Dilemma ar uzvārda maiņu ;)

Viena mana darba kolēģe taisās precēties,bet negrib pāriet vīra uzvārdā,jo tas uzvārds ļoti asociējas ar vīrieša dzimumlocekli (tikai 1 burts atšķiras),bet topošais vīrs,kas audzis patriarhālā ģimenē,kategoriski saka,ka tā ir principa lieta,ka sievietei jāpāriet vīra uzvārdā un tā ir viņa prasība un ka arī bērniem būšot tāds pats uzvārds. Viņiem pilnīgi konflikts uz šī jautājuma bāzes. Mēs pat nezinām,ko vinai ieteikt. Ko ieteiktu Jūs ? ;)

Taira  Ja vīrietis nav apjēdzis ka šādos gadījumos var pāriet sievas uzvārdā deļ bērniem vai katrs palikt savā, tad viņš ir pilnībā atbilstošs savam uzvārdam. varbūt tad labāk lai paliek vecpuišos.

LaskovijMerzavec  Es saprastu sievieti, ja viņa negribētu, lai bērni sauktos par Merzavčikiem!!!

Esari  Atvaino, piķis tik tā....bet citādi- bailes no uzvārda tad tur kas īsti nav pa ģelu...un ja nevar jau tagad atrast kompromisu tad varbūt pateikt šīm atiecībām jau laicīgāk ČAU.....

lady_super  Hmmmm....sāku domāt, ja manam vīram uzvārds būtu dzimumlocekļains :))), es varbūt arī toreiz padomātu, vai ar viņu precēties, jo īpaši, ja viņš uzstātu, lai mainu uz tādu. :)))

Paula6  Ja ir tik lielas domstarpības dēļ uzvārda, tad ieteiktu aiziet uz dzimtsarakstu nodaļu vai uz to iestādi, kur reģistrēs laulību un aprunāties..domāju varēs atrast risinājumu...ir bijuši tādi gadījumi.

Drole  "negrib pāriet vīra uzvārdā, JO tas uzvārds ļoti asociējas " (nevis "Man ir asociaacijas", bet "Vinjsh ir patriarhaals un neprogresiivs")

...piecas minuutes pirms jaavaarda atklaasies, ka CITAM liigavainim ir nesmukas ausis (visi smiesies, kauns tachu) vai veel CITS nav ar mieru audzeet baardu un paartikt no burkaaniem (visi smiesies, kauns tachu par tik nemodernu viiru)

Vladis33  Briesmu lietas! Kā tad vispār varēji draudzēties ar vīrieti, kuram tik nepiedienīgs uzvārds!
Gan jau ka būs slēpis uzvārdu un nesen tik nesmukums atklājies :)
Atceros no skolas laikiem klasē mācījās Jēkabs Pencis, nez kādēļ neviens nebija iedomājies nodēvēt šamo par pinci :)

neko  Lai pasaka, ka LV tradicionāls ir matriarhāts:)

neko  Bet ja nopietnāk, ja viņiem jau tagad tādi konflikti, kā tad viņi taisās dzīvot kopā? Nebūs tā laulība ilga dažādo uzskatu pēc šā kā tā.

Paula6  Vinetta, ir bijuši tādi gadījumi ja uzvārds nav labskanīgs vai ir kāda cita vaina, tad vadītāja izrunājas ar katru atsevišķi un tad kopā atrod kopsaucēju. Tikai šeit ir jādomā vēl par vienu lietu...kā uzvārds ir rakstīts citos svarīgos ģimenes dokumentos. Būtu labi ja paņemtu līdz uz konsultāciju šos dokumentus..var rast risinājumu un likt padomāt...nu nebūs tik patriarhālas ģimenes pārstāvis vīrietis, bet skaidram saprātam ir jābūt ja tas skars arī bērnus. Pamēģiniet...

av2  cilveeliem patiik sarezzggiit pasauli . Paliek katrs savaa uzvaardaa.Daudzi taa dara, un ir pat baigi OK. Beerniem liek , skatoties, kaads dzimums piedzimst.
Ccista intreses peec, kur var "dabaa" vispaar rasties ssitie "jaukie" uzvaardi ? Kaads, sen , sen atpakall , bijis ar paarprastu humora izjuutu, vai kaa?

fargo  man bija laiks padomāt par tēmu.
tā vietā, lai būtu demotivātori, mums nevajadzētu būt... reālistivatoriem? nē, nevis iedrošinātājiem uz kaut ko, ko mēs tacu pat nezinam, kā lai mēs atbildīgi ieteiktu kaut ko, ko pat nezinam? bet tā vietā motivēt šos divus cilvēkus uz savstarpēju kontaktu strīdīgā jautājumā? jo būs vēl citi, ja vien viņi turpinās un ies kopīgu ceļu, būs jautājumi un domstarpības, no kurām noteikti kādi liksies neatrisināmi.
bet atbildes atrodas starp viņiem diviem un lai arī citi var dot savu ieskatu uz problēmu, izgaismojot to, tikai viņi divi to var apsvērt, aptvert un tikai VAI netikt tai pari. citi nevar. tā nav mūsu dzīve.
es joprojām šaubos par vienu lietu - viņi tik maz runāja, ka vīra uzvārds nesatrauca līgavu pims BUMS un kāzas? tik viss bija... passionāri un bez funktiera? tu pati tam tici? bet lai ka tur būtu, varbūt tie ir tikai nieki un nav svarīgs šķērslis kaut kam būtiskākam? kā lai to zina? cits jautājums? vai mēs esam tie, kam tas ir jāzina, vai tie divi? iedrošini viņus meklēt atbildes vienam pie otra. mīlestībai ir ļoti maz robezu. ir, bet ne burti.

JurisK  Viirietim tas, savs uzvaards, ir ljoti svariigs. Sieviete rada vinja dzimtas turpinaajumu, tas vinjai ir liels gods - taas nav seno laiku muljkjiibas. Kaa zinaams - visas sievietes nes vienas kopeejaas maates geenu - taa nu tas ir un tas nav pat nekas paardabisks, tiiraa zinaatne. Viirieshu kopiigais geens , cik zinu, veel nav atrasts. Taa kaa katrs viirietis ir unikaals no zinaatnes viedoklja. Un jaa - kaada jeega kopaadziivoshanai vai pat lauliibai, ja taa var izjukt viena burtinja deelj! Es, kaa veco laiku cilveeks, tavai draudzenei taa arii pateiktu - tu esi stulba kaza!

av2  a varbuut pamainiit taja uzvaardaa veel kaadu vienu burtu, lai sanaaktu kas neitraals? Dzimtas turpinaassanas idejai no taa nekas nenotiks.Un tad dziivot visiem ar vienu, smuku uzvaardu. Ja reiz tas ir tik svariigi. Man tiessi taa pazinna pamainiija burtus, bet tas gan ameerikaa.
Jo es vienkaarssi neapskauzzu , kaadai ellei , vaarda tiessa noziimee, naaksies iet cauri beerniem , skolaas, ar taadu uzvaardu. "Eu, h*uj , padod bumbu" "kas ir, pi*pele, nemaaki atkal ..." ? Tiessaam vajag to sagadaat saviem beerniem ????
Buus vienas vienas apsaukaassanas, kameer beernam jumts aizbrauks.......:(( Beerni ir cietsirdiigi.Jo vinni ir..atklaati, kas iekriit galvaa , to saka.
Precoties tiessi ir iespeeja izlabot vissu sso uz visiem laikiem.Lai veicas.

JurisK  Beerni ir jaaaudzina un jaaljauj augt. Gudru un speeciigu beernu neviens neapsaukaas un gudrs un speeciigs beerns arii nevienu neapsaukaas. Nievaajoshas iesaukas dod vaajajiem, jaa, pie taa ir vainiigi, pirmkaart, vecaaki, bet ne jau vecaaku vaardi-uzvaardi.

Snowagain  Vinettas kundzei!
Smieklīgi, ja nebūtu traģiski...
Pasaku godīgi, ja tāds tracis dēļ uzvārda, tad es ļoti apsvērtu šādas laulības lietderību. Plus es vēl ļoti ieteiktu ņemt vērā to, ka topošais vīrs ir valsts iestādē strādājošs (ierēdnis). Tas jau vien norāda uz to, ka prāta spējas šim cilvēkam var būt ierobežotas, ja ne pat ļoti ierobežotas (šī ir personiska pieredze).

Postremo  samaini citu burtu arii, un miers maajaas. "Dzimtas sveeto koku" miillotaaji - neviens nedziivo 19 gadsimtaa vairs. Taapeec ka uzvaardaa buus kaads cits burts, tavi vecaaki vairs nebuus tavi vecaaki? Smiekliigi nepaliek?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu