Kapitālisma atbaidošā seja

Es domāju, ka katru dienu Latvijā simtiem cilvēku lokas sāpēs no sāpoša zoba un jūk no tā prātā. Bet pieraksts pir zobārsta iespējams tikai pēc mēneša vai diviem. Jo kapitālismā medicīna ir TIKAI priekš naudas pelnīšanas, nevis dēļ kkādiem humāniem apsvērumiem. Kāda daļa zobārstam par cilvēka sāpēm un ka viņam nav kur likties (saukt ātro palīdzību?) - zobārsts ir privāts biznesmenis, kuram ir sakārtota pieraksta sistēma naudas pelnīšanai, nevis palīdzēšanai. Un arī valstij viss pie kājas.
Kā jūs atrisinātu problēmu, ja jums sāpētu zobs, bet ārsts būtu pieejams labākā gadījumā pēc mēneša. Rautu pats ārā ar flaķenēm?

Piparkuka  Kapitālismam IR atbaidoša seja! Var tikai piekrist....

CoCoSan  Kapitālisma pretinieki savāc koferus un savus izpuvušos zobus, nopērk biļeti vienā virzienā uz Kubu vai Ziemeļkoreju. Atāa atiņāa.
Interesanti, ja cilvi pārojās bez prezervatīviem, par saslimšanu ar sifilisu vai neplānoto grūtniecību valsts arī vainīga?
Lai nebūtu jālabo skaistumkopšanas zobi var tos visus arī izraut. Labums būs dubults, bez zobiem daudz nenorīsies un nenoresnēs kā nīlzirgi.
Apbrīnojami, cik šajā sliktajā valstī tik daudz ir aprobežotu cilvēku.

kosrem  Man ir paveicies! Man ir visi zobi savi, veseli, par paša naudu pirkti. Nekad nesāp. (porodontozes dēļ nācās atbrīvoties, toties esmu laimīgs. Nav problēmu ar zobu sāpēm, un nebūs nekad)

Mikko  Drīz jauks drīz....
Koferi droši vien jau sapakoti un ņems fraku no šīs plaukatošās zemes... 😌

Aina_Ko  Medicīna nav tāda, kādai vajadzētu būt, jo trūkst specialistu. Bēdīgi, bet fakts, kura dēļ pacienti nesaņem palīdzību un zaudē dzīvību slimnīcās.

Epifanija  Kā var protēzes sāpēt? Pie tādām vēl ir jātiek! Jauki, ka jūs te visi ar zobiem esat un katru dienu apmeklējām zobu ārstus, higiēnistus, €100 viens apmeklējums ne, mēnesī vien tikai €3100x2=6200, jopcik, kas jūs visi esat, deputāti?

ketija64  Es rakstīju, kā ir Liepājā.

Marita  Tad laikam dzīvo dziļos laukos, ja nav dežūrārsta tuvumā. Tiešām citās pilsētās nav zobuārsta, kas pieņem akūtos slimniekus.

CoCoSan  Epifānij, beidz vaimanāt. Rijamajā tu notērē daudz vairāk kā tavam ķermenim vajadzētu, līdz ar ko samazini rijamā daudzumu un atliec zobiem. Un jo veselāki paša zobi, jo lielāki ietaupījumi uz impantiem vai plasmasas zobu platēm.

Letija  Var būt extra situācija, protams. Bet - vienreiz dzīvē.
Tad kāpj mašīnā un brauc, kamēr sasniedz dežūrārstu. Un, kaut vai pāris stundu jābrauc, tad tādas tās sāpes nevarētu būt, ka nevar paciest.

Pārējā laikā - aiziet ik pa kādam laikam pie zobārsta, pamonitorē stāvokli, salabo, ko vajag.
Tāda shēma.

Principā šo jau vajadzētu sākt apzināties, vismaz, pusaudžu vecumā.

Cenas - bišķi palielas ir zobārstniecībā, taču - ne jau katru mēnesi ejam un pat ne katru trešo.

Epifanija  Kāpēc cocosan raksta, ka man nav zobu? Man ir zobi un ļoti labi zinu izmaksas par zobiem un to vajadzības, lai varētu smaidīt ar vērienu! Tēma nav mana, bet jūtu tēmas autoram līdz tikai aiz cilvēciskā faktora, tad kad man nebija naudas un pēkšņi sāka sāpēt zobs, pārdevu zelta gredzenu, lai tiktu no mocībām vaļā, kamēr tiek pie ārsta var dzert pretsāpju līdzekļus, bet ne kurš katrs palīdz, aptiekā ieteiks tieši pret zobu sāpēm un mums Valmierā tādus pēkšņi sāpošos zobus rauj pa €100 gab. takā lētāk sanāk aizbraukt uz Rīgu, ja un kuram tādi €100 mētājās makā, bet no zobu sāpēm var krist histērijā, tādēļ es cik nu iespējams apmeklēju zobārstu, lai man nebūtu jāgaudo uz mēness, ko tagad dara tēmas autors, ne es!

rebeka  Es varu painteresēties, kā to dara mājas apstākļos, kāds pakistānis (mans fb draugs) sēdēdams bez naudas, to darījis pats vai ar drauga palīdzību.
Bet jā, es arī šobrīd pie zobārsta neraujos, ja nu kāds sāpēs, tad iešu, pie tam, man tepat blakus dežūrpunkts, nu cerams ka vakcinēšanos neprasīs...jā nu tad gan varētu sanākt traki...
Vilkšu ārā grāmatu par akupresūras punktiem, visādiem gadījumiem var noderēt.

Labrador  Kapitālisma formas mēdz būt dažādas. Humanais kapitālisms Eiropā tika likvidēts apmēram 1995. gadā. Tagad valda džungļu kapitālisms ar visām savām grimasēm - korupciju , noziedzību , narkomāniju , cilvēku zombesanu un upurēšanu . Elks ir nauda.

CoCoSan  Jā, nu sociālismā nekā tāda nebija. Bez anastēzijas kliukt un gudrības zobs ārā. No sērijas - mi tebja ņe boļna zarežem.

etc  Ja pie zobārsta varētu aiziet tā kā uz veikalu pēc maizes tieši tajā brīdī, kad savajagas, tad lielākā daļa cilvēku to arī darītu. Sliktākais tas, ka brīdī, kad rodas vēlēšanās atbrīvoties no cauruma vai aizlaista zoba, kad piezvani zobārstam, tad tas nozīmē pierakstu kaut kad pēc 2 - 3 nedēļām. Pa to laiku cilvēks remdē sāpes ar tabletēm vai, alternatīvā variantā - caurspīdīgu šķidrumu ar 40% etilspirta piejaukumu. Un tad pienāk tas svētsvinīgais brīdis, kad cilvēks ierodas uzgaidāmajā kabinetā, kur priekšā jau 2-3 tādi paši norūpējušies pacienti, atsēž to studiņu/divas, un tad laipnais zobārsts paurbj, ieliek zāles un šādi process turpinās vēl kādus 2 - 3 reizes. Līdz beidzot salabotais zobs ir izmaksājis 100 - 150 EUR un veselu lērumu brīvā laika, kas atrauts vai nu darbam, vai ģimenei.
Bet process neatspoguļo kapitālisma atbaidošo seju - drīzāk jāuzdod jautājums, kāpēc pie mums ir šāda situācija? Vai nu pārāk maz zobārstu, vai pārāk slikti zobi. Vai arī totāls naudas trūkums, kad dienišķajai iztikai sanāk, bet pāri nepaliek.

Mikko  Rakstnieki!

CoCoSan  Jā, tiešām, pūstošais kapitālisms pieprasa plānot laiku - savu un svešu, kas bezatbildīgiem cilvēkiem ir šokējoši, kaitinoši un nepieņemami.
Bezatbildīgi cilvēki nav raduši plānot ne savu laiku, ne naudu, bezatbildīgie sāk domāt tikai brīdī kad slīkst un ūdens mutē smeļas. Bezatbildīgie uzskata, ka viņu problēmu dēļ pasaulei tūdaļ jāpamet savi darbi un draudzīgi jāsadodās rokās, lai bezatbildīgos nekavējoties izglābtu no viņu ielaistajām vai nolaidīgajām problēmām. Lai nodzīvotos līdz nepanesamām zobu sāpēm, jāpaiet daudziem gadiem. Arī pēc plombes izkrišanas līdz vaļējam nervam paiet labs laiks, lai varētu mierīgi sagaidīt rindu pie zobārsta un zobu izārstēt.

vilks28  Torpēdi, šo jautājumu tev ir jāuzdod veselības ministram Pavļutam nevis jāvaino kapitālisma seja . Esi aktīvs kandidē vēlēšanās un sakārto savu reģionu, kas tev to neļauj . Nezinu veido nevalstisku organizāciju ,no tiem kam sāp zobi , cīnaties sakārtojiet nozari, nevis te vaimanāt. Reku ņem piparkūku barā.))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu