Par ilggadīgajiem laimīgajiem pāriem - lieli meļi, labi aktieri vai citplanētieši? :)

Sveikiņi! Nolēmu arī uzdot vienu stulbu jautājumu. Redziet, reizēm pa TV rāda, vai kaut kur ir rakstīts... vai kāds stāsta... «esam jau 50 (vai vairāk) gadus kopā, darām visu-visu kopā, audzinājām bērnus, tagad mums mazbērni, maz-mazbērni utt... aizvien vairāk esam viens otrā iemīlējušies»... uttutjpr. Jautājums: vai Jūs saprotat, kas ir šādu pāru fenomens? Laba audzināšana, fantastiska sakritība, briljanta prasme melot un izlikties citu cilvēku priekšā, pārcilvēciski spēki no Visuma, kas palīdz šiem pāriem šādā veidā noturēties??!!!! Esmu piemēram 4 bērnu māte ar augstāko izglītību, bet, kad lasu vai dzirdu šādus tekstus, gribās raudāt un smieties vienlaikus, jo... visas manas kopdzīves izjūk, nesader, neder, ir par sarežģītām un skumīgām, vieglāk ir «saburzīt» un aizmest kā neizdevušos kontroldarbu.... :D Te arī lasu, ka daudziem cilvēkiem iet kopdzīvēs un attiecībās pasmagi... bet kas tad ir tie laimīgie, vai «skaistu attiecību gadsimta miljonāri»??

Chris1986  Tie tādi "sieviešu stāstiņi" a la tādi paši kā par "īstajiem vīriešiem" :D Bet fantazēt jau ir labi. Kur cilvēca būtu tagad, ja nebūtu fantazējusi? Mamutus vēl medītu

Araabs  Viss ir atkarīgs no tā,vai pēc rozā briļļu perioda paliek kas tāds kas saista kopā.Nu un vēl slinkums,ko sauc par pieradumu.Nu un vēl,ja seksis neinteresē,jebšu viņš ir citur.

Edgars37  ...laikam tadel, ka daziem tomer pietiek vesela saprata katru ritu nepamosties viena un tai pasa gulta un ar vienu un to pasu partneri...😃!!!

mellene_x  mani krustvecāki ir precējušies 55 GADUS!... Mans krusttēvs joprojām, kad paskatās uz manu krustmāti, tad paskatās ar to ĪPAŠO SKATIENU... kā tikai vīrietis var skatīties uz SAVU sievieti... ... un tur nav nekādu melu... viņi MĪL viens otru..savukārt mana māsīca, viņu meita ar savu vīru kopā ir no vidusskolas laikiem... nu jau 30 gadus kopā... un viņš arī uz viņu skatās ar TO skatienu...ja man liktenis nebūtu noņēmis vīru, es arī turpinātu kopdzīvi, jo par citiem nenāca prātā domāt, jo mani ikdienā uzlūkoja ar TO skatienu.... bet katram savs...

neko  Kad kādam vīram zelta kāzās pajautāja, kā viņš spējis ar sievu kopā 50 gadus nodzīvot, tad viņš atbildēja: es to sievieti nekad neesmu ņēmis par pilnu....
Pirmajā momentā liekas stulba atbilde , bet ja tā padomā...
----
Starp citu, kad pajautāju vecāsmātes brālim kā viņam tas izdevies, viņš teica tieši to pašu:)"Nekad neuztver nopietni to, ko saka sieviete. Tad viņu var mīlēt visu mūžu".

laukroze  tādi pāri, bet lelākoties vecākā paaudzēs, mūsdienās, kā kaut kas nav tā, tā pagiež viens otram muguru labākajā gad., bet pārsvarā izšķiras un pat vairāk nav draugos..:(

DabasJanis  Tas ir pilnīgi normāli un ticu, ka tādas attiecības var pastāvēt.

Geisha  Ir satikti tādi pāri. Dzīves stāsti ir dažādi. Ir tādi kuri visu mūžu flirtēja, bet turējās kopā.

av2  zinu vairaakus taadus , kas dziivo, un dziivo kopaa. Tur ir visa kaa, ir gan miila bijusi , gan samierinaassnaas, gan pienaakuma apzinna, ja reiz ir tie daudzie beerni veel. Un daudzi arii vienkaarsi nespeej izskkirties sannemties, jo baidaas palikt vieni.
Bet nezinu nevienu paari , kuram arii peec 50 kopaa pavadiities gadiem, aciis buutu tas pats spozzums, kaads bija kaadreiz.....
Taa kaa, atbilde uz Tavu jautaajumu ir - cilveekiem ar lielu pacietiibu izdodas iztureet kopaa tik ilgi. Jaa, tieesi taa, ir liela pacietiiba. Ar laiku abi iemanaas "nennemt pieree" otru paaraak , un tad jau kopaa ir tiiri ok.It sevisskki ja jauu vecums klaat. Divataa tomeer vieglaak tad.

AivarsN  Mani vecvecāki nodzīvoja kopā vairāk kā 60 gadus. Viņi tiešām viens bez otra nevarēja. Kopā strādāja, kopā atpūtās,bet kad vecmāmiņa nomira,arī vectēvs ļoti drīz viņai sekoja,jo domās bija tikai ar viņu. Mīlestībai esot septiņi līmeņi. Augstākos līmeņus jau pat nāve nespēj šķirt,jo viņu dvēseles atradīs viena otru arī nākamajā dzīvē. Varbūt tieši tamdēļ mēs nākam šajā pasaulē lai iemācītos tīro mīlestību iznest cauri visam garajam mūžam. Izskatās,ka mūsu klubiņa biedriem vēl būs ne viena vien dzīve jāmācās to izdarīt.😉

Ernestiine  Cilvēks sev piesaista to, kas ir viņā pašā. Ja Tu nemīli sevi, arī Tevi nemīl. Vienkārši. Mīlestību un cieņu neviens tāpat no malas neiedos, ir jāsāk ar sevi. Gribi būt upuris un cietēja, Tapēc aiz žēlastības mīlestība neatnāks, atnāks vīrietis tirāns, egoists. Kāds vīrietis ir iekšēji, tāda ir viņa sieviete ārēji un attiecīgi otrādi. Vainīgos vienmēr ir viegli meklēt. Bet mīlestība ir, tikai viņa skaļi nebļauj pa visu pasauli, viņu nevar pakļaut, viņu nevar dabūt, viņa ir jāizkopj sevī, un tad arī būs. Un jā starp citu skaudība ir viens no galvenajiem iemesliem, kapēc cilvēki vispār ir nelaimīgi un vientuļi.

Rinkulis  Ilga laulība nenozīmē laimīgu laulību. Ir gana daudz nožēlojamu pāru, kam kaut kādi aizvainojumi no jaunības velkas līdzi un uz beigām tā ir tāda koeksistēšana. Ārēji viss skaisti, bet iekšā.. Ir protams arī saskanīgi dzīvojoši cilvēki.

Vienkārši sakot - jāpārzin cilvēka psiholoģija - tad var sadzīvi vilkt normāli.
1) Paškontrole - nevajag negācijas, kas ārēju faktoru iespaidā sakrājušās un no neapzinātajām dzīlēm grib tapt izgāstas pār dzīvesbiedru, gāzt pār viņu. Tas nozīmē, ka jāsaprot sevi - savas emocijas, kur viņām aug kājas - tad tās vieglāk kontrolēt.
2) Sapratne - jāsaprot, ka ja kāda negācija pasprūk - visbiežāk tā nav personīga, bet augstāk minēto iemeslu dēļ. Mīlestība nekur nav pazudusi. Kaut gan ja ar pirmo punktu nevar tikt galā, tad visu laiku būt saprotošam vienā brīdī kļūst/var kļūt par grūtu.
3) Kopīgas vērtības - skats uz dzīvi, vērtībām, puslīdz vienāda izpratne par labi pavadītu brīvo laiku utt.
4) Izcelsme no vienlīdzīga sociālā slāņa - jā...kāds man oponēs (un izņēmumi noteikti pastāv), bet Rīdzīniekam 3 paaudzēs ar augstāko izglītību 3 paaudzēs būs grūti ar tehnikuma absolventu no dziļiem lauku reģioniem, kam nav bijusi viegla bērnība. Pat nav vajadzīga tehnikuma izglītība - var būt kārtīga augstākā - bērnības pieredze būs noteicošā.
5) Apbusēja apziņa par koncepcijām - Es, Tu, Mēs. Lai nesanāk, ka Es=Mēs un Mēs=Tu.

Kaut kā tā...

ponytail_PA  Zinu vairākus laulības ilgizdzīvotājus. Ne vienmēr laimīgas. Palikuši kopā, jo "mūsu ģimenē nav pieņemts šķirties, fui, ko par to cilvēki teiks". Palikuši kopā, jo ir manta, ko nav gribējies dalīt. Bērnus izaudzinājuši, tad atkal sākuši domāt, ka nevar taču viņus apkaunot. Nav pieticis drosmes. Ir bijis palikt vieniem. Iemeslu daudz, bet reti tā būs tā īstā, lielā mīlestība. Ja vien par lielu mīlestību nesaucam vēlmi būt ar otru cilvēku, paciest viņa trūkumus tāpat, kā viņš pacieš tavējos, samierināties ar dzīves krīzēm un tās kopā pārvarēt, noslāpēt pārmetumus viens otram, jo pavisam bez tiem var tikai svētie iztikt, bet svētajiem nav ilgmūžīgu laulību. Reizēm ir vērts nolikt pie malas savu egoistisko laimi, kaut kādas mistiskas kopīgas laimes (vai labklājības) vārdā - jo var gadīties, ka egoistiskā laime būs mazu mirklīti, bet kopīgā labklājība būs ilglaicīga. Cilvēki ir dažādi un ne visiem derēs viena recepte. Un visiem arī nevajag. Vajag uz savu dzīvi skatīties un savas receptes taisīt, nevis domāt, ka laimīga laulība ir tā, kas ilgusu 50 gadus, bet nelaimīga tā, kur katrs aizgāja uz savu pusi pēc 15 gadiem.

Liv_A  attiecībās, kur viens otram ir kā pielīmējušies... skatās viens otram mutē, ne pa labi, ne pa kreisi... tādas tiek pārbaudītas no augšas.. un tikai tādēļ, lai dienā, kad mēs pazaudēsim šo savējo (nu ļoti reti būs, vienā stundā un dienā) .. lai mēs nesajuktu prātā..tādās attiecībās viens no pāra tiek atņemts.. notiek kaut kas pilnīgi neticams, jo katram mums ir jāiziet sava dzīves mācība.. un bieži vien esot pārī vai laulībā mēs nevaram iziet tās dzīves mācības, kas mums dzīvē jāiemācās pašiem vienītī.... tikai tā es varu izskaidrot, kādēļ izjuka 20 gadu manas abosulūtu ideālas laulības.. tagad mācos, funktierēju .. un audzēju spārnus.

ne_meklejumos  Ja man jāatbild uz šo jautājumu, tad mīlestība ir vienīgais iemesls, kas ļauj dzīvot ilgus gadus kopā. Man tas bija dots 26 gadus, ar gaišumu atceros šo laiku un izbaudu tā augļus, savus bērnus un mazbērnus. Es nekad šajā pasaulē nebūšu viena, man ir šis turpinājums, kas ļauj justies brīvai, stabilai un laimīgai, kaut mans mīļotais vairs nav ar mani šaj saulē.
Mīlestība jau nav vārdi, tā ir rūpes un atbildība par sev tuvo cilvēku, kopīgi mērķi un uzskati par dzīves vērtībām, spēja izrunāties un rast atbildes, spēja paklusēt.
Vienu atbildi gan nekad neesmu radusi, kāpēc tieši viņš man sirdī iekrita un es viņām, tā ir tā liktens vislielākā dāvana.

Postremo  jautaajumam bija jaabuut, vai kaads ir speejis saglabaat kaisli tik ilgi? Neee, taadu dabaa nav. Ar gadiem..... naak citas veertiibas, un arii taas ir svariigas.Un ja nav jaapleessaas, viens otru papildina, beerni, iipassumi uttt, tad...nafig jaasskkiraas? Kopaa ir eertaak, drossaak.....jo taa kaisle nemaz tik liela veertiiba laikam nav, kad ir tas pusmuuzzs nodziivots kopaa. Galvenais ir saskanna ar otru cilveeku, cienna. Miers maajaas...Taa vismaz vecaaki paari saka.

ne_meklejumos  Postremo "jautaajumam bija jaabuut, vai kaads ir speejis saglabaat kaisli tik ilgi? Neee, taadu dabaa nav."

Spēj saglabāt, jo iepazīsti otra ķermeņa un prāta vajadzības, spēj uz tām reaģēt bez taustīšanās nekurienē, bet tas dod vieglumu un nepieļauj kļūdas, kur viens nepareizs pieskāriens vai vārds ir beigu sākums.

fargo  http://thefederalist.com/2017/01/09/womens-top-3-unrealistic-expectations-men-marriage/

Valensija01  Interesata tēma...Rādīja pa TV šo ilgdzīvotāju pāri Onka teica,mums no bērnības mācīts,ka apbružājusies,putekļaina,ieplīsusi utt lieta jālabo,jāspodrina nevis kā mūsdienās- met ārā un pērk jaunu...Tieši tas pats esot ar attiecībām!Nevar kungam nepiekrist!

mellene_x  aaaaa...un vēl viens zelta likums, pārbaudīts uz savas ādas: Vienalga kur un kā pa dienu gājis, naktī jābūt kopā, pēc iespējas šaurākā gultā... tas strādā... un kā vēl...viena no manām vecvecmāmiņām šito man mācīja...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu