Piedot vai nepiedot? Aizmirst, protams, nevar ...

Piedot vai nepiedot tam, kura vainas dēļ (dzēris nebija) tagad no mākoņa maliņas uz mums lūkojas trīs jauni cilvēki. Notikums ar vēsturi, pagājuši 17 gadi. Kā par brīnumu, naidu nejūtu, kaut pirmajā brīdī biju gatava meklēt šaujamo un viņu vienkārši nošaut... Tiesā likās, ka saplēsīšu gabalos, to juta pat tiesnesis, kas pārtrauca tiesas sēdi un ieaicināja mani pie sevis kabinetā. Un vienmēr domāju, kā šis cilvēks pats šobrīd dzīvo, ko domā, kā jūtas (savus gadiņus atsēdēja).

janka42  Piedot tas ir lēmums, lai pasargātu sevi. Nepiedošana ir dusmas, bailes, bezcerība, neapdomība un iznīcība...tā sagrauž no iekšas cilvēku
Piedošana nenozīmē, ka jāpiever acis, vai jāignorē to kas noticis...ir rētas kas vienmēr atgādina pagātni.
Tu vari tam stāvēt pāri...

DanaL  Godīgi sakot, lasot šausmās stingstu. Es domāju par to puisi, kurš izdzīvoja. Vai viņš vispār var dzīvot? Vai viņam tie cilvēki nerādās visur? Es laikam no tā smaguma - vainas sajūtas - pati dzīvot negribētu. Varbūt šīs emocijas - nevēlēšanās nekad iejusties viņa ādā un nenovēlēt to nevienam citam - var palīdzēt viņam piedot. Viņam tāpat diez vai paliks vieglāk, bet tev pašai noteikti. Situāciju padarīt par nebijušu nav iespējams, bet var mainīt savu attieksmi.

fargo  kas bojāgājušie bija autorei?
atriebības plānu nekalšana nav piedošana. tā ir ļauna nepieminēšana. nav viens un tas pats.

pieņemot, ka nobriest vēlme pēc atriebības, tad kāds samērojams sods būtu par trīs nāvēm? spīdzināšana? kādu citu trīs nogalināšana kā asinsatriebība, kas ieriebtu tam braucējam?

es uzskatu, ka par nāvi sods ir nāve. bez atrunām, cietumiem un vispār jebkādiem variantiem. bet likums tāds vairs nav. no šī taisnīgumu sagrozošā likuma viedokļa, noziegums ir izpirkts. te ir dilemma, kurai es neredzu kā tikt pāri.

17 gadi pagājuši. kāpēc tagad par to domāt un rakstīt? kas ir noticis?

coldlands  Var padomāt ka šis speciāli koka ietriecas.

C_hloe  Nekas nav tā, kā izskatās. Tam puisim dzīve ir elle kpš tā brīža un sods ir nekas uz tā fona, kas viņu plēš no iekšas.
Tēma provokatīva.

neko  Un ja būtu otrādi - pie stūres būtu bijusi meita? Katram var gadīties.

coldlands  Kad es braucu kāda mašīna, un tas saimnieks sāk smēķēt, es palūdzu, lai vins pārstāj, jo esmu nesmēķētājs. Gadās kad cilvēks atsakās, jo tā ir viņa mašīna, un vins tajā dara ko grib. Tad es palūdzu apstāties un kāpju āra.

odze  Ja jau notiesāja, tad jau bija pamatīgi vainīgs. Vai tomēr kādam bija iespēja tiesas rezultātu ietekmēt. Tad jau tā kā pietiekošs sods ir saņemts! (nekas personīgi)
Mirušos nepiecelsi.
Ja jau piekrita sēsties vienā auto - tātad paziņas, draugi.
Ja tā, tad jau drauga niķi un stiķi - ātra, psihopātiskas braukšanas manieres bija zināmas....
p.s. Noskatos uz savu kaimiņu, uz kura pleca guļ 3 līķi un 1 invalīds. Tā arī pēc traģiskās avārijas nespēj atslēgties - visu laiku dzer. Kā pats saka - vienīgais veids, kā par to nedomāt. Un tā jau 25 gadus.....
Skarbi, bet dažreiz liktenis izspēlē ļaunu spēli :(

Marija_Anna  Nedaudz no citas puses.
Bolderājas šoseja zināma? Man arī, jo katru dienu braucu pa to.
Tad redzi , kā man teica vietējie, aiz katra koka ir nelaime ( nāve ) . Ceļš līkumains , šaurs, bet izaicinošs, koki viscaur , ēnas un slikta redzmība... Tad viss šis ceļš būtu viena vienīga melnā josla, ja visas epizodes pieminētu vislaik. Ir bijis tik daudz muļķīgu apdzīšanu , ieslīdēšanu grāvī , uzbraukšanu ...
Nenoliegšu , traģēdija briesmīga, ķēdīte dzimtā arī. Bet pamēģini samierināt prātu ar sirdi. Kā notikušu dotumu. Diemžēl.
Lai iet dieva mierā.

AGATE9  Bet ja bija dzēris, kāpēc meita sēdās tādā auto un kāpēc brauca tā precētā draudzene projām no ģimenes, atstājot mājās vīru vienu ar bērnu.Necilā vecus notikumus,nesāpini sevi, ja šī diena ir tā notikuma diena, iededz svecīti, izraudies, saproti, ka mainīt vairs neko nevar.

valmierietis333  Koks vainīgs ,ka stāv neīstā vietā un traucē mašīnām lidot !

Kā arī pasažieri vainīgi , nav ko kāpt mašīnās ,kur zaļknābis pie stūres - pašu izvēle ,neviens viņus nespieda rāpties mašīnā!
Katrs izdara savu izvēli - sēdēsi mājās un adīsi zeķes , nebūs koki jāskūpsta !

Protams ,ja tēma ir reāla !

vilks28  Sāc ar to ka izdzēdies no oho,ielien pagrabā aizbultē durvis un sēdi. Ka tik kaut kas nenotiek. Tas jau nu toč naff tas jautājums , ko oho viedie tev sniegs.

neko  Agate9: lasi uzmanīgāk "dzēris nebija".

av2  nu es , maniem man paari dariitaajiem , vienmeer saku,tagad luudziet mar mani vissu atlikusso muuzzu , lai es nekad neglaabjami nesaslimtu. Jo tad man vairs nebuus ko zaudeet, un tad es...paraadaa vairs nepalikssu.
Bet dziive dara savu. Viens taads aaksts.....jau sen aizsaulee. Liktenis pats visu saliek vietaas, ar laiku.
Taa kaa , miers maajas. Nekustini.
Reizeem es domaaju, ka ...nu ir divas dazzaadas lietas,triksim , kad tiissaam ko izdara, jo vienkaarssi ir "eerglis" , un uzspllauj parreejiem, un ir kad...netiissaam. Tur ir milziiga strapiiba tomeer.

aija_69  Saulgriežu laiks ir īstais, lai pārdomātu un mēģinātu saprast šādas smagas dzimtas nastas. Attieksme un emociju gamma cilvēkiem traģiskās situācijās mēdz būt gana plašā diapazonā. Rekomendēju izlasīt biogrāfisko dzīvesstāstu: Kad kokiem nokrīt lapas, no mūsu virtuves loga var redzēt tālāk (Tūmass Šedīns). Pārdomas par dzīvības un nāves tēmu, Pasaules lielajām likumsakarībām piestāv arī vasaras saulgriežiem, ne tikai veļu laikam.
Ja Tev ir 4 un vairāk bērni, tad jo sevišķi svarīgi, kādu dzīves un dzimtas musturu Tu nodod tālāk.

Drole  Kuri no visiem draamaa iesaistiitajiem ir vaininieki?

miglainaa_plava  Bet varbūt tas cilvēks šausmīgi pārdzīvo? Nesabrauca taču speciāli? Varbūt vajag beigt vajāšanu un ļaut arī viņam dzīvot? Cik sakos Ekstrasensu cīņas, tad visi saka, ka katram cilvēkam ir iepriekš nolikts dzīves ilgums, un nav starpības no kā nomirs - ja jāmirst tad nomirs.

pavadonis1971  Pie visa vainiiga sabiedriiba.ar savaam modernaa laikmeta ieziimeem...ja runaa par shaadu gadiijumu ar auto avaariju.daudzu tragisku nelaimju pamataa izraadiishanaaas..bet kaa tu jauns puika tiksi pie sex ja neizraadiisies?jo muusu beibes tacu grib tos veiksmiigos.droshos.stipros plecus..un luuk rezultaats..nez vai taada nelaime notiktu ja visa kompaanija brauktu ar autobusu..ja runaajam par karmu..tad var izskaidrot visu logiski..tas puika kuram teetinsh uzdaavinaaja auto tika sodiits jo nebija ar savaam rocinjaam pelniijis..vienkaarshi palaimeejies piedzimt bagataaku aprindaas..paareejie ar naavi tika sodiiti..jo atbalstiija shaadu lietu kaartiibu..skarbi jau izklausaas..un teiks kaadi murgi..ka par taadu riicjibu nepienaakas naave..karmai savi likumi..un kaadreiz slepkava kursh sabiedriibu atbriivo no kaada meesla ir pelniijis uzslavu.noshaava to administratoru?komentos lasiijaat?delfis man liekas..visi uzgavileeja

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu