Kapitālisma atbaidošā seja

Es domāju, ka katru dienu Latvijā simtiem cilvēku lokas sāpēs no sāpoša zoba un jūk no tā prātā. Bet pieraksts pir zobārsta iespējams tikai pēc mēneša vai diviem. Jo kapitālismā medicīna ir TIKAI priekš naudas pelnīšanas, nevis dēļ kkādiem humāniem apsvērumiem. Kāda daļa zobārstam par cilvēka sāpēm un ka viņam nav kur likties (saukt ātro palīdzību?) - zobārsts ir privāts biznesmenis, kuram ir sakārtota pieraksta sistēma naudas pelnīšanai, nevis palīdzēšanai. Un arī valstij viss pie kājas.
Kā jūs atrisinātu problēmu, ja jums sāpētu zobs, bet ārsts būtu pieejams labākā gadījumā pēc mēneša. Rautu pats ārā ar flaķenēm?

Mikko  Cik Jums viss ir sarežğíti! 😏
Laiks jāplāno un jārosas vaiga sviedros 🤣

av2  Zobi jaauztur kaartiiba laiciigi. Un ja saak paraak daudz bojaaties, ir tikai viens variants, apvilkt tos ar keramiku , vai ko medernaaku. Un aizmirsiisi par zobu probleemaam .
Palielam, zobu probleemas cilveekam ir...taads siikums, ja saliidzina ar slimiibaam, kas uzrodas "dzillak iekaassa" orgasnismaa, un kuras izaarstteet nemaz nevar utt. Padomaa par to , pirms staasti, ka probleema ar zobiem...ir reaala probleema.
Un , pats peedeejais, Latvija ir tik .....tik mazinna , tomeer. Praktiski , no jebkura nostuura vari paaris stundaas aizbraukt liidz Riigai, vai kaadai citai lielaakai pilseetai.Kur ir tie zobaarsti.

Raivis_1977  Es darīju tā, ja man sāp zobs, palīdzēja man iesmērējot ziedi lorinden C, bet tas ir domāts pielietojumam smēret (tikai uz ārējā vaiga) vai miesas ādas, un nevis iekšejos orgānos, vai mutes bobumos!
Ir jau arī lorinden A, lorinden B, u.c. paveidi, kuri nav neko efektīvi.
Nu trīs vai divreiz uzsmērejot to, pazuda pilnībā sāpes.
Viņš diezgan dziļi ieiet mīesā.
To izraksta ģimenes ārsts elektroniski uz pasīti. Šī smēre domāta gan ir dažām miesas ādas ēdēm, u. c. problēmām. Pat aukstumpumpai uz lūpas derāja.

Raivis_1977  Ja pat zoba kaulā ir iegājis vīruss, arī tas pat to ilgtermiņā spēj izārstēt! Bet gan, uz ādas virsmas uz vaiga āreji to lietojot, kur ir zobu apakšējā sakņu zona!

gunda10  Šausmīgi , bet ja ir tikai 270 3 mēnešus var dabūt statusu ar kuru labo zobus un dabūju naudu atpakaļ

gunda10  Vasarā pa kluso lasa sēnes ogas bet strādā mazāk vismaz celtn.diemžēl tā dara , status rokā

gunda10  Bez šaubām tas ir trūcīgā statusu , mazturīgā dabūt vēl vieglāk

gunda10  Par rindām sēž pie zobārstiem tur kur viņu daudz un gaida ka kāds neatnāk , un tad iet viņa vietā .

Aivariga  Komentāri parāda sabiedrības attieksmi par pakalpojuma _zobārsta piejamību/nepieejamību par saprātīgu naudu un adekvātā attālumā. Tie kas te gudri rej, nesaprot ka zobu sāpes uzrodas pēkšņi un dežūrārsta vizīte pēc 20.00 un brīvdienās maksā sākot no 150 eirikiem. Tas pats ir ar ausu ārstu utml. Ģimenes dr. pēc pieraksta un nedēļu jāgaida. Un tā lietojam nevajadzīgas zāles tikai tāpēc ka savlaicīgi nav pieejama med. palīdzība ne Rīgā, ne citur. Un vēl sāpēs valkājies uz darbu, jo nevar dabūt brīvu dienu. Atveriet acis_dzīvojam purvā!

fargo  no jebkuras vietas latvijā, rīga ir 3h attālumā ar vāģi. tur ir dežūrējošais zobārsts. tas maksā.
citādi, no rīta ir jāiet uz tuvāko slimnīcu, tur zobu izraus. var nākties pagaidīt.
gribēt, lai katrā latvijas mazpilsētā būtu diennakts zobārstiecības kabinets un vēl pa lēto(cik? desmit eiro, divdesmit?) ir absurds! nav tādu nekur. neesmu dzirdējis, ka 1-5tk apdzīvotajās vietās būtu dežūrstomatoloģija. kur tā ir?
otra lieta ir tā, ka sāp un uz raušanu ir tikai ielaisti zobi. tātad, bezatbildība.

ģimenes ārsti ir ar dažādu slodzi. varbūt nomainīt ģimenes ārstu pret pieejamu? tāpēc, nē , nav jāgaida nedēļu. var tikt nākamajā dienā.

Epifanija  Protams, ka dzīvojam purvā, viena vizīte pie zobārsta €70 mazākais, valstī iztikas minimums €500, piem. salabot vienu zobu ir €50 zāles + pretsāpju pote €15, pēc mēneša ej un liec blombi €70, higienista apmeklējums €70, tad vēl jāpierakstās un jāgaida mēnesis, pienāk tā ilgi gaidītā rindā, tad makā vairs naudas nav, tad ir nauda, bļā, tad nav rindā, jopcik un tad bļā jau ir caurums tāds, kā jāp*s tas zobs ārā un pamēģiniet vēl vīrieti aizvest pie zobārsta savlaicīgi, kamēr pērkons nenodārd, vīrietis nekustēsies! Ak, jā covida taču vēl visam bija pa vidu, ka ārsti nepieņēma!

Epifanija  Jā, fargo, visiem pie dirsas ir vāģis, tā vien stūrējam katru dienu, kur acis rāda, benzīns par brīvu, laiks neierobežots, darba nav jāiet, viss tik ap zobu ārstiem, vienkārši kaifojam krēslā pie zobu doka, viena bauda, ne dzīve!

Leta  nez, man nav bijis ļoti bojātu zobu, stomatologi rezervē kādi 4, tādi tuvi 1. Ar GP ir disasters! Nu, kā cilvēki nesaprot, vai nu dari savu lietu līmenī, vai nedari nemaz. Nevajag iet uz GP, tāpēc ,ka citur konkursu neiztur

fargo  15:21

varbūt nav izvēlēta ne īstā profesija, ne atrasts īstais darbs, ja pusmūžā nav naudas zubņikam?

Leta  Nevajag dzīvei pārspīlēti nopietni pieiet. Es, piemēram, gribēt, lai mani mīl par to vien, ka esmu pasaulē, nevis par to, ka atklāju jaunu ķīmisko elementu!
Pārkvalificēšos par krāsotāju/apmetēju, vispār ar jums, kapeiktaupītājiem , nerunāšu DDD
Tagad visi , kas vien kust, grib sav´ mājiņ´ LOL

fargo  kā vispār var iedomāties, ka stomatologs var būt lēts? VISĀ pasaulē tā ir viena no dārgākajām ar veselību saistītām jomām. štatos izraut zobu ir no 200 - 600 usd. minimums 4x dārgāk. bet visumā 10x dargāk kā latvijā.

dentists IR dārgs. visur.

un ja 50 gados nav naudas zobārstam vai mašīnas nav, tad problēma ir pašā cilvēkā. tups vai slinks. varbūt gan tups, gan slinks. punkts. tā nav problēma ar zobārstu, tā ir problēma ar pašu cilvēku. kādu gurķi vajag visu dzīvi sist, lai pirms pensijas vecuma ačohnītos, ka nu ir sūdi - viss par dārgu?

CoCoSan  Esbi vēl vairāk ieteiktu. Steidzieties zobus jau tagad savest kārtībā, jo rīt būs vēl dārgāk.

etc  fargo -> Da nu, ir cilvēki, kas nav ne slinki, ne tupi, tikai dzīvo tur, kur vai nu darba nav, vai par to maz maksā. Aizbrauc uz Latgali, tad redzēsi.

CoCoSan  19:26, pats kad biji Latgalē? Drūmāki skati redzēti Kurzemē un Vidzemē. Tiem, kuriem nav darba šeit neuzturas, jo internetam viņiem arī nav naudas.
Katrs tak pats izvēlas sev prioritātes, labot laicīgi zobus vai ne.

Epifanija  Fargo mūsu valstī visas problēmas izriet no tā, ka cilvēki neizvēlas sev atbilstošas profesijas, vergu tauta, var atļauties darbiniekiem nemaksāt, ja neesi deputātus, tad esi sūds uz kociņa, ibio vēl zobus grib mutē! Ceru, ka fargo ir visi zobi mutē un nebūs jābrauc uz štatiem, paļci veram!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu