Kā pārdzīvot izskata maiņu?

Veselības problēmu rezultātā, lietoto medikamentu ietekmē nāca klāt svars, rezultātā svēru gandrīz 90kg uz 173cm auguma. Pirms tam svēru +/- 70 kg. Jau pus gadu cīnos ar šīm sekām, skatos, ko ēdu, vingroju, daudz staigāju, bet rezultāta prakstiski nav. Ārsti saka, ka jāgaida, kad nostabilizējas hormoni utt, bet man pašai brīžiem vienkārši gribas nomirt. Neviens, protams, nerāda ar pirkstu un par resnuli nesauc, bet spogulis man ir un pati sev riebjos, kad redzu vecās bildes, gribas raudāt... Draugi atbalsta, uzmundrina, daži saka, ka tagad esot pat labāk, jo "sievišķīgie apaļumi" arī palielinājušies, bet es pati no jautras un aktīvas sievietes esmu kļuvusi par mājās sēdētāju, tik vien aizeju kā līdz trenažieru zālei, kad tur vismazāk cilvēku, no sabiedriskiem pasākumiem izvairos, jo kauns par savu izskatu. Pāris reizes vīrieši ir gribējuši iepazīties, bet es vnk neticu, ka tāda spēju kādam patikt unvisus atšuju. Nesen labs draugs man pateica, ka problēma reāli ir man galvā, ka neesot es nekāds monstrs un ka nevar tā ienīst sevi, jo tas svars jau var arī nenonākt nost vēl vairākus mēnešus, vai, varbūt, vispār nekad un sevi tā norakstīt ir stulbi. Es to visu saprotu, bet nezinu, kā lai samierinās un atkal iemīl sevi. Psihologam naudas man nav. Varbūt kādai šeit ir bijusi līdzīga situāciju, lūdzu, atrakstiet, kā tikāt galā, var arī privāti. Esmu tiešām izmisumā.

Adelante  Labā ziņa- esot apaļīgākai pieaug sievišķā rota un seja ir gludāka.
Sliktā- cilvēkam, kas agrāk bijis slaidāks, grūtāk iet, skriet, lekt.
Ko darīt? Priecāties par formām, vairāk dzert tīru ūdeni, ēst svaigus dārzeņus ar olīveļļu un baudīt dzīvi.

P.s. Ir man kaimiņiene, omulīga apalīte, kas daudz braukā ar velosipēdu visu gadu un čakli strādā, reāli daudz nerij, bet bija apalīte pirms 30 gadiem un ir tagad. Tāda daba (vecāki, māsa, dēls no slaido šķiras).

coldlands  Kurt, skriet gan nevajadzētu, bet gan garas ātras pastaigas ne mazāk ka pa 40 min. katru dienu. Skriešana vairāk kadiskaj noder.
Un protams ēdamais, ja agrāk līki uz šķīvja 10 kartupeļus, tad tagad liec 2-3

Kurts69  coldlands, ja skrietu, tad ātrāk nomestu lieko. Nevajag jau maukt. lēns skrējiens kā reize labāk dedzina kalorijas. tā pastaiga, man tādas aizdomas, tikai ēstgribu uzlabos:)
Bet vispār es jau neesmu nekāds speciālists. Moška ar pastaigu pietiek

nedolce_negabana  Ir tāds slavens Maijas Pliseckas teiciens- ņenado žratj! Skarbi, bet patiesi!

Drole  Njemshanaas pa trenazhieru zaali uz liekiem kg shai gadiijumaa cereeto iespaidu neatstaas. Turklaat muskulji ir smagaaki par taukiem :D

Ljoti daudziem paliidz keto.

https://www.dietdoctor.com/the-global-poster-girl-for-the-carnivore-lifestyle

runcizs  Sportošanai nav nekāda sakara ar svara zaudēšanu! Īstenībā resns cilvēks visu dzīvi atrodas "sporta zālē". Ja neticiet, paņemat rokā pilnu benzīna kannu, visu dienu nostaigājat savās gaitās, nenoliekot zemē, un tad vēl vakarā paskrienat "vieglu krosiņu"! Vienīgais, ko tādā veidā var iegūt, ir nosēdināta sirds un sabeigtas locītavas.
Sports ir laba lieta, lai uzturētu sevi formā, iegūtu skaistus bicepsus, formīgu sēžamvietu vai seksīgu sešpaku (ko nu kurš trenē). Bet svara regulēšana ir tikai un vienīgi apēstā daudzums.
P.S. Pats arī kādreiz centos nomest svaru, dodoties 2-3 stundu intensīvās pastaigās. Pēc labi padarīta darba uzskatīju, ka kārtīgas pusdienas, ar aliņu pa virsu, esmu godam nopelnījis. Rezultātā nenometu ne gramu :D

korneelija1958  Cīnies ,cīnies par to vien tagad domā jo tik daudz pamācības būsi saņēmusi.Kādu vispār svešs cilvēks nezinot tavu veselības problēmu var dot padomu-cik cilvēku tik variantu.Te galvenā pamācība ir mazāk rij un sporto.Ja kāds te ir rijis un beidzis rīt tad tiešām tas svars sāk kristies.Tas jau nenozīmē ,ka viss no rīšanas!Tavs svars nav tā lielākā problēma ,bet gan vajadzētu uztraukties lai ar veselību ir viss kārtībā.Ja nebūs veselības tad nepalīdzēs ne viena fitnesa zāle vai diēta.

adamsone  Vnk pieņem uzmanības apliecinājumus, jo ja reiz patīc, tad patīc. Samierinās vnk dzīvojot nost un pieņemot apstākļus tādus, kādi ir. Šejienes resnos vīriešus gan neklausies, svaru viņi vrb arī nometa, tak smadzenes kā bija tā ir resnas.

coldlands  Kurt, resnisiem labāk sakt ar pastaigām, jo pie lieka svara lielāka slodze uz ceļgaliem.
Zinu vairākus apaļos, kas gada laika nometa 30-40kg ejot garas pastaigas, bet ātra tempa, un jāpiedomā protams par ēdamo. Nekādas koncinas. Variet protams pirkt, bet sūtīt man, vēlams “rudzupuki” un “vetrasputnu”

jauns_vards  Man, laikam būs radikāls ieteikums. Dziednieciskās barošanās kūre. Un šis pasākums ir ne tikai par centieniem atgūt svaru, to izdarīt relatīvi vienkārši ar metodēm, kas tika aprakstītas augstāk. Ar to var sakārtot ķermeni. Tikt vaļā no slimībām. Personīgā ilgākā badošanās pieredze -13 dienas tikai uz ūdens. Visa procesa laikā, darot ikdienas darbus, gatavojot ēst citiem, uzturot ikdienas aktivitāti. Nopietnu saslimšanu man nav, taču dažas zarazas veiksmīgi izdevās aizvākt. Globālas ieguvums, fantastisks enerģijas pieplūdums, uzlabojas fiziskā pašsajūta, sakārtojas ķermeņa sistēmas. Ja interesē vairāk - atraksti pastkastē.
Nianse - sākumā, ja nav pašdisciplīnas un pieredzes, varētu būt grūti. Procesā, vismaz man, ir baigi easy. Un bauda skatīties kā brūk sterotipi par saviem, ķermeņa resursiem, to, ko vari/nevari.. Ļoti iedvesmojošs pasākums.
lv netā info maz, no krieviem, izsmeļoša lapa par dažādām pieejām -
http://golodanie-da.ru/metodiki-golodaniy.htm
Ja kaut ko tādu gribēsi darīt, a) ļoti labi jāizprot badošanās procesi, kas notiks rumpī
b) jāsagatavojas ar noteiktu diētu pirms tam un jābūt gatavai pareizai izejai no badošanās
c)protams, konsultējies ar savu ārstu, taču, šaubos vai dažu dienu kūre var ko izdarīt, ja vien cilvēks pietiekoši dzer ūdeni.
d) ir alternatīvās badošanās uz sulām, un protams, palasi, palasi, painteresējies. ļoooti daudz info netā ja meklē.
Papildus: Par procesiem organismā, kas sākas no 3 dienas, kad ķermenis palaiž pašattīrīšanos:
https://www.youtube.com/watch?v=6bAkvnvX0W8
Dok.filma par badošanos ar krievu, vācu pieredzi, bet kaut kur otrā trešdaļā, manuprāt, iedvesmojošākā info, pētījumu rezultāti - badošanās un ķīmijas terapija, onko lietas:
https://www.youtube.com/watch?v=t1b08X-GvRs

Lai ko Tu darītu, - lai veicas! Un ja svars neiet nost, iemet fb - resnās bārbijas dienasgrāmata. tai beibei ir tuvu tavam svaram un viņa ir viens seksīgs, dzīvespriecīgs zaķis ;)

WYWH  15:00 - pilnīgi nepiekrītu. sports palīdz dedzināt kalorijas. un fizikas pamatus neviens nav atcēlis - nodedzini vairāk kā uzņem un tas svars zūd, nevar tas rasties no zila gaisa.
piedevām, fizioloģija ir maita - ja sāk tikai badoties, tad tā vispirms ņem no muskuļiem nevis taukiem. nodzen ar badošanos svaru un beigās paliec tukšs un mīksts kā pūpēdis - it kā nomests ir, bet nav ne spēka ne enerģijas.

tāpat arī attiecībā uz sportu tam veltītais laiks ir tikai tāds ārējs faktors. tās pašas 40 min var pavadīt pilnīgi pa tukšo vai arī pietiekoši efektīvi. tagad ir visādi gadžeti, kas skaita soļus, attālumus, kalorijas, HR utt utml. jā, kaut kādā ziņā modes trends, bet ja ir vēlēšanās tie dod ļoti noderīgu informāciju, lai efektīvā veidā sasniegtu rezultātu

jauns_vards  WYWH - vien koments par badošanos un musīšu zušanu - pēc personīgās pieredzes - nav taisnība, ar piebildi, ka regulāri uzturi rumpi aktīvu. vingrošana, stiepšanās, pirts, masāža.. Tur vienā brīdī ir vājuma brīdis, taču baigi svarīgi kā sevi nodisciplinē. Ja tiek pāri - aiziet, ka prieks. Un ķermenis paliek ļoti foršs. Manā paziņu lokā ir cilvēki, kas arī ar šito spēlējas. Vieni turpina aktivitātes un nekas viņiem nezūd, citi taisa sev baigo saudzēšanās režīmu uz dīvāna, par tiem jā. Pūpēdīši kā raksti :)

Drole  " skatos, ko ēdu" (C)

Varbuut skaties paaraak paniski... relax!

https://www.youtube.com/watch?v=6ArnYErCSps

Knaukjis  Viens ir skaidrs... ja samierināsies ... tad nākamais būs.. samierināties ar lupatām drēbju vietā.. jo tak liekais svars utt... tad samierināsies, ka mazgāties grūti... pēc tam izdomāsi, ka grūti pārvietoties... utt....

korneelija1958  Kas gan uz pasaules var būt trakāks par korpulentu sievieti?Nu vienīgais ieteikums vēl -nošauties ar zirņiem un pakārties ūdenī!!!!

Kurts69  coldlands, galvenie sūdi jau ir tie, ka cilvēkam jāmaina dzīvesveids. Pēc darba nevis jāsēž pie TV vai kompja un jāstumj vaigos čipsi, bet jādodas ārā, svaigā gaisā. Un ēst arī vakarā nevajadzētu. A gribās ta baigi. Raksturs vajadzīgs...

ne_meklejumos  Atceros tos laikus, kad cītīgi sekoju svaram un sevi ar diētām mocīju. Vīram vienreiz piegriezās tā mana ņemšanās un svari tika izlidināti uz neatgriešanos. Kā es apvainojos par to teicienu, labāk maza riepiņa, nekā skābs ģīmis ēdot veselīgo pārtiku un skatoties kā šis ar bērniem gardumus tiesā.
Mana recepte ir vienkārša, ēdu ko gribu un kustos pēc iespējas vairāk, ja saldumi pavairāk apēsti, ilgāk ar riteni paminos vai peldu.

saulite34  bet es pati no jautras un aktīvas sievietes esmu kļuvusi par mājās sēdētāju, tik vien aizeju kā līdz trenažieru zālei, kad tur vismazāk cilvēku, no sabiedriskiem pasākumiem izvairos, jo kauns par savu izskatu. [c]

Lai tiktu vaļā no saviem kilogramiem,tev ir atkal jākļūst par jautru un aktīvu sievieti un mazāk skaties spogulī ,ej uz visiem pasākumiem un izmanto visas iespējas,ko dzīve piedāvā.

coldlands  Kurts, grūti mainīt to dzīvesveidu, ja ledusskapis ir labākais draugs.
Man tā ir riktīga nirvana, atnākt mājas, paņemt vistas sparninus, vai cuku ribiņas, iekrist dīvānā, ieslēgt teljuku, un baudīt vakaru skatoties teljuka ka citi vingro, skrien.
Ik palaikam palaist kādu purkskiti, aiziet atkal līdz draugam, paņemt saldzjuku ar zemenēm, kādu ķiršu kompotu......

Marija_Anna  Tu esi tu no pirmā centimetra līdz pēdējam.
Gan horizontāli , gan vertikāli.
Un nevis lielā ķermenī iesprostots cilvēciņš.
Ja nebūs medicīnisku problēmu , svars samazināsies.
Te jau augstāk daudz ko labu sastāstīja.
Bet tie paši 90 nav tie kritiskākie, lai noraktu sevi 4 sienās.
Vienai meitai arī ar hormonpreparātu lietošanu sabeidza izskatu. Taču pēc neilga laika viss nostājās savās vietās.
Pašu bērnībā sauca par muciņu, kaut tagad, atskatoties , nekādu apaļumu nebija. Pārdzīvoju.
Tad sauca par dēli. Atkal pārdzīvoju. Kaut atkal tā nebija patiesība.
:)
Tagad jūtos savā elementā. Izmērs nav mainījies 30 gadu laikā.
Kopsavilkumā: viss bāzējas galvā. Gan saprātīga attieksme pret diētām , pret sevi , pret kritiskiem vērtējumiem ārpusē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu