Kapitālisma atbaidošā seja

Es domāju, ka katru dienu Latvijā simtiem cilvēku lokas sāpēs no sāpoša zoba un jūk no tā prātā. Bet pieraksts pir zobārsta iespējams tikai pēc mēneša vai diviem. Jo kapitālismā medicīna ir TIKAI priekš naudas pelnīšanas, nevis dēļ kkādiem humāniem apsvērumiem. Kāda daļa zobārstam par cilvēka sāpēm un ka viņam nav kur likties (saukt ātro palīdzību?) - zobārsts ir privāts biznesmenis, kuram ir sakārtota pieraksta sistēma naudas pelnīšanai, nevis palīdzēšanai. Un arī valstij viss pie kājas.
Kā jūs atrisinātu problēmu, ja jums sāpētu zobs, bet ārsts būtu pieejams labākā gadījumā pēc mēneša. Rautu pats ārā ar flaķenēm?

Marita  Es vienmēr priecjos, ka dzīvoju Rīgas tuvumā. Gan no medicīnas pieejamības viedokļa, gan par kultūras pasākumiem runājot.

Drole  Taa vietaa, lai te gaustos, labaak buutu kaut vai saalsuudeni pagatavojis

https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-abscess-tooth

janisb  *)nav jau obligāti uz jādodas Rīgu, reģionālajās slimnīcās gan jau ar izraus to sapuvušo zobu
*)ja ļoti sāpēs, aiziesi kājām (ja tik nabags ka pat veca tautas vāģa ņema vai tiesības nodzertas), bet arī sabiedriskais aizvizinās max dažu dienu laikā
*)Normāliem cilvēkiem ir sava aptieciņa ar pirmās nepieciešamības lietām (pretsāpju, apdeguma, bintes, plāksteri, dezinfekcija, ogle u.t.t.), ne reizi, dzīves laikā, nav bijis vajadzība naktī uz aptieku testies, ja nezināji, tad prežus arī benzīntankos pārdot, bet tos ar labāk turēt krājumos pa rokai...
*)ja nav piķa labošanai, izrauj visus, nopērc penšu ieleikamās protēzes un dzīvo laimīks

Vaukskis  ..Es darītu tā kā līdz šim- dzertu IBUMETIN 400 vai kādas citas pretsāpju zāles, kamēr sāpes ar laiku norimtu!

una32  No jebkuras Latvijas vietas ne vairāk kā 4 stundu laikā var tikt līdz Rīgai, Rīgā var pie ārsta tikt ātri, bet labāk gan pirms tam pieraksstīties. Kad nesen biju pie zobārsta, blakus ārstēja 90 gadus vecu omīti, viņa no laukiem bija ar taksi atbraukusi.

Julianna  ŠUDDHAM. Indijas Reiki vārds jebkuram zobam. Dāvinu.

CoCoSan  Chris, mazais. Stulbs ir tāds, kurš defaultā nemācās no kļūdām. Zinu, kas ir zobu sāpes, kad pat tramadols neņem, tādēļ sen izdomāju, ka labāk tomēr zobus savlaicīgi ārstēt un veikt profilaktiskos stomotoloģijas apmeklējumus.

La_m  Dīvaini, ja pie sava zobārsta jāgaida 2 mēneši.
Galu galā nav arī zobi jānoved līdz pilsdrupām!

incis1  50 eiro zobiem var sakrat un nolikt nebaltām dienām.100eiro raušana nemaksā. Un pie zobārsta jāiet laicīgi,nevis tad,kad jau lokies no sāpēm.Tad nebūs nekādu problēmu.

Mikko  Re kādi saspīlējumi 🤣
Nākošreiz pajautā komentāri darīt ja seksu gribās, bēgt laukos nava!
Uzreiz pastāstīs kas un kā Rīgā notiek 🤣

CoCoSan  A kas Rīgā, Rīgā visi to dara pie òperas strūklakas. Ūdens ir, apmazgāties var un labi.
Mikko, šovakar dod pa bundžām?

dzilums  ja sāp zobs, tad cilvēks dodas pie dežūrārsta. vispār nav problēmu. ir pieejami visu diennakti

Mikko  Nu cik Tev var teikt ka Mikucītis Šnabi nedzer 😜

Epifanija  Mūsu valstī ir dilemma vai nu labo zobus, vai paēd, bet ja nebūs zobi, tad kā paēst, jopcik! Zobu labošana ir atzīta par skaistumkopšana, ne mutes higiēna, jopcik, tas pats kas lūpas botoksēt un uzacis krāsot, rokās galvu saķert un nediršat, ka zobu labošana ir pieejama ik vienam, nez ko ta vairums staigā bez zobiem?

Reds  Kāds kapitālisms? Mums te ir radikālais sociālisms, kurā cilvēki tiek upurēti ideoloģijas vārdā. Kapitālismā kāds sen būtu aizdomājies ka ekonomikā ir dziļā, dziļā .... mums dēļ šī farsa un sen visi zobus varētu labot cik vien uziet.

Citādi - zobārsts tāds pats parasts darbinieks vien ir, kuram par padarīto darbu gribas sanemt atalgojumu, lai pabarotu sevi un bērnus - tā nav nekāda labdarības organizācija.

Leta  Cilvēki gan netiek speciāli upurēti. Ļoti negatīvi vērtēju nepārbaudītu zāļu līdzekļu testēšanu uz tautas masām, pie tam tādu līdzekļu, kuru ietekme (mana prātiņa ietvaros) ir prognozējama kā kaitīga! Esmu pārliecinājusies, ka šis vīruss īsti nebūs mana problēma, bet aiz solidaritātes pret riska grupām ievēroju piesardzības pasākumus. Starp citu, laiks spēlē cilvēkiem, ne vīrusam par labu. Mēs varam apspriesties, uzzināt kaut vai primitīvo deguna skalošanas metodi izkāpjot no pārpildīta trolejbusa, uzzināt, ka šim vīrusam nepatīk propolisa savienojumi, varam celt nespecifisko imunitāti ar dabas līdzekļiem, izslēgt pārpūli no dienas režīma...visbeidzot pat nedarot neko..... vnk. ieelpojot vīrusu niecīgā koncentrācijā ilgākā laika periodā (gads utml) pat viskūtrākā imunitāte kādu nebūt reakciju izrādīs! bija tur ķīnā gadījums, kad jauns dakteris krita kaujā pret šo, bija mūsu Aldiņš, bet viņi kā jau covidnodaļu ārsti bija riska grupā tieši patogēna milzu koncentrācijas dēļ.

DanaL  Leta, aizej kādreiz izgulies vai palasi grāmatu, noskaties filmu. Mazliet atslābsti un mēģini saprast, ka ne tuvu visas tēmas šeit grozās par un ap covidu un vakcīnām.
Zobu sāpes nav vīruss, pret tām nav vakcīnas, zobu sāpju dēļ nav jāvalkā sejas maska.
Nu izdzer vismaz šnabi, noskaiti līdz 1000 un mēģini atslābt, lai tev visur tie vīrusi nerādās.

vilks28  Torpēdi, es domāju ka salasi visus kam sāp zobi un nav nudas un taisi revolūciju un gāz kapitālismu un tad ir divi varianti , vai nu jūs gāžat pastāvošo iekārtu un tad visiem uz šaru izrauj sāpošos zobus , vai revolūcijas laikā , ja viņa neizdodas jums viņus izdauza .

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu