vai ilgstoša kopdzīve ir strupceļš?

Vai varam uzskatīt, ka attiecības var augt un attīstīties bezgalīgi esot kopā ar vienu un to pašu cilvēku? Jeb neizbēgami pienāk brīdis, kad izaugsme kļūst neiespējama un vai nu jāpieņem stagnāciju/rutīnu jeb jālauž esošās un jāuzsāk jaunas? Vai esam spējīgi ar katrām nākamajām attiecībām celt to kvalitāti, dziļumu un saturisko piepildījumu, jeb tomēr augstāk par savu pakaļu neuzlekt?
Ir viedokļi? Paldies jau iepriekš:)

ne_meklejumos  Man laulība asociējas ar mājas būvniecību, iecementē stiprus pamatus, pamazām to uzceļ gatavu, tad iekārto sev vēlamu vidi, kurā juties komfortabli un ērti.
Katra diena ir citāda, tās mijas priecīgākas un ne tik, laimes brīži un kāds sāpīgs zaudējums, nav vietas rutīnai vai stagnācijai.
Sākot jaunas attiecības, vis jāsāk no jauna, tur iepriekšējā bagāža nepalīdz. Cits cilvēks,cits raksturs un paradumi, tad nu jāmēģina rast kopsaucēju veiksmīgai kopdzīvei, ja vēlme to radīt. Jo lielāka iepriekšējā bagāža, jo grūtāk tas izdodas.

Luusila  (C) Vīrietis kuram ir pirmajās attiecībās bijuši bērni, kurš par tiem ir rūpējies un zina, ko nozīmē audzināt mazu bērnu, ir kvalitatīvāks ieguvums nākamajās attiecībās?

Kā nu to ņem. Viņš arī zina, kā pamest ģimeni, kur jāaudzina bērni. Arī tik noderīga un "kvalitatīva" pieredze viņam ir.

nakunakutekuteku  burleskai 10;26
Ta nav izaugsme,ta ir mauciba.

nakunakutekuteku  Tikai tad,ja abiem kopa sagajusiem,izveidota gimene bus vertiba,kurai vini "atdosies" ar sirdi un dveseli-tikai tad ari ikdienai bus vertiba,nevis ta skaitisies rutina no kuras jabeg pilnveidoties citur.

shining  Viss ir daudz "vienkāršāk" - ir jāatveras lielajai M. (nejaukt ar aizraušanos, kaisli, iemīlēšanos, emocijām, jūtām, un citām ātri pārejošām lietām), tad tādi jautājumi par rutīnu un strupceļiem nerodas, jo abi indivīdi ir neatkarīgi arī esot kopā. Un, lai to spētu, sevi ir jāizmaina, vēlams PIRMS attiecībām, vai arī apzinātībā, tās virzienā mainās abi - attiecības, kā terapeitiska personas izaugsmes prakse. Tranšejā dzīvojot sauli tā var arī nekad neieraudzīt.

valmierietis333  Dažiem tās attiecības aug kā sēnes pēc lietus , un tā visu dzīvi svaidās neatrodot savu vietu un sev pielietojumu!

Geisha  Kaut kur lasīju, ka attiecībās viens ir spēks kurš ceļ, bet otrs kurš ļaujas celties. Normāli, ka virzītājspēks ir vīrietis. Ja virzītājspēks ir sieviete tad agri vai vēlu sieviete to kaklakungu metīs zemē. Vienkārši vīrieši nu esat vīrieši! Sievietei gēnos ir ielikts lepoties ar savu vīrieti. Pie nosacījuma ka vīrietis ir vīrietis nevis bābis biksēs. Nu negrib sieviete to zirgu kalt un māju būvēt, bet gan cept pīrādziņus. Ne jau no laba prata sieviete uzņemas mamutu medīšanu, bet tikai tādēļ, ka vīrietis ir ar šauriem pleciņiem un trīcošām kājelēm. Vai tad sieviete tik daudz prasa? Nu nē taču - mīlēt, sargāt un gādāt.

ube  Cik daudz skaistu un pareizu tekstu....un cik daudz vientuļu cilvēku.

EIZHENIJA_FINKA  mēs neesam vientuļi, mēs sēžam Mendelsona tulkojumā.....:)

borzomi  Attiecībās...uzlēkt augstāk nevar,jo nemainās.Visam ir savi "griesti",toties attieksmē pret visu pārējo-gan.
Jo,cilvēks audzē savu pieredzes bagāžu un ar katru dienu,mēnesi,gadu to palielina.
Ja tā kļūst par smagu,kaut ko "nopurina" nost,lai vieglāk nest esošo.

Knaukjis  Ja tai Jūsu būvētai "Sapņu pilij" nav "pamatu"...
Tad pēc laika, lai ciks skaistu tondarinātu.. tā sāks šķobīties... Nobirs pielipinātie dekori... Kāds sapratīs...
Nu ir Auzas.. -jāmūk...!!! 😁
Cits sāks stutēt no visām pusēm... Varbūt stutēs abi...
Piesauks bērnus palīgā, kā stutes... 😉
Nu jau tā Pils izskatās, pēc veca, šķība, nolaista šķūņa kurš knapi turās uz sānu stutēm, lai nesagāztos...

Un tad kāds sāk vainot otru... Tu par maz pelni.. vajag šķūni remontēt... Tu stagnē un tornī nēsi Gaili uzlicis ko man darbā kolēģiem teikt... Šiem jau divi torņi ar Gaiļiem.. utt...
Bet kāds ir sapratis, kā bij sākumā... Nebij Pamatu...!!!! Un jo augstāk pili celsi... Jo tā ātrāk sašķiebsies un sagrūs...

Bez Mīlestības Nedzīvojies... Bez Mīlestības viss ir Maz...!


Ja Kopdzīvi veidosiet uz Kopējām Vērtībām ar Cieņu un Patiesu Mīlestību pret otru... Dzīvosiet Ilgi un Laimīgi, kā Pasakā...! ;)

rokons  Vai kāds var nosaukt lietas kas aug un attīstās bezgalīgi?
Skaļi vārdi - ne vairāk.
Ja esi atradis sev partneri, ar ko kopā esi gatavs gan ikdienai gan svētkiem, gan arī melnās dienas pārdzīvot, tad nekāda augšana vairs nav iespējama un nav arī vajadzības par to filosofēt.
Reizēm gadās, partneri vajag iedrošināt un "pastumdīt", lai tas varētu būt gudrāks,stiprāks utt, bet, ja partneris to nevēlas - veltīgi cīnīties.
Un ja ši nevēlēšanās tev traucē - attiecības ir jāizbeidz, tik jābūt pārliecinātam, ka patiesi traucē

ketija64  Augt ,veidot karjeru ne vienmēr ir iespējams, bet noturēties esošajā līmenī un nedegradēties gan vajadzētu.:)
Cilvēks ,kurš jau no mazotnes zinājis ,ka būs šoferis,nekādu karjeru neveidos ,vnk turēsies savā profesionālajā līmenī un nav jēgas tādam likt augt vai kā citādi viņu "traumēt".:)

jadore  Cilvēks ,kurš jau no mazotnes zinājis ,ka būs šoferis,nekādu karjeru neveidos....(c)

Šim gan nepiekrītu, ir ļoti daudz piemēru no dzīves, kad cilvēks apjauš, ka var ko vairāk un spīdošu karjeru uztaisa. Un daudz piemēru, kad skolas teicamnieki, kur visiem šķita, ka nu tik būs, tirgo biļetes, vai nodzerās. Tas atkarīgs no iekšēja dzinuļa, kurš var pamosties arī stipri vēlāk kā agrā jaunībā.

ozols599  nevjag skatities ka citi dara, tu neesi citi, katrs cilveks ir audzis sava vide, tas kas tev liekas normali citam nenormali. j ir maz naudas tad ari ir rutina, ja tev butu daudz naudas tu varetu vest kur gribi , atpusties kopa un garlaiciba nebutu. taka tev nau pietiekami daudz naudas darit neko nevar😁. un tad ari sakas rutinas un besis.

rokons  Pag, nauda un izaugsme ir saistītas lietas?
Tad jau nav problēmu - jāpelna vairāk, un par rutīnu viss aizmirsīsies :)

janka42  Pilnīgi noteikti!
Kad nodzīvo kopdzīvē 50 gadus, tad vairs nav kur sprukt.😂
Varbūt ne patēmai, bet patiesība ir!

AivarsN  Katrā darbā ir iespējama profesionāla izaugsme,ja vien tas patīk un interesē. Kur nu vēl runāt par tik nopietnu un daudzpusīgu pasākumu kā kopdzīve. Tas nebūt nav vienmuļš darbs pie konveijera,vai datora. Vispirms savstarpējās attiecības,tad bērnu audzināšana,mazbērni,prieki,bēdas,visdažādākās dzīves situācijas. Ar katru nākamo kopā pavadīto laika posmu,rodas jauni pārbaudījumi. Tikai retajam pāri mūsdienās tas sekmīgi izdodās. Vai tiešām neesat aizdomājušies,kāpēc tā un kur tās problēmas? Kāpēc mūsu itkā neizglītotajiem senčiem izdevās,bet tagad tik augsti izglītotā un attīstītā sabiedrība netiek galā ar pašiem dzīves pamatiem? Bet varbūt tieši tāpēc?

rokons  Maza iebilde - nez vai profesionāla izaugsme ir iespējama piem. kapračiem :)

Noteiti ne aviodispečeriem.......
Kas attiecas uz ģimenes dzīvi, tad tur nevar runāt par izaugsmi, bet gan spēju adaptēties jaunā situācijā.

AivarsN  Darbā parasti iespējama tikai profesionālā izaugsme,bet ģimenē garīgā izaugsme.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu