Vīrieša gods

Es tagad klausos pa TV Dožģ kanālu, kā tur aģitē Krievijas vīriešus likt virsū Nikolaju uz iesaukšanas pavēstēm un labāk iet cietumā, nekā nāvē. Es tik nevaru saprast, kāpēc viņi iet būtībā uz pašnāvību Ukrainā? Lai savu radu un sieviešu acīs neizskatītos pēc gļēvuļiem? Kā jūs rīkotos viņu vietā? Vai vīrieša gods ir svarīgāks par dzīvību?

MrJones      Labāk suns DZĪvs nekā lauva beigta! 2022-11-26

Felde      14.45 Nee,zemtekstu nekadu nebija,man vien liekas,ka ssie cilveki,kuri piedalijas,to darija ar milzigu parliecibu.Visu ciennu tiem,kuri tur bija,kuri riskeja.... Tapec radas jautajums-ideologgija mainijas,vai vertibas? Man jau skkiet,ka cilveki ir iedomajussies,ka LV var pastavet pilnigi neatkariiga,mukam no PSRS..... ielecam EIRO savieniba.... Pirmais ir pagatne,un pareizaa izvele. Savukart otrais-nez vai naakotne.... Bet vai esam tik stipri,lai izdzivotu vieni? Seviskki ssobrid,kad viss jau ir izsaimniekots..... Vai es uztveeru domu?-vai ir kas cits,kur juties apccakarets? 2022-11-26

Duremans      Paldies par precizējumu.
Protams, ka toreiz uz barikādēm mēs bijām mazliet naivi. Mēs bijām par to Latviju , kāda bija Ulmaņlaikos.... pēc vecāku nostāstiem. Ka mēs spējam ar darbu paveikt lielas lietas!
Iestāšanās ES, manuprāt bija pareizs solis. Tas , ka neizmantojām visas tās piedāvātās iespējas- mūsu pašu un mūsu vadītāju neprasme un muļķība. Te vietā būtu salīdzinājums ar Igauniju vai to pašu Poliju, kuru vēl 2007 gadā pat nedaudz apsteidzām galvenajos izaugsmes rādītājos.
VVF daloties atmiņās , kad Latvija tika uznemta ES, stāstīja kā poļu delegācijas vadītājs pienācis pie viņas un jautājis: kāpēc Jūs neprasāt izdevīgākus nosacījumus Latvijai?
Bet VVF godīgi atzina: Es taču tur neko nesaprotu!
Bet premjers?
A premjers-Trakais Marsietis, tai laikā garlaikots kāpalēja pa Kopenhāgenas stāvajiem jumtiem.:) Kādas tur piena kvotas lauksaimniekiem vai kohēzijas fondi.
2022-11-26

AivarsN      Lai saprastu kas patiesībā notiek, ir jāzina vēsture. Protams, ne jau tā, kuru okupanti sarakstījuši savās pasaku grāmatās, dēvētas par vēsturi, bet pēc pirmsokupācijas laika vēdām. Vienoto baltās rases impēriju sašķēla neskaitāmās tautās, kurām izdomāja savas valodas un diženu vēsturi. Pēc tam uzrīdīja citām tautām, jo tās ne tajā valodā runā un ne to īsto okupantu dievu pielūdz. Skaldi un valdi! Okupantu galvenā devīze. Kad cilvēkiem beidzot pieleks, ka neviena cita tauta nav mūsu ienaidnieki, bet gan vistuvākie radinieki, brāļi? Vienīgais ienaidnieks visām tautām ir parazītiskie okupanti, kuru pārstāvji sēž visu valstu valdībās, organizē nopotēšanu un utilizāciju, jeb mobilizāciju, ja tā kādam izklausās labāk. Kāpēc mūsu zemi pārvalda svešu valstu pilsoņi un pat citas tautības prezidents, tāpat kā Ukrainā? Vai latvieši vienkārši nebūtu spējīgi savu tautu tik smagi nodot, vai viņiem tas nesanāktu tik profesionāli? Ja tautai būtu tāda iespēja, pašai izvirzīt un apstiprināt savu valdību, tad nekādi joskes, ne jenķi, valdības mājai pat tuvumā netiktu pielaisti. Tas pats Ukrainā, Krievijā, vai jebkurā pasaules valstī. Pie varas tiek pielaisti tikai īstenie sociālie parazīti, masu slepkavas, no paaudzes paaudzē. Viņi visi ir vienota noziedznieku banda, kura kopā sastāda plānus, kura aploka aitas ies uzbrukumā otra aploka aitām. Visa tā Ukrainas epopeja ir viens vienīgs dogovorņaks. Vienots vadības centrs abām karojošajām pusēm, kurš pieņem lēmumu, kurai pusei uzbrukt, bet kurai tajā brīdī atkāpties. Hersonas iedzīvotājus vispirms aicināja evakuēties krievi, bet tagad Ukrainas valdība, vismaz pagaidām brīvprātīgi. Tūkstošiem joskes pametuši Krieviju, lai nepalaistu garām iespēju, ieņemt labāko zemes pleķi Ukrainā, kad aborigēni būs viens otru nokāvuši. Ukraiņi jau no paša sākuma neko neaizstāv. Viņi tikai labprātīgi dodas uz utilizāciju, lai atbrīvotu vietu šī pasākuma organizatoriem.
Vai kādam latvietim tiešām pieder
2022-11-26

saulite34      AivarsN,tu pašlaik savus kārtējos murgus raksti no Hersonas un esi tas vadības centrs,kurš pieņem lēmumus ,ko kurai pusei darīt. 2022-11-26

Duremans      Da labi,Cris!
Tu jau tur aizbrauci krietni dziļā pagātnē, ap 19.gs vidu.
Latvijas republikas laikos jau bija veikta zemes reforma, sadalot muižas zemes latviešiem, tostarp par velti Brīvības cīņu dalībniekiem. Ieviestas jaunas augu šķirnes, lauksaimniecības tehnoloģijas un mehanizācija. Par kalpiem strādāja leiši un poļi. Pat pie mums, Latgalē, tā īpaši neviens negribējis strādāt lauksaimniecībā , jo bijusi iespēja strādāt valsts ceļa darbos un uz dzelzsceļa. Darbs vieglāks ,samaksa lielāka, brīva laika ,kad meitās iet, vairāk!:)
Vienīgie apbižotie Ulmaņlaikos bija rūpnīcu strādnieki, ko lieliski apraksta V.Belševica savā ""Bille"" triloģijā. Bet tas bija saistīts ar Lielās depresijas izraisītajām sekām visā pasaulē!
2022-11-26

rokons      Bija tāds Krišjānis Valdemārs, kas par Latvijas valsti sapņoja, par latvju ( NB) tautas izveidošanos kā politisku nāciju.
Bija tak Rainis, Stučka, Niedra uc, kas Latviju redzēja dažādi. Tad kad Lielā impērija bruka, arī bija dažādi latvieši. Bija kas karoja par savu zemi, bija kas Ļeņinu stutēja.
Uz vispārēja vājuma fona Čakstem izdevās izveidot valsti ar savu Satversmi, un aizsardzības spēkiem. Tad bija Meierovicam darbs lai Latviju starptautiski atzītu, un Ulmanim, lai valsts ekonomiku. Tā nu tagad ir valsts, kas ir viena no Eiropā atzītām. Nav spoži, bet tomēr salīdzinājumā ar padlaikiem ir OK
2022-11-26

Maskava13      Karā,neviens neizvērtē kā izskatìsies savas sievietes vai radu acīs!!Dzīvība ir svarīgāka par visu!Bet..Ja vīrietim būtu jāaizstāv sava ğimene vecăki un bērni,tad tam nekāda sakara ar godu!! 2022-11-26

Labrador      Nenosodu ne ukraiņu ne krievu dezertierus, jo notiek oligarhu cīņa par resursiem, kas acu aizmalesanai tiek dēvēta par pienākumu pret dzimteni. Un tā ir gandrīz visos karos . Kungu bērni ierakumos nesalst. Protams , netrūkst propogandas apstrādāto. 2022-11-27

LaskovijMerzavec      Ko te velti taustinjus klabināt - kad būs tāda situācija tad arī redzēs kurš aizstāvēs un kuru dupsēs pakaljā! Pirms tam jebkuram vardam ir zero vertiba! 2022-11-27

AivarsN      Ja uz frontes līniju nosūtītu Domes un Radas deputātu bērnus, tad karš tiktu izbeigts jau tajā pašā dienā.
Pirmās Latvijas veiksmesstāsts iesākās tikai pēc tam, kad Kārlis Ulmanis ne sevišķi demokrātiskā ceļā pārņēma varu un atlaida Saeimu. Līdz tam valstī valdīja tāda pati stagnācija un haoss, kā tagad. Ja partiju sistēma tik smagi izgāzās jau toreiz, tad kāpēc vajadzēja atjaunot tieši to, nevis nesalīdzināmi efektīvāko tautas vēlēta prezidenta pārvaldi? Vai tikai tāpēc, ka Latvijas attīstība nemaz nebija paredzēta, jo tā lika aizjūras ietekmīgie onkuļi? Prezidents var izrādīties neuzpērkams un palikt uzticīgs savai tautai. Un tad ir liela ķēpa ar oranžo revolūciju rīkošanu, lai nepakļāvīgo prezidentu gāztu, kā piemēram Kadafi. Demokrātiski partokrātiskā iekārtā viss ir pērkams un manipulējams, neviens ne par ko nenes atbildību un vienmēr var izveidot jaunas, labi apmaksātas darba vietas bezizmēra valsts pārvaldes aparātā, visiem radiniekiem, draugiem un citiem noderīgiem cilvēkiem. Tāpēc kamēr pastāvēs šis bardaks, ne par kādu attīstību, vai pat saglabāt esošo līmeni, nav ko sapņot. Bet kad valstī vairs nebūs ko zagt, ekonomika iznīcināta, augļotāji kredītus vairs nedos, tad būs īstais laiks uzsākt karu. Un izskatās, ka līdz tam nav tālu. Ukraiņi arī iesāka karu ar pieminekļiem, teroru pret krieviski runājošajiem un spieda uz nacisma ideoloģiju. Vai tad mūsu nacionālajam ,,varonim" Arājam, piemineklis vēl nekur netiek veidots? Tukšas vietas nojaukto vietā, ilgi stāvēt nevar.
2022-11-27

Ljekainiitis      Sovkodročerim aivariņam:

https://i.c97.org/ai/525856/aux-1669491003-original.jpg

Pa kreisi - Beļģija, WWI, pa labi - Bahmuta, Ukraina, 2022.
2022-11-27

Ljekainiitis      Chris - Gerniku spāņu pilsoņkara laika vācieši nolīdzināja. Pirmā bombardēšanā pilnīgi iznīcinātā pilsēta.
Japāņu nogalināto ķīniešu skaits pārsniedz Amerikas un Anglijas nobombardēto skaitu.
Vēsture ir dziļāk jāņem.
2022-11-27

AivarsN      Ko nu var ņemties ar to Solovjovu? Kur tie gadi, kā neskatos ne Latvijas, ne Krievijas televīziju. Bet acīmredzot vēl atrodas aitas, kuras no tādas informācijas vien pārtiek un ar savu galvu domāt nespēj. Kāpēc vispār demontēja PSRS un viss tas teātris ar brīvības cīņām un barikādēm, kuras nevienam netika dots uzdevums ieņemt? Dažus tomēr nošāva? Tas lielākam ticamības momentam, bet taču ne vairāk, lai pārējie revolucionāri neaizbēg pa mājām un tad atpakaļ viņus vairs nedabūt. Čekisti tās lietas ļoti labi pārzināja. Īvāns ik vakaru pa pakrēslu skrēja pie sava partijas bosa pēc instrukcijām, kā to revolūciju pareizi organizēt. Tas pats scenārijs visās republikās, arī pašā Krievijā. Un kas tagadējai Krievijai kopīgs ar sociālismu? Tāds pats melno platmaļu oligarhāts kā pie mums, vai jebkurā citā bijušā soc. valstī. Tad kāpēc no pirmās dienas tāda naida kurināšana pret Krieviju? Skaldi un valdi! Ja mūsu aploka aitas neuzrīdīs Krievijas aploka aitām, tad visu baru kopā, pat aplaupīt būtu grūti, kur nu vēl uzlikt uzpurņus un pat pilnvērtīgu karu noorganizēt. Tāpēc tāds balamute Solovjovs to aploku kūda pret nīstajiem rietumiem, kuros pats dzīvo, bet uz Krieviju brauc tikai pamuldēt par labu atalgojumu. Tādi paši klauni sprediķo mūsu un citos rietumu TV kanālos, bet tikai slavinot rietumu ,, vērtības " un vainojot visos grēkos Krieviju. Bet lai tie pātari nesajūk, tad viena aploka aitām ir stingri noliegts skatīties otra aploka TV. Kas vēl te nav saprotams?
Vainot kādu valsti noziegumos, būtu apmēram tas pats, kas vainot aitas par apgrauzto burkānu dobi, ja gani paši atvēra aploku un vēl padzina uz to pusi. Vai tas ir karš,vai revolūcija, vai tikai finanšu krīze. Aiz tā stāv konkrēti autori, kuriem tas ir izdevīgi. Tikai ar viņu svētību, tiek iecelti viņiem lojāli valstu vadītāji, bet pašas valstis kļūst par naudas maisu privāto korporāciju filiālēm, jeb šaha figūrām lielo neliešu spēlē. Kāpēc anglosakšiem, kuri izskatās
2022-11-28

Ljekainiitis      Vispirms - ja TIEŠĀM būtu kādi tādi "varenie", tad tas ir sūdīgākais iespējamais menedžmenta izpildījums. Līdz ar to - paši saprotat, ka tāds NAV iespējams.

Otrs - par jautājumu kopumā. Viss raškā sistēmas ziņā jau ir nostatīts tieši tāpat kā padumjajā savienībā. Arī tur gāja uz iespējamu nokaušanu - afganistānu. Jo pret sistēmu cīnīties ir ļoooti grūti. Tai laikā - caur psiheni. Tagad - vienkārši mūk. Un tur jau ir miljoiem aizmukuši.
2022-11-29

Sienazutrenkataja      Nevajadzētu jaukt divas lietas..
dzimtenes aizstāvēšanu..un karošanu.
Dzimteni aizstāvēt= gods,
Karot un uzbrukt..negods.
2022-11-29

Ljekainiitis      Tur jau tas āķis - raška jau tagad "aizstāv" savas teritorijas. Un visu karu pārdod, kā "aizsardzību". 2022-11-29

Edis43      Tur par godu nevar būt ne runas,drīzāk gļēvums,kauns un negods. 2022-11-29

AivarsN      Krievijai ar Padomju iekārtu ir tik pat daudz kopīga, cik Latvijai, vai jebkurai citai bijušajai PSRS republikai. No sociālisma ne smakas, bet tikai no ārzemēm vadīta oligarhāta pārvalde. Pēc Gorbačova un Jeļcina nodevības, PSRS teritorijas faktiski kļuva par ASV kolonijām. Bet lai tik milzīgu teritoriju būtu vieglāk pārvaldīt un aptīrīt, tās visu laiku cenšas savstarpēji sanaidot. Skaldi un valdi! Vecais sociālo parazītu sauklis jau no Eiropas okupācijas pirmsākumiem. Un kā redzams, šī vienkāršā metode vismaz uz pelēko, neizglītoto ļaužu masu, darbojas nevainojami. Tāds primitīvs, okupantu ideoloģijas apstulbināts cilvēciņš ir gatavs krist pie rīkles pat saviem tautiešiem, kuri atļāvušies nepakļauties, vai kritizēt okupācijas režīmu. Spilgts piemērs jau bija ar uzpurņu valkāšanu un špricēšanos. Kur nu vēl tagad, kad kāda sabiedrības daļa negrib riet uz to tautu, uz kuru okupantu masu mediji parādījuši. Tādi ļautiņi gatavi klanīties un pakalpot jebkādiem okupantiem, neatkarīgi no tā, kadā valodā tie runā un kādu ideoloģiju sludina. Mainās varas un iekārtas, bet kangari paliek uzticīgi savai nodarbei, no paaudzes paaudzē. 2022-11-30

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu