Komandantstunda Latvijā

Šis viss tikai un vienīgi priekš jauniešiem. Kad jūs esat kādu pieaugušo redzējuši, kurš šajā brr.. nelaikā kkur pa nakti vandītos apkārt? Nu, un gaiss Latvijā arī kļūs tīrāks, ja vismaz kādas stundas transports nebraukās apkārt. Šitā varētu atstāt uz visiem laikiem :)
Es vispār nesaprotu - brīvdienās personīgās mašīnas bija ielās tikpat daudz, cik vienmēr - kaut veikali ciet un ciemos nedrīkst braukt. Skaidrs, ka 95% tajās brauošie tomēr braukāja ciemos un tādējādi pārkāpa likumu, braucot ciemos - jo citur jau tik masveidīgi nemaz nebija, kur braukt

Ilita  Labi, tas saprotams - lai ierobežotu trakuļus gaidāmajās Jaungada brīvdienās (naktīs), bet kaut ko varēja attiecināt arī uz dienas laiku.

rinkulis  Nevar paciesties pāris "svētku" naktis--> nevar paciesties pāris vienkārši naktis-> nevar paciesties pāris diennaktis--> nevar paciesties pāris nedēļas->nevar paciesties pāris mēnešus-> nevar paciesties pāris gadus--> hopā hopā hopā mūža ieslodzījums...

Darbība darbības pēc, kas uz "statistiku" nekādu iespaidu neatstās.

coldlands  Tracina šie kretīni, kas uzaudzējuši resnas dirsas kopā ar diabētu, pieraduši sēdēt mājās, lūrēt degpunktu, un noriet citus.
Tak sēžiet mājās, nelienat ārā, neceļojiet netusejiet, ieslēdzieties savos mājokljos, un pūstiet.

rinkulis  Vecais - tev uz Ķīnu pa taisno...tur ir komunisms -pie varas Ķīnas komunistiskā partija - tu tur jutīsies laimīgs. Ko tu šeit vēl dari?

neratni_stasti  Vai, coldland, kādā sakarā vispār uz Tevi attiecas ierobežojumi, kas ir LV, ja Tu šajā valstī nedzīvo? Taču šūmēties nez kāpēc vajag, jēga kāda? Kā Tevi ierobežo Latvijas valdības lēmumi? Vecgada naktī, pusnaktī ar laivu pāri līcim grasījies irties, bail no robežsardzes kutera, ka nenoceļ no trases?

hjuumans  maskas jums nepalīdzēs. tas tā nenotiek. tā ir ilūzija. kāpēc jūs esat pilsētās, ja kontakts ir tik bīstams?
maskas vīrusu neaptur, pamēgini to aptvert.
tas nenozīmē, ka maskas ir bezjēdzīgas. tu vari pasargāt kādu no nesmuka feisa. kovidam pohrenu uz maskām.
trakākais ir ši iekšējā pašpārvētrības sajūta - es nēsāju masku, esmu tagad ūbercilvēks.
tas tā nestrādā! tas ir kā ar mutautiņu no gonorejas sargāties. ok, aptin krānu ar lupatiņu, bāz maukā un ceri nedabūt augoņus krānā. tas tā nestrādā!

hjuumans  vīrusa izmērs ir pieci nanometri, jā tas parasti atrodas uz ogļūdeņraža molekulas. bet... vīrusam audums ir kā kosmoss. tu saproti, kas ir izmērs ir 20 - 40 nanometri. tas ir tūkstošiem reižu mazāk kā jebkuram cilvēku izgudrotam audumam?
jā, doma ir tāda, ka audums aiztur ūdens piles. bet.. neaiztur ilgāk par ļoti īsu laiku.
iedomājies, ko nozīmē 35 nanometri. tas ir mazāk kā tūkstoš reiz tūkstoš reižu par jebkuru molekulu. vīrusi ir mazāki kā nukleoīdi tūkstošiem reižu. nekāds audums pasaule to nav spējīgs aizturēt nekādā vispār. jums vnk melo! tie ir meli.
tā nav aizsardzība, tā ir ilūzija. ja tu man netici, ok. pārbaudi!
saproti pats, kas ir vīrusi un kā tie izplatas. sevis dēļ!

coldlands  22:07 pagaidām nē, bet ārpasaules spiediens uz Zviedriju paliek aiz vien spēcīgāks, un paliek baisi par ierobežojumiem.
Par maskām man uzspļaut, man nav grūti to uzlikt, bet man patīk pasēdēt kafejnīca, uzest kūciņu ar kaffe, piešaut konjacinju. Aiziet uz restuzi paēst....
Vēl es negribu vakcinēt sevi, bet ir valstis, kas jau tagad laidis valsti tik tos piplus, kas būs vakcinēti. Tātad ja es to neizdaru, tad kirdig, sēdi majas, un skaties teljuku.

Geisha  Nu tik stulbi lēmumi ir tikai Latvijā. Vispirms dzemdētājām uzliek uzpurni. Tagad komandstunda. Nu pilnīga polārlapsa.
Vācijā arī veikalā ir jābūt uzpurnī, pieturā un transportā arī uzpurnī, tusiņi atcelti, pirtis un baseini ciet.
Ko darīt tiem kam darbs beidzas vēlu? Kā tikt majās? Ne jau visiem ir savs autiņš ar kuru var tikt no darba majās. Sabiedriskais transports kursēs? Taksis? Vai kā?

raina1970  Lēmumi par komandantstundu ieviešanu nav tikai Latvijā- arī Lietuvā, Čehijā, Dānijā, Izraēlā, droši vien arī vel citur. Vai tas palīdzēs, vai tam ir jēga- tas ir cits jautajums.Ja darbs beidzas tajā x laikā,tad visticamāk darba devējam ir jādod kāda izziņa darbiniekam..

Pilskungs  Visa vaina, ka ierobežojumu ir par maz - vajag vairāk. Sevišķi šādām izlaidīgām kundzītēm !

RRAGANA  Man liekas, visi jau aizmirsuši pavasara komandantstundas pat dienas laikā Francijā, Itālijā, vēl kur tur. Vajadzēja mērijā dabūt atļauju un ar to pārvietoties ikdienas gaitās! Ko te raudat! Vai maz zinat, kā jaunieši tusē apkārt baros? Lai sēž mājās pāris naktis, a to pieraduši-nav tusa, pasaule bezmaz apstājas! Nekādas pašpietiekamības!

Un nevajag pārspīlēt, Rinkuli. Situācija IR dramatiska! Piekrītu gan Krisam, ka vajadzēja jau oktobrī ieviest stingrākas sankcijas, tad varbūt būtu atkal pavasara veiksmes stāsts.

afrodithe  22:31 .... Nu tik stulbi lēmumi ir tikai Latvijā. (c) Geisha, iesaki lūdzu, kuras valsts valdības metodes mums vajadzētu pieņemt? Atgādini, kura ir tā valsts, kur neviens nebrēc par ierobežojumiem? Varbūt Vācija?

Geisha  22.58 Uzlikt dzemdētājai uzpurni tas jau ir stulbuma kalngals. Afrodītei Geisha neko neieteiks.

rinkulis  Situācija nav ne kritiska, ne dramatiska. Ja tā būtu tik kritiska, tad arī bērnudārzi nestrādātu, jo tādā gadījumā tas ir vistīrākais infekcijas perēklis, kā kovids var pārceļot starp pilnīgi svešām ģimenēm. Bet ak vai - ja tagad jāslēdz bērnudārzi, tad a) liela daļa valsts iestādēs strādājošo paliks mājās ar bērniem un nekas nenotiks, un b) viņiem visiem būs jāmaksā kompensācija, ko paši cēli apstiprināja, bet tas tā kā sitīs pa kabatu...būs nodokļi jāceļ straujāk kā pēc plāna - vēlēšanās lai vai kā negribās, bet lēnām tuvojās...PRu jau tā negribās bojāt, jo galu galā taču tāpat ir skaidrs, kad kovids beigsies un varēs plūkt laurus - cik profesionāli valdība valsti izstūrēja no nekad neredzētas krīzes.

Vai nu "mēri" ir visaptveroši un efektīvi, vai pusmēri ir bezjēdzīgi. Bērnudārzs ir tikai viens piemērs.
Tāpat arī drusku iedarbini samadzenes - Lielbritānijā atklāj "jauno" koronavīrusa paveidu, kas ir "daudz" lipīgāks (pieņēmuma formā). Pēc 3 dienām jau Zviedrijā, Japānā un vēl kur tur reģistrēti šī "jaunā" vīrusa keisi. Kā???? Viņu deguntests spēj diskriminēt pēkšņi starp dažādiem paveidiem, viņi pilnīgi visus "pārbaudītos" laida cauri "nestandarta" analīzes procesam, 3 dienu laikā tika izstrādāti specifiski testi?. Nu tak saproti - krāniņu krāniņā neiebāzīsi.

Vakcīna... Tika apgalvots, un pat biedēts, ka izslimojis cilvēks var noķert to zarazu otrreiz. Tātad dabīgā imunitāte ir īslaicīga (6-9 mēneši, tā lēsa). Kas gan tik maģisks būs vakcīnā (btw - esmu iepazinies ar teoriju, kā vakcīna strādā), kas spēs radīt permanento imunitāti? Tātad regulāra revakcinācija? Ar intervālu reizi gadā? Tiešām? Tajā pat laikā nospiedošais vairums mirušo ir vecuma grupā no 70-105 gadiem.
Vecuma pensijas večukiem smieklīgas - bieži vien zem iztikas minimuma, lauku īpašumus grib atsavināt nepamatoti ceļot kadastrālās vērtības, bet te pēkšni valdībai rūp pensionāri? Labrīt!!!

Pavasara komandantstundas kaut ko atrisināja? Ap

rinkulis  Pavasara komandantstundas kaut ko atrisināja? Apenes uz sejas kaut ko atrisina? Slēgtie veikali kaut ko uzlaboja? Kur ir milzonīgie Gobzema mītiņa pīķi, 12. decembra auglīši? Būtu jau bijis tā kā jāienākas.

https://www.csb.gov.lv/lv/statistika/statistikas-temas/iedzivotaji/mirstiba/galvenie-raditaji/miruso
-skaits

Kur ir tā bīstamība???? (Pievērs uzmanību mirušo skaitam pa mēnešiem - iezīmē, nezinu - kaut kādu periodu 3-8 gadus). Priekš īpaši apdāvinātiem - ZIEMĀ mirst vairāk. Tas tā ir gandrīz katru gadu. Tam apakšā ir dazādi faktori - tostarp arī psiholoģiskais. Ja dabisku līkni uzdod, kā kovid briesmu uzliesmojumu - nu tad - vēlreiz atkārtoju - KURŠ ir muļķis?

una32  Ja jau tas vīruss tik ātri pārvērties jaunā, kāda jēga potēt vecā vīrusa vakcīnas, būs tāpat kā manai kolēģei sanāca ar gripas poti, saņēma iepriekšējā gada poti, bet uzradās jaunais vīruss un tik smagi pēc potes saslima, ka knapi izdzīvoja.

Reds  Atstāt uz visiem laikiem - tu ciemos paliekot pa nakti , vai pie tevis pa nakti nekad vairs netaisies bruakt? Vasarā ar teltīm arī ne? Bērnu nometnes? Ja nepatīk cilveki un sabiedrība, nevajag dzīvot pilsētā, tad viņi tevi netraucēs ne divpadsmitos pa nakti ne pa dienu.

Cilvēki ļauj pret sevi izturēties kā pret gaļas gabalu, kam nav ne tiesību nekā, izpilda nelikumīgas pavēles, attiecīgi tā arī izturas. Ne to vien redzēsim no mūsu liberālās valdības, turpinot visiem pierādīt ka Latvietim vienalga ka viņu drāž.

Smaila  Lolai1976
Šovakar dzirdēju, ka darbam jābeidzas 21:00, bet varbūt kaut ko pārpratu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu