Bailes no vecuma

Kā kādreiz teica slavenā krievu aktrise Raņevska: "vecums ir lielākā cūcība". Un ja tā padomā, tā tak ir! No kādreizējās ārējās pievilcības vecumā paliek tikai atmiņas, vecumam visbiežāk līdzi nāk dažādas slimības. Pat tie, kas dvēselē nejūtas veci, paveroties spogulī ierauga vecu, krunkainu cilvēku, kam fiziskās spējas kļūst ar katru gadu ierobežotākas. Bet tiem, kam prātiņš aiziet vējā, tiem vēl trakāk. Un kur nu vēl vecuma bezpēcība un draudošā atkarība no citiem. Turklāt laiks paskrien tik ātri !!
Kā ar Jums? Vai Jums inav bail no vecuma? (Tikai pamēģinām nemelot paši sev un citiem, ok ? :) ) Un kā cīnieties ar šīm bailēm? Vai varbūt jau tagad sajūtaties veci, kaut gadu cipars vēl nav pat 60 ?

Rondijs  Ārprāts.. man gandrīz slikti palika no tā ko es šeit lasu, tie kam problēmas ar novecošanu.. kas jums notiekas galvā? Kaut kādā sapņu pasaulē dzīvojat? Kā var tik ļoti nepieņemt dzīvi, pasauli un to, kas mums ir dots, nenovērtēt to laiku, kas mums ir atvēlēts? Priecāties, būt pateicīgiem par katru minūti, ko dzīvojat.. taču saprotiet, ka citiem nav tā paveicies.. daudzi vispār nenodzīvoja līdz jūsu vecumam..

jurks  Fiziskajam ķermenim mēs nevaram neļaut novecot, bet svarīgi lai ar to nenoveco mūsu apziņa! Apziņu vajag regulāri pabarot ar barību, tādu barību, kas nepakļaujas laika ietekmei! Es esmu novērojis savà uzvedībā un rakstura izpausmēs tādu kā sava rakstura negatīvo iezīmju pastiprināšanos, kaut kas līdzīgs vecuma marazmam! Bet man ir dota iespēja pavērst visu par labu, Dievs pieskaras man ar savu Žēlastības un Mīlestības pilno pieskārienu un dziedina manu ievainoto dvēseli!!! Viņš padzirdina mani ar dzīvo ūdeni un es atspirgstu kā no jauna!!! Lai arī Tev izdodas sajust šo vajadzību pēc Viņa, un Viņa dotajiem labumiem, kas piepilda ar dzīvību un prieku! Jo Viņš ir kungu Kungs un ķēniņu Ķēniņš!!!

Karmensita  mans ideāls- Vivjena VESTVUDA.

Karmensita  no mūsmājām- VVF

bumpastiks  Es gan ļoti labi saprotu autori,kā tas ir justies vecam un nevienam nevajadzīgam krāmam.:( Autore ir sieviete un tad ir vēl trakāk no rītiem spogulī lūkoties un zieķēt ar smiņķi kārtējo uzradušos krunku un tad var tikai paraudāt par zaudēto jaunību un ja vēl esi viens tad protams vecākam kļūstot izrredzes mazākas ka kāds vēl ņems.Un tad paliek pāri tikai jauna,skaista dvēsele,bet to jau spogulis nerāda.Ta kā mums ir viena sāpe ar autorīti.:( Tad nu turamies,autorīt,un neļaujam nejaukajam vecumam pavisam mūs iedzīt izmisumā.(:(

Rondijs  Ok, lai nebūtu tikai kritika, tiem kam ir šāda problēma, ieteikums - apgūstiet meditāciju. Nopietni. Te nav nekāda ezotērika, tas vienkārši atgriezīs jūs atpakaļ sajūtās un saiknē ar savu ķermeni un dzīvi kopumā. Šāda problēma rodas no tā, ka pārāk daudz dzīvojat domu pasaulē un pārāk maz - sajūtās. Saku no pieredzes.

magnija  :) kāda jēga baidīties vai iespringt uz to, ko tu tāpat nespēj mainīt :). Jau piedzimstot ir skaidrs ka katru minūti un sekundi mēs tuvojamies neizbēgamajam galam... un tad... nu tāds ir tas dzīves cikls... protams ka mēs visi novecosim(kam paveiksies) un nomirsim - kam paveiksies tas miegā :).. ko tā baidīšanās dzīvot dod :)... depresiju...nervu sabrukumu - vai no tā paliks labāk :).. jo ātrāk pieņemsi dzīves cikla patiesību, jo vieglāk un interesantāk to nodzīvosi... nu vienmēr ir otra iespēja - negaidīt to" riebīgo vecumu" un mirt jaunam :)

Pillerina  Laskovij, 12:35, tie pensionāri ir sakrājuši savām vecumdienām, jo viņiem to atļāva darīt, maksājot cienīgas algas. Ir sociālā, veselības, izglītības sistēma labvēlīga viņu dzīvošanai. Bērni par viņiem varbūt samaksā vai paši var atļauties samaksāt par uzturēšanos pansionātos, kur viss viņiem tiek pasniegts gatavs- no brokastīm līdz gultas uzklāšanai. Bet, pienākot noteiktam vecuma cenzam, viņu bērni tomēr vecos izfīrē laukā no dzimtajām mājām uz veco ļaužu pansionātu - tā tur ir. Tāpēc viņi var braukāt un slēpot, un nirt. Jo viņiem ir naudas līdzekļi un iespējas, lai arī staigā ar staiguļiem, ir krunkaini, ir marasmātiķi un citādi. Jaunā paaudze to neapmaksā.

Who  Pie poliklīnikas strīdas divi večuki:
- Es vecs?! Man ārsts pateica, ka mans organisms strādā kā pulkstenis!
- Viņš domāja smilšu pulksteni.

Dēls jautā: Vecmāmiņ vai neesi redzējusi tabletes ar uzrakstu LSD?
Vecmāmiņa : da piekāst tās tabletes, vai tu redzēji to pūķi virtuvē?!

Ananda_A  Bailes no vecuma ir labs biznesa lauciņš, ja kas.
Ja nebūtu šo baiļu, ko darītu plastiskie ķirurgi un visādu kapsulu tirgotāji. nemaz nerunājot par smiņķu un smēru ražotājiem...
Ja nebūtu slimību, bail padomāt, kas notiktu ar farmāciju un medicīnu...
Ja nebūtu programmas-tu mirdams mirsi un visi būtu nemirstīgi...

Laikam visu to kādam ļoti vajag, ja jau tas viss mums ir.:D

neko  Pillerina [13:39]: [Laskovij, 12:35, tie pensionāri ir]
Un tagad paskaidro kāpēc Tev liekas ka Laskovijma un ne tikai viņam tā visa nav/nebūs un jāsāk baidīties?:)

Bazhix  Man nav bail novecot. Man ir bail kļūt kādam par nastu :)

Pillerina  Jēziņ, neko, 13:50, es tak runāju par bailēm no vecuma. Baidos no vecuma tāpēc, ka nevaru garantēt šajā zemē, ka būšu savā vecuma gala posmā derīga un būšu zaudējusi kaut vai, piemēram, iekrājumus nākotnes nedrošības dēļ. Ne man tāds Laskovijs interesē, ne Tu kā personības baidīšanai :-)
Tu kā tipisks vīrietis - ar pirkstu viss precīzi jāparāda un tieši skaidri jāpasaka ģeometriski precīzos rāmjos, ne milimetru nobīdes nav pieļaujamas.

Emma45  Skaisti novecot ir pareizi ēst, maz strādāt, daudz gulēt, glīti un vēlams ne lēti ģērbties, daudz ceļot, ne par ko nenervozēt un apmeklēt plastikas ķirurgu.
Tikai jautājums, cik pie mums to var atļauties.

slieks  Dzīvo tik droši nost - jo vecāka kļūsi, jo mazāk būs bail!:))

rockers  Nav jābaidās...katram ir tik cik nolemts.Neviens mūžīgi dzīvs nav palicis...ja nu vienīgi kalnietis sava laika seriālā.;)

MrJones  Protams,,.ir kuteliigi,,..,bet ne tik daudz no pasha vecuma,,.dziivojam tak TAGAD! Taapeec, vairaak naakas piedomaat, ko tu shobriid dari..un kaa tas atsauksies uz vecumdienaam, nepielaist paaraak daudz kljuudu un vnk dariit , ..savu iespeeju robezhaas! Ar vienas kljuudas sekaam pashlaik ciinos...un tas ir Alko!!! :D

rockers  Reiz dzīvoja divi brāļi...viens dzēra otrs nē...kurš pirmais nomira? Protams ka tas kurš nedzēra jo... dzērājbrālis sabrauca brāli dzērumā.Nekad nevar paredzēt kas būs rīt.

ne_meklejumos  Kad man bija astoņpadsmit gadu, trīsdesmitgadnieki šķita veci un domāju pēc četrdesmit dzīve beidzas. Nu jau pārkāpusi esmu pāri piecdesmit, jūtos jauna un sprigana, nekas nav mainījies kopš jaunībslaikiem. Kad puikas blakus, tad tik sajūtu cik ātri skrien laiks. Sen jau vairs nedomāju par vecumu un bailes mani nemāc, mani baida slimības, tās gan negribas piedzīvot.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu