Vislabākā iekārta.

Sociālisms tas nebija.Komunisms ir utopija,bet kapitālisms ir sevi izsmēlis.Baumo,ka atgriež feodālismu.Tas ir-Kam ir ,tam tiks dots,kam nav,no tā tiks ņemts.Tātad kastu variants?

Sigvarts  @Lija 11:28 Vari neuztraukties un pasaudzēt savus nervus! Ir nopublicēts provizoriskais vakcinācijas kalendārs.
https://www.tvnet.lv/7136055/zalu-valsts-agentura-publice-provizorisko-vakcinesanas-laika-planu
Vari apskatīties, kad varētu pienākt Tava kārta, ja vien tā vispār pienāks.

Mums ir ļoti bailīga un neizlēmīga valdība. Pašlaik inficēšanās skaitļi nedēļas laikā dubultojas. Tas nozīmē, ka tas process vairs vispār nav kontrolējams. Tie ir tikai apstiprinātie gadījumi - testēti cilvēki. Cik vēl ir inficēto sabiedrībā, neviens nezina, bet viņu noteikti ir daudz vairāk. Tur būtu vajadzīgi pētījumi, lai noskaidrotu patieso situāciju. Es domāju, ka turpmāko 6-8 nedēļu laikā Latvijā ar šiem pieauguma tempiem varētu inficēties vismaz miljons cilvēku.
Ar šiem pieņemtajiem ierobežojumiem un piebildi "ja nespēsim, tad būs jāierobežo pārvietošanās" ir daudz par maz, lai to apturētu. Tā ir astes ciršana sunim pa galiņam. Šeit vajag uzreiz pilna spektra ierobežojumus, vai arī atzīt zaudējumu un likties mierā. Jebkurš dakteris pateiks, ka antibiotikas ir jādod uzreiz pilnā devā un pilns kurss, nevis pa pusītei un ar pārtraukumiem, citādi slimība var kļūt vispār neārstējama.

studentka  Kapitālismam un sociālusmam tak daudz dažādu formu. PSRS sociālisms ar centralizētu plānveida ekonomiku, valsts monopolu kur visi bija +/- vienādi nabagi, stipri atšķiras no Ķīnas sociālisma, kur valsts visos veidos atbalsta tirgus ekonomiku, bet tur notiek milzīga sabiedrības noslāņošanās. Tāpat ar kapitālismu-Zviedrijā, Norvēģija - ar augstajiem nodokļiem tiek panākta attīsta sociālā joma un tas jau vairāk sāk līdzināties sociālisma ideju realizācijai. Vairāk problēmu ur ar demokrātiju, kas soc. valstīs praktiski nav, bet kap. valstīs notiek demokrātijas liberalizācija,devalvējot tradicionālās vērtības.

Sarma  Sigvart, uzreiz un pilna spektra ierobežojumus vajadzēja 2019. g. decembrī, kad pildot nez kādu aizjūras biljonāru direktīvas (es=friču, kādas gan vēl citas) burtiski sūca iekšā ieceļotājus, kurus pēc tam simboliski izolēja
gada sākumā vienu grupu potēs, gada beigās-citas, bet blaknes var parādīties arī pēc n- gadiem, un nākamajām paaudzēm. Tā tomēr ir gēnu inženierija. Un to pielieto uzpūstas problēmas risināšanai.
Tā vien izskatās, ka aizjūras biljonāri grib iedzīvotāju brīvu piejūru.
Lai tie iet ar savām vakcīnām un saviem uzpirkteņiem ātri & tālu!
Studentka, paldies, reti gadās lasīt ko profesionālu

Reds  Lija - kaut ko prese runā ka ASV un Anglijā jau sakas vakcinēsanas - ta ka brīnumainā kārtā laikam paši pirmie vairs nevaram būt, bet lasīju ka seši arī nomirušī īsi pēc vakcinēšanās - teiksim kā tagad moderni "nomiruši ar vakcīnu", iespējams, ka ne no vakcīnas. Nu prāta darbs protams ka nav vakcinēties ar nepārbaudītām vakcīnām - pa pusgadu/gadu nevar izstrādāt un pārbaudīt medikamenus - parastas zāles testē gadiem, pirms paliaž tirgū.

Visiem iesaku pagaidīt vismaz pusgadu un paskatīties cik vakcīna būs droša, spriežot pēc tiem kas vakcinēsies pirmie.

Lija  Diemžēl mēs esam palikuši pārāk maz priekš šadiem eksperimentiem. Katrā gadījumā pirms vakcinācijas tā ir katra paša atbildība, notestēties uz covid, ja "+"- nav ne1 iemesla vakcinēties ne šodien, ne nākotnē.
Nevardarbīga izeja, protams, ir arī no šīs bezizejas. pm.

Sigvarts  @Sarma 12:47
Mani pilnīgi neinteresē, ko vajadzēja darīt 2019. g, man neinteresē, ko vajadzēja darīt vakar. Mani interesē tikai ko es varu darīt šodien, ko vajag darīt rīt un visas turpmākās dienas. Un es nekādā veidā no Taviem nīstajiem fričiem neatšķiros. Man un viņiem ir vienas un tās pašas intereses. Vai Tev nav vienalga, kurš uzsēžas uz kakla - es vai fricis.
Es esmu izslimojis, mani personīgi vairs C-19 neuztrauc. Tomēr man apkārt ir ļoti daudz cilvēku, kam tas vēl ir priekšā, un kā viņiem veiksies, kā viņiem beigsies, tas ir smags jautājums. Vakcīna pēc iespējas ātrāk viņiem ļoti noderētu. Un par to drošību - ko tikai cilvēki sev nespricē iekšā, un dzīvo tālāk. Cilvēks ir ļoti izturīgs.

kvarts  Vislabākā iekārta būs pēc trešā pasaules kara, kad izdzīvojušie varēs ar akmens instrumentiem sev pārtiku gādāt...

bumpastiks  Un par to drošību - ko tikai cilvēki sev nespricē iekšā, un dzīvo tālāk. Cilvēks ir ļoti izturīgs. C)
PIPEC!Nu ja tā,tad tak ar to covidu ar var dzīvot tālāk,ja tas cilvēks ir izturīgs.Bet nu NEKĀDĀ GADIJUMĀ NEVAR ļau sev laist iekšā kaut kādus nepārbaudītus mēslus ar domu,a vos proletit!
Nevajag izaicināt likteni!Vismaz manā paziņu lokā neviens netaisās skriet uz to vakcīnu!

AivarsN  Vēl ne tik senā pagātnē, cilvēki bija daudz sirsnīgāki, godīgāki, palīdzēja viens otram un pat naudu aizdeva uz goda vārda, kuru arī turēja. Pietiekami ilgi esmu nodzīvojis šajā pasaulē, lai spētu salīdzināt. Resursi ir pietiekami vismaz 10 reizes lielākam planētas iedzīvotāju skaitam un nevis izdzīvošanai, bet labi nodrošinātai un pilnvērtīgai dzīvei. Tikai resursi speciāli tiek nelietderīgi izmantoti un pat iznīcināti, lai būtu iemesls samazināt planētas iedzīvotāju skaitu, vieglākai kontrolei pār tiem. Cilvēku sliktākās īpašības speciāli tiek attīstītas, bet cilvēciskās, diskreditētas un izskaustas. Te neliels kopsavilkums, lai vieglāk saprast kā tas darbojas.

https://youtu.be/mNNq0I_2hhw

laukroze  studentka drēbi runā, tik piebildīšu, Norvēģijā ir nafta- melnais zelts, kas ar palīdz stutēt ekonomiku, un nav tādu postpadomijas shēmotāju kā , piem, mums lembergs, šļēle , utt.

un te nu esam ar 5partijām opozīcijā, kuru programmas pa lielam neko daudz neatšķiras, un ASV un citās attīstītās demokrātijās mainās varas : republikāņi vai demokrāti, cik ilgi mums jāattīstās kā sab. kopumā, lai max būtu kādas 3 partijas , ne vairāk????
tik retoriski pavaicāju..:)

coldlands  ...katram no nosauktajiem periodiem bijis gan pozitīvas, gan negatīvs blaknes...
Vai varētu lūdzu precizēt pozitīvas blaknes piemēram feodālā perioda laikā, piemēram cilvēka, kas nebij kungu kārtas?
Būtu ļoti interesanti noklausīties gudras tantas viedokli☝

av2  Gudri muuldeet ir vienkaarssi te. Kaadas passai ta idejas ir, a? Nav ? Taa jau domaaju...:(
Kaa piedabuut cilveekus neslinkot, maaciities, neapaugt ar taukiem? Nekas universaalaaks/iedarbiigaaks par naudinnu nu nav izdomaats , pagaidaam. Nee nu, veel var "godarakstus" iedot, par labu darbu, kaa sajuzaa bija :))

Drole  >>17:56

US partiju ir uz pusi mazaak, nekaa divas... rotee tikai izkaartnes.

https://youtu.be/VKw_T9BDL4c?t=410

AivarsN  Par tiem inficēšanās skaitļiem var tikai pasmaidīt. Ja nu jau katru dienu pa tūkstotim inficēto un tas ir tikai no pārbaudītajiem, jeb niecīga daļa no faktiskā, tad cik vēl palikuši tādi, kuri vēl nav sastapuši un uzveikuši to vīrusu? Kad būs iegādātas vakcīnas, praktiski jau visiem būs dabīga imunitāte un valdība varēs tikai paši sevi vakcinēt, jo neviens loģiski domājošs cilvēks uz to labprātīgi neparakstīsies. Protams, ka valdība darīs visu iespējamo lai piespiestu vakcinēties. Un tad nu tiešām beidzot tautai var beigties pacietība un notikt apvērsums.
Kas motivē cilvēkus strādāt? Bet kas motivē rūpēties par saviem ģimenes locekļiem, nesaņemot par to naudu? Tieši tāpēc jau tiek kultivēts egoisms un ārdītas ģimeniskās vērtības, jo katrs indivīds par sevi ir vieglāk kontrolējams un paverdzināms, mīlestību aizvietojot ar spožiem grabuļiem. Brīvā, veselīgā sabiedrībā, tās locekļiem vienam pret otru ir tāda pati attieksme, kā pret savu ģimeni. Ne tikai strādāt pēc vislabākās sirdsapziņas, bet pat savu dzīvību gatavi atdot, lai glābtu citus, itkā svešus cilvēkus. Un tas ir tikai normāli pat skudrupūznī, bišu stropā, kur nu vēl augsti saprātīgu būtņu kopienā. Tikai tāpēc jau izdomāja valstis, atšķirīgas valodas, reliģijas, lai sašķeltu agrāk vienoto civilizāciju. Ir pēdējais laiks visiem apvienoties, lai padzītu parazītus.

vilks28  Es par Mahno .

Chris1986  Nu, tiem, kas priecājas, ka sociālisms PSRS (Krievijā) pazaudēja un tur atgriezās atkal kapitālisms, der atcerēties, ka sabiedrība neattīstas lineari, bet gan pa spirāli

laukroze  colandiņ, tante, tev spešalī iegulēja:

Feodālisma sistēmas izveidošanās Eiropā veicināja arvien straujāku tās ekonomisko attīstību. Izplatījās izglītība, veidojās jauns ekonomisks un sociāli politisks fenomens — Eiropas feodālā sabiedrība

citātiņu, ja tu būtu tiešām mācījies skolā vēsturi, diez avi sēdētu pie svešzemju vergturiem, a tagad tikai atliek tipa pa vāvuļot, teiksim tā ohu jā:DDD

coldlands  20:54 jebkura sistēmā izglītību vajag nedaudz veicināt, (tur pat dundukam jāsaprot) jo ar kapli un lāpstu vairs nepietiek, lai nodarbinātu parasto strādnieku.
Kas attiecas par svešzemju vergturiem, nu tie labāk maksā nekā dzimtenes vergturi, tam ta prātiņš tantukam pietiek, lai saprastu?!

AivarsN  Izglītības sistēma vergiem ir ļoti īpaši veidota, lai nezinātu neko lieku, kas pašam patstāvīgai dzīvei varētu noderēt. Savādāk vēl pats savu biznesu izveidos un lielajiem oligarhiem nebūs kas strādā pie konveijera. Patreizējā iekārta skolās tiek pasniegta kā civilizācijas augstākais sasniegums, cik vien iespējams nogānot iepriekšējās iekārtas, bet pirmskristianizācijas laiku, vispār cenšas pielīdzināt akmens laikmetam. Lai gan vismaz no cilvēcības un garīguma viedokļa, cilvēce nevis attīstās, bet totāli degradējās. Un kādu gan patiesību var gaidīt no sātana pielūdzējiem? Melošanas meistari. Un vai cilvēkiem būtu jāpakļaujas? Bet nu jau drīz viņus izvedīs tīrā ūdenī un uzzināsim visu, kas un kāpēc tagad notiek un kā mēs tik zemu varējām krist.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu