Par ticīgajiem fanātiķiem / fanātisko ticību …. ????

Tas dīvainais fenomens – ticīgais fanātiķis.. pie tam nav svarīgi, vai viņi tic kristīgajam dievam kā luterāņi, mormoni vai krievu pareizticīgie, tic viņi sātanam, Hitleram vai komunistiskajai partijai.. vai ir krišnaīti – esat ievērojuši, ka šos ticības apsēstos apvieno kaut kas netverams, bet ļoti-ļoti līdzīgs – viņi ir samērā parasti, necili cilvēciņi, kas VIENU DIENU ierauga to kaut kādu… svēto vai kādu tur garu??? – un tad ir ar viņiem cauri. Tavs draugs/ dradzene vairs nav tas, kas bija, ir pavisam cits un nesaprotams cilvēks, murgo par dievu vai nu attiecīgi ticībai un tu nezini, raudāt vai smieties..
Tad kas viņi Jūsuprāt ir – trakie ar psihiskām novirzītēm, kuras neizpaužas uzreiz? Tiešām kaut kādi pārcilvēki? Vai garā vāji ļautiņi, pa kuriem staigā visādas svešādas enerģijas, kā tik viņām ienāk prātā? Kāpēc tas notiek tikai ar vieniem cilvēkiem, bet ar citiem – nekad? Un galvenais – ko secināt, ja tādu dullo ir tavā draugu lokā ne viens vien?..

Drole  Svaigs piemeers - puse publikas iestaajusies valdiibas organizeetaa (masas pat neaizdomaajas, ka religjijas funkcijas ir paarnjeemus policejiska valsts iekaarta) ´chyyna flu´ kultaa.

https://youtu.be/CnCQExyHjAA

Mona_Liza  Laskovij Tu tak neesi kristietis !? Vai tomēr....

Mona_Liza  šī ir interesanta tēma... bet ne velti viesībās neiesaka runāt par reliģiju ... var saiet matos un cilvēki tiešām iekarst... :)
Fanātisms tā ir nelokāma pārliecība par uzskatu pareizību ! t.. i. IR TĀ un ne savādāk !
Bet , ja tā tiešām IR vienīgā patiesība ... cita tevi noved ellē. Ja tu to zinātu vai nevēlētos sev tuvos pasargāt no ļauna.
Jo reliģijas visas balstās uz dzīvi pēc nāves. t.i. šeit sagatavo pēcnāves ceļu - kur nonāksi !

Mona_Liza  bet jautātāja vairāk apspriež dzīvi šeit . kā tā veidojas dažādu ticību piekopējiem. Vairāk tajā redzu katra maldīšanos un neizpratni ... vai izpratni pa savam kas ir tā viņa ticība.

saulite34  Ja jau tev šie visi ticīgie cilvēki traucē ar savu ticību, vienkārši pārstāj ar viņiem kontaktēties un dzīvo to savu pareizo dzīvi,tu taču arī sapazīstoties ar tiem saviem sapņu vīriešiem esi ticējusi ,ka viņi tevi spēs darīt laimīgu.

rebeka  Sassy, ir gan/gan. Tie, kam tiešām kādas neparastākas spējas piemīt, diezgan ātri saprot, ka visiem to stāstīt nevajag.

rokons  Tici kam gribi, katrs var pieņemt lēmumu, tikai vājie parasti pieslēdzas lielām ticīgo grupām (dažāda veida kristīgā ticība, dažādu virzienu musulmanisms u.c.). Un pieslienoties tām, jūtas stiprāki ( te arī bija par to ierakstīts), tāpēc reizēm labu nodomu vadīti, reizēm ļaunuma pārņemti ( kāpēc tas tur netic tā pat kā es), veidojas fanātiķi, kas ar lozungu Nešaubies ( neanalizē), bet tici....grib ietekmēt apkārtējos.
Reizēm gan ticības vārdā notiek milzu vardarbība, kurai ļaudis tiek pakļauti. Vājākie salūzt, stiprākos salauž, bet gudrākie maskējas.
Kaut reizēm reliģija veic tīri labu psihoterapiju, ja tā mazās dozās pasniegta.

CoCoSan  Inc, no kurienes izrauts apgalvojums "tikai vājie parasti pieslēdzas lielām ticīgo grupām (dažāda veida kristīgā ticība, dažādu virzienu musulmanisms u.c.)."? Gribetos pamatojumu palasīt.

rebeka  To jau katrs jūt, ka mums ikvienam ir kāda enerģija, vai ne? Apvienojoties tā kļūst stiprāka.

Chris1986  Jā, šodien kak raz TV Panorāmā rādīja, kā reliģijas apspiež sievietes. Tipa, Afganistānā aizliegts sieviešu sports, jo "sievietēm to nevajag". Arī par Izraēlas sieviešu sporta komandām diez ko nav dzirdēts. Pieļauju, ka galīgi nav ar likumu aizliegts, bet arī netiek veicināts. Arī par Indijas sieviešu sporta komandām nekas nav dzirdēts. Vobšem ir tā - jo mazāk reliģioza ir valsts, jo brīvāk tajā sievietes var justies

LaskovijMerzavec  Mona_Liza ... nē es neesmu kristietis. Tai paša laikā iepazīstot vienu vai otru ticību, var redzēt, cik ļoti tā ietekmē visu cilvēku dzīvi neatkarīgi no tā vai tici vai nē.

Piemēram (varbūt vēsturiski nepārāk precīzi) Romā neuzticība bija ikdienišķa parādība, savukārt kristietismā neuzticība ir grēks. Savukārt, mūsdienu civēks, kas nosoda neuzticību vadās no kristietisma (vai līdzīgas).

Tādi piemēri ir ļoti daudzi, ikdienas. Kautvai Dieva simbolisms un dažādās izpratnes.

Vienlīdz interesanti ir sengrieķu dievu seriāli vai bībeles pieraksti.

... tīkla mārketinga pārstāvji ir fanātiķi:)

mairita1971  Kas ir Talibi.Tie ir bērni,kas no bērnības mācīti reliģijas skolā.Iemācīts tikai elementārākais,pārējo viņi klausa savam skolotājam,Mullam.Jo cilvēks vairāk skolojas,jo grūtāk viņu ievilkt kādā grupā,jo viņš salīdzina,nevis zin tikai vienu ticību,līdz ar to viegli vadāms.Es apbrīnoju Afganistānas sievietes,kuras iziet ielās ar lozungiem par attīstību.Un nelūdz jau viņas par sevi bet par bērniem.Lai būtu izvēles iespējas,ne tikai mācīti akli pakļauties.Es arī ticu kaut kam augstākam un zinu,ka Latviešu senā ticība,kuru iznīdēja,tāpat kā indiāņu,jo tajās nebija akla pakļaušanās,bet kopienas.Senos laikos sieviete ar vīrieti sēdēja blakus,un vīrietis nebaidījās zaudēt pašpārliecinātību uzklausot sievieti.

jozolsen  Gribi aizliegt pasakas!!

incis1  Piekrītu Jason,mēs jūtamies ikdienā necili,fanātiskā ticība pārvērš tevi nozīmīgā cilvēkā,jo tev ir šī ticība.

saulite34  Arī tagadējos laikos gudri pašpārliecināti vīrieši nebaidās ar sievieti sēdēt blakus un uzklausīt sievieti.

mairita1971  Saulīt,jā ir.Un visā pasaulē.Un tas ir jauki.Kādreiz baznīcas cēla ,lai visi apvienotos kopējās lūgšanās.Jo vairāk cilvēku lūdz par ko vienu,jo lielāka iespēja būt uzklausītiem.Senie Latvieši kopā dejoja ap ugunskuru un pielūdza māti-zemi.Nevis cilvēku,kā tagad.

saulite34  Kurš tad tagad liedz cilvēkiem iet baznīcās vai dejot ap ugunskuriem un kaut ko pielūgt un gandrīz visi gudrie un veiksmīgie cilvēki kaut kam tic,tāpēc arī nebaidās sēdēt viens otram blakus un uzklausīt otru cilvēku.

AivarsN  Pirms sociālo parazītu okupācijas, reliģiju pasaulē vispār nebija, nekādu. Baltā rase bija vienota, garīgi un arī tehniski ļoti augsti attīstīta. Tā bija vēdiskā kultūra, bet ne reliģija. Vēdās nav nekā mistiska, vai nesaprotama. Tās ir zināšanas, kuras cilvēki saprata un spēja pielietot dzīvē. Tieši tāpēc nekādām reliģijām vienkārši nebija vietas. Tieši tāpēc inkvizīcija noslepkavoja miljoniem labāko civilizācijas pārstāvju, jo pakļaut un pievērst savai reliģijai varēja tikai dumjākos un bailīgākos. Bieži vien Kristus, vai pirms tam Ozīrisa, vai cita svētā vārdā izkāva veselas pilsētas pieaugušo, bet bērnus jau audzināja baznīcas paspārnē, pilnībā pievēršot nāves kultam. Eiropu pabeidza okupēt jau līdz 14.gadsimtam. Taču Sibīrijā vēdiskā iekārta noturējās visilgāk, līdz pat 1775.gadam. Arī vēlāk, vairākos reģionos turpināja dzīvot pēc senajām tradīcijām, nepieņemot kristietību. Un vēl pat šodien, izvairoties no visām vajāšanām, arī Padomju laikā, atsevišķas noslēgtas kopienas ir saglabājušas vēdiskās zināšanas, Bukvicu, dzīvo pēc vecā kalendāra, kurš iesākts pēc uzvaras un miera noslēgšanas ar Ķīnu, pirms 7528 gadiem. Tieši tāpēc Lielā atmoda un pāreja uz jauno Zelta laikmetu, sākās tieši no turienes. Un jaunajā apgaismības laikmetā, reliģijām vairs nebūs vietas. Tikai tīra ticība, kura balstīta uz zināšanām. Fanātisms? Jā, ļoti iespējams. Bet ja tas vērsts uz evolūciju un kalpošanu sabiedrībai, nevis mistiskiem tēliem, tad nevienam no tā nekas slikts nenotiks, bet drīzāk tieši otrādi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu