ir jādomā pašam, cik dot. būs par daudz, būs par maz? un tad ir jādomā, vai tikai mājienu valodā dzīvojošais šoferis padomās, ka esmu skops vai šķiežos ar naudām, tb neapdomīgs. un tad tu to naudu dod un otrs sāk tielēties - ņemt grib, bet ir jāpatarkšķ tipa "ojj, nu nevajadzēja, es taču pa draugam(lai arī naudu ņemt grib!)" un šitas gadas bieži, tad es saku - labi, ka negribi naudu ņemt, tad neko. un iebāžu dvacānu atpakaļ makā.
un tad otram seja izstiepjas, kā nedēļu sens hēlija balons. jo naudu ta viņš gribēja, bet taču ir jāpatirš šitas penteris ar laušanos, vai ne?

tāpēc, es ciest nevaru šitās situācijas. pasaka, sarunā - sjo!

ja divi pacani šādi brauc, šoferis pasaka praisu, tad abi samet. viss. nekāda teātra. bet ja ne viens, ne otrs nejēdz skaidru valodu runat, tad cieš un domā čorc zina ko viens par otru.

elsa  Ja ir auni, tos parasti cērpj.
Man nav problēmas paprasīt var vizināšanu naudu, jo tas ir mans auto un no zila gaisa tas nerūks.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu