Pacifisms

Vai ir jāsoda vīrieši, kuri atsakās karot?

Anufrijs      To CCS.. paziņa neatgriezās no CA.. 2022-08-11

Rudaabestija      Tagadējā armija un dienēšana domāju maz savelkama paralēlēs ar padomju laiku armiju un dienēšanu. Domāju,ka jaunatnei tas par skādi nenāks, fiziskā sagatavotība un disciplīna vienam otram tirliņam mazliet norūdīs raksturu. 2022-08-11

fargo      es domāju, ka katram dzīvē pienāks mirklis, kas ir pārbaudījums. iespējams, visam. varbūt kādai rakstura īpašībai. kad cilvēki saka - es iešu darīšu to vai to... ok. tas var būt. tas tā var būt. labi.
ne drosme, ne tas, kas mūs padara izcilus, nav rakstīts ar vārdiem, bet ar darbiem.
es... negribu. lai laiks iet savu gaitu. tas parādīs visu savā mirlklī.
2022-08-11

nakunakutekuteku      pacifists ir pret nogalināšanu,pret ieroču lietošanu.pacifistu var apmācīt par sanitāru vai ko citu ar šaušanu nesaistītu. 2022-08-11

CoCoSan      To Anufrijs..paziņa neatgriezās no onkoloģijas centra.

Stāsts nav par CA, stāsts ir par kuslo paaudzi un vecākiem, kuri viņu vietā ies karot attiecīgas situācijas gadījumā . Ibo visiem vietas uz kuģa šā vai tā nepietiks.
2022-08-11

rokons      Interesanti būtu ar somiem par to parunāt.
Ja valsti jāizstāv, tad vismaz jāprot to darīt un jābūt līdzekļiem kā to darīt. Ar trīslīniju šautenēm to vairs nedara
2022-08-11

Epifanija      Jāsoda ir tie, kuri izraisa un izprovocē uz šādām kara situācijām, kuri neprot vai nevēlas risināt problēmas, bez cilvēku nogalināšanas, mūsu civilizētajā laikmetā tas nav pieļaujams, neviens nav tiesīgs nogalināt un nenest par to atbildību! 2022-08-11

Anufrijs      To CCS.. biksēs Tev ibio kuslā paaudze.. 2022-08-11

Ljekainiitis      Nez visiem "miermīļiem" nebūtu kauns ieskatīties acīs strēlniekiem, Latvijas brīvības kara karavīriem, leģionāriem ?

Jā - pirms šībrīža kara likās - kam tāda armija, kam tādi karavīri.
BET - dzīve rāda pretējo. Pamatnostājas ir tādas pašas kā 1915, 1919, 1941-jos.
2022-08-12

fargo      patriotisms ir aizstāvēt to, kas ir tavs, pat ja ne tev pieder.
bet kas var būt "tavs"? čiksas, ko šovakar ieraudzīji un rīt aizmirsi? kredīti? maksājumi kaut kādām iestādēm, kuru cilvēkus tu acīs trīs gadus neesi redzējis? lojalitāte var būt pret draugu, ģimeni, bet ārpus šī mazā loka, pret ko?
pret latvenergo? uz ko? jāaizstāv tieši kas?
paklau, cik cilvēku iet katru dienu pa ielu, kam viņi nav devuši vārdu? viņi iet pa asfaltu. cik cilvēku iet pa pļavu ar apziņu - "tā ir mana!". tā ir mana zeme, tā ir mana cilts, es esmu te, tā ir pati mana dzīvība!
cik? es nezinu cik. tu vari pateikt?
tie resnperdeļi, kas pēc katrām vēlēšanām "pārdala portfeļus" NAV mana cilts. viņi man ir svešāki par tevi. jo tu vismaz esi TU. kas ir tie, es nezinu. mēs strīdamies vai kārpamies, ņemamies vai roku viens otram spiežam, tas vienalga esi TU. kas ir "viņi", es nezinu. man viņi nav nekas.
es spēju sevī atras patriotismu pat pret to ar ko man nav šobrīd pa ceļam no manas tautas. bet tur... ar viņiem man nav nekā. viņu mērķi nav mani mērķi, viņu domas domas nav manas. pārdzīvojumi un raizes, kuras mums ir nav viņu.
es sapratu vienu - man nav nekādas daļas gar cilvēkiem, kas nomināli ir mani pārstāvji. es jūtos tik atrauts visā savā apziņā un dzīve no viņiem.
mums nav kopīgu pat pamatvērtību vairs! ko, par ko, par ko mēs sitīsimies? ar krievijas imperiālismu? pastāvēt pret to ir iespējams tikai un tikai ja ir kā minimums līdzīgi ideāli. vai vācijas vai krievijas, mēs esam starp šīs pasaules dzirnakmeņiem.
būt, nozīmē pārstāvēt kaut ko, par ko ir iespējams vienoties.
tātad, par ko?
un to es nejautāju vnk garāmgājējam, bet cilvēkiem, kas mūs pārstāv. ko jūs tieši parstāvat? globālo eliti un tās plānus vai mani un mūsu nacionālo valsti? vai jūs jūsu rautos smejaties par stulbajiem bauriem un saucas savu zemi par latvāniju vai jūs esat ar mums - daudziem, kā es, kuriem jūs prasīsiet aizsardzību, ja tirsa degs?
uz kāda pamata mēs
2022-08-12

fargo      un to es nejautāju vnk garāmgājējam, bet cilvēkiem, kas mūs pārstāv. ko jūs tieši parstāvat? globālo eliti un tās plānus vai mani un mūsu nacionālo valsti? vai jūs jūsu rautos smejaties par stulbajiem bauriem un saucas savu zemi par latvāniju vai jūs esat ar mums - daudziem, kā es, kuriem jūs prasīsiet aizsardzību, ja tirsa degs?
uz kāda pamata mēs pastāvam? jūs piekritīsit te "izveietot" divi miljoni migrantu "20 gadu" laikā vai jūs stāvēsiet par mums savos posteņos?
par ko mēs esam? kas mums ir kopīgs īstenībā?
pirms mēs tiršam par patriotismu un Dzimteni? m?
2022-08-12

fargo      es tev saku vipuli, ja šeit notiks ļaunums un cilvēki kā ukrainā cīnīsies, tad ne par viņiem un ļoti iespējams notiks tā, kad ienaidnieks tiks padzīts, tie kas cīnas pagriezīsies otrādi... to visu šarādi noslaucīs ar tādu sparu. ja es būtu šo ļautiņu vietā, es neapelētu pie cilvēkiem, kuros viņi atmodinās lāci un tas paši bēgs saplēstām bumbierenēm pa lauku, kad tauta frontes pakaļa kodīs. tas ir noticis pēc katra kara. 2022-08-12

Drole      15:57

>60+

labaak saac uztraukties!

https://youtu.be/CoUa7Pl0nlw
2022-08-12

fargo      drole, lai kā es esmu pateicīgs pirms tam, ko tu rādīji, tas pierādījās.
šitie ir zeki. tev vnk varbūt nav pieredzes, visi šitie frukti ir zeki-lohi. pateiks visu, ko vajag, nav svarīgi, kas prasa. neviens tos armija neņem. tie ir zeki. teiks, ko vajag. tas nenozīmē, ka tas ko tu mēģini pateikt nav patiesi, vnk ko tu liec kā pierādījumu, tas neder.
tu esi man atsūtījusi tik labas saites uz būtisko, kā neviens cits. šitas neder.
2022-08-12

Geisha      Kā vārdā karot? Par ko? Vai latviešiem pieder Latvija?
Mans tēvs karu beidza Zedelgeimas nometnē (Beļģijā) un kājām pārnāca majās. Mājās. Uz savu dzimto tēvu zemi, uz Latviju. Bet viņa mazbērniem jābēg prom no Latvijas, jo Latviju kā tādi sirseņi ir apsēduši korumpanti, pidarasi un lezbenes. Vienvārdsakot kurvas Latvijā ir pie varas kuriem nav nekā svēta. Atdot savu dzīvību, lai šitās maukas varētu zem varavīksnes karoga apgānīt Aglonas baziliku? Latvija sirdī bija, ir un būs.
2022-08-12

Ljekainiitis      Halo, garāža - no kura laika VALSTS tiek pielīdzināta VALDĪBAI ? Ukraiņi tur cīnās par savu zemi, savu valsti, ne valdību. PAR SEVI.
Kāpēc lai latvietis necīnītos par savu zemi ?
2022-08-12

Ytarty      Ja atsakās aizstāvēt savu Tēvzemi, tad jā.
Es arī varu sodīt. Kur pieteikties?
2022-08-12

Ljekainiitis      Un vēl - šie te "bēdzēji " no Latvijas 99 % gadījumos ir slinki pašlabuma meklētāji. Kuri no jaunajiem laikiem ir dzirdējuši par tiesībām, bet pienākumus jau aizmirsuši.
Vēlmes iemācīties nav, naudu saņemt - gribas.
Latvijā TRŪKST speciālistu ļoti labi apmaksātos darbos.
2022-08-12

anis      Kā vārdā karot? Par ko? Vai latviešiem pieder Latvija?- kurš tad izpārdeva savas zemes,mežus? Paši vien izplakarēja... Vai Aglonas bazilika ir Latvijas īpašums? Un vai tizlie piecelsies no dīvāna,datorkrēsla-aizdusa pēc pāris soļiem nogāzīs,netikušu līdz karošanai.
Jaukāk ir gānīt valdību,ne ar mazbērniem doties pastaigā pa dzimto apvidu...
Lai cīnītos-ir jābūt gatavam! Apmācītam,vingrinātam-sagatavotam!
Tas,kurš negatavojas,ir verga nosaukuma cienīgs-bez pilsoņa tiesībām. Kā domājat-kādēļ vēl tik daudz nepilsoņu mums ir? Izdevīgi...
Plika atteikšanās karot vēl nav pacifisms-neredzu šeit Budas sekotājus... Aktīvais pacifists cīnās par nekarošanu līdz pēdējam pacifistam...
2022-08-12

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu