Kredīti. Lūdzu palīdzību.

Labdien!
Man ir jautājums par finansēm, kredītiem. Nezinu kur lai pajautā, varbūt šeit ir kāds saistīts ar bankām vai pieredzi.
Diemžēl daudzu apstākļu dēļ es esmu ilgākā laika periodā nokļuvusi ātro kredītu problēmās, ik mēneša maksājumi ir ļoti augsti, vairāk kā 100 eur par 1600eur kredītsummu, ir arī patēriņa kredīts kura summa uz šo brīdi ir 1700 eur un maksājums zem 70eur/mēnesī. Es netieku no šīs situācijas laukā, man ir pārāk liela ikmēneša kredītsumma par nosacīti nelielu kredītu kopsummu aptuveni 3300eur. Esmu interesējusies par kredītu apvienošanu, bet viņi nedod, atteica, teica pēc 3 mēnešiem mēģiniet vēl, iemeslus neteica, tas visdrīzāk tāpēc ka pateriņa kredīta atmaksas datumu kavēju par aptuveni 5-7 dienām, jo man ir par daudz to kredītu. Kredītsumma arī praktiski nedzēšas no ātrajiem kredītiem, esmu samaksājusi lielu naudu pusgada laikā, bet kredīta pamatsumma knapi izkustās.
Jautājums - kad, kurā mirklī bankas mani sāks uztvert kā kredītdrošu personu, lai kaut vai piešķirtu šo kredītapvienošanu?
Situācija ir kā apburtais loks. Es netieku no tā laukā, nespēju sakārtot dzīvi, jo ir šīs nepatikšanas ar kredītiem.

fargo      cilvēkam ir 35 gadi, viņa nav nekāda "meitene". pēc jebkādiem uzstādījumiem, viņa tālu virs personas, ko var saukt par "meiteni". ja vien te nav vācijas vai japānas pansionāts.
tāpēc, neprogrammē cilvēku uz infantīlismu.

par tēmu.
viens, tas ir labi, ka tekošie procenti tiek maksāti. vismaz zināma atbildība ir.
otrs. NEKAD! uzsveru, NEKAD mūžā vairs neņemiet kredītu kā privātpersona, jo paņemtā nauda tiek piesaistīta jums personiski. nekad! nekad, nekad. nekad neņemt naudu uz Sava Vārda.
trešais. pareiza ir attieksme, ka 3300 eur ir "neliela summa". vnk priekštatam - tas ir viens hektārs štruntīgas aramzemes. viss! nekas vairāk!

tagad, kad viss tas ir aiz borta. ir profesija? un ar profesiju es domāju reālu, patiesu māku kaut ko izdarīt par ko kāds cits ir gatavs maksāt naudu, piemeram darba devējs vai klients?
es nezinu atbildi, bet mans minējums, ka nav. ja ir tā, tad ieteikums par darbu ārzemēs ir labs un pareizs. JA(!) nav profesijas, amata prasmes, lv nav vieta, kur strādāt.

bērns nav jāzaudē. kas ir jāizdara:
1. jāpārprogrammē galva, ka tas nav iespējams; tas ir iespējams;
2. jāsāk aptaujāt cilvēki visur un visus uz iespējām, viens pats cilvēks, sevišķi krīze ir kā viens pats karavīrs pret armiju ar problēmām;
3. jāsāk mentāli savākties, ka atbilde kaut cik normālai dzīvei nav te, bet vienlaicīgi ir jāpadomā par amatu. cilvēks bez prasmes ir kā rudens bērza lapa vējā.

kaut vai kā elementārs piemērs - atnākt un saskrūvēt mēbeles ir minimums 100 euro. par viena vakara darbu. uzsveru - minimums. 34 gadu vecai sievietei tā var nebūt izeja. bet varbūt citur ir? ir jāiemācās kaut kāds amats. par to ir pats pēdējais laiks sākt nopietni domāt. pēkšņi, ja to sasniedz, ienākumi kā 3300 eiro kļūs par normu, nevis kaut ko, dēļ ka ir jāuzņemas.

novēlu dzirdēt un saklausīt.
2023-03-15

fargo      dabasmīli. respeks un tā tev kā čalim par galvu, bet tava mentalitāte, ka tā nauda ir gigantiska summa, tevi nostada konkrētā sociālā hierarhijā un tu pats sev kļūsti kā barjera virzībai augšup!
tu saproti, cik dienā maksā elektriķis, kas saņem uzdevumā instalēt elektrotīklu jaunuzceltā būvē, izdarīt visu un nodot sertificētu tīklu ar parakstu?

lv nav lēts darbaspēks. ar ļoti būtisku atrunu - kvalificēts darbaspēks. nekvalifēts darbaspēks ir kaut kas pilnīgi cits. viens gadījums ir čiksa, kas sēž dienu pie telefona un mēģina pārdot balcom abonentu, pārvilina klientu, pilnīgi cita situācija ir cilvēks, kas nodod kvalitatīvi uzliktu jumtu. viņi pelna kardināli dažādus ienākumus.

es vnk saku tev, ar sumām kā 3300 eur cilvēki vispār negrib krāmēties, ar tevi negribēs runāt.

bet cits cilvēks sevi ir gatavs ielikt parādu jūgā dēļ summas, par kuru viņas līdzpilsonis pat negribes sākt runāt.
2023-03-15

Katra      3300 nav nekāda nauda. es grozītos kā zivs uz pannas, bet kaut ko saštukotu kā nezaudēt bērnu aizbraucot peļņā uz ārzemēm . Ļoti atvainojos , bet ir smieklīgi turēties pie darba, ja alga neatrisina materiālās vajadzības . Privātajā plāksnē arī sarežģījumus risina nopelnot naudu un nevis turotos kā sūdam pie kurpes . Ja vīrietis tā dara, to sauc par veidenbaumu, ja sieviete , tad par grīdas tepiķi😆 2023-03-15

Ineta      fargo labi komentāri 2023-03-15

saulite34      ir labs, stabils darbs ar diezgan ok algu[c]

Ja jau tev katru mēnesi darbā maksā diezgan ok algu,tad jāiemācās to naudu kas domāta kredītu atdošanai neaiztikt un ja tev ir vairākas bankas,tad vismaz to vienu kredītu centies atmaksāt laicīgi bez kavējumiem,un,ja netaisies meklēt kādu papildus darbu ,tad atliek tikai taupīgi dzīvot,lai ātrāk tiktu ārā no kredītu problēmām
2023-03-15

Ineta      Autore būs laikam atradusi kādu no tiem brīnišķīgajiem darbiem ar STABILU algu, izaugsmes iespējām un draudzīgo kolektīvu😆 2023-03-15

dabasmiilis      Tā virzība augšup, man atgādina slazdu. Un nokļūšana kaut kādā hierarhijā, centieni līdzināties visiem pārējiem - vien vārd sakot - kaut kāda sekta, man kā sigma tēviņam tur hierarhijas un autoritātes ir svešas un nesaprotamas lietas, kur nu vēl nebūt sev pašam un kopēt kādu, līdzināties kādam, kļūt par pelēko masu...

Naudas kults, tā ir kā naudas piramīda, kur visi sacensību dalībnieki joņo augšā paķert lielāko kumosu, es kā vienmēr, izvairos no trakiem karstgalvjiem, labāk pastāvu maliņā un pavēroji, kā tie tur lauž kaklu cenšoties paķert vairāk, kā spējīgi panest. Brīvību mīlošais strēlnieks nav radīts naudas raušanai - garlaicīga nodarbe, tam ir labāks kandidāts - mežāzis, pilnīgs strēlnieka pretpols. Es pat nesen centos atrast strēlniekus lielajā sportā starp čempioniem un zvaigznēm - palaimējās atrast tikai grieķu nba superzvaigzni, neviena nav, man tas bija šoks - visas zīmes krustām šķērsām, bet strēlnieku nav. Mežāžu gan pa pilno, tie pēc dabas karjeristi - kaut vai abi pirmās formulas 7-kārtējie čempioni Šūmahers un Hamiltons.
Es tikai iedomājoties, ka man gadus 30mit vajadzētu riņķot pa vienām un tām pašām trasēm, tas ir garlaicīgi, sezonu varbūt izturētu, un tad maz ticams, drīzāk mani atlaidīs pirmajos treniņbraucienos, kad būšu pavizinājies pa trasi pretējā virzienā, saņemot aizrādījumu, ka par lēnu braucu - atbildējis, ka lai netraucē baudīt mirkli, jo skaitu reklāmas plakātus pa trases malu vai vēroju meitenes tribīnēs.
Nu neprotu ierakstīties sistēmās, protu spēlēt/strādāt komandā tikai ar nosacījumu, ka noteikumi skaidri saprotami un tos ievēro visi kā viens, ja noteikumi ir pret mani - priekš manis viņi neeksistē, automātiski sāk strādāt strēlnieka iekšējā likumdošana. Nu nevaru ietekmēt šūpulī ieliktās dāvanas.

Vēl viena lieta, uzaugu laukos, tur viegli iepazīties ar patiesām vērtībām, saproti darba un naudas vērtību, dvēseles vērtības, saproti, ka daudz kas ir nepareizi, ka visa sistēma i
2023-03-15

dabasmiilis      ... ir uzpūsts mākonis - ilūzija, kurš izlaiž gaisu. Kaut vai veikals, zinu cik kam vērtība, bet te ieraugu spekulantu uzcenojumu, boikotēju, piekāpšu, kad būsiet pie prāta nākuši. Ja ikviens tā darītu, tad spekulanti sen būtu uzpūsto krīzi pārtraukuši, ja neviens neko nepirktu. Bet kamēr visus viss apmierina, tikmēr saņemat, ko pelnījuši.

Visskaistākās lietas pasaulē ir par brīvu, bet to cilvēki nesaprot, viņiem tam nav laika, jo jāloka muguras kungiem un jābeidz veselība, lai stutēju appelējušu sistēmu, un ar smaidu sejā jāizliekas, ka esam laimīgi, kad neredzam, kā mainās gada laiki, kā izaug pašu bērni.
Visam ir jābūt ar normu, i strādā, i atpūties, nevis vergo trīs darbos! Un visi nevar būt elektriķi vai jumiķi, kādam arī jāmīl un jāsargā daba, kādam jāskrien pakaļ brunčiem, kādam mākoņi jāstumda, kādam jāsauc sektanti pie atbildības utt...

Man personīgi laukos ar tiem 3k pietiktu gadiem 3-5, ja dzīvotu viens. Pārtiku pats var izaudzēt, tik vien kā sēklas. Domāju, ka liela daļa mazo viensētu būtu laimīgi par tādu piemaksu.
Pilsētā cita lieta, tur arī par gaisu jāmaksā un par pakalpojumiem, kurus tev nevajag...

Kas kuram svarīgāks, kādam naudas piramīdas, bet man citu vērtību piramīdas, nauda svarīga, bet ne tuvu pati galvenā.
2023-03-15

Katra      Man patīk , ka dabasmīlis ir atkodis likumu un līgumu būtību, t.i. aizstāvēt likuma izgudrotāja intereses pret pārējiem spēles / savienības dalībniekiem 😊
Par pārējo ... nu vajag naudu laukos. Tiesa, tā netiks tā palaista pa vējam , kā pilsētā, bet ... vajag. Mūsdienās mazdārziņš garantē nevis lētāku, bet veselīgāku iztikšanu. lidli, pidli nožmiedz konkurentus ar cenu, bet pēc tam pieradinātajam lētuča medniekam iebaro ķīmiju
2023-03-15

Raivis_1977      Manai mammai dzīvē bija pat kritiska situācija, nu tāda ka tai vienā dienā bija palikuši tik vien kā pāris kapeikas uz rokas, darbu bija zaudējusi, ticiet vai nē, un vispār kaut kāda bezizeja, ar asarām acīs nezināja pat ko iesākt.
Bet, tomēr, jau nākamajā dienā no zila gaisa radās kaut kāda izeja! Dievs ir, un tomēr pastāv, arī visskritiskākajos brīžos!
Bet dzīvē kā tikai negadās, visādi iet, arī smagi.
2023-03-16

Maybex      Laikam jau te vss nav tik vienkārši. Kaut kā taču cilvēks 34 gadu vecumā nonāk pie situācijas, ka ne radi ne draugi nav ar mieru palīdzēt izķepuroties.
Tad nu skaidrs ir viens - būs vien pašai jācīnās. Pameklē papildus darbu - iespējams, tajā paša darba vietā vari kaut ko piestrādāt dažas stundas vairāk. Varbūt vari /ja proti/ uzkopt kādam dzīvokli vai izvest pastaigā suni - nauda neliela, bet pastāvīga, papildus pamatalgai. UN galvenis - iemācies taupīt.
Ja globāli neko mainīt nevari /kā pati saki/ vai negribi /kā tas drīzāk izskatās/, tad cita risinājuma laikam nav.
2023-03-16

fargo      tu pats rakstīji, ka 3300 eiro ir pasakaina nauda.
vai nu tā ir, vai nu tā nav. tev vajag izdomāt, kā tad ir. tad nauda nav nekāda vērtība? vai tomēr ir?
par to naudu... varbūt var ielikt pusotru zoba implantu. atkarībā, kur to dara. ukrainā tās būs divas labas zobu skrūves, bez tiltiem un vispār bez nekā tālāk.
šī sieviete aizņēmās semuškas. un cenšas tikt ārā. vislabākais padoms šai situācijā ir pārvērtēt savu vērtību sistēmu. vai nu viņa mēģinās savu dzīves gaitu elevēt līdz situācijai, kurā tiks ārā no miltiem, vai veģetēs. ar bērnu azotē. es gribētu, lai viņa tiek ārā no plebsa mindseta.
nevar mainīt savas vērtību sistēmas "na ļetu", lidojumā.
2023-03-16

fargo      es pamēģināšu kaut ko pateikt un sevis dēļ, es ceru, ka dzirdēs tas, kam to visvairāk vajag.

tev ir viens un tikai viens vienīgs resurss - tev dotais laiks. ka nav izniekošanas. VISS pārējais, ja tas nav tas vai rūpes par bērniem ir citiem(svešiniekiem) atdota tava dzīve.
un tev ir viena. un tajā ir tikai tik daudz(maz stundu) laika. vairāk tev laika nav.

tas laiks, kas tev ir dots... nav nekā, burtiski neviena resursa tev izņemot to. uzliec sev priekšā smilšu pulksteni un padomā. tā iztek tev dotais laiks. kļūt par kaut ko un atstāt kaut ko aiz sevis.

lai to vēl skaidrāk raksturotu, ir bībeles līdzība par kungu, kam ir trīs kalpi. katram kalpam ir iedots talants(naudas vērtība). un viņu kungs aizbrauc savās darīšanās uz tālu zemi. un viens kalps nobīstas no pasaules un ierok sev uzticēto zemē, domādams, ka pasargās vismaz to. otrs kalps iegulda sev uzticēto un iegūst zināmu peļņu. bet trešais kalps saņem sev doto, lai to vairotu un vairotu. un kad saimnieks atbrauc, viņš piesauc tos un skatas, kas ko ir darījis ar sev piešķirto. tu zini, kā beidzās slinkajam kalpam.

šo doto talantu tu vari iztēloties kā laiku, kas ir dots cilvēkam. kāds to iznieko, kāds paveic kaut ko ar sev doto. kāds paveic vēl vairāk.

vērtības, ko cilvēks dara ar savu laiku nekādā ziņā nav tikai naudā sveramas. bet kāds ir bijis par patvērumu bārenim, cits par labu darba devēju, vai strādnieku savā arodā un tā joprojām.

kā ar lietām, kam tu pats biji liecieks, kas notika tavu acu priekšā, tu izvēlies kur būt un ko runāt un par ko liecināt. kas ir vērtības un kas tādas nav.
https://www.youtube.com/watch?v=LhfwnU7x6ZU
2023-03-16

dabasmiilis      ...džips vai ferrari, izkāpj viens glaunās drēbēs un krokodilādas zābakos, paskatās uz mani, kurš ar basām kājām zālienā lasa groziņā kastaņus, nodomā, ka man visi nav mājās. Es savukārt, uzmetu viņam acis un nodomāju "ko tas zīmulis te atlīdis, nevarēja pie saviem zīmuļiem braukt izrādīties, bet nē, vēl savu grabažu novietojis priekšā kaimiņa skaistajai puķu dobei, kā lai tagad papriecēju acis un dvēseli!?"
-Lūk te ir tā pasaules uztveru atšķirība - kādam zelts ir dārgakmens, kura dēļ gatavs miesīgu brāli noslepkavot un dvēseli pārdot sātanam, bet man tas ir tikai parasts krāsains akmentiņš, kuru nevis stiepšu uz tirgu, bet iemūrēšu mājas pamatos - un tas viss bez nekādiem sirdsapziņas pārmetumiem!
-Vai tik dažādi cilvēki spēs saprasties!? Te katram sava taisnība - tās ir divas dažādas pasaules, katra puse koncentrējas uz sev tīkamāko - es uz dvēseli un cilvēcību, cits uz materiāliem un taustāmiem labumiem!
-Es saprotu, ka galīgi bez naudas nevar, bet tai pat laikā priekš manis tie ir tikai papīrīši, dēļ kuriem nav vērts beigt veselību. Tādēļ saku, ka materiālistiem tā ir sīka summa, bet man, kurš nav radis ar to mētāties pa labi un kreisi - vienlaikus tā ir liela summa, kā arī bezvērtīga papīru kaudze, nenomirtu arī bez tās.

Pat oho ir socionikas apraksts:
https://meeting4.oho.lv/?grupaid=14&subgrupaid=4620&cmd=intereses
Otro iesaku visiem izlasīt, lai saprastu, kādēļ kādam nepatīk, ka viņam gadu atgādini, kādēļ jāsalabo pieliekamais vai jāiznes beidzot tā miskaste, vienkārši cilvēki ir dažādi:
https://cilvekutipi.lv/kapec-materialistam-jabut-kopa-ar-ne-materialistu/

"Dažādu vērtību cilvēki 🟢
Sensorā tipa cilvēki ir materiālisti, viņiem ir svarīgi, lai viņu sasniegumi būtu taustāmi un redzami –māja, mašīna, labas drēbes, būtu ko ēst un kur gulēt.
Turpretī intuitīvajiem mantas un zīmoli nav tik svarīgi, kā nemateriālas lietas, idejas, vērtības, izaugsme un attīstība.
„Viens grib vairāk pie
2023-03-16

dabasmiilis      ...piepildīt skapi un garāžu, bet otrs savu iekšējo pasauli, kaut ko jaunu uzzināt, izmēģināt vai saprast,” viņa skaidro.
Intuitīvajiem cilvēkiem materiālās lietas nav prioritāte, viņi ir daudz pieticīgāki un starp viņiem nav oligarhu ar milzīgām mājām. „Tas gan uzreiz nenozīmē, ka viņi ir pliki un nabagi, intuitīvie nedzīvo materiālajā pasaulē, tā vienkārši nav viņu prioritāte,” skaidro speciāliste. Viens cilvēks leposies ar eksotisku ceļojumu luksusa viesnīcā, un nesapratīs, kāpēc kāds atvaļinājumā dodas kāpt kalnos, kur jāsvīst, jāguļ uz akmeņiem, lai pēc tam pavicinātu karodziņu, uzkāpjot smailē. Tad intuitīvie cilvēki ir tie, kas var paciest grūtības, lai sasniegtu kādu mērķi, piemēram, iekarotu Monblānu. „Sensorais tips vairāk grib priecēt savu ķermeni, kamēr intuitīvie piepildīt savu garīgo pasauli”. " utt...

-Ir domātāji un ir darītāji. Tagad saprotu tos, kuri necieš manus palagus un paši arī izsakās diez gan īsi un kodolīgi, jo darītājam jeb sensorajam tipam patīk īsi un kodolīgi, savādāk nespēj uztvert domu - mazrunīgi, emocionāli atturīgi. Pilnīgi mans pretpols - viņus kaitina mana atvērtība, bet mani viņu noslēgtība un klusēšana!
Tāda ir tā psiholoģija, nu nevaram visi būt vienādi, pat ja gribētu!

Par laiku taisnība... Tādēļ izvēlos to nešķiest, bet gan sabalansēt - daļa darbam, daļa atpūtai - vajag laiku arī, lai parunātu ar sevi vai dabu, neredzu jēgu strādāt no pirmās gaismas līdz vēlai tumsai, tad neatliks laika nekam citam, bet dzīve paskries vēja spārniem, veselība pazudīs kā nobraukts autiņš, autiņu un tā detaļas vēl var pamainīt, bet ķermeni, ...tikai pēc nāves! Sarausto mantu un statusu tāpat līdzi nepaņemsim, tādēļ nav jēga zeltu raust!

Pēc sociotipa, Dostojevskis!
2023-03-16

Raivis_1977      Cilvēka dzīves laiks un atpūta ir vairāk tā vērta nekā tā nevērtīgā nauda kādu nu šodienās katrs kurš nu pelna ...
Tik pat labi dažs labs pazaudē to pašu ko jau kad ir pelnījis, vai jau kad nopelnījis ...
Darbu darot tikai par kropli var palikt un neko vairāk tur tu neiegūsi (it īpaši smagu darbu darot)! - Dzīves prieku darbā vai kaut kādu tur izklaidi tu tur saskati??! ...
2023-03-17

dabasmiilis      Mans ķermenis ir mana pensija, tādēļ saudzīgi pret to jāizturas, nedrīkst pārslogot, lai kalpo pēc iespējas ilgāk, lai arī vecumā varu sevi nodrošināt vismaz ar izdzīvošanai nepieciešamo, nevis pēdējās kapeikas atdot par zāļu kaudzi, mirt 50-60mit gadu vecumā no pārslodzes, kad ķermenis vairs netur - nē, tas nav priekš manis, gatavojos dzīvot vismaz līdz 500 gadiem.
To jau skaļi nestāsta, ka patreizējiem 20-30mit gadniekiem pensiju nebūs.
Tas arī saprotams, viņi pārstātu grūzt piķi pensiju ilūziju fondos, tad arī patreizējiem senioriem pensijas vairs nespīdētu, tādēļ klusē kā partizāņi ūdeni mutē paņēmuši... Un tas nav tikai LV.
2023-03-17

Vaukskis      Mārtiņš Luters ir teicis:”Cilvēks ir dzimis darbam, līdzīgi kā putns lidojumam.” Jānis Rainis ir teicis: “Darbs citu labā- viscēlākais, darbs vārgstoša labā- visvajadzīgākais.”
Zeltu pārbauda ūdenī, cilvēku- darbā. No darba vēl neviens neesot nomiris, bet, nudien, kādēļ riskēt? Pats galvenais katrā darbā ir pārvarēt brīdi, kad Tev negribas strādāt.

Paskāls ir teicis: “Zinātkāre- tas ir tas pats, kas godkāre; ļoti bieži vēlas uzzināt tikai tāpēc, lai runātu par to.. “. Sokrāts ir teicis: “Ja būsi zinātkārs, kļūsi daudz zinošs.” Kāda morāle? Rūpējas par tautu, jo, teiciens ir, ka, jo Mazāk zināsi, jo labāk gulēsi, sekojoši ilgāk dzīvosi!
2023-03-17

Chris1986      Vaukšķi, viss ir tieši otrādi, kā tevis citētie gudrīši ir teikuši - patiesībā ir tā - ja tev dikti gribas strādāt, tad nepārsteidzies, nogaidi un drīz tas pāries! 2023-03-17

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu