Vai kristīgā ticība atļauj nogalināt?

Mani vienmēr ir mulsinājis, ka kara laikā katras valsts bazīca svētī savus karavīrus nogalināt ienaidniekus. Tāpat baznīca arī agrāk sūtīja ticīgos visādos Krusta karos ieņemt Jeruzalēmi u.c.
Es nesen runāju ar vienu ticīgo, kas teica, ka Jēzus mācība kategorski aizliedz nogalināt vienalga kāda iemesla dēļ un ka vis, kas to darīs, degs elles ugunīs. Vai tā ir?
Tad es tā padomāju, ka visi tie, kas dzīvoši pirms mums, tak ir dzīvi pavadījuši nepārtrauktos karos (alu laiki, viduslaiki utt.) un visi ir kādu nogalinājuši. Tad jau sanāk, ka Paradīzē būs vienas vienīgas sievietes, jo viņas parasti nekaroja?

puuuka      Man jau liekās,kad šī rakstu vieta vislabāk raksturo Putinu un Krieviju,kā arī Zelenski un Ukraiņu tautu.Pilnīgi precīzi teiks.
20 Un Viņš nāk mājās. Un ļaudis atkal sapulcējās, tā tiem nebija vaļas ne maizi ēst.
21 Un, kad Viņa piederīgie to dzirdēja, tad tie izgāja Viņu savaldīt. Jo tie sacīja: "Viņš ir bez prāta."
22 Un tie rakstu mācītāji, kas bija nākuši no Jeruzālemes, sacīja: "Viņam ir Belcebuls, un Viņš izdzen ļaunos garus ar ļauno garu virsnieka palīdzību."
23 Un, tos pieaicinājis, Viņš tiem sacīja līdzībās: "Kā var sātans sātanu izdzīt?
24 Un, ja kāda valsts savā starpā sanāk naidā, tad tāda valsts nevar pastāvēt.
25 Un, ja kāds nams pats ar sevi sanāk naidā, tad tāds nams nevar pastāvēt.
26 Ja nu sātans cēlies pret sevi un ar sevi sanīdies, tad viņš nevar pastāvēt, bet viņa gals ir klāt.
27 Bet neviens nevar, stipra vīra namā iegājis, viņa rīkus laupīt, ja tas papriekš stipro nesaista, tik tad viņš tā namu izlaupīs.
28 Patiesi Es jums saku: visi grēki cilvēku bērniem taps piedoti, arī zaimi, ar ko tie Dievu zaimo.
29 Bet, kas Svēto Garu zaimo, tas nemūžam nedabū piedošanu, bet ir sodāms ar mūžīgu sodību."Marka 3:20-29
2022-03-08

mairita1971      Skatoties šobrīd uz Ukraiņiem,šķiet ka Dievs ir ar viņiem.Un arī ar mums.Lielajiem kā asakas kaklā. 2022-03-08

Anufrijs      Nu ja, sievietes un musulmaņi.. 2022-03-08

Vaukskis      Dardedze, Latvija pareizi dara, ka atbalsta Ukrainu arī ar ieročiem. Ja Latvijas krieviem tas tik ļoti kremt, viņi var kļūt par Krievijas un Baltkrievijas savienības valsts iedzīvotājiem un sev morālo dilemmu atrisināt. Tas pierāda, ka šobrīd Latvijas politikā krievi nav "pie ruļļiem"!

Ja par tēmu, tad nogalināšana, kuru kristietībā aizliedz piektais bauslis, nav visnopietnākais no grēkiem. Dievs valdībai ir devis autoritāti noteikt un pielietot nonāvēšanu kā sodu (1. Mozus gr. 9:6; Romiešiem 13:1-7). Tas absolūti nav saskaņā ar Bībeli uzstāt un apgalvot, ka Dievs visos gadījumos pretojas nonāvēšanai. Kristiešiem tikai nekad neklājas priecāties par to, ja jānogalina, bet tajā pašā laikā viņiem nevajadzētu sacelties pret laicīgās valdīšanas tiesībām nogalināt, piemēram, par smaga nozieguma izdarīšanu. Jēzus Kristus nenoraidīja atļauju nogalināt visos gadījumos. "Kas cilvēka asinis izlej, tā asinis izlies cilvēks, jo pēc Dieva tēla viņš cilvēku taisīja!" (1. Mozus gr. 9:6). Tir Svēto Rakstu vārdi, alleluja!
2022-03-09

AivarsN      Vispār jau vecā derība ir ņemta no Toras. Tikai izņemot atsevišķas vietas, ko nekādā gadījumā nedrīkst uzzināt goji. Taču interneta laikmetā, goji tikuši ne tikai pie Toras, bet arī pārējās žīdu fašistiskās literatūras. Vai tiešām vēl cilvēkiem jāturas pie nāves kulta, vergiem domātās kristīgās reliģijas, lai žīdiem ērtāk drāzt? Ja nu vienīgi ir pamatīgas noslieces uz mazohismu, tad gan.
Cilvēkiem nav vajadzīgas nekādas reliģijas. Tikai patiesas zināšanas par šīs pasaules uzbūvi, mūsu uzdevumiem un likumiem, kuri jāievēro. Tas viss atrodams Vēdās, kuras mums viedie senči atstājuši, vēl pirms sociālo parazītu okupācijas. Lai iestājoties gaismas laikmetam, varam ātrāk atsākt evolūciju.
2022-03-09

AivarsN      Kāpēc no pasaules kartēm pazudušas pat lielas tautas, valstis, teritorijas? Kāpēc tiek iznīcināti meži? Tas nenormālības, kuras šobrīd vērojamas pasaulē, sociālie parazīti gatavoja jau tūkstošiem gadu. Viņu reliģiskās grāmatas nav pareģojumi, bet rūpīgi izstrādāts plāns, pēc kura pakļaut un iznīcināt cilvēku rasi. Šo vēsturnieku noteikti vajag paklausīties.

https://youtu.be/kz3yfQL1KEY
2022-03-09

Vaukskis      Pietiek jau ar to, ka šeit AivarsN par desmitiem un simtiem drāž kā viens no izredzētājiem ar savām vēdām, "apliekot" citticīgos! Evolucionē vien pats ar savu fašismu! 2022-03-10

Dardedze      Ukraiņiem labprāt palīdzam! Cilvēcības un nākotnes attiecību un ģenētisko saišu dēļ! Es arī izmantoju Hostelworld piedāvājumu ziedot izmitināšanai. Kaut vairāk nāktu pie mums. Mēs, abas tautas, nākotnē izdomāsim, ko darīt. Es vienmēr esmu skatījusies ukraiņu kultūras pārraides, un attiecībā par kovidafēru ukraiņu galvenās infekcionistes interviju, ļoti laba bija. 2022-03-10

AivarsN      Cilvēki nekad sevi neuzskata par izredzētiem. Tas ir tikai fašistiskās okupantu reliģijas nopelns. Novēlējums, kaut Tu lepns paliktu, brīvā sabiedrībā skaitījās briesmīgs lāsts. Pirms parazītu okupācijas, uz Zemes nebija nevienas reliģijas. Tikai ticība, kura balstīta uz zināšanām. Taču redzot to, kā te daži aizstāv savas reliģijas, nav šaubu kam viņi kalpo. Saprātīgs cilvēks vispirms iepazītos ar pretējās puses viedokli, lai saprastu par ko ir runa. Taču reliģiozajiem taču ir stingri aizliegts viss, kas saistīts ar citiem dieviem un uzskatiem. Ko lai saka. Tumši, nolemti ļautiņi. Tumsas spēku un reliģiju laiks beidzies. Tās nelietības, kuras tagad notiek pasaulē, visus tumsas darboņus izceļ dienas gaismā un noliek vispārējai apskatei, lai var nekļūdīgi saprast, kurš kādiem spēkiem kalpo. Pasaulē sācies attīrīšanas process. 2022-03-10

rokons      Šveiks esot teicis - drīkstēt, nedrīkst, bet varēt var 2022-03-10

tracer      Tagad ukrainas kara laikaa kad visos medijos visi nosoda putinu un karu esat lasijushi par baznucas viedokli?es nee..jo baznicai vajag jebkuru mulkji kursh ziedos bazniicai..ja nostaasies pret putinu zaudees daudzus krievu ziedotaajus..taa nu censhas izlaviereet bazniiceni..baznica ir viens no pretiigaajajiem veidojumiem..ko vien veerti tue skandaali kad katolju maaciitaajinvusaa pasaulee jaunos zeenus draazushi?pedofilu varza tie katolji 2022-03-11

fargo      "Vai kristīgā ticība atļauj nogalināt?"
slepkavība ir nevainīga cilvēka nogalināšana. tikai tāda ir aizliegta. ja tas ir sods, tad protams, ka ļauj.

"Tāpat baznīca arī agrāk sūtīja ticīgos visādos Krusta karos ieņemt Jeruzalēmi u.c."
nevis ieņemt, bet atbrīvot. to pirms tam bija iekarojuši arābi no bizantijas. tāpāt kā ēģipti un sīriju.
2022-03-12

dzilums      Ja lai iznīcinātu ļaunumu vajag nogalināt, tad tas ir pieļaujami. 2022-03-12

Vaukskis      tracer, lasīju luterāņu baznīcas arhibīskapa J. Vanaga viedokli. Tas ir, ka ikviens, kurš atbalsta un attaisno Krievijas karadarbību Ukrainā, domā kā terorists. Ņemot to vērā un zinot, ka Rīgas Domā bija sarīkots aizlūgums pret iebrukumu Ukrainā, domāju, ka protestantu baznīcas nostāja ir svarīga, taču kuri to ņem vērā.. . 2022-03-14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu