Kāpēc dažām sievietēm vajadzīgs vīrietis kalps?

Jautājums radās pēc patiesa stāsta (c)(2015-02-09 11:26) viedoklis
Tātad; kāpēc partnerattiecībās viens vai otrs sāk justies kā kalps? Kāpēc vienam no partneriem rodas vajadzība lieki izkalpināt otru?
Kādi ir patiesie iemesli tam? Kurš pie tā "vainīgs" ? Kā rīkoties "kalpam"vai "kalponei" Ko grib panākt izkalpinātāji; ´kungi´un "kundzes"? Atvainojos tiem, kuri ļoti pārdzīvo, ka šis ir vispārīgs jautājums. Gan jau atradīsiet tāpat, ko pārmest man.

Geisha  Nevajag dzīvot tādās attiecībās. Mēs neesam ne kalpi, ne kungi. Ja cilvēks Tev ir dārgs un Tu viņu cieni tad nav grūti sagatavot viņam ēdienu, izmazgāt un arī izgludināt apģērbu, tieši tāpat kā viņam nav grūti pārskrūvēt izdegušo spuldzīti. Bet ja nav savstarpējās cieņas tad labāk ir iet katram uz savu pusi.

iga  Tas nozīmē- tāts tādu atrod.Ja cilvēkam ir nosliece uzkundzēties,tad,kā likts, viņš atradīs savu kalpu un otrādi-kalps savu kungu arīdzan...Un tie,kas paši par to sūdzas, patiesībā grib tikai "izkratīt dvēseli", nevis no kundzības atbrīvoties...

riks086  Negribu būt par kalpu, nedz arī kādu izkalpināt.
P.S. Man nez kāpēc liekas, ka cilvēki tiecas pēc tā modeļa, ko ir redzējuši savā ģimenē bērnībā. Es savu vecāku starpā nekad nedzirdēju pārmetumus par kaut ko neizdarītu (neiznestu miskasti, nenomazagātiem traukiem utml.). Katrs izdarīja to, ko attiecīgajā brīdī varēja izdarīt. Protams, viņu starpā bija kaut kāda noteikta darba dalīšana - tēvs darīja fiziski smagākos darbus, māte rūpējās, piemēram, par drēbēm. Virtuves darbus darīja abi, jo algotā darba laiki bija diezgan atškirīgi....

bonacure  Ja džeks par dzeršanu un laišanu pa kreisi izmests no sievas vai sievastēva apartamentiem, tad cits nekas neatliek, jo tikai čibrika dēļ normāla sieviete tādu nepieņems.
Sievietei nav laika grīdas mazgāt, viņai bizness, korporatīvi, izklaides braucieni ar jahtu utt.
Kāda starpība kāda dzimuma kalpone, ka tik darbs padarīts.

leana  kapec attiecibas jajutas ka kalpiem?laikam tiesam tads tadu atrod. nekad neesmu jutusies sadi un negribu lai cits ta justos.

Prelucita  Un kāpēc gan neizkalpināt vīrieti,...ja viņš labprātīgi izvēlas būt izkalpināts un viņam tas sagādā baudu?
Es ar prieku sniedzu savam draugam šo baudu, ik pa reizei uzšaujot viņam pa dibenu ar pātadziņu,... tāda mudināšana manu draugu paķer līdz ekstāzei gan virtuvē pie plīts, gan māju uzkopjot vai pie mājas dārzu rušinot.

planerdelta  Sievieteem asiniis ir vairaak izriikot un izkalpinaat, Viirieshi to dara tikai biznesaa.

planerdelta  Normaalam viirietim kalpone nemaz nav vajadziiga, ar sievieteem gadaas arii savaadaak.

_Krasula_  Jebkurā mājā parasti ir viens saimnieks/saimniece un pārējie kalpotāji./c/ Ne jebkurā. Ir mājas, kurās ir gan saimnieks, gan saimniece.:)
Man nez kāpēc liekas, ka cilvēki tiecas pēc tā modeļa, ko ir redzējuši savā ģimenē bērnībā/c/ Laikam gan. Manā bērnībā vecāki dzīvoja dziļos laukos-ar dārziem, ogulājiem, bitēm, lopiņiem un meža veltēm apkārt. Darba bija tik daudz, ka grūti novilkt robežu, kur viens darbs beidzās, kur otrs sākās...Tādēļ kādam būt par "kungu" vienkārši nebija iespējams. Darbu sadale, protams, pastāvēja.
Vīriešus "kalpu"lomā personīgi nav nācies sastapt. Sievietes, kurām pēc darba mājās sākas 2.maiņa, gan.

SaintSin  Stulbi, bet fakts. Ja kalps Grib būt kalps, bet kundze Grib būt kundze, tad jau parasti nav problēmu. Problēmas jau ir tikai tad, ja kalps negrib būt kalps vai kundze - kundze. Tikai žēl gan viņu bērnu sakropļotās ģimenes dzīves uztveres.
Kāpēc šādi? Nav viennozīmīgu izskaidrojumu - vieniem - tāpēc, ka bērnībā izvaroja, citiem - tādēļ, ka nē. Bet skaidrs, ka normāla ģimenes pieredze diezin vai bijusi. Bet varbūt vienkārši verga gēni izlīduši?
Ja viņš un viņa ir mīļotie, mīļākie un draugi viens otram, viss paradsti normāli notiek kā pats no sevis un savstarpējo izpalīdzēšanu viens otram mēle neceļas nosaukt par kalpošanu.

fargo  vai tik nav tā, ka savu pienākumu pildīšana tiek saukta par kalpošanu? un kāpēc gan kalpošana tiek uztverta kā kaut kas slikts.

lasot komentārus atcerējos:
"Jūs zināt, ka valdnieki ir kungi pār tautām un lielie kungi tās apspiež. Bet pie jums tā nebūs būt; bet, kas no jums grib būt liels, tas lai ir jūsu sulainis.
Un, ja kas jūsu starpā grib būt pirmais, tas lai ir jūsu kalps; tā kā Cilvēka Dēls nav nācis, lai Viņam kalpotu, bet ka Viņš kalpotu un atdotu Savu dzīvību kā atpirkšanas maksu par daudziem."(mateja evanģēlijs, Kristus)

Araabs  Mājās saimnieks ir vīrietis!!!

Aija_66  Rīgā savu dzīvi esmu iemācījusies organizēt bez mājas saimnieka vīrieša. Nauda un ss.lv meistari atrisina manas ikdienišķās sadzīviskās problēmas. Savukārt, savos Latgales laukos izjūtu citu mentalitāti un citus tikumus. Te vēl dzīvs vecais senču tikums: lai būtu harmonija un svētība, mājai vajadzīgs gan saimnieks, gan saimniece.

psychobitch  kādam tā ir kalpošana, kādam citam, tā ir rūpēšanās par otru..

skabarga  Ja vīrietis ir atnācis dzīvot pie manis ,pieļauju ,ka viņš varētu dažkārt arī justies kā kalps,jo šefs viņš nekādi nevar būt....:)))

sally_  Bieži vien kalpo tas,kurš jūtas nevērtīgāks par otru vai otram kko parādā. Vai pēc manu paziņu pieredzes, - piem.vīrieši,kuri pelna mazāk par sievieti,bet maybe tas attiecināms uz jušanos nevērtīgākam vai neveiksmīgākam.

jadore  Izkalpināts vai izmantots cilvēks jūtas, ja nejūtas mīlēts. Vajadzība izkalpināt saistīta ar varu. Nezinu, kapēc sievietēm vajadzīga vara, man nevajag. Es izvēlētos mīlestību.

Postremo  Nu no taa piemeeram te iepriekss - ja sieviete atgaadina , lai viirietis izness miskassti, tad tur kalpossana nevar sanaakt nekaadiigi, jo musoru ta sarazzo abi kopaa .Taapt ir ar lloti daudziem maajas darbiem, kurus tomeer ir jaadara kopiigi , jo arii vis ir "sarazzzots" kopiigi tajaas maajaas.Bet protams , nekad nebuus taa, ka sieviete maniis griidu, un viirietis ceps pankuukas tajaa laikaa. Vismaz es taa doamaju.Ja grib kopaa dziivot, tad abiem tak patiik, ka majaa ir smuki iekaartota, viss tiirs utt. Cita lieta ir, ja viens nestradaa, bet otrs raujaas 7 dienas nedella. Tad tomeer tam, kas dziivo pa maaju, nu ir jaauznnemas lielaaka maajas darbu dallla, un tas atkal sabsoluuti nenoziimeetu, ka kaads kaadam kalpo.
Man vispar nav saprotama ssitaada tema, un situaacijas, ja kaads taa var saakt justies kopaa dziivojot .

Rashela  Deisa - nuuu, vienkārši nevajag izvēlēties vīrieti, kurš neļauj ēst končas :p Pirms piekrist būt par viņa sievieti - jāuztaisa nopietns "due dilligence", jānotestē no A līdz Z, lai zini kam piekrīti.
Es ēdu končas tik cik gribu, bet es zinu arī sievietes vienu no svarīgākajām askēzēm - vienmēr būt skaistai. Vīrietim nav jāredz sava sieviete nesakopta...ja gribas "atlaist" - labāk uz nedēļu pie mammas aizbraukt - saēsties pankūkas, staigāt pidžamā ar netīriem matiem...un pēc pāris dienām, kad atgriezusies motivācija būt skaistai savam vīrietim - sakopties un atgriezties mājās :) Priecīga viņa un priecīgs viņš :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu