Ko darīt, ja laba draudzene dzer un taisa pašnāvības?

Pagaidām vienmēr izglābj un ir kas viņu savāc, bet cik ilgi? Runājot visu atzīst, saprot, zināmi ir iemesli, jo neizveidojās attiecības kā viņa gribēja. Bet pagājuši jau gadi, tomēr dzeršana ir palikusi. Apmeklē anonīmos alkoholiķus, psihiatrus, ārstējas psihiatriskā slimnīcā. Brīžiem ir darbs, bet tad piedzeras, un atkal nav darba. Dzīvokli nodzēra, tagad dzīvo pie mātes. Traģiski ir skatīties no malas, bet ko palīdzēt? Vai runāt dusmīgi un skarbi, vai atbalstoši un mīlīgi?

raina1970  Diemžēl- atbilde uz tēmā uzdoto jautājumu- nekā. Nav jārunā nekas. Varbūt- ja ir pacietība un zināšanas- var uzklausīt. Jo tieši tā kā teica komentētāji-- cilvekam pašam ir jāsaprot, ka viņš dara kaut ko tādu, kas viņam nav vajadzīgs, ko darīt nevajag.. Ciniski, bet kamēr lēdija nebūs nonākusi uz ielas, vai krietni tuvu morgam- diez vai kas līdzēs. Līdzatkarīgie- tie kuri skrien un glābj, un vāc, un stāsta, un uzpasē- tie neko neizdarīs, kamēr viņa pati sev nepateiks- es tā dzīvot vairs negribu, man ir problēmas, es netieku pati galā un man vajag palīdzību- --un talāk--- ies to palīdzību meklēt--- un atkal -pati... Nevis draudzene, vai mamma aiz rociņas aizvilks uz narkolog.klīniku,vai pie psihiatra.. Starp citu- ļoti iespejams, ka ta tas nenotiks nekad, jo izskatās pēc apraksta,ka alko stipri provocē pašiznīcināšanās programmu, kas ir palaista, un esošais psiho- konsultants-- laikam nestrāda ar tadam lietām. Alkoholisms šajā gadījuma nebūt nav tā mazākā bēda, tā ir kopainas liela sastāvdaļa-- vismaz trešdaļa , ja ne puse-- jo tur ir gan ķīmiskā gan psihologiska atkarība..

miers2  Rēvaldam meita pārdzēra jēgu un ar mašīnu nosita citu sievieti. Labāk meita būtu pakārusies - mazāka skāde rastos.
Varbūt nevajag vienk tai draudzenei traucēt dzīvot pašai savu īso dzīvi, ko ne?

Epifanija  Jāpiebilst gan, ka glābēji aiziet bojā daudz ātrāk kā pats glābjamais!

JOHAIDI21  Veļu laika naktī,Velis man norādīja,ka ne katra mana palīdzība ,žēlsirdības vadīta,ir Dieva svētīta. Es divas dienas staigāju un domāju ,ko gan tas varēja nozīmēt. Vai tik autores tēma nav tieši vērsta uz Veļu norādījumu???

av2  Nezinu atbildi, jo nepaqzistu to cilveeku. Izlikties, ka viss ir ok.....es gan nrvareetu. Bet reaali, ja cilveks noleemis aiziet nebuutiibaa, nedomaaju, ka ..da kaut kas noturees sseit.

Anufrijs  T.i. kā, atbalstoši un mīlīgi?
Še, ņem ierauj kādu šotiņu, re kur tev atnesu visīti, ierauj, ierauj, re, man vēl striķītis ir prieķš tevis un ziepītes..

jozolsen  Pazvani attiecīgajiem dienestiem, pakonsultējies.

Mikko  Manuprāt daudziem bútu laiks apmeklēt speciålistu! 😊

Frita  >7:18 pilnībā piekrītu.Lieks sava laika un resursu tēriņš.
Tas,ka Tev sirdaspziņa spiež ko viņai palīdzēt..ir tikai tava labdarības kapacitāte kādiem citiem,kam to tiešām vajag.
Piem.aizved paiku Ullubeles iemītniekiem,jeb krāsainos krītiņus BKUS pacientiem.
Tērē resursus,kur jūti gandarījumu!

av2  Tas arii , labais : " un taisa pašnāvības?"
Tiessaam tik..."neprofesionaali" ? Izklausaas peec..aakstiissanas , lai pieveerstu sev extra uzmaniibu no visas pasauliites..Ar zzagariem vajag, tas viss.

Ievinjata  Frita izteica labu padomu. Tikai uz BKUS vai suņu patversmi jāņem līdzi arī tas cietušais cilvēks, lai redz kaut ko citu arī dzīvē, lai rodas jaunas emocijas, iemaņas, kas ar laiku aizvieto alkoholu un vēmi atņemt sev dzīvību. Nevis runāt, bet darīt!

incis1  Domāju jārunā dysmīgi un skarbi,pa labam nesaprot. Taisnība tim,kuri saka,ka ja pašam nav vēlme np bedres izkārpīties,tad cits nespēs palīdzēt. Cik var pestīt arā no nepatikšanām,jāzina mērs.Varbūt ar skarbu runu pieleks,ka tā dzīvot nevar.

Laurencia  Upuris, kuram patīk būt tajā lomā. Gaida, kad visi žēlos un glàbs! Taču! Diemžēl te daudziem ir taisnība- ja pati negribēs izlîst no bedres, tad tur arī sēdēs.
Būšu skarba, bet…, ja tiešām gribētu nomirt, tad pārgrieztu pareizi vēnas vai pakārtos! Un to nesaku aiz naida vai žults, to saku no pieredzes, kad 20gados bija jāapglabā draudzene, kas 18g. Pakāràs. Vot tā! Ja cilvèks grib sevi nogalināt, tad to izdara. Un tas ir lielākajā mèrā egoisms! NeTīrākajā tā izpausmè..

Lai meklē terapeitu, ja Tvaicene un AA nepalīdz, bet vispār ieteiktu meklēt glābiņu dabā. Koki, zeme, jūra, ezers, upe. Daba mums sniedz enerģiju, kad esam paši vājākie dzīvē.
Mīlestîba nāk un iet, bet mès paliekam! Lai palaiž neizdevušās attiecības. Un nè, man nav viegli teikt tos vārdus.
7,5g. laulība pèrtiķim zem astes. Jā, smagi, skumji, bet turos. No sava 9.stāva nelecu nost.
Visam savs laiks, ja bûs lemts, tad savāksies un kā fēnikss no pelniem atdzims, ja ne, tad nogrims vēl dziļākā purvā…

Ticēsim labajam! Lai izdodas! ;)

Mikko  Jāizveido patversme oho cietušajiem!? 🤔 😏 🤣

Artemise  Padomu neteikšu, bet gribētos zināt kā tiešām tas beigsies. Padomu neteikšu, jo zini kas jādara tāpat, tikai atradi jautājumu ko uzdot un pazīmēties pati.

Raivis_1977  Nu alkoholisms un dzeršana ir lāsts, viennozīmīgi! Tas viss jau vienreiz tika izrunāts!
Jeb kurš kas pat arī ja nav pat alkoholiķis, jeb kad ir potensiālais alkoholiķis! ))
Kā Jums tas patīk, vai nu nē!
Sievietēm ir tik tiešām grūtāk izkodēties pret smēķēšanām un dzeršanām,, jūtu pat līdz!
Un arī tas, skatoties cik jau ilgi tas ir jau iedzīts ... Tas viss ir būtiski svarīgi!
Nav jau jēdzīgi no lieka tērēt naudu un bezjēdzīgi savu veselību bendēt arī kaut kādām kodēšanām, jo tas arī savā ziņā veselību prasa ...
Ir jau būtiski svarīgi jau no reizes saprast to, ehh armani tas nenotiks. A tie, tie pasakas tur kaut kādas stāsta. Un jo vairāk stāsta, jo mazāk arī pat ieklausos ...
Dzeršana ir muļķības apliecinājuma pazīme! )
Cik nu katrs ir intelektuāls, lai saprastu nedzert un ieturet normas līmeni ))
Ir jau tak arī robežas! Var jau motivēt uz to, ka tās ir kaut kādas citas dzeršanas, nezinu, un nevis tās par ko runājam ...
Cik nu katrs ir dumš tajā līmenī, un cik nu gudrs savā būtībā, vai gudri spriest spejīgs, lai pat novērtētu to kas vēl es esmu, un kas varēju būt ... ... -- Laba tēma!
Jā, tēmas vienmēr ir labas!

Laurencia  Vissāpīgāk krīt tie, kas uzrāpušies kalna virsotnè.. :(

Tā notiek, kad dzīvo svešu dzīvi. Diemžēl mums, sievietēm, tas pulkstentiņš tikšķ un tikšķ. Bērniņu var adoptēt… pilni bērnu nami ar mazajiem ķipariem. Tas nav attaisnojums šādam stāvoklim.

Vai Tu - autore baidies, ka - ja attālināsies no viņas, tad notiks tas ļaunākais?
Saproti manu domu gājienu! Toksiskie cilvēki indè mūsu dzīves.. un nav svarīgi - kolèģi, priekšniecība, klienti, draugi, paziņas arī ģimene var būt ideālākais piemèrs toksiskai atmosfērai. Tad ir divi varianti!
1) palīdzēt viņiem kļūt par pozitīviem- mainīt domu gājienu, vai vismaz norādīt pareizo virzienu ceļā uz to..
2) Izslègt pilnībā šos cilvēkus no sava kontaktu loka!
Trešo variantu nerakstīšu, jo tas ir - ko šobrīd dari Tu. Arī jūsu draudzība sen vairs nav veselīga, diemžēl…

ketija64  Var iziet Minesotas programmu caur NVA! Var iet uz klosteri kādu laiku, lai sev palīdzētu! Iespējams viņa var atrast kādu par ko rūpēties, lai aizmirstos pašas posts un nelaime! Dažkārt palīdzot arī rūpes par pamestiem dzīvniekiem, bet palīdzība bezpajumtniekiem ir vissvētigākā! Tas tikai mans viedoklis!

vienapati  Ja tas cilvēks ir vēl joprojām dzīvs ... tad tie pašnāvības mēģinājumi nav īpaši nopietni.
Kādreiz mana māsa ,kura arī lieto pastiprināti alkoholu,nāca pie manis pēc padoma....sakot ,ka nezin vairs kā dzīvot...ko gan var tur atbildēt...?...teicu ,nokrīti līdz pašai apakāsai ,kad ir tikai divas izvēles - vai nu nomirt,vai celties augšā ,mainīt un sākt dzīvi no nulles....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu