Vai var pēc izskata noteikt cilvēka tautību?

Es atceros, kad biju mazs un vēl negāju skolā, gāju mammai pie rokas pa ielu. Un viņa brīžam izmeta apm. kko tādu: "Tā tur krieviene .. " Es domāju, kā viņa pa tādu gabalu var zināt, ka tā sieviete ir krievene? Pēc kādām pazīmēm?

VendijaS  Staļinisma paaudzes stulbie aizspriedumi ir vesela jautājuma vērti? Tad tik turpini..

JOHAIDI21  Ja kādam intelektuālim :-)))) rados ir arī latvieši ,tad pacenšaties izlasot kaut vai šo leppusi-
"https://jauns.lv/raksts/sievietem/8694-atklati-par-milestibu-jeb-ka-patiesiba-notiek-iemilesanas-ci
ta-cilvek"
Atcerēsimies,ka vēlamais un esošais ir divas dažādas lietas. Dzimtas turpināšanā piedalās tikai vīriešu kārtas pārstāvji. Jeb oHo sāksim rakstīt jaunu medicīnas enciklopēdiju?

Kaskaade  O, jauns pavērsiens tēmā "neesmu arī audzināta vērtēt pēc nacionalitātes".
Man gan no bērnības stāstīts, ka ielaps jāmeklē no savas drēbes. Nacionālās, mentālās, politiskās, vēsturiskās, kultūras, tradīciju, reliģiskās, virtuves, vispārīgo vērtību atšķirības ir liela viela pārdomām, lai tā uzreiz mestos akacī ar galvu.

Bet jaa, pasaule strauji tuvojas nacionālo valstu finišam un tautībām kā tādām. Kosmopolītisma un pasaules pilsonības dēļ pavisam drīz būs pilnīgi neiespējami pateikt kādu asiņu cilvēks. Visi būs metisi vai tautas valodā runājot dvarņaškas.

coldlands  Mana dzimta ir gan poļi, vācieši, latvieši.
Esmu piedzimis ar visiem pirkstiem. Pazīstu simtiem ģimenes, kur ir jauktās tautības ar skaistiem, gudriem bērniem, nav viņiem ne divas galvas, ne piecas kājas....
Ko par to tu intelektuāli teiksi?
Saki dzimtas turpināšanā piedalās tikai vīriešu kārtas pārstāvji, vai viņi tos bērnus caur dirsu rada?

Tessa  Kaskaade, tas tapec, ka autors stastiija par savu tuvu radinieci, kura jutas paraka par kkadu citu tautiibu. Tapec tada reakcija, nedomaju, ka ir kads sakars ar kosmopolitismu.
Vienkarši riebj, kad (kad!!) jebkadas tautiibas parstavis sak zakaties un izvejierot pirkstus kadas citas tautas parstavju virziena.
un tas joprojam ir splošj un rjadom, bieži nacas dzirdet "žīds", "vaņka" vai kkas tamlidziigs.

Kaskaade  Tess, ko tur daudz, ņibudu greha taitj, man arī ir tāds niķis. Bet parasti tas nesākas tautības, bet agresivas vai demonstratīvi augatprātīgas uzvedības dēļ kā atbildes reakcija.

JurisK  19:58 torpēdam atbildot - kadreiz Sentdžonsā striptīzklubā iepazināmies ar dejotajam no Kvebekas, pie tuvākas iepazišanās uzzināju, ka meitene no Rumānijas.

siikaa16  Tava bērnība bija PSRS laikā. Iebrauca daudz krievi no Krievijas. Sievietes spilgti krāsojās, ģērbās izaicinošāk (dekoltē, mini svārki), daudz zeltlietas. Meitenes uz pirmo klasi jau gāja ar zelta auskariem. Matos lika lielus baltus pušķus. Tajā laikā varēja atšķirt. Tagad jau 30 gadus vairs neiebrauc (tādā vairumā). Vairs nav aktuāli izcelt savu tautību. Tajā laikā krieviem bija priekšrocības. Tagad ir cita domāšana un kultūra krievu sievietēm.
Baltijas krievi ļoti atšķiras no Krievijas krieviem. Viņi ir pieklājīgi un nestaigā treniņbiksēs (protams ir izņēmumi).

fargo  viens. piederība pie nācijas ir gan bioloģisks, gan kulturāls fakts, nevis "izdomāts konstrukts".
otrs. gan ģenētiskas, gan kulturālas atšķirības ir vizuāli atpazīstamas. čukča atšķiras no latvieša, gan ģenētiski, gan kulturāli, kas ir pamanāms fiziskajā izskatā, kā arī apģērbā, paražās un uzvedībā.
kā piemēru latvijā, izteiktas atšķirības var novērot starp čigāniem.
fiziskās atšķirības - sīka auguma vīrieši un sievietes, tumsnēja āda, melni vai tumši brūni mati, pārsvarā brūna acu krāsa.
kultūrāli - skaļa, uzkrītoša uzvedība. izveicīga komunikācija. neuzticamība. apķērība. savs uzvedības kodekss. etniska noslēgtība.
to visu nepamanīt nav iespējams. jo atšķirības ir lielas. ja atšķirības nav lielas, pamanīt nevar. elementāri, vai ne?

noliegt šīs atšķirības, ir idiotisms.
jo fiziski un kulturāli tuvāk un ilgāk kādas etniskās grupas mijiedarbojas, jo mazākas ar laiku kļūst gan fiziskās, gan kulturālās atšķirības. tādā veidā rodas jaunas tautības, kultūras un valodas.

Epifanija  Ne tikai pēc izskata, arī pēc apģērba var noteikt, visticamāk, spriežot pēc tavā vecuma, esi pēc kara bērns un tā kā, tad esot bijis grūti ar apģērbu iegādi, tās sauktās krievenes esot atļāvušās staigāt kombinē, kas tomēr skaitījusies apakšveļa, bet krievu tautības sievietes to neesot zinājušas, tāds nu misēklis, bet vīriešiem paticis, toties uzskatāms piemērs par bezgaumību vai nezināšanu, kas protams godīgakajām mātes meitām atsitis pielūdzējus un radies lamu vārds - krievene, kam nav nekādas saistības ar tautību, bet gan bezgaumību

DanaL  Ja ārzemēs pamani pārspileti sakrāsojušās un skaļākas uzvedības sievietes, 90 % gadijumu tās ir slāvietes, - krievietes, ukrainietes, polietes. Nesaku, ja visas šo tautību pārstāves tādas ir, bet daļa noteikti. Kaut kāds uzmanības trūkuma sindoms.

JurisK  Krievietes no latvietem noteikti var atšķirt, vismaz 70% gadījumu. Mello no baltā vispār 100%. Kādreiz ārzemēs 100% varēja pateikt - šitie no USSR! Tagad Eiropā uz 80% var pateikt, ka tas ir krievs, ne eiropietis. Un ne jau tāpēc, ka pillā un uz balalaikas spēlē. Latvieti jau grūti atšķirt no rietumeiropieša, lai gan ir pazīmes, kas nodod. Nevaru tās definēt, bet ir!

rokons  Divas lietas nosaka piederību tautībai, valoda un kultūra.
Nesen populārā dziedātāja Aminata skaidri pateica: es jūtos un esmu latviete. Iebilst nav nedz vajadzīgs, nedz iespējams.
Uzvedības kultūra un emocionaliāte izpaužas tikai savā vidē.
Senlaikus pieredzēju krievu stažieri ASV klīnikā. Kluss un atturīgs, pat drusku kautrīgs, bet tas nenozīmē ka Krievijā viņš būtu tāds pat.

av2  Peec izskata...nu var var jau sso to nojaust. Manaa pilseetaa vispaar dziivo pilniigi visas tautiibas, un , jaa, varu atsskkirt. Un ? Manupraat jau svariigi ir kaads ir cilveeks savaa buutiibaa. Par laimi, lielaaka dalla cilveeku ir ok. Tie sliktie tomeer ir pamatiigaa mazumaa, taa luuk :)
Par krieveneem, hmmm, cik nu es vinnas paziistu, nav probleemu.

Dzeguzessbalss  Krievu sievietes ir spilgtākas un šad tad bezgaumīga lūpu krāsa vai leoparda mini vedina domāt, par konkrētu tautību, bet vienmēr jau pastāv iespēja kļūdīties.

Felde  02.09 piekrītu,un tomēr,esmu novērojusi-latvietes,kurām bijusi grūta bērnība...... Ja veicas noprecēt kādu turīgāku,kļūst tik bezgaumīgas,šķiet-,pērk visu kas dārgs,pilnīgs sviests,arī kosmētikā! Mazpilsētās-ļoti izteikti! Un kas vēl stulbak-uzvedas-pēkšņi kā galma dāmas....nedod dies-netīšām uzgrūsties.... Baisi!
Par tēmu,var atšķirt,un mentali esam nesaderīgi ar citas tautības cilveciņiem.Pat,ja uzplaukst mīlestība,kopdzīve ir grūta.
Lai gan-kam tagad viegli.....😂😂👌

Tessa  siikaa16 viedoklis - uzreiz var redzet, ka cilveks krievu skola nav kaju speris, kur nu vel padomju laikos.
nekad /uzsveru/ meitenem nedriiksteja but rotas, pirma klase vai desmita. Vecakus uz skolu, auskari seifa. ja bija tadi gadijumi, tad tas notika vecakas klases. Mums skola bija loti stingri ar to. Nekada gadijuma nekrasojas. Bantes tas apaljas paradijas 90.-jos, padomju laika bija parastas bantiites meitenem, ja, bieži baltas. Kapec ir jamurkšķ tads sviests?
viena lieta gan bija. Man viirs jautaja, vai tiešam krievu skolas ta esot, kad nozvana zvans, ka "Jeralašā" visi nenormala atruma ar portfeljiem pari galvam metas uz izeju? es saku, ja. Jums ir citadak?
Par sievietem minjukos un dekolte. Tas viss arii bija 90.-jos. 70.-jos gados bija iisi svarki, biitlenes un zabaki ar biezu zoli, paskataties uz ABBA bildem. 80.-jos-kleitas pari celim, trapecsvarki. Nu ko var dziit sviestu, neko nezinot, nesaprotu. Leopardi padomju laikos bija kkas neiedomajams. Vienalga kadai tautiibai.

Kaskaade  Oooo, jaaaa, skolas bija atsevišķs stāsts. Jauktajos kolektīvos cittautietes atšķīrās ar savu skaļumu, dušu na razpašku, izaicinošo uzvedību, kliedzošu ārējo izskatu un bezkaunību (čitaj- naglastj).
Tagad jā, viss jau ir izplūdis, cittautieši ir eiropizējušies un dabiski integrējušies kopējā sabiedrības standartā.

Spriditis1975  20.33. Kāds te sakars ar Staļinisma aizspriedumiem? Tici man, ar gaterbeiteru kariņu, levitu un co, aizspriedumu būs vairāk. Un šitādiem tipiņiem bez nacionālās piederības augt un augt līdz Staļinam.

Bellatrixa  Kāds gan tur uzmanības trūkums, viņas vienkārši tādas ir, košāki putni. Paskatieties uz arhitektūru, mākslu vispār, kādas krāsas dominē, kāpēc sievietēm tad būtu jābūt pelēm...
Atpazīt nacionalitāti nenozīmē aizspriedumus, kā te dažs labs izteicās.
Es, piemēram, lepojos, ka mani ļoti reti uzrunā krieviski, uzreiz saprot, kas es esmu. Tā tam arī jābūt, neatkarīgi no tā, kāda tā nacionalitāte.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu