Kā Jūs tiekat galā ar saviem darbiniekim?

Mani sāk pārņemt izmisums! Vai tiešām Latvijā palikuši tikai garīgi atpalikuši darbinieki, vai arī viņi jūtas tik iedomīgi un pārliecināti par sevi, ka priekšniecību neņem galvā. Kā tas var būt, ka cilvēkam katru otro dienu jāaizrāda, kā to lietu nedrīkst darīt, bet viss kā pret sienu. Un nelaimē tā, ka vietā tiešām grūti kaut ko atrast. Varētu mēģināt likt naudas sodus, bet valsts iestādē tos grūti noformēt. Varbūt kādam ir kāds labs padoms, citādi drīz nokļūšu cietumā par darbinieku piekaušanu.

neko  endding: "Ja pie šī milzīgā bezdarbnieku skaita, nevar atrast piemērotus darbiniekus, tad taču skaidrs, kāda ir attieksme pret darbiniekiem."
Skaits un kvalitāte ir divas ļoti dažādas lietas. Ne velti daba ražīgums LV ir viens no zemākajiem Eiropā.

Chris1986  Es savā garajā mūžā esmu strādājis visādās vietās, bet visās nemainīgi bija spēkā tautas paruna: "Vse načaļņiki svoloči"
Nez, ko tie priekšnieķeļi no sevis iedomājas? Realizē kkādus savus mazvērtības kompleksus uz padoto rēķina kā armijā?

puuuka  Pelnupele,no labiem priekšniekiem darbinieki nemūk,bet no tādiem,kuri negrib maksāt algas atiecīgi darbinieku spējām un prasmēm,un vēl pasakot,kad variet meklēt labāku darbu(pieņemu,kad tā arī ir bija,ņemot vērā to,kad visi labie ir aizgājuši),jo aiz vārtiem stāv rindas ar labiem strādniekiem....un te nu ir rezultāts,bet ja pavisam pa godīgo,tad normāli,gudri un uz priekšu domājoši šefi,stāv un krīt par saviem labajiem darbiniekiem,reizēm arī tik daudz neuztraucoties par savu peļņu,kā par to ,lai cilvēks,kas šo darbu zin perfekti ,neaizietu...jo zaudētājs ,jau paliek tikai darba devējs.

Deisa  Cik var noprast - darba spēkam nav motivācijas, bet darba devējs nevar izvēlēties motivētus darbiniekus, jo algas ir zemas, par kurām sakarīgs cilvēks izdzīvot nevarētu un tādā darbā i nepiesakās. Pareizi sapratu?
Šajā gadījumā nedaudz jānolaižas no sava plauktiņa un jāiejūtas to padoto ādā - kas viņiem ir svarīgi? Te nederēs - izturies pret citiem kā izturētos pret sevi. Ir cits līmenis, attieksme pret dzīvi, vajadzības, tas jāsaprot.
Pelnupele - kas Taviem padotajiem ir svarīgi?

edding  neko. Var jau būt, ka palikuši tikai štruntīgākie, kuri ar mieru strādāt par minimālo algu, jo zina, ka ārzemēs strādāt un labi pelnīt nav spējīgi.
Tu taču neteiksi, ka UK , Norvēģijā vai Vācijā latvieši sūdīgi strādā. Tur viņus neviens nepaturētu, ja tā būtu.

Valensija01  Izklausās baiss kantoris! :D

Chris1986  K. Marksa atklātos šķiru cīņas likumus vēl neviens nav atcēlis! Viņi izliekas, ka maksā mums, mēs izliekamies, ka strādājam viņiem! Mūžīgā antagonistiskā pretimstāvēšana!

rudensroze2  Parastais apburtais loks. Nemaksā, nenovērtē, cilvēki aiziet un vietā nāk jau vēl mazāk motivēti, ko nosacījumi iestādē un alga nespēj motivēt.Nesaprotu, kas jautājuma autori pašu tur tādā vietā?Ja esi tā tendēta vadīt, tad tak vari atrast citu un labāku vietu, kur to darīt.Tai gadījumā, ja esi patiešām labs un konkurētspējīgs darbinieks.

Deisa  >Jaunie kadri jau arī labprātīgi projām iet netaisās<
Bet protams, viņi pieteicās darbam zinot, ka alga minimālā, kādēļ lai ietu prom? Ja pārbaudes laiks nav beidzies un savus pienākumus nepilda nesaprotu, kas te ko minstināties? Nepatīk ka būs jāatbild par to, ka nevar darbiniekus atrast? A Tu nebaidies, tāpat kā Tavi padotie nebaidās laist gar ausīm, ko viņiem saka. Nodod informāciju kāda ir situācija un kā to iespējams mainīt pat ja zini, ka tas nenotiks. Tev kā vadītājai jābūt ar ierosinājumiem. Tāpat augstākajiem būs jāliek galvas kopā, ja zobrati negriezīsies, un būs jālemj, ko mainīt.

sandra111  maksa minimalo,,,ha-ha-ha!!! ir ari aploksnu alga,,,neviens nav tik nespecigs lai neapietu pastavoso sistemu,,,un negvelziet man tagad par principiem-kristaltirajiem!

rudensroze2  Vēl varētu vērsties pie oho.lv esošajiem speciālistiem mantru skasitīšanas un paļaušanās uz Dievu jautājumos- divas universālas metodes , kā esmu sapratusi.Nevar tak būt, ka šai gadījumā nebūtu pielietojamas!

Nate  Varbūt pamēģini pati izdzīvot par to algu, ko saņem Tavi padotie. Tad varbūt sapratīsi.

neko  edding: "Var jau būt, ka palikuši tikai štruntīgākie, kuri ar mieru strādāt par minimālo algu, jo zina, ka ārzemēs strādāt un labi pelnīt nav spējīgi."

Palikuši ir visādi, tikai strādāt spējīgie bez daba nesēž; attiecīgi vienīgais veids kā nokomplektēt uzņēmumu ar jēdzīgiem darbiniekiem ir tos pārpirkt/pārvilināt no cita uzņēmuma. Pinoties ar bezdarbniekiem tikai nepatikšanās var iedzīvoties, kad tautas valodā runājot būs "dir** darbs un materiāls". Bet tā kā dotajā gadījumā runa par vats sektoru ar cieto algu kas ir tikai mazliet virs minimālās, tad jēdzīgus komandu izvaidot ir vienkārši neiespējami. Neapskaužu to nabaga tēmas autori.

Deisa  pelnupele, Tev tas ir sirdsdarbs, bet Taviem padotajiem nav. Un Tu nevari pieprasīt, lai viņiem tā būtu. Viņi nāk vienkārši atstrādāt, lai saņemtu to pašu minimālo. Ir bezjēdzīgi no šādi motivētiem cilvjiem gaidīt labus darba rezultātus. Tad drīzāk vērts padomāt par brīvprātīgo darba organizēšanu. Ja darbs ar dzīvniekiem, vienoties ar pašvaldībām, ka skolās tiek iets un skolniekiem piedāvāts iesaistīties. Jāiet ārpus ierastās sistēmas, jo pati redzi, ka tā nestrādā.

LaskovijMerzavec  Edding ... izlasi temas pieteikumu! Tur rakstīts - valsts iestāde!!!
Privātais un valts ir kā diena pret nakti.

Privatais kantoris nevar atrast darbiniekus, jo daudzuem pietrūkst kvalifikācija.
Savukart, valsts iestādes ir pilnas ar nekompotentiem,slinkiem, bezatbildīgiem liekēžiem.

Bezdarbs? Kāds bezdarbs? Paskaties kā tiek medīti IT darbinieki!! Un kadas algas tiek viņiem solitas!

rudensroze2  Sirdsdarbu pēc definīcijas var darīt arī par pusvelti,bet nevar gaidīt, ka citi pieņems šādu pozīciju.Tad, ja nav attiecīgi tāpat noskaņotas komandas, jāskrien pašam uz deguna krītot, vai beidzot pragmatiski jāizvēlas.Daudziem cilvēkiem ir tā neaizstājamā cilvēka apziņa- ja ne es, tad jau neviens cits to nepaveiks.Pieredze rāda -darba jomā visi ir aizvietojami un ātri aizmirstami

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu