Ko darīt, ja laba draudzene dzer un taisa pašnāvības?

Pagaidām vienmēr izglābj un ir kas viņu savāc, bet cik ilgi? Runājot visu atzīst, saprot, zināmi ir iemesli, jo neizveidojās attiecības kā viņa gribēja. Bet pagājuši jau gadi, tomēr dzeršana ir palikusi. Apmeklē anonīmos alkoholiķus, psihiatrus, ārstējas psihiatriskā slimnīcā. Brīžiem ir darbs, bet tad piedzeras, un atkal nav darba. Dzīvokli nodzēra, tagad dzīvo pie mātes. Traģiski ir skatīties no malas, bet ko palīdzēt? Vai runāt dusmīgi un skarbi, vai atbalstoši un mīlīgi?

fargo  negribēju atbildēt iepriekš. man vajadzēja vairāk redzēt, ko autore domā par to visu.

lūk, kas ir. tu nevari otru glābt vnk tāpēc, ka tu tā gribi. jo šo notikumu iemesli, ir ārpus tevis un tā, ko tu tieši vari ietekmēt. to tu saproti, es redzu.
galvenais cilvēku depresijas iemesls nav smadzeņu ķīmija, bet garīga bezcerība. bezcerība būt par kukaini un putekli nenoteiktā tagadnē ar nezināmu nākotni. cilvēka pašapziņa ir tāda, ka tai ir vitāli nepieciešama eksistences jēga. ja tās nav, tad cilvēks ieslīgs vairākos iespējamos stāvokļos.
tas var būt nihilisms. neticība nekam un nevienam.
tā var būt bezcerība. vēlme pēc mērķa, kura nav. jēgas, kuru atrast nevar.
tas var būt naids pret citiem cilvēkiem.
ko darīt?
nodibināt saikti ar Dievu!
un to ir iespējams izdarīt tikai personiski.
tu vari pateikt, kas ir jādara, bet neviens uz šīs planētas to nevar izdarīt otra vietā.
tēvreize. un personisks lūgums.
es varu pateikt, ko darīt. bet viņai tas ir jāizdara pašai. ja tas būs patiesi, palīdzība nāks. no kura virziena un kā, to zināt nevar. tagad, ko viņa darīs ar šo palīdzību, ja sekos padomam... arī pār to varas nav nevienam citam, izņemot viņu pašu.

Pereira  Ja narkologs un psihiatrs nevar palīdzēt,tad varbūt tautas medicīna!!Un tas ka viņa to dara ir uzmanības pievēršana sev!!!Ja cilvēks tiešām grib izdarīt pašnāvību,tad arī to izdara!!Lai cik tas skarbi neskanētu!!Un pat to pat neviens nenojautīs!!Mīli vienkārši savu draudzeni un atbalsti viņu cik vien vari!!

Mikko  Ja pats negrib tad neviens neko nevar palīdzēt!

ozolkorkis  Pasa skaidrais Gars runā uz pašu cilvēku ,... ka situācija ir tāda kāda ir, gars spej atrasatrast izeju!,
Tomēr dveseliskais izmisums rada debilas svārstības , un , ..., galējā stāvoklī var sastrādāt glupības

arvids19721970  Jāiesaista kāds mācītājs.Pa krietnam gan tāpēc,lai būtu darīts viss iespējamais(no sava likteņa neizbēgt.Kāda mana radinieka aiziešanas vietu pateica vairākus gadus pirms viņa nāves kāds gaišreģis,un ne jau vairs viņam)
Bet brīnumi reizēm notiek.

Marta16  Saprast, ka pati esi līdzatkarīga un pameklēt info par to. Līdzatkarīgais ar atkarīgo veido tandēmu un nekad no purva neizvilks.
Ja liekas, ka piedzērusies un ir reāli pašnāvības draudi, saukt ātro palīdzību, skarbi, bet, ko darīt. Pašnāvība ir reāls iznākums šādā situācijā. Alkohols pastiprina depresiju un noņem kontroli, traucē loģiski domāt, lai kaut kādu darbību iznākums nebūtu pašnāvība.
2021-10-11 09:46

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu