Skats uz attiecībām no psihooģiskās puses

cilvēks veidojas kā saulīte, kas pievelk sev planētas, kas riņķo ap to, ja kaut kas nav pareizi, tad stari var aiziet uz vienu pusi. bet stāsts ir par citu - pilnvērtīgai saulītei ir savas planētas (intereses)un stari uz visām pusēm, ja viss ir kārtībā, tad saulīte satiek otru tādu pašu un viņas savieno bezgalības zīme - mīlestība, kas vienlīdz mijiedarbojas abiem dodot un ņemot.... žēl, ka nevar uzzīmēt :) Ideja tajā, ka katrai saulītei ir savas intereses un tikai viens saskares punkts - bezgalības zīmes vidū. Un tās ir pilnvērtīgas, abpusēji mīlošas attiecības. Tad kādēļ šodien cilvēki uzstāj uz kopīgām interesēm, hobijiem, nodarbībām? U nepieļauj, ka katram var būt savas intereses?

langstinsh  Vai īsāk nevar...
Ļoti gari teksti-ejiet ābolus lasīt!

jadore  Ja viņa hobijs ar laiku kļūst arī Tavs, tad nav problēmu, bet cik ilgi esi gatava braukt līdzi, piemēram, makšķerēt un sēdēt krastā? Vai viņš nākt Tev līdzi uz dejām vai kori un būt malā kā skatītājs? Vai nebūtu žēl sava laika? Tam otram cilvēkam savi domu biedri, sava darīšana, nu nezinu... katrs gadījums individuāls. Bet par darbu... ja cilvēks nedzīvo Rīgā un daudz strādā, vēl kāda sporta nodarbība, tā arī sanāk, plus vēl ja kas pa ceļam jānopērk.

riebekle  Kāpēc jābūt kopīgām interesēm? Man, piemēram, ar vīru nekādu kopīgu interešu pa lielam nav (bērnus un sadzīvi šoreiz neņemam vērā). Ideāli. Viņam savas intereses, man - savas. Lieliska saskaņa, jo viens otram netraucējam. Galvenais - dot otram brīvību viņa interesēm un neuztiept savas. :D

neko  Kāpēc jābūt kopīgām interesēm? Man, piemēram, ar vīru nekādu kopīgu interešu pa lielam nav (bērnus un sadzīvi šoreiz neņemam vērā).
-----
Ja runājam par modeli kur izklaides un kā noprotu arī intīmā dzīvē ir katram sava, tad protams nevajag:)

riebekle  neko, vai tad te visi tikai intīmu meklē? Un kā ar PA diskusijām? Kā ar parunāšanos par to vai šo? Neesmu mucā un pa spundi netieku barota. Tad jau arī ar kolēģiem un svešiem sarunāties nedrīkst?

riebekle  Un ja manam vīram nepatīk operas, teātri un koncerti, tad ko darīt? Atteikties un uz tādām izklaidēm neiet? Mani neinteresē TV un aliņš vakaros vai, piemēram, hokejs. Un arī mašīnu lietas neinteresē. Es netraucēju viņam TV skatīties, viņš man - uz savām izklaidēm braukt. 25 gadus kaut kā esam veiksmīgi šo modeli izkopuši - respektējam viens otra intereses un vēlmes.

neko  Vai tad es kaut ar vārdu šejieni pieminēju? Es par reālo dzīvi ja kas. Vienkārši kaut kā nespēju iedomāties attiecības ar sievieti ar kur viss kam mani saista ir "viņa man netraucē"... :)

riebekle  neko, pretpoli pievelkas :) Un varbūt tieši tāpēc turas kopā, ka pievelkas:) Nu jā, un vēl pirmā mīlestība :)))

anis  Brīvības došana ir laba lieta,bet vai netālu nav vienaldzība? It kā ir "pilns komplekts" ,bet vientulība moka-piepildījums jāmeklē ārpusē! Var jau būt,ka intereses dažādas,bet arī interese par otra interesēm nav mazsvarīga...

marselis  ...uzstasana-,tas ir egocentrisms
egocentrisms parasti manipule ar formu,materialam lietam!
...saule no fiziska viedokla ar savu lielo masu - gravitaciju, izliec plakni
ar to liekot planetas ar mazaku masu pievilkties un rinkot ap lielako massu.
MILESTIBA-,tas ir muzigi pastavoss lauks,kas ieklauj visu.
Individualai ego so lauku izkroplo, tada veida veidojot individualas milestibas jedzienu,vai reflektivu tas uztveru ,ka personiga velmju spogula atspulgu!

adamsone  Var būt katram savas intereses un kopīgās sarunas par cenām, komunālajiem maksājumiem, bērnu atzīmēm, ja tādi ir un mācās un kā labāk ārstēt iesnas un kāju nagu sēnīti.
Man šī tarabarščina par saulītēm nav īsti saprotama. Pieņemu, ka sikolohi kārtējo reiz cenšas iedzīt kādus cilvēkus stūrī, iestāstot, ka viņu normālā dzīve nav īsti normāla tāpēc, ka vajadzīgs kaut kas tāds, kas īstenībā cilvēkiem nav vajadzīgs. To sikolohi mēdz darīt un ar to jārēķinās visiem, kas grib viņus uzklausīt.

marselis  ...oso...
sad tad daudz ko lasot,mes vienalga to interpretejam savas izpratnes
nezinu ko oso ar to bija domajis,jo tomer neuzskatu vinu par pilnigu zabaku...
Tas kas mums jaizdzivo...to ari mums ir jaizdzivo
gan sliktai,gan labais
gan vertigas tiksanas "gan tuksi zaudets laiks"

Gunitaa  "...atbilde - vinigrets, nu tad bērnībā vinigrets tika izstumts citā galaktikā, bet tagad tā persona vinegretu ēd bieži un daudz un ir ievilkusi savā saules sistēmā gana tuvu sev". (C)
Ak tā? Nu labi, tad kad mans vīrietis kārtējo reiz atteiksies ēst manis iecienītos sautētos burkānus ar zalajiem zirnīšiem, kas sutināti saldajā krējumā, tad es viņam teikšu, lai ievelk tos beidzot savā saules sistēmā. :)) Vienīgais, - domāju, ka viņš padomās, ka man piemeties prāta aptumsums. :)

Torpedo  Man vienīgā prasība ir lai māju iztīra un ēst izvāra, tad vēl Panorāmu kopā noskatīties un pakomentēt (kopīgā interese!), pēc tam, lai netraucē. Nu - un ja nav pārāk resna un veca, tad šad tad var kopā nobrucināties

adamsone  Ošo ir viens varen pašpārliecināts tipiņš. Kurš nekad nekļūdās, kā saules pulkstenis. :D Tāds patērniecisks, turklāt.
Sarunas ar neintersantiem cilvēkiem vnk mēdz būt, nav tak uz pieres nevienam rakstīts, kāds viņš ir. Nav veltīgi pavadīta laika sajūta, kāpēc - nezinu, bet nav. Dzīves daudzveidības sajūtai viņi pat it kā ir vajadzīgi....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu