Komandantstunda Latvijā

Šis viss tikai un vienīgi priekš jauniešiem. Kad jūs esat kādu pieaugušo redzējuši, kurš šajā brr.. nelaikā kkur pa nakti vandītos apkārt? Nu, un gaiss Latvijā arī kļūs tīrāks, ja vismaz kādas stundas transports nebraukās apkārt. Šitā varētu atstāt uz visiem laikiem :)
Es vispār nesaprotu - brīvdienās personīgās mašīnas bija ielās tikpat daudz, cik vienmēr - kaut veikali ciet un ciemos nedrīkst braukt. Skaidrs, ka 95% tajās brauošie tomēr braukāja ciemos un tādējādi pārkāpa likumu, braucot ciemos - jo citur jau tik masveidīgi nemaz nebija, kur braukt

dzilums  Viss ok. Pasākums saprotams un atbalstāms.
Kas attiecas uz nākotni, tad izskatās ka ceļotgribētājiem būs obligāts dokuments, kas apliecinās potes saņemšanu. Kam potes nebūs, tie paliek savā ciemā un turpina cinīties ar mobilo torņiem, miktočipiem vakcīnās, masoniem, citplanētiešiem un pašvaldības policiju...

siikaa16  Jaunieši jau nav muļķi. Laicīgi aizies uz tusiņu, mājās varēs pārrasties vēlu no rīta. Ja labi māk arī pa kluso var būt labs tusiņš. Viss atkarīgs kā iepriekš esi uzvedies un, cik pretīgi kaimiņi. Citam ka tik kādu nosūdzēt, cits pagriezīsies uz otriem sāniem.

tracer  Kaa ciinja ar veejdzirnavaam.arvien vairaak guustu paarlieciibu ka shitas covid vai nu tieshaam no laboratorijas vai planeeta zeme saak attiiriities no cilveekiem.arvien vairaak lieciibu.paarslimojoshu cilveeku staasti par simtiem dazaadu simptomu..ir kautviena slimiiba veel kur var but tik dazaadi veidi?kaa piemeram sasaistiit ja covid laikaa saap mugura?citiem pastiprinaati izkriit mati.citi klepo..citiem nieres atsaka?.nav logikas shim viirusam.un shaadu monstru.kursh speej tik dazaadi uzbrukt cilveecei neuzvaret.par lokdauniem un ierobezojumiem runaajot.tie liidz.uz briidi kameer speekaa.kaa atljauj atkal pulceeties.celjot utt.taa momentaa daudz slimo.nezinu kaa juus..man liekas shitas nebeigsies nekad..tak saprotat ka nevares vakcineeties tris reiz gadaa..vai arii cerat ka beigsies?viiruss peeksnji apdomasies un izgaisiis?.vai parastaa gripa pazudusi?

tracer  Uzkriitoshi ka visadi pvo un infektologi uzsver ka viiruss izplataas tikai runaajot klepojot vai no netiiraam rokaam.visi tacu maskaas esam.rlkas mutee nebaazham..kaapeec aarstu vidu uzskats ka vajag 15 minutes kontaktam buut un tad pielip viiruss?.es domaaju viiruss ir visapkart mums..uz asfalta.veikalaa uz preceem noseedies.un pietiek uzpust veejam.kaa viiruss paceljas gaisaa.un ja nepaveicas tu to ieelpo.un ja taa ir tad vieniigais kas liidz ir nekaadu kontaktu.ne uz veikalu ne darbu.bet visi saprot ka to nereaali izdarit.nekadas panikas man nav.tikai censhos domaat logiski.iedomaajieties kas notiktu pasaulee ja infektologi pazinjotu ka viiruss visapkart? Ka saglabaajas nedeeljaam uz virsmaam?un izzuustot paceljas gaisaa? To pieraada fakts ka maskas un 2 metri nedod labu rezultaatu..

DanaL  Pie mums tie ierobežojumi jau sen novēloti, līdz šim mums viņu praktuski nebija.
Geišas zināšanai, komandantsrundas jau sen pastāv daudzās valstīs, tajā skaitā Eiropā. Ir pat aizliegumi pārvietoties ārpus savas apdzīvotās vietas un vispār iziet no mājas bez konkrētas vajadzības.
Stingro ierobežojumu dēļ saslimstība, piemēram, Beļgijā kritusies apmēram 10 x.

Par maskām. Uzpūtiet elpu uz rokas,piemēram, ar medicinisko masku un bez tās. Jautājumu vairs nebūs pat tiem, kuri skaita nanodaļiņas. Jā, ar parastu auduma masku bedīgāk, bet vismaz daļu vīrusu tā aiztur, maina to ātrumu, līdz ar to tās neizplatās tālāk par tiem pašiem 2m.

Astronaute  Nesaprotu. Man šķiet, ka Pareizticīgo Ziemassvētki ir 7. datumā un Jaunais gads sanāk 13. janvārī.
Tad sanāk, ka vismaz Ziemassvētkos vasrēs vazāties un aizliegs 8.-9. janv.
Būtu vismaz teikuši, ka komandantstunda brīvdienās, nevia Jaunajā gadā un Pareizticīgo Ziemassvētkos. Kaut kā tupi atkal izklausās.

Astronaute  Un vispār - puiši grib brauk vēdzeles ķert. Bet pa nakti - nedrīkst. Te nu gan jocīgi, jo svaigs gaiss, distance utt.

rinkulis  Par "korekto rīcību" no valdības puses. Vienkārši - nevajag ļaut runāt Dumpim (iedrošinu - sameklējiet šī tik ļoti kompetentā cilvēka CV tīmeklī), Viņķelei, Kariņam arī Levitam nevajag ļaut publiski izteikties vīrusa sakarā. Ir pagājis pietiekami daudz laika, lai būtu zināms pietiekami daudz par šo vīrusu un arī par vakcīnām. Veselības ministrijai bija jānāk klajā ar iniciatīvi profesionāli informēt sabiedrību. Profesionāli nozīmē - piesaistīt īstus speciālistus - piemēram - no mikrobioloģijas institūta, kas kameras priekšā var izstāstīt par vīrusa dabu, tā ietekmi uz organismu, mehānismiem, kā tas strādā, preventīvajiem pasākumiem, potenciālajām sekām. Arī profesionāli par vakcīnas darbību. Tas ir izdarīts? Paši kaitina cilvēkus, ļauj cilvēkiem spekulēt, tenkot un tad brīnās, ka daudzi pārkāpj un slimība var nekontrolēti izplatīties. Nu uztaisa tak sižetu no slimnīcas speciāli tiem, kam drusku grafiskāka informācija nepieciešama un viss. Ar sabiedrību jārunā, kā ar normāliem cilvēkiem, nevis stulbiem bērniem - un tad jābrīnās, ka tie dara visu pretēji "vecāku" teiktajam. Kur ir šī iniciatīva un profesionalitāte? Iespēja cilvēkiem tiešsaistē uzdot sasāpējušos jautājumus vietējiem profesionāļiem? Tā vietā ir vai nu Dumpis, vai Viņķele vai Bils jāklausās. Grūti noorganizēt profesionālu strīmu sēriju? Ā nu jā - tā nav fakuču vicināšana...pareiz pareiz. Respektīvi - ir profesionāli jāprezentē visa informācija un jāļauj cilvēkiem pašiem saprast, kā sevi visefektīvāk pasargāt. Un nebija tā, ka šajos ziemassvētkos visi lieliem bariem pie saviem večukiem skrēja - piesargājās cilvēki.

Protams, spēlītei no valdības skatupunkta ir vēl otra puse...ko arī ir jāņem vērā.

Tracer - ar vīrusu ir tā, ka "dozai" ir būtiska nozīme. Medicīnas personāls tieši tāpēc šim ir pakļauts visvairāk - arī koristi tāpēc saslima pietiekamos apjomos. Tas ir - spēcīgs fons (vīrusa avots), iekštelpas, un ilgstošs kontakts. Ja tu, piemēram, "uzēd

rinkulis  uzēd 5 vīrusas daļiņas - kamēr tās savairojas, imūnsistēma tiek ar to galā, bet, ja pār tevi veļas lavīna ar vīrusa daļiņām, tad var nepietikt laika - un rezultātā kā reakcija ir bīstama pneimonija.
Izvairīties no slēgtām telpām ar daudz svešiem cilvēkiem, vairāk uzturēties svaigā gaisā - un visam būtu jābūt labi. Bet, protams, pietiek ar vienu pavirši novārtā atstātu transmisijas kanālu, kas var tiešām apdraudēt visus.

Julianna  Ir divas paralēlās realitātes. Viena ko uzbūruši masu mēdiji un otra, ko jūs redzat savā ikdienā. Ja viss ir tik nežēlīgi tragiski, tad rimi un maksimas kasierēm jau vajadzēja gulēt masu kapos.

Epifanija  Es nedomāju, ka pie vainas ir vīruss, te jau apgriezienus uzņem pierādīt katram savu varenību - kurš kuru un cik tālu varam aiziet, pat līdz galējībām, jēga tad kāda, nospiežot tautu uz ceļiem - cieņu nepieprasa, cieņu iegūst, bet tur augšā domā, ka nauda var visu, nu nu...

Trifele  piekrītu Chris1986 2020-12-29 21:51, ka robežu neslēgšana 2019. g. dec. bija rīkojums no gejropas.
piekrītu tiem, kas saka, ka cilvēki tiek atbrīvoti no zemēm šobrīd. poh! kad viss piederēs vāciem, uztaisīsim šiem vēlreiz 1945. Cilvēkresursu mums pietiek. Tieši par to baidoties gejropas sešiniekiem dots uzdevums kūdīt pret krieviem masu medijos, kamēr vācieši ar krieviem tirgojas, bučojās, precās, vispār mūsdienu griclandes nacionālais kontingents labi ja 1/3 ir friči. Pārējie labākajā gad. da´žādi slāvi, domājošie un ambiciozie balti tajā krāsainajā sū bedrē nav atrodami, uzreiz laiž pāri okeāniem, vismaz nauda ir!
UN TAGAD PATS INTERESANTĀKAIS
VAKCINĒTIE JOPROJĀM ESOT INFEKCIOZI-tas ir Viņķeles & Co oficiāls viedoklis. TAD KĀDA KONKRĒTA IEMESLA DĒĻ CEĻOSANAS PRIEKŠNOSACĪJUMS IR BŪT VAKCINĒTAM????
Visvairāk zvaigžņu komentam, kurā lūgts valdību IZSKAIDROT vīrusa izcelsmi (ok, to ne, paši tiek turēti neziņā), bet vakcīnas darbības mehānisms nanodaļu līmenī ir jāizskaidro, pirms to žļurgu laist iekšā! Pajautāsim izglītotajam internistam rācenim, lai izskaidro mums visiem vakcīnas mehānismu , ar ko pats ticis vakcinēts (ceru, ka visi atcerās, cik braši tieši stradiņu mediķi dejoja distances deju-valdības hospitālis)

neratnelis  Lola1976.... es varu labu domvu vadīts cienīto nopērt, tā teikti abus tvirtumus iepliķēt, protams saprātu robežās :)

edding  Ja jau maskām nav nozīmes, tad sakiet lai ārsti tās nelieto ne operējot, ne zobus labojot, priekš kam. Nez kā pavasarī epidēmiju piebremzēja, ja ne ar dažādiem piesardzības mēriem? Nezināju, ka Latvijā tik daudz glupu cilvēku, kamēr pats pa pieri nedabūs, nesargās sevi un tuviniekus.
Pēc manām domām, šis ir gadījums, kad labāk перебздеть чем недабздеть/ kirilica nav aizliegta ?/.

edding  "tad rimi un maksimas kasierēm jau vajadzēja gulēt masu kapos." ja strādātu bez maskām un plastikāta aizslietņiem, gulētu ar. Mums darbā inficējās 3 kolēģes, kuras tikai reizi kafiju ar 4. slimo/kura, protams, tad vēl nezināja, ka slima/ padzēra ofisa virtuvē.

Vik  Un jēga no komendantstundas, ja pēc viņas un pirms viņas, ļaužu koncentrācija būs dubultā. Veikalos, autobusos, visādos ofisos, ielās, utt.
Tam nav nekādas jēgas, lai mazinātu ļaužu pūli.

Lola1976  Smaila. Jā, šodien uzzināju. Tev taisnība.

Vaukskis  Vik, nav tik traki! Vakar hipermārketā Rīgā īsi pirms plkst. 21 biju gandrīz vienīgais pircējs. Tirdzniecības centrs bija tukšs kā izslaucīts. Ielās bija salīdzinoši ļoti maz cilvēku, mašīnu vairāk. Sabiedriskajā transportā tikai daži cilvēki. Citos apstākļos būtu vairāk!
Jā, un mājās atgriezos 5 minūtes pirms komandantstundas sākuma.

AivarsN  Bija arī agrāk gripas epidēmijas, ne mazākas par šo. Tikai toreiz tika oficiāli atzīts, ka maskas nestrādā un tāpēc nav jēgas tās valkāt, lai gan daži tās mēģināja likt. No vīrusiem nav iespējams izvairīties, ne ar maskām, ne tirdzniecības, ne brīvības ierobežojumiem. Tikai norūdīta imūnsistēma, nekas vairāk. Taču tagad veiktie drošības pasākumi ir tieši imūnsistēmas graušanai. Divas reizes jāiet veikalā, lai vienreiz izvēlētos un pasūtītu un tūlīt pēc tam otrreiz, lai to saņemtu. Tas tikai pastiprina drūzmēšanās, rada stresu. Tāpat cilvēku nošķiršana lai nevar tikties ar saviem tuviniekiem. Tas viss ir slimības izplatīšanai un pastiprināšanai, lai būtu iemesls visus vakcinēt. Kur ir pierādījumi ka vakcīnas vispār no kaut kā pasargā? Kur nu vēl šīs eksperimentālās, nepārbaudītās? Kāpēc netiek rīkotas valdības diskusijas ar īstiem, nevis nopirktiem speciālistiem? Tāpēc ka tā šī gadsimta afēra tūlīt tiktu atmaskota. Pat netā visu speciālistu slēdzieni un izskaidrojošā informācija tiek bloķēts kā viltus ziņas. Izslēdziet televizoru un beidzot ieslēdziet smadzenes!

Minkija  Kaut kā nepamanīju, ka atbildētu jaunieši...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu