Uztraukums uzstāšanās laikā

Man drīzumā jāaizstāv kursa darbs, bet publiskā uzstāšanās nav mana stiprā puse. Ko jūs ieteiktu darīt, lai mazinātu stresu pirms uzstāšanās un tās laikā?

tiritomba_a      psihobič, neesmu Tevis ieteiktās dzērusi, un neiesaku ... patram pašam pār sevi jāvalda. prāts ir lokans, ja viņu loka, nevis tam ļauj ņemt virsroku

neratni_stasti      Savulaik man ieteica tādu metodi - 10 minūtes pirms uzstāšanās lēnu garu dzert paratu ūdeni tik, cik lien. Interesantākais ir tas, ka uzstāšanās laikā pat uz tualeti negirbas, t.i., tas ūdens nez kur īsti tur paliek. Pārbaudīts vairākas reizes - darbojas.

ziemelis      Max ielien tai tēmā par ko gribi runāt, nebūs jāsatraucas.

cilveex      man parasti to 10 minūsu aizstāvēšanai ir par maz, neko jēgā tur izstāstīt nevar, tāpēc satraukties var i nepaspēt. no jautājumiem ir jābīstas, ja nepārvaldi temu, jādomā, ka pārvaldi, tad atliek nomierināt nervus.
saka neko nelietot? var arī tā, bet es nečakarētu sev galvas lauzīšanai laiku, bet kādu brīdi pirms aizstāvēšanas ierautu 100g un miers sādžā.

geyser      Ieteiktu to uzstāšanos izmēģināt uz draugiem vai radiem. Savāc kādus 5 cilvēkus noprezentē. Un tā kādas 3 reizes (dažādām grupām).
Nomierinošie līdzekļi arī ir ok. Paņem kādas dabīgas tabletes un ieēd, piem., trīskāršu devu.
Uztraukums mazināsies tikai ar uzstāšanās pieredzi.

labaa_feja      es arii parasti uztraucos, bet ja ir ljauts panjemt pieziimes liidzi prieksaa uzstaajoties, tad es parasti panjemu kaadu mapiiti un vienk turu rokaa, nemaz neiskatoties tajaas. tas man paliidz,ja ir kur rokas likt, nejuutos plika prieksaa, bet aizsedzos ar mapiiti. un man paliidz aatra runaasana, iesaaku taa aatri un tad samazinu, lai visi var saprast ko runaaju:)

geyser      Jā, un atceries, ka uztraucās pilnīgi visi. Nesatraucies par to, ka uztraucies. Tas ir pilnīgi normāli. Tie, kas tevi klausīsies, tavam uztraukumam nepievērsīs pat mazāko uzmanību. Skaties uz to lietu pozitīvi. Tā ir ļoti vērtīga un iespējams pirmā tava uzstāšanās pieredze. Baudi procesu.!
Uztraukumu un baile vēl mazina skaļa runāšana. Izej priekšā, skaļā balsī pasaki kā tevi sauc un kāds ir tava kursa darba nosaukums (skaļi) un jau jutīsies labāk. Un tici man, pēc tam visi teiks, ka tu nemaz neizskatījies satraukusies.
Uz priekšu! ;)

NARINJA      ....pirmais un vienīgais ieteikums- kursa darbu rakstīt pašai un vēlreiz runājamo gabalu izdomāt no a līdz z...cilvēks ko aizstāvot un runājot uztraucās tikai par tām lietām, kuras pašam naff skaidras un pietrūkst zināšanu. pieredzes un prakses....mācies meit un vēlreiz iemācies!, WOTT!

P.S....neklausies un ne ko nomierinošu nedzer, pašā labākajā laikā uznāks miegs...stressa laikā pastiprināti jālieto B vitamīni!

jodo      Savulaik virmoja apkārt tāds ieteikums: "Iedomājies, ka visi klausītāji ir pliki":)

Ja nopietni, tad runā ar tādu attieksmi it kā savu stāstāmo stāsti labi zināmam cilvēkam. Atrodi zālē kādu tādu un tā čomiski viņam visu izstāsti. Neblenz grīdā - tur nekā laba nav. Neblenz tukšumā - arī tur nekā nav. Uztver savu uzstāšanos ar prieku nevis bailēm. Priecājies par to, ka vari padalīties ar visiem savā stāstā. Nedomā par to vai stāstāmais būs gana labs. Ja domāsi, ka tas, ko stāsti ir fufelis, tad tāds tas arī būs citu acīs.

Vispār jau publiska uzstāšanās ir jāmācās. Kaut vai, lai izvairītos no visiem eeee, aaaa, vai zinies un roku lauzīšanām. Labi palīdz norunāt savu sakāmo kādam, kurš to var noklausīties nesmejoties un pēc tam pastāstīt, kas viņam licies jocīgs un nepareizs tavā stāstā. Lai pat viņš ne vella nesaprot no tā, par ko runā.

Lai veicas!

Eiropa      bolderjāņu tinktūra un konkrēts klausītājs publikā, piekrītu, ar laiku tas pāriet

stakato      100 grami konjaka....noņem stīvumu

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu