Vai kristīgā ticība atļauj nogalināt?

Mani vienmēr ir mulsinājis, ka kara laikā katras valsts bazīca svētī savus karavīrus nogalināt ienaidniekus. Tāpat baznīca arī agrāk sūtīja ticīgos visādos Krusta karos ieņemt Jeruzalēmi u.c.
Es nesen runāju ar vienu ticīgo, kas teica, ka Jēzus mācība kategorski aizliedz nogalināt vienalga kāda iemesla dēļ un ka vis, kas to darīs, degs elles ugunīs. Vai tā ir?
Tad es tā padomāju, ka visi tie, kas dzīvoši pirms mums, tak ir dzīvi pavadījuši nepārtrauktos karos (alu laiki, viduslaiki utt.) un visi ir kādu nogalinājuši. Tad jau sanāk, ka Paradīzē būs vienas vienīgas sievietes, jo viņas parasti nekaroja?

kvarts      Vai tik netiek jaukta kristīgā ticība un baznīca.... un ar ko kristīgā ticība ir labāka par citām ticībām... 2022-03-07

Labrador      Pastāv tāda lieta , kā indulgence. Respektīvi - pastrādā noziegumu , padalies un esi brīvs un no visiem grēkiem tīrs. 2022-03-07

Raivis_1977      Tas viss ir pret jeb kuru ticību kara laikā iet kādu nogalināt! Nu tam es piekrītu!
Bet ja tu nenošausi viņu, un ja zini kad ienaidnieks tevi teju, teju tūliņ tevi pamanīs, nu izvēles točna nav, saku svētā parliecībā kā ir!
Katram svētā pārliecība ir sava. Un savs iedomātais svētums.
Svētbīļi! )
2022-03-07

Raivis_1977      Karš ness postu un badu! 2022-03-07

Dardedze      Labrador, bet tad tantēm uz soliņa pie podjezda ir, ko brīnīties, kā tā, visus ņem pie dziesmas, bet Pēteris izbrauc relatīvi sveikā😆
Attiecībā uz karu Ukrainā, lielie puiši ir vienojušies par visu, un pat nav nozīmes, "no kuras puses" Rietumi piegāja, lai nospiestu trigger Austrumeiropā.
Interesanti, ka vīruss nopļāvis daļiņu senioru un slimo resnuļu, "vakcīnas" devušas iespēju notestēt vēl nebijušu produktu un nopelnīt miljardu, kā arī piemērot sankcijas Vācijas rūpniecības konkurentei Ķīnai, karš Sīrijā apgādāja Vāciju ar jauniem, veseliem cilvēkiem, karš Ukrainā dara to pašu. Vai ieguvējiem vienmēr ir alibi," tāds ir jautājums"
2022-03-07

Dardedze      Jauvap 2010. g. Deutsche Bank ekonomisti aplēsa, ka Rietumeiropas populācijai šitā novevojoties, dirsā būs ar pensijām.... pēc tam sākās nemieri Sīrijā. Pēc tam, es teicu, nevis "tāpēc" 🙃 2022-03-07

AivarsN      Jēzus gāja pie jūdiem, lai atrunāti viņus no kalpošanas sātanam un lai tie atgriežas pie vēdiskās civilizācijas likumiem un tikumiem, kuri balstīti uz neviltotām zināšanām, nevis reliģijas. Taču ebreji upurēja Jēzu sātanam, atbilstoši visiem tumsas kulta priekšnoteikumiem, bet ar izkropļotu Jēzus mācību, devās pakļaut pasauli. Visbriesmīgākie kari, slepkavības, spīdzināšanas, verdzība un cilvēku tirdzniecība, tika realizēti ar Vatikāna svētību. Šodien, kad visa pasaule jau nonākusi sātanistu kulta kontrolē, ar nopotēšanu, cilvēktiesību atņemšanu, tautu naidošanu, kārtējai asinsizliešanai, būtu jau laiks saprast, ka baznīcas pielūgtais Dievs ir ar ragiem un viņa valstība ir tieši elle, nevis paradīze. Pēc Dieva, jeb vēdiskajiem likumiem, nogalināt nedrīkst. Taču ir daudzi apakšpunkti, kad nogalināšana ir attaisnojama rīcība. Gandrīz visi šie gadījumi jau ir ietverti arī kriminālkodeksā. Tas būtu galīgi stulbi un netaisnīgi, ja cilvēks nedrīkstētu aizstāvēt savu un savu tuvinieku dzīvības, aizstāvēt savu valsti pret ienaidniekiem. Reizēm tomēr nav tik vienkārši izvērtēt. Piemēram, ja vienā valstī tiek izgatavoti nāvējoši masu iznīcināšanas ieroči, kurus tā jau gatavojas pielietot. Vai iebrukt šajā valstī, lai nepieļautu piemēram bioloģisko ieroču pielietošanu, jo pēc to pielietošanas, var nebūt vairs kas spēj dot atbildes triecienu. 2022-03-07

Geisha      Biju katoļu baznīcā uz Lieldienas dievkalpojumu. Mācītāja (katoļu baznīcā sieviete??????) teica sprediķi, kur kurš tur dievišķais tēls veda savu dēlu uz kalnu, lai upurētu kā pierādījumu Dievam savu ticību. Te manā galvā un sirdī radās pilnīga vētra kaut gan visa draudze draudzīgi skaļi apliecināja savu ticību. Taču es biju pilnīgās pretrunās. KĀ VAR SAVU BĒRNU UPURĒT???? Kā?? Lai arī Dievam par godu. Bet savu bērnu upurēt. Nē. Es to nevaru pieņemt.
Man labāk patīk Dievturi. Vismaz ne vienu neupurē, naudu neprasa, ar citiem nekaujas, neplijas virsū ar savu ticību.
2022-03-07

Raivis_1977      Labums viens, ka jau tagad kaut kā jūtams tas, ka pat ejot pa ielām kaut kā iet ir drošāk!
Jo pat arī uz ielām kaut kā vairs tagad neplijas neviens no Dievturu draudzes locekļiem tev virsū ar to, ka vai negribat iejusties apgarotākā pasaulē uzdodot vēl turklāt kautj kādus apsurdus jautājumus no tā izsecinot patt īsti neko, un tostarp vēl gaidot no manis kaut kādus jautājumus ... Ta arī nesapratu ko īsti gaida no manis un ko grib!
Nu tas ir daudz solīdāk, un beidzot kaut kā kādam kaut kas aizkāpa ...

Taču zinu vienu, ka dzīve ir brīnums!
Tā ir pat pat neizdibināma ...
Dzīve ir mistērija, jo dažkārt pat piepildās tas ko tu vismazāk jel kad gaidi, un tas par ko tu kādreiz varbūt sapņoji ... Un tā katram drošvien gan jau ka kaut kur jau nu ir!

Tikai ieteicams nepārsālīt tēmas, un manis teikto ...
2022-03-07

monum_lv      Nu re, kāds aizdomājās, ka ticība Dievam un reliğija nav viens un tas pats!.. 2022-03-07

AivarsN      Te ir īstā Kristus, jeb īstajā vārdā Radomira mācība:

https://youtu.be/1y7q9lBDDYQ
2022-03-07

Jenisejs      Grāmatu Grāmata sastāv no vieniem izdomājumiem, pieņēmumiem un falsifikācijas tikai ar dažu simts tūkstošu kļūdu, no punktiņa līdz nesaskaņai tekstā un realitātē.
Un baznīca pūderēs smadzenes līdz ar valdību, aizsedzot savas darbības aiz Kristus
2022-03-08

kuks10      Kādu huiņu te nes, zb, labāk izlasi grāmatu par Šveiku, tur arī labi parādīts par ticībām. Gribi demoralizēt cilvēkus, nopērc tulpi, šampi, šokolādes un aizej ciemos pie kādas vientuļas sievietes, tur tev būs atklāsme visam..))) 2022-03-08

mikse      Nevaru pateikt lappusi vai pantu, bet Bībelē ir teikts, ka Dzimteni aizstāvot nogalināt nav grēks. Ja Tu esi no valsts karā sūtīts. Bet, vai vajadzēja karā sūtīt, par to atbild valsts vadītājs. Ja valsts varēja iztikt bez kara, tad sūtīt karā pavalstniekus ir ļoti liels grēks, un par to tad varētu būt jāatbild Dieva priekšā. 2022-03-08

sandra111      ja kads sevi verte ka lielgabala galu,,,lai karo.;))) 2022-03-08

arvids19721970      Velns viņu zina 2022-03-08

Dardedze      Krievi un ukraiņi šobrīd atdod dzīvības par to, vai Ukraina piederēs amerikāņiem (šajā reģionā vācijai) vai krieviem. Sarunu galds būtu risinājums, saprotams, tas beigsies ar UA piederību Rietumu pasaulei. Krievijai vajadzēja ieguldīt informatīvajā karā, atspoguļojot Rietumu pasaules ēnas puses arī. Piemēram, es pirms LV iestāšanās EU nezināju, ka zemes pirks ārzemnieki, zudīs nacionālā valūta un darbaspēks aizplūdīs kapitāla virzienā-prom no Dzimtenes, atgriežoties vecumdienās. T.i. viss notiks naudas vārdā.
Latvija šodien dara ļoti pareizi, palīdzot ukraiņiem, vēsturē tas saglabāsies, un kaut kad laiki mainīsies. Un sadarboties varēsim jau dotajos apstākļos arī.
Par tēmu-ja domāts karš ukrainā-atvainojiet, ja mani sauktu kaujā komiķis, kas ar fifeli spēlējis klavieres, es domātu, ka tas ir viens steigā piemeklēts kandidāts, pārģērbtos par transvestītu un pamestu valsti.
Kā tajā anekdotē-tu es stiprs tu to varēsi!~Es esmu gudrs, es nemaz nemēģināšu!~
2022-03-08

Dardedze      Palīdzot ar izmitināšanu, es domāju. Daudziem no mums vispār ir ģenētiska saikne. Un beidzot mēs redzam, kā vajag izskatīties kara bēgļiem-t.i.-tās ir sievietes un bērni, nevis starptautisku afēristu sadarbības partneri, melnīgsnēji jauni vīrieši, kas simtiem tūkstošu lielā skaityā atbraukuši uz Eiropu pēc pabalstiem. Jo starpnieks tā solīja.
Par ieroču piegādi Ukrainai, -kur lien Latvija ar savām 5 kapeikām. Latvijā dzīvo arī krievi, un nodokļus maksā. Tagad šie maksā par to, lai lai labāk var nošaut viņu radus?
2022-03-08

mikse      Vecā un Jaunā derība ir vienā Bībelē, tāpēc jāvadās pēc abām. Visur ir daudz pretrunu un tāpēc ne tikai attiecībā uz Bībeli, jāiejūtas daudzreiz pašiem taisnīga mīloša un laba Dieva dabā un attiecīgi jāizprot un jārisina katra atsevišķa situācija. 2022-03-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu