Kā vērtējat vairāku profesiju darbinieku atlaišanu no darba?

Drīz sāksies liela dažādu profesiju darbinieku atlaišana, tas skars visus, jo, piemēram, nebūs darbinieki bērnu dārzā un skolā, tā jau trūkst, kas strādā.
Izraēlā jau obligāta ir trešā deva un būšot arī ceturtā....par to sāk protestēt divas devas saņēmušie....

neratni_stasti  Neviens darba devējs nav pašnāvnieks, tā kā, gan jau izkruķīsies. Grozījumi paredz iespēju pārtraukt darba attiecības, nevis obligātu nosacījumu tās pārtraukt. Tie, kuri gribēs turpināt strādāt, atradīs atraktīvus pielāgošanās veidus. Mūsu tauta principā ir liela speciāliste šajā jomā. Domājams, Rīgā un lielajās pilsētās būs kaut kas stingrāks, bet mazajos miestos līdz šim visi valdības noteiktie ierobežojumi tika piemēroti tik-parcik. Tāds ir mans vērojums, pabraukājot pa Latviju. Attiecīgi valdība lemj, bet karavāna virzīsies vien tālāk. Kā rezultātā; nav vērts celt paniku un šūmēties netā, ja vien mērķis nav ģenerēt kārtējo topiku unc elt trafiku. :)

ube  DanaL, sapratu tavu labo domu, bet realitātē joprojām būs vajadzīgi arī tie skolotāji, kas "atgremos" un reizēm "sagremos" cita stāstīto. Un kurš izkontrolēs vai tur otrā galā vispār kāds klausās? Ļoti daudz bērnu vienkārši "atbirs". To pierādīja Šuplinskas slavētā " tavā klase" tv. Bezjēdzīga, jeb mazjēdzīga.

tracer  Cits kaiki iestaajushies.tieshaam nesapritat ka skolas jaa taadas nebuus?arii cakcineejoties.cits dziives modelis.viss iespeejami attaslinasti..jo covid jaa redzam nevar uzvareet.ar vai bez potes...beidzied nhaudeet un saakat pielaagoties.skokas jas taadas kkastienee ir pagaatne.tikai attaalinaati viss..bruesmiigi ne?bdt taa ir realitaate.

Jausma  Rudenī un pavasarī cilvēki mēdz saaukstēties, un to tagad sauc par ļauno sērgu! Nedod dievs nošņaukāties vai nošķaudīties, tā visi lūr ar izspiestām acīm! Kādreiz teica:"uz veselību! ". Palasot komentārus, var saprast, ka visi jau ir potējušies! UZ VESELĪBU JUMS!
Valdībā likumi tiek pieņemti ar apziņu, lai izdarītu kaitējumu visiem, dzīvot zaļi un algas palielināt tikai valdībai. Vēl gads... un tad redzēsim, kā žurkas bēgs no kuģa, kuru nogremdēja!

jozolsen  Vari strādāt un vari nestrādāt.
Ja strādā, tad jāievēro iekšējie darba kārtības noteikumi.

dzilums  par principiem ir jāmaksā. vienmēr. Ja kāds principiāli negrib vakcināties, tad tam ir zināmas sekas. manis pēc cilvēki var nevakcinēties. Tikai tādam lēmuma būs sekas. Un visi pie tā pieradīs. Un viss. cilvēki taču pierada pie tā, ka nedrīkst smēķēt veikalā vai sab. transportā? Tāpat pieradīs ka bez vakcinācijas nevar strādāt skolā, armijā vai med. nozarē. Ka nevar iet uz teātri vai koncertu. Tā arī turpināsim dzīvot.( kas nu izdzīvos pēc kārtējās vīrusa mutācijas)

Mikko  Jā jā jā...
Bla Bla Bla...
Kā teica Grētele!
Patiesībā viena daļa ir pielikusi bikses no gaidāmā lockdown! 😉

av2  Ok, daudzi ir pret. Atkal...Nu bet luudzu, kaut vienu , nu pavisam tikai vienu prieksslikumu studijaa, kaa citaadi ciiniities ar to zarazu? Un nestaastiet, ka vinna nav reaala, ir, un kaa veel ir. Varbuut LV nomalee, mazaas pilseetinnas, galiigos laukos, nav, bet lielaas pilseetaas, Riigaa ir. Diemzzeel ir. Tu, kas lasi sso, domaa Tev paies garaam?
Ja kas, es arii neesmu sajuusmaa par taam poteem. Bet kad izsveeru plusus, un miinusus, plusu ir daudz, daudz vairaak. Un arii nevienam neko netaisos ieskaidrot. Piemeerma, mana maasa , Latvijaa, ir izteikts anitivaxeris, lai gan skolotaaja. Kad biju LV, bija man ar vinnu par to visu saruna, un atkal tas pats, neviena prieksslikuma, nulle ideju, kaa citaadi pasargaat CITUS, par sevi nemaz nerunaajot. Ja vinna atvilks to zarazu uz manam vecaaku maajam, mammai, bail pat iedomaaties....:((
Taapeec saku, davai kas nu negrib...nepoteejaties, tikai ko citu ssobriid dariit???????? Nupat, atakal piemeers, pazinnas, letinni Vaacija. Gadu taadi antivaxeri bija, ka maz neizliksies. Un ko, 2 nedeellas bez iistas elpas, lloti lielu temperatuuru .Vieniigais ko nu saka, vai var luudzu TUULIIT to vienu iepoteet. Nee, nevar, tagad jagaida 6 meenessi, jeb cik tur.....
Kaapeec jaasaak sliikt, lai iemaaciitos peldeet , a?

dzilums  aizbrauks, aizies? Nu bet lūdzu! tikai uz kurieni?:D Eiropā būs jāpameklē kur palikt bez vakcinācijas. fFrancijā, itālijā utt jau atlaiž no darba atsevišķu nozaru darbiniekus. un kas? ir krīze? Nekā nav. Nāk vietā siti - saprātīgāki.
Celtniecības nozare berzē rokas - varēs bijušie skolotāji mūrēt un ceļus būvēt svaigā gaisā bez vakcinācijas! super, visiem labi:D

Vaukskis  av2, vieglāk ir neko nedarīt, ja vien tas iespējams, un populārāk vainot citus par savu situāciju
Marita, šeit laikam maz kurš ir dzirdējis par jēdzienu "mūžizglītība", kursiem bezdarbniekiem- var taču pārtapt par, piemēram, kasieri, apkopēju, zvanu centrā strādāt.. . Dzīve jau nebeidzas, kad esi izlikts aiz skolas durvīm vai patriekts no nespējīgo aprūpes!

dabasmiilis  Kad skatās uz lietām, ir jāņem vērā visi iespējamie rezultāti, ir jāatmet tuvredzība.
Ņemot vērā, ka pēc 2 gadiem sāks uzspiest digitālo valūtu, lai vergus vieglāk izsekot un šantažēt, turēt īsā pavadiņā, par citiem darbiem vai pagrīdēm runāt nebūs vairs aktīvi...

Ziņa arī pakļautajai vergu daļai, kas ziedo savu brīvību un dvēseli globālistiem, jūs tiešām domājiet, ka tādi kā es, tiekot izstumti no sabiedrības, paies maliņā, klusējot tupēs pie atkritumu kastēm, meklējot kādu sapelējušu maizes šķēli? Man nebūs nekā, bet tu brauksi ar auto, sildīsies siltā gultā un tēlosi izredzēto?

Tak nē! Drīzāk tupēsi bailēs zem gultas un lūgsies, lai tavu māju neapciemo brīvie cilvēki.
-Laiks pastudēt dzīvnieku likumus, dabas likumus - turienes hierarhiju! Nav nekā bīstamāka par plēsoņu, kurš izstumts no bara, viņš jebkurā brīdī var atgriezties un ne jau viens, un neviens nevienu nepasargās pret tādu indivīdu, kuram cilvēku likumi vairs nebūs saistoši.
Man personīgi labāk patīk dzīvnieku likumi[cilvēks arī ir dzīvnieks - atgādinājums tiem, kas iedomājušies, ka cilvēks ir dievs un viņam ar dzīvo dabu nav saistības], kamēr uz mani nešauj, tikmēr es pakļaujos demokrātijas likumiem un nevienu neaiztieku, bet ja kāds pašpasludinātais paziņo, ka tie nedarbojas, manas rokas tiek atraisītas. Katrs par sevi!
Un tādu indivīdu katrā sabiedrībā ir ļoti daudz, kas notiks, kad tādi apvienos spēkus?! Tas tā viela pārdomām priekš bļauriem! Kamēr ir demokrātija, esmu ar jums, kad iestāsies diktatūra, es pasēju - atgriezīšos pie pirmatnējo vērtībām un likumiem, kur viens varavīksnes grupējums nestāsta vairākumam kā dzīvot vai nedzīvot! Naudai nav vērtības, cilvēks pārtiek no pārtikas un darba, nevis no naudas, tas ka tev pilns ledusskapis, bet man nav naudas, tas nenozīmē, ka miršu badā! Izsalcis un nokaitināts cilvēks ir gatavs uz visu, jo spēcīgāki izdzīvošanas likumi, jo bīstamāks cilvēks!

Esam vienā laivā, vai nu esam sabiedrība, ku

dabasmiilis  ...Esam vienā laivā, vai nu esam sabiedrība, kur katram ir teikšana/balss, vai arī katrs pēc savas saprašanas!

Šodien mediķi, skolotāji, rīt jau būs šoferi, pārdevējas, parīt lauksaimnieki un melnstrādnieki utt... Tā ir manipulēšanas paraugstunda, atkožot kūkas gabalu pa kumosam vien, kamēr visa kūka ieslīdēs rīklē!
Nepaspēsiet ne acis nomirkšķināt, kur nu vēl saprast kas notika!

Mikko  Un varēsiet stāvēt rindā arí kanniņu pēc benzīna 🤣
Sūdains Jums tas skats uz dzīvi!

Marita  Vaukskis Es ne tikai esmu dzirdējusi par mūžizglītību, bet arī pati to piekopju. Tieši tagad apmeklēju vienus kursus un nākamie jau ir padomā.
Tomēr nedomāju, ka skolotāji būtu ar mieru turpināt darbu kā apkopēji. Ne statuss tas, ne arī atalgojums. Nedomāju, ka daudzi riskēs ar darba zaudēšanu.

Vaukskis  Marita, tie ir tikai varianti; piekrītu, ka nebūs apmierināti, toties tas ir variants, kā kaut kā iztikt, kad pārliecība būtiskāka! Protams, ka saprātiigi cilvēki neriskēs ar darbu, tādēļ galu galā piekiritīs vacinēties, bet aizies no darba pārsvarā strādājošie pensionāri, kuri ir zinošāki un daudz pieredzējuši, toties mazāk elastīgi.

dabasmiili, vari jau sevi cildināt kā vēlies, pagaidīsim, kad reāli pierādīsi, cik zvērisks ir jūsējais varavīksnes grupējums, vai tomēr esat tikai parastie bļauri internetā, kādi jau pieredzēti citu krīžu laikos, un tad jau redzēs; līdz tam šie teksti atgādina manipulēšanu un šantāžu. Starp citu, trakus suņus, kas arī ir zvēri, nošauj... !

Marita  Ja kādam viņa pārliecība ir tik stipra, tad lai iet un meklē, kas viņu ņems pretī.
Kas attiecas uz skolotājiem, tad es priecājos, ka drīz beigsies mana saskare ar šīs profesijas pārstāvjiem. Ir bijuši ļoti maz tādu, kurus es vērtētu par labiem skolotājiem.

Ljekainiitis  No skolām tieši skolotāju, kas nevakcinēsies, būs maz. Tais ciparos liela daļa ir tie, ko par "tehnisko personālu" sauc.

Mikko  A Jūs zināt ka kāds mēģina uzlauzt profilus? 😏
Tikai iekša par vāju sūda amatierhakeri 😄

Marita  Ljekainīti No kurienes tādas ziņas? Neesmu gan to nekur dzirdējusi. Vanaga jau runā par skolotāju masveida aiziešanu.

rupers63  Negrib potēties, tātad negrib strādāt ...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu