Kā vērtējat vairāku profesiju darbinieku atlaišanu no darba?

Drīz sāksies liela dažādu profesiju darbinieku atlaišana, tas skars visus, jo, piemēram, nebūs darbinieki bērnu dārzā un skolā, tā jau trūkst, kas strādā.
Izraēlā jau obligāta ir trešā deva un būšot arī ceturtā....par to sāk protestēt divas devas saņēmušie....

Chris1986  DanaL, nu atlaidīs to nepotēto skolotāju, atlaidīs tādas 100 un 1000. Bet kurš tad mācīs tos bērnus klātienē? Ievedīs skolotājus ar kuģi no Brazīlijas? :D Apmēram tāpatās, ka sievietes te 30 gadus gaida, kad ar kuģi no Brazīlijas ievedīs priekš viņām "īstos vīriešus"? :D

Drole  >>viņa jau bija pārslimojusi (paarslimojushiem ir imunitaate un tie zinaamu laiku nedriikst vakcineeties; tikai poteetie var sakjert un izplatiit infekciju), tests bija ´false positive´, vadiibai piemetaas masu histeerijas viiruss.
https://odysee.com/@jermwarfare:2/mattias-desmet:6

DanaL  Chris, bet tak attālinātā skološanās parādīja, ka drīzumā skolotāju deficītu novērsīs ar atraktīvām attālinātām nodarbībām visām skolām vienlaicīgi.

Piemēram, tie paši eksaktie priekšmeti. Reizi nedēļā, piemēram, kāds no fizikas zinātņu doktoriem novadīs visiem Latvijas 9. klašu skolniekiem vienotu fizikas nodarbību, bet nākamajā tās pašas nedēļas fizikas stundā skolotājs semināra veidā šo tēmu izrunās ar katru konkrētu klasi. Līdz ar to vajadzība pēc fizikas skolotājiem samazināsies uz pusi.

Un tā ar visiem priekšmetiem.

Tā nav utopija, bet diezgan drīza nākotne, dažās valstīs tas jau notiek.

Sliktāk būs ar mediķiem. Bet tā kā te vairums lielās, ar savu megaimunitāti, tātad arī pieprasījums pēc mediķiem varētu sarukt :DDD

Eneile  Manā uztverē, tāpat kā nevar draudēt bērnam ar neizpildāmu sodu, tāpat arī dažādu profesiju pārstāvjiem, kur tāpat jau ir vērojams darbinieku trūkums, draudēt ar atlaišanu. Viņiem būs pensija vai bezdarbnieku pabalsts, bet kas būs darba devējiem?
Ok, daļa nobīsies un pakļausies. Bet vai tas būs pietiekami, hvz.

jozolsen  Nu negribu, lai mani bērni slimo citu tupuma dēļ. Viņiem vēl visa dzīve priekšā. Jau tā šas tas ir sačakarēts, turpmākajai dzīvei.
Daukas lai brauc jūriņā.
Eh.. varētu birokrātiju samazināt vismaz uz pusi!!
Ar mediestādēm vēl nav norēķinājušies par gada sākumu. Mājsēde un pēc tam atvaļinājumi!!

viedoklis  Nesāksies nekāda masveida atlaišana! tas, ka varneši ir iztapoņas jau nenozīmē, ka zemākā līmenī cilvēki neizdomās kā apiet absurdos noteikumus.

Un vēl, ja atradīsiet kādu sakarīgu ģimenes ārstu, kurš būs gatavs padalīties ar reālo situāciju, tad par lielām šausmām uzzināsiet gan to, ka neviens nav atcēlis daudzos citus vīrusus, gan to, ka nopotētie arī bariem veido rindas nabaga nomocītajiem mediķiem.

Risinājums? Katrs rīkojas kā var, bet atceras, ka sertifikāts ir tikai fikcija, kas rada iluzoru drošības sajūtu un patiesībā darbojas pretēji publiski sludinātajam.

Chris1986  DanaL, nu tu bezmaz vai zamahnulas uz Nobeļa prēmiju par šitādu ierosinājumu! Tā viš i - nolasīs yuotubē pasaules labākais fiziķis uzreiz priekš visas pasaules skoleniem kvalitatīvu lekciju un skolotāji vispār vairs nebūs vajadzīgi - lai iet grāvjus rakt! :D Un skolas ar var likvidēt un tur ierīkot humpalu bodes - cik daudz naudas valstī ietaupīsies - nezinās, kur likt un Kariņs atkal varēs teikt: _Naudas ir tik daudz, cik nekad nav bijis!_ :D

incis1  Noteikti neatbalstu,tas nav pareizais risinājums. Valdiba ir akla,k a tikai lielākus soda mērus uzlikt,nevis pa labam pārliecināt par vakcinācijas nepieciešamību. Kas mācis bērnus,kas ārstēs slimniekus,ja lielāko daļu atlaidīs? Stulbuma un truluma kalngals.

rebeka  Likumdošanā vēl nav atrunāts, kādā veidā atlaiž nepotēto.

Labrador  Domājiet , ka vietvalžiem interesē , kas būs pēc viņiem ??? Tie savu mazbērnu mazbērnus ir nodrošinājuši.

Vaukskis  Normāli!
Darba devējiem ir tiesības neiet visādu darbinieku pavadā, pašiem izvēlēties darba vidi. Vairākums tajās jomās, kurus nosauca valdības vīri, ir vakcinēts, ja skolotājiem tie būs daži simti no tūkstošiem- iztiks. No tā vien, ka trūkst, kas strādā izglītības jomā, nenomirs. Ārstu jomā arī miera vējos- vēl pirms vairāk nekā 2 mēnešiem sapotēti bija vairāk nekā 90%, piekrītu, ka būs trakāk, taču, ja palielinās mediķiem algas, gan atradīs aizvietotājus kaut vai no ārzemju studentu vidus uz laiku, līdz situācija ar darbaspēku pakāpeniski normalizēsies.
Tagad arī, lai tiktu dažādās vietās strādāt, jāiziet obligātā medicīnas pārbaude. Ja esmu attiecīgi šizofrēnisks disidents, kurš ir "pats pats" un citus, kuri taisās sazāļot, iespaidot klāt sev nelaiž, atzīst, piemēram, tikai homeopātiju, tad jau sanāk, ka mani viskautkur jau izsenis diskriminē, kaut gan esmu izdomājis, ka noteikti gribu strāt tikai tur, kur darbā nepieņem bez "sanitārās grāmatiņas"?Kaut kā nav lasīts/ dzirdēts par tādiem trača cēlājiem!

Mikko  Visus napig atlaist!
Un uz ielas arī tikai ar sertifikātu 😄
Un mājsēdi arī!
Bija tavu jautri 😋

ube  Par obligāto vakcināciju īpašām grupām piekrītu. Bet par to, ka viens profesors var nolasīt lekciju teju visai valstij, un visi visu sapratīs, ir utopija. Iespējams tā var pieaugušiem cilvēkiem, ne bērniem.

DanaL  ube,
1) tā nav prasta lekcija, bet ļoti kvalitatīva nodarbība ar gaumīgiem un moderniem uzskates līdzekļiem,

2) tu neizlasīji līdz galam, nākamajā stundā skolotājs to visu kopā ar klasi " atgremo".

Šādu nodarbību kvalitāte un priekšmeta izpratne ir nesalīdzināmi augstāka, salīdzinot ar mūsu, reizēm smagi mazkvalificēto skolotāju priekšmeta pasniegšanas stilu, ir nesalīdzināmi augstāka un bērnam saprotamāka.

fargo  vērtēju to kā noziegumu. noziegumu, par kuru būs arī jāatbild. tas viss nav leģitīms un cilvēki, kas šos noziegumus ievieš un kontrolē tāpat nav leģitīmi. tikai tā pret to ir jāatiecas.

Chris1986  fargo, es, protams, varētu to neatgādināt, bet ja tu pats paskatītos savus tekstus, pēc šīs Saeimas ievēlēšanas un valdības izveidošanas, tad tu liekas bija tava doma, ka tik laba valdība jau sen mums nav bijis. Un centies visus valdības kritiķus apklusināt .. :D

AivarsN  Lai apturētu neeksistējošu slimību, ir jāpārtrauc testēšana, jāatceļ visi ierobežojumi un jāatlaiž ielikteņu valdība, drošības pēc izolējot no sabiedrības. Ja vakcinācija būtu aizsardzībai pret slimību, tad nevienam pat prātā neienāktu to uzspiest, bet pirmām kārtām to censtos saņemt tā dēvētā priviliģētā sabiedrības daļa. Ar izskaidrošanu neko panākt nevar, jo nav zinātniski pierādīta pati slimība, kur nu vēl viss pārējais kas ar to saistīts. Ja televīzijā diskusijās uzaicinātu īstus zinātniekus, kuri nav pārdevušies un no tā visa ko saprot, kovidafērai tūlīt būtu šahs un mats. Taču vakcīnas tiek uzspiestas lai samazinātu iedzīvotāju skaitu un atņemtu cilvēku tiesības, par cik ģenētiski modificēts organisms, juridiski neskaitās cilvēks, bet patentētas tehnoloģijas nēsātājs, faktiski vakcīnas ražotāja īpašums, jeb vienkārši beztiesiska laboratorijas žurka.

arvids19721970  protestēs jau,jā.Tak krietnais vairums potējās pret ierobežojumiem un domāja,ka izdarīs,ko liek,un būs labi.Bet nākās tomēr protestēt,kad jau varbūt ir par vēlu...
Lai tik laiž vaļā: laukos nav,kas strādā:)
Bet normāls skolotājs vai ārsts arī nelegāli var būt skolotājs vai ārsts

Marita  Interesanti, kur tad liksies tie skolotāji un soc. darbinieki. Baigi viņi ko citu prot.Vakcinēsies un turpinās strādāt

AivarsN  Ja neļauj strādāt oficiāli, strādās pagrīdē. Attālinātās mācību iestādes, frizieru un citi pakalpojumi mājās utt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu