Par ticīgajiem fanātiķiem / fanātisko ticību …. ????

Tas dīvainais fenomens – ticīgais fanātiķis.. pie tam nav svarīgi, vai viņi tic kristīgajam dievam kā luterāņi, mormoni vai krievu pareizticīgie, tic viņi sātanam, Hitleram vai komunistiskajai partijai.. vai ir krišnaīti – esat ievērojuši, ka šos ticības apsēstos apvieno kaut kas netverams, bet ļoti-ļoti līdzīgs – viņi ir samērā parasti, necili cilvēciņi, kas VIENU DIENU ierauga to kaut kādu… svēto vai kādu tur garu??? – un tad ir ar viņiem cauri. Tavs draugs/ dradzene vairs nav tas, kas bija, ir pavisam cits un nesaprotams cilvēks, murgo par dievu vai nu attiecīgi ticībai un tu nezini, raudāt vai smieties..
Tad kas viņi Jūsuprāt ir – trakie ar psihiskām novirzītēm, kuras neizpaužas uzreiz? Tiešām kaut kādi pārcilvēki? Vai garā vāji ļautiņi, pa kuriem staigā visādas svešādas enerģijas, kā tik viņām ienāk prātā? Kāpēc tas notiek tikai ar vieniem cilvēkiem, bet ar citiem – nekad? Un galvenais – ko secināt, ja tādu dullo ir tavā draugu lokā ne viens vien?..

jozolsen  Zemei esot ap 4,5 miljardi gadu..Kad homo sapiens mēģina izskaidrot prātam neizprotamo..
Sociālizēšanai ir nepieciešama ticība..

mairita1971  Mani baida,ka pie mums ar vien mazāk ir reliģijas fanātiķi.Līdz ar to,arī ir mazāka vēlme upurēties.Tas ir apsveicami,bet vai mēs spēsim ar vārdiem pārliecināt tos,kas gribēs šeit ieviest savus likumus?

ube  Ticība un fanātisks sektantisms nav viens un tas pats. Aivariņš mums te ir fanātisks sektants. Izteikti nozombēts. Savulaik LU bija pat mācību kursā iekļauts priekšmets- jaunās reliģiskās kustības, kur smuki izskaidroja atšķirības un pazīmes kas ir kas. Ticībai kā tādai, nekā ļauna nav.

Mikko  Katram sava gaume un baznīca!
Āmen!
P. S. Visstulbakais ir ticēt tam ko raksta komentāros! 😌

arvids19721970  Un tie vēl arvien ir un paliek tavi draugi?!
tad jau tas nav nemaz tik draņķīgi :)
(un kas tev liek domāt par to,kas par velniem danco viņu galvās?Liek domāt,bet nesanāk izdomāt.Un vai tas vispār ir fanātisms?varbūt vienkārši pietrūkst argumentu,lai atspēkotu viņa domas -iedomas?)

Eneile  Atbilstoši Tevis rakstītajam, tie ir cilvēki, kuri arī iepriekš nav īsti tikuši galā ar savu dzīvi. Iepriekš tam nebija ne vainas? :) Cilvēki meklē izeju/ risinājumu savām problēmām. Un Tu gribi, lai ar burvju mājienu pēkšņi viņus nomaina pret citiem, ideāliem cilvēkiem.
Un kā jau iepriekš rakstīts, tad, kad cilvēki aizraujas ar kaut ko jaunu, viņi mēdz būt neapturami, šis jaunais pilnībā nodarbina viņu prātus un viņi grib dalīties ar savu bagātību, aizrautībā cilvēkiem ir milzīga vēlme nodarīt labu :)

CoCoSan  Jokaini. Dzīvē parasti tā notiek: cilvēki satiekas, sadraudzējas, tad izšķīst katrs savā dzīvē. Un kāda starpība kādēļ:- apprecēšanās, apbērnošanās, nodzeršanās, straujas apbagātināšanās, kopīgi interešu zuduma, parādu neatdošanas, sexa ar partneri, aizbraukšanas prom vai reliģiskā fanātisma dēļ.
Kāds sakars ar fanātismu? Vnk šie cilvēki savu misiju tavā dzīvē pabeiguši un durvis jāaizver. Vai arī pretēji. Iespējams, ka tieši tavā dzīvē kam jaunam jānotiek caur šiem cilvēkiem. Dieva ceļi ir neizdibināmi.

Pereira  Varbūt ne par īsto tēmu!!Bet kad mans tēvs gulēja slimnīcā uz dzīvības un nāves robežas,aizgāju uz Pareizticīgo baznīcu un uzliku svecītes par viņu!!!!Diemžēl,,kā jau visiem viņam bija lemts aiziet!!Tā kā ,tici tu Dievam vai tici kaut kam citam..LAIKS MUMS VISIEM IR NOLEMTS!!

Mona_Liza  jums tur izklausās pēc sektas. lasot kā tās sievietes uzvedas. bet tas ar to velnu visticamāk šizofrēnijas slimnieks.

Mikko  Un ko nu? 🤔
Ja visas saiet, ja tā var izteikties, pilnīgā pakaļā tad jāsāk dzert vai pievērsties ticībai???
Domājat palīdzēs?
Tveriet visu vienkãrši un zāle kļūs zaļāka i sniegs baltāks. 😌

LaskovijMerzavec  Tas ir jautājums, kuram ir tālāk no objektīvās realitātes - tas kurš uzskata sevi par Napoleonu vai tas, kurš 50 gados, cer ka 20 gadīgās jau no domas par viņu vien gūst orgasmu....

Feja939  Ak,......svētais Tēvs debesīs.....es tevi lūdzu....sargā manus jaunos krānus virtuvē un vannas istabā......40 gadus krāju latus, grūtībā un taupībā....svētais tēvs debesīs.....jel dari tā, lai tie neapkaļķotos, lai misiņa trubas, savienojumu vietās, neoksidētos ....es tevi lūdzu....tēvs debesīs....ar visu savu gara gudrību lūdzu, debesīs veroties....palīdzi maniem krāniem mūžīgi būt jauniem.....ak, tēvs debesīs.....tu visu redzi un zini....ak, tēvs debesu jumā, aiz mākoņu maliņas.....ak.......

Ķencis
2021.g

CoCoSan  Kaut tu ūdenī stāvot dzert prasītu.

Tereze no Sabiles
2021.g.

fargo  ne visu, bet šo un to ir vnk atbaidoši lasīt.

Feja939  OK, Nopietni runājot,

Mēs visi esam dažādi un tas ir pozitīvi.
Manuprāt, visi cilvēki tic, jo tā ir mūsu daba iekārtota, ka dažreiz esam kā mazi bērni un vēlamies ticēt nereālajam.
Un manu prāt, kuri tic (viens vairāk un aizrautīgāk, citi sevī) patiesi, viņi citus netiesā, jo galvenais ticībā ir mīlestība pret visu.

AivarsN  Zemei varbūt ir 4,5 miljardu gadu, taču lai līdz patreizējam līmenim evolucionētu cilvēki, bija nepieciešams divreiz vairāk laika. Mūsu senči šo planētu kolonizēja pirms 610 000 gadu, kad šeit dzīvoja tikai neandertālieši. Nav izslēgts, ka pirms tam šeit dzīvoja vēl kāda augsti attīstīta civilizācija, jo par to liecina atsevišķi artefakti.
Ube. Tavuprāt vienlaicīgi ticēt izcelsmei no pērtiķa un Dieva radīšanai, kā stāsta okupantu mācības, ir pilnīgi normāli? Lai gan abi varianti ir klajā pretrunā. Taču uzticēties mūsu senču atstātajām zināšanām par pasaules un civilizācijas vēsturi, tas tiek uzskatīts par sektantismu. Lūk, pie kā noved pārāk ilga smadzeņu skalošana okupantu skolās! Normāli būtu vienmēr turēt prātu atvērtu jaunām zināšanām un neko nepieņemt bez rūpīgas analīzes. Taču kad cilvēks trešo daļu mūža nosēdējis skolas solā un ticis nemitīgi pakļauts zombējošai ideoloģijai, viņš tāpat kā visfanātiskākais sektants, domā ka zina vienīgo patiesību un nekādus citus variantus nav gatavs pat izvērtēt.

Mona_Liza  skaidrs ka Aivaram miera nebūs ....

saruna  Nekad nesaki...nekad! (tas pie teiktā, ka ar citiem tā nenotiekot nekad).

LaskovijMerzavec  Un kā tad redās neandertālieši??

Pēc Aivara stāstiem, sanāk, ka mēs esam tādi paši kolonizātori, kā savulaik baltie kolonizēja amerikas. Tb izkāva iedzimotos.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu