Vislabākā iekārta.

Sociālisms tas nebija.Komunisms ir utopija,bet kapitālisms ir sevi izsmēlis.Baumo,ka atgriež feodālismu.Tas ir-Kam ir ,tam tiks dots,kam nav,no tā tiks ņemts.Tātad kastu variants?

Labrador  Eiropā izzūd vidusslānis un vidējais eiropietis ir apmēram nacistiskās Vācijas ebreja statusā. Par kapitālisma brīvo tirgu - tāda nav, Hitlers šādu saimniekošanas modeli nosauca par spekulatīvo kapitālismu. Viens otram biržās tirgo gaisu , to vēl apdrošina. Nevienu jaunu godīgu , talantīgu spēlētāju mūsdienu biznesa pasaulē neiebildīs , jebkuru progresīvu izgudrojumu un izgudrotāju nostums malā.

rinkulis  Labākā iekārta...kam?
Vajag saprast vienu lietu - visums ir tā iekārtots, ka entropija visu laiku pieaug, ja nekas netiek darīts. Respektīvi sistēmas nesakārtotības pakāpei ir tendence tikai palielināties. Lokāli tam pretī var darboties apziņa(intelekts) - kaut ko sakārtojot, transformējot. Diemžēl, cilvēkam ir tāda utopiska doma - ka reiz kaut ko izveidos (valsts iekārtu vai ko) un tad mūžīgi mūžos varēs dzīvot cepuri kuldams un neko nedarīt. WRONG! Tā nav. Ja grib, lai sistēma (vienalga kāda) strādātu - ir jādarbojas pretī entropijai - ir jāaizstāv savas tiesības, jo citādi bardaks pletīsies tik plašumā. Nevar vienreiz uzcelt māju - un tad par to nelikties ne zinis - kanalizācija aizies ciet, jumts sāks tecēt, nezāles apaugs apkārt - utt. Visu laiku notiek cīņa ar vējdzirnavām.

Savā ziņā autoritārisms nav sliktākais modelis, ja vien tas nav apaudzis ar nepārredzamu taustekļu mudžekli - tad ir viegli restartēt. Jebkurā gadījumā galvgalim jābūt kompaktam un efektīvam, sabiedrības locekļiem-izglītotiem un sirdsgudriem. Ja kaut kā nebūs - entropijas pieauguma tempi kāps.

AivarsN  Tieši tāpēc jau ieviesa demokrātiju, jeb partokrātiju, kas būtībā ir savtīgu, varaskāru, pērkamu ļautiņu grupas, kuras gatavas izpildīt jeb kuru, pat visnecilvēciskāko lielo leļļu meistaru komandu, kā paklausīgi šuneļi. Tieši to varam novērot tagad, cilvēktiesību atņemšanu un holokaustu uz iesnu vīrusa rēķina. Tikai tautas izvirzīts un apstiprināts valsts vadītājs ar savu komandu var realizēt tautai labvēlīgu politiku, jo nav ne uzpērkams, ne arī kā citādi ietekmējams no naidīgi noskaņotiem ārējiem spēkiem.

laukroze  2020-12-18 22:48 ..
jā svešās zemēs maksā vairāk , un??? ko tad pats darīji, lai kļūtu par vergturu citiem, vai pats sev??
strādnieks jau būtībā ir strādnieks, tik secinu, kalpa dvēslei ar par kalpu palikt.

Chris1986  Te saka, ka mums ir demokrātija, ka varam ievēlēt tos, ko gribam. Un, ka nav ko žēloties, jo paši viņus esam ievēlējuši. Bet tas viss ir feiks, jo neviena kreisā partija, kura deklarē, ka iestājas par sociālismu, nemaz netiek pielaista pie vēlēšanām. Partiju daudz, bet visas ir labējas vai centriskas, neviena pat ne sociāldemokrātiska. Un, ja kāda kreisā parādās, tād to mudīgi nošauj ar propagandas liegabalu - tipa, čeksti, krievi, okupanti. Nu, un mūsu vidējais vēlētājs ir tāds, kāds ir - uz viņu labi iedarbojas šī valsts kultivētā apsaukāšanās, lai likvidēta jebkādus idejiskos konkurentus sev. Pietiek tik piesaukt Sibīriju, un labējās kapitālistu roklaižu partijas atkal ir uzvarējušas. Un tā visus 30 gadus

Labrador  Pieļauju , ka iestāsies totālā koviddiktatura. To atbalstīs ierēdņi un liela daļa abstulbinato.

coldlands  18:01 tu jau tāda paša kalpu dvēsele vien esi, tikai ar mazākiem ienākumiem, lieko svaru, un veca.🤷♂

Vaukskis  Labākā iekārta ir tā, kas ir pašlaik. Urā!
Pasarg ´dies no tādas Latvijas tautas izvirzīta un apstiprināta valsts vadītāja, vismaz ne tagad!
Lai dzīvo koviddiktatūra, ja vajadzīgs! Nost ar likteņa izaicināšanu!
Čekisti, krievi, okupanti nav apsaukāšanās, bet fakta konstatēšana. Par laimi, pašlaik vēl pietiek saprātīgu cilvēku, kuri visādas kreisās partijas neatbalsta. Pārējie lai ignorē vēlēšanas un rullēs tālāk arī bez viņiem.

AivarsN  Vislabākā šī iekārta ir noziedzniekiem. Tikai tie par to var priecāties.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu