Par māņticību.

Jūsu domas - kas liek 21.gadsimtā cilvēkiem ar augstāko izglītību būt māņticīgiem - ticēt visādiem horoskopiem, Ziemsvētku vecīšiem, Lieldienu zaķiem, dieviem, velniem, allahiem, budām u.c. pasaku tēliem ? Par ļaudīm ar 4 klašu izglītību tā kā būtu skaidrs, bet kā domājošs cilvēks var ticēt muļķībām ? Tas, ka baznīca un nu jau arī astroloģija ir tikai bizness uz muļķu rēķina - par to arī laikam nav vērts runāt.

Frita  Bet autor,tas ir tik forši kaut kam ticēt!Liels vai mazs..brīnumi notiek,lūk konkrēti...es ticēju ,ka Getiņa puiši OS iegūs medaļu..un lūk.IR!
Es ticēju,ka OS Pļava/Točka pietrūks sitiens pret Norwey līdz medaļām...un lūk..laikam jau esmu māņticīga!:))))

Tu visu esi sametis vienā katlā...astroloģijai ir liela nozīme cilvēka gaitām un notikumiem.Pastudē,pirms bliez ar bisi pa odiem!

Geisha  Tāpēc ka cilvēks cer uz brīnumu, gaida laimi un mīlestību. Vai tad tas ir slikti?

rinkulis  Konkrēti pasaki, kāda ir tava sāpe, tad arī var padomāt par atbildi. Citādi man nešķiet, ka jautājuma formulējums ir viennozīmīgs (neinterpretējams) un loģisks.

incis1  Cilvēks ir tā iekartots,ka viņam kaut kam jātic,savādāk zūd dzīves jēga. Neredzu tur nekā slikta,tas ir pat forši kaut kam ticēt,pavisam cits skats uz dzīvi.

Drole  "cilvēks ar augstāko izglītību" un "domājošs cilvēks" nebuut nav sinoniimi. Tas, ka persona ieguvusi (iipashi tas attiecas uz peedeejaam desmitgadeem) papiiru, kas apliecina, ka taa vairaakus gadus uztureejusies indoktrinaacijas nometnee, driizaak liecina par taas iemanjaam izpildiit visabsurdaakaas komandas un neizraadiit iniciatiivu; par luksusu speet kritiski domaat lieki pat sapnjot.

Epifanija  Tik daudz kas mums ir apkārt - redzams un neredzams, kādēļ lai tam visam nenoticētu, ja tas var palīdzēt?!

anis  Un kur ir teikts,ka to visu uztver nopietni? Un ja tomēr? Vismaz var pamēļot,nekaitējot citiem...

dabasmiilis  Rokas nost no horoskopiem!!!

Ja autora anketā precīzi norādīts horoskops, tad man arī par tēmu izbrīna nav.
Mūžīgi tramīgs, sīkumains, kašķīgs, neapmierināts vienmēr par visu... Vienā vārdā - nepārliecināts.


-Nē, nu , es jau saprotu - tagad jātic tikai zinātnei un covidreliģijai, nedrīkst ticēt lieldienu zaķim un astes fejai!

-Runājot par pasakām, tās ir vesela zinātne, pasaka nav vienkāršs uz soliņa sēdošu tantu tenku atstāstījums, pasakās ir iekodētas gudrības, zināšanas ar nolūku tās nodot tālākām paaudzēm, kaut vai zemapziņas līmenī. Agrāk datoru un čatu nebija, bet zināšanas bija kaut kā jānodod, un ne visu drīkstēja darīt atklāti, lai sveši kungi nepieķer.

-Man joprojām tas ir izbrīns, kādēļ cilvēks ar augstākajām izglītībām tik ļoti tic zinātnei un politikai, bet ne saviem izdzīvošanas instinktiem un kritiskajai domāšanai!
To es tiešām nespēju saprast!!!

fargo  kā tas nākas, ka lielākie dievnīdēji, dzīvē izrādās arī lielākie kretīni? aksioma. never fails...

Mikko  Oho jau vien ir pasaka 😆
Un visi tai svēti tic...

Jason  Bailes. Pirmkārt, bailes uzņemties atbildību par savu rīcību un izdarītajām izvēlēm - vieglāk taču par savām kļūdām ir vainot kādus "augstākus spēkus". Otrkārt, bailes no matemātiskās varbūtību teorijas dzīvē - iespēja, ka, ejot garām jaunceltnei, tev uz galvas uzkritīs ķieģelis; ka uz gājēju pārejas tevi notrieks iereibis autovadītājs; ka lidmašīna, kurā iekāp, nokritīs - ka tas viss balstās uz vienkāršu matemātisku nejaušību.

ube  Kas vienam ticība, tas otram māņticība. Vai to var mainīt? Un vai vajag?

LaskovijMerzavec  Par Dievu, citplanētiešiem, citām dimensijām var diskutēt bez rezultāta lidz pulsa zaudēšanai. Mūsu zināšanas par to visu nav būtiski mainījušās kopš akmens laikmeta.

Toties mānticība ir ticēt, ka oho, sievietes profils ar kārdinošu bildi, ir īsts un meitene tā vien gaida,kad uzrakstīsi Tu un pusdienlaikā, tuvajos krūmiem kniebsies, pajātā opeļa apzmugurē!

Gaida un nevar vien sagaidīt.

capitaine_tromperie  19:19 izskatās, ka tev obligātais dienests nav līdzējis kļūt par vīrieti, uzvedies kā tāda bāba šeit diskusijās.

Vaukskis  Līdz kuram nesenam laikam astroloģija nebija bizness? Tai Tev bija lielāka uzticība nekā reliģijai?

Mikko, nevis ieviest, bet, precīzāk, atjaunot vispārējo karaklausību pēc atteikšanās no tās par labu profesionālajai armijai. Tas palielinātu valsts tēriņus un palielinātos korupcijas risks, jo nav noslēpums, ka daļa cilvēku centās izvairīties no dienēšanas, tostarp fiktīviem līdzekļiem, ne tikai nevēloties pakļauties disciplīnai, bet uzskatot par savas dzīves laika izniekošanu.

Skarlete  Pēc jūsu teorijas, ja kāds apsola būt 14:00 pie Laimas pulksteņa, bet neatnāk...es noticu un aizeju, tad tā ir māņticība!:)))))

Anufrijs  Ticēt var, nevajag maksāt par to, Bībeli u.c. rakstus var dabūt bez maksas. Bizness jau tikai draudzēs, kur ir 10ā tiesa jāmaksā.

AivarsN  Vislielākā aprobežotība laikam tomēr ir ticība valdībai, pat pēc 30 gadu melošanas. Cilvēki naivi turpina iet uz vēlēšanām un tic, ka ar savu balsi kaut ko ietekmē. Tic, ka ir jāpalielina nodokļi, jāierobežo viņu tiesības un jāizseko 24 stundas diennaktī, pārtikai jāpievieno dažādas indes un galvenais, ka valdība ir ļoti ieinteresēta, lai visi veseli nodzīvotu garāku mūžu un pēc iespējas ilgāk saņemtu pensiju. Taču kas visvairāk pārsteidz, ka izglītoti cilvēki vairāk tic politiķiem, nekā zinātnei. Par briesmīgo vīrusu un brīnum vakcīnām, taču fano tikai politiķi un starptautisko noziedznieku uzpirktie, ar sliktu slavu apveltītie zinātnieku kolektīvi. Īstā zinātne un medicīnas darbinieki jau no paša sākuma protestē pret šo afēru. Vīrusu tad neviens joprojām nav oficiāli atklājis, ne pat ieguvis tā paraugu. Līdz ar to testi un vakcīnas pat teorētiski nav iespējami. Par vakcīnu sastāvu un īstajiem uzdevumiem jau arī informācija ir vairāk kā vajag, par ko arī liecina to nenormālā uzspiešana. Bet ,,izglītotie" ļautiņi jau sašpricējās paši pirmie, lai demonstrētu citiem savu pārākumu. Tāpēc tagad paliek uzticīgi savai reliģijai, par spīti zinātnei un veselajam saprātam. Nu nevar taču atzīt, ka izrādījušies stulbāki par mazizglītotāko tautas daļu un arī cenšas tā sevi mierināt, jo vakcīnas sastāvdaļas tāpat no organisma vairs neiztīrīt un izmainīto DNS vairs neatjaunot. Cik ilgi organisms spēs izturēt tādas pārmaiņas, tik arī nodzīvos. Galvenais, tagad cik vien iespējams, sargāties no jebkādas saslimšanas, jo novājinātā imūnsistēma praktiski vairs neaizsargā. Cik vien iespējams, lietot tikai dabīgu, veselīgu pārtiku, pēc iespējas vairāk uzturēties svaigā gaisā. Kas zina, varbūt notiek brīnums.

aklaiks_  Aivar, bļin, izlasi par ko te vispār notiek saruna ! Tu kā sabojāta plate !!!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu