Par pasi un spoguli

Kā tu domā, tas cipars tavā pasē atbilst spogulī redzamajam? No vienas puses cilvēkam ir tendence domāt, ka viņš ir tik jauns, cik jūtās. Taču no otras puses tas jaunības kults, kas tagad valda arī ir diezgan nožēlojams. Nu diezgan smieklīgi, ja nebūtu tik skumīgi, noraudzīties uz tiem veciem zēniem vai meitenēm, kuri uzdodas par vēl tik jauniem. Bezšaubām, mūsu paaudzi nevar pat salīdzināt ar mūsu vecāku paaudzi, nez vai smaga darba dēļ vai iespēju labi izskatīties trūkuma dēļ vai tādēļ, ka izskatīties vecākam tolaik bija statusa jautājums - viņi veci tiešām jau izskatījās bezmaz jau 30smit gados. Ja netici, pašķirsti savus vecos foto albūmus.
Nu lūk, līdz ar ko, secīgs jautājums, vai tu un tavi vienaudži tev apkārt izskatās jaunāki par saviem gadiem, vai vnk katrs grimst saldā, dūmakainā pašapmānā par nebeidzamo jaunību?

Mikko  A kas ir laime? 😏
Definē!

rebeka  No stress :)

inaralaima  Mans bērnības draugs un klasesbiedrs pēkšņi kļuvis veselus sešus gadus par mani jaunāks,kaut agrāk bija gadu vecāks.Es skatos un brīnos,bet ja cilvēkam tā liekas labāk -lai jau !

Julianna  Kad skatos arhīva ierakstus, vai fočenes ar 80-- tajiem gadiem, rodas sajūtas, ka cilvēki bija skaistām sejām, kaut kur vientiesīgi, viegli apmānāmi, atklāti, bez kaut kādas hitrastes. Nesen skatījos krustmeitas 12. klases izlaidumu. Biju šokā. !9. gadīgas jaunuves izskatās, kā 30! It kā bērnu pulciņš šīs nozīdis. Lūk, ko brīvā konkurence dara! Zog cilvēkiem mūžu. Paskatos savus vienaudžus. Trindēc, sirmi, līki, reti, kurš iet stalti. Bet pēc gaitas var noteikt cilvēka dzīves situāciju. Pat slimības. Kur un kas sāp. Bet ir arī pārsteidzoši momenti. Sievietei 50+ bet izskatās svaiga un cērt pušu pat savas meitas. Mums nav variantu. Nekādas, blin vecošanas! Jo esam pakāsuši 30 gadus. Nolieguši savu jaunību, notikumus. Korporācija skaloja smadzenes jaunatnei, bet mēs tik pa kaktiem čukstējamies, labākajā gadījumā. Tagad jāķeras pie mazbērniem un jāapskaidro, kas ir kas. Paaudžu pēctecība. Kā izdzīvot kara apstākļos utt.

Mikko  Forši! 👌
Un nekādu kreņķu.

mieru_tikai_mieru  Bija man reāla iespēja - tikt pie citiem cipariem pasē. Tad man tika jautāts - cik gadus gribu "nost" no pašreizējiem gadiem?
Nost? Gribu, lai pieliek vēl 10 klāt! Tie tāpat būs viltoti, bet, kas zin, tikšu pensijā ;)

rebeka  Jā, tas tiešām būtu drausmīgi- noņemt nost gadus :D

Marita  Dīvaini, bet, skatoties uz saviem klasesbiedriem, redzu, ka meitenes pārsvarā izskatās baigi labi, bet puiši strauji novecojuši.

Geisha  Manā dzimtā ir labi gēni. Mūsu sievietes izskatās labi arī vecumdienās.
Es savos gados jūtos tīri labi. Vienīgi augstpapēdenēs vairs nav īsti omulīgi.

rokons  Ziemā Riekstukalna trasēs bez jelkādas iepriekšējas pierakstes cilvēki pēc 75 varēja šļukt par brīvu.
Daži vīri bija. Tie pie jaunākiem pieskaitāmi jeb ne?
Sievas gan netika manītas

Mikko  Visi pēc četrdesmit ir onkuliņi... 😌

dabasmiilis  22:52, Nebaidi, citādi man drīz nāksies gadus sev ņemt nost!!! Nav manās interesēs kļūt par onkuliņu!

Bazhix  Nav nemaz daudz tādu, kam pasē ir tikai cipars :) Tiem atbilst arī tas, ko redz spogulī :)
P.S. Cipari ir 0,1,2,3,4,5,6,7,8 un 9 :)

Leta  Vizuālais veidols ir dvēseles.. un dzīvesveida spogulis.:+100
ap 20 izskatās tā, kādi ir gēni, ap 40+-tā, kā ir pelnījis. Pie tam rentablāk ieguldīt IQ uztjūnēšanā un dvēseles skaistumā, nekā fitnesa zālē. Jo fitness ir un paliks jauniešu lauciņš. Viss, ko tu vari, vari būt labākais savā vecuma grupā. A ja izvēlēsies intelektu uztjūnēt, jaunie zaķīši nervozi malā pīpēs. Izvēlēsies dvēseles izkopšanu-būs apkārt draugi.
Tā kā katram vecumam savs skaistums. Ja pareizi saprot, kā tie rati darbojas, braukt var:)

rokons  Eu, Leta!
Kas ta fitnesa zālei vainas? Tik mēru jāzin. Ar to dvēseles uztjūnēšanu ir tā kā ir.... filmā Ceplis arī bija runa par dvēseles izdaiļošanu :D

Marita  Man šķiet, ka ir tieši pretēji. 20 gadnieks izskatās labi tik tapēc vien, ka ir jauns. Jo vecāks kļūsti, jo lielāka nozīme gēniem un savam gribasspēkam. Nenoēsties kā resnulim, turēt sevi formā, veltīt resursus sevis sakopšanai u.t.t.

Draugs50  Man jau ir tas vecums, kad man ir pofig ko domā citi par manu izskatu!

Momo  Daudz izsaka dzīvesveids. Un tas, ka smagu darbu nestrādājam ikdienā, vairāk sportojam un tie, kam interesē, veselīgi ēd. Ik pa laikam pamanu šo to, kas izmainījies, bet priecājos, ka izskatos jaunāka par saviem gadiem un nav kauns iet kopā ar bērniem, neizskatos slikti uz viņu fona. Bet par labiem gēniem es to nenosauktu. Tāpat vingroju, pareizi ēdu un turpinu apgūt jaunas lietas- neiesūnot, tā teikt.

Mikko  Izcili 👍
Tad esmu nenorijies Onkuliņš un tas jau ir nenovērtējams plus!
Bez sporta zālēm un tamlīdzīgām muļķībām 😌

Paula6  Izejot no mājas, paskatos spogulī, uzsmaidu sev un jūtos labi. Pasi nenēsāju līdz un, kad jautā man gadus, pasaku un tad atieksme ir dažāda - vieni saka lai nemeloju, cits nobola acis un neko nesaka. Bet visumā esmu apmierināta daudzmaz un cenšos uzturēt sevi formā - sportoju, arī uzturam sekoju, nu un arī gēniem ir sava nozīme. Cik ievēroju, liela nozīme ir cilvēka psihoemocionālajam stāvoklim, iekšējai harmonijai, dzīvespriekam, raksturam. Par vienaudžiem - kas ir nīgrs, čīkst un vaimanā - tas ātri noveco un to ir skumji redzēt. Žēl ka vēl nav atvērtas sporta zāles. Kosmētiku jālieto ar mēru, diemžēl jaunas meitenes ar to bojā savu ādu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu