Vīrietis nevelas precēties

Kopā esam 5 gadus. Kad runa iet par precībām, vienkāršu attiecību reğistrēšanu, uzreiz pretjautājums - ko tas maina? Bet es vēlos ğimeni un bērnus. Pietiekami ilgi jau dzīvojamies tā pat vien, bet man mērs jau ir pilns.

Reds  Redzi te jau minēja ka sievietei precēšanās un visi kopdzīves līgumi ir izdevīgi no likuma puses. Kā tu domā vīrietim arī no tā ir kāds labums? Nē - tie ir tikai papildus riski un atbildība, kas nepienes nekādus plusus. Tāpēc arī daudzi neprec savas sievietes. Un paliks tikai sliktāk pārņemot veco rietumu vērtības.

Tur ir jābūt vai nu šausmīgi naivam vai ļoti pārliecinātam par sievieti ka viņa neizmantos likuma aizsardzību savtīgi.

GREENALIEN  Mexicana priekš kam vajag šķirtu "ğimeni" un bērnus no tās, ja bērni dzimst neatkarīgi no laulības reğistrācijas? Ko nezināji, neesi veselības mācību skolā apmeklējusi? Pfff nožēlojami...

Epifanija  nu ja vīrietis uzskata, ka viņš vairāk zaudē kā iegūst apprecot sievieti, tad tik un tā tas ir sava vaida aprēķins, sava labuma meklējumos, diezgan egoistiska pieeja šai lietai un vai ir vērts ar šādu vīrieti turpināt kopdzīvi, jo pie labākās izdevības - kaut kur kaut kas ir labāks, pazudīs atpakaļ neskatoties, toties sieviete būs iztērējusi savu laiku nelietderīgi, ne bērnu, ne ģimene... tomēr vīrietim tā būtu goda lieta un cieņas izrādīšana sievietei ar kuru ir kopā, un ar kuru ir kopīgi plāni arī turpmāk - ilgtermiņā!

rokons  Te derētu juridiska konsultācija, ko nosaka un ko nenosaka Likums attiecībā uz laulātajiem.
Lasu un brīnos par viedokļiem, kas nekādā gadījumā nav juridiski pareizi.
Otrkārt - dzīvot kopā grib, bet juridiski noformēt šo faktu negrib. Tas līdzīgs strādāšanai bez darba līguma.
Kuru mēģina apšmaukt?
Labprāt palasītu argumentus, kāpēc ilgtermiņā ( vairāk kā gadu) kopā dzīvojot, negrib šo faktu juridiski nofiksāt?

KalnietisNoKalniem  Bija ar man,kad teica negribu precēties ir tāpat labi.Bet saderināšanās gredzenu tāpat paņēma.Tagad tikai saprotu,lai es nedaudz atslābtu,jo uzskatiju,ka gribu ja jau reiz esam vairāk nekā 3 gadi zem vienas segas.Pēc pusgada vajadzēja mainīt beidzot abiem ar īsti deklarētās vietas uz Rīgu.Nu Latvija.lv es to sadariju sev un zaķis palūdza,lai es izdaru ar viņas vietā.Tikai tur sagaidija mani pārsteigums.Viņas ģimenes stāvoklis-precējusies...Stulba pieredze,bet ko gribu pateikt-visam ir kautkas apakšā,lai gan ir cilvēki,kuriem tas nemaz nav vajadzīgs..

liepulapa  Kad aprecās, lielākā daļa paliek resnas.

Jurijs55  Kopumā, meksikāņi ir vispār bēdīgi slāveni ar savu attieksmi pret sievietēm kā pie lopiem. Ja kāds vienkārši "negrib precēties", tad meksikānei vēl pasakaini paveicās.

straume22  Nav statusa- nav attiecību. Vīrs un sieva -tikai pēc oficiālās reģistrēšanās. Lai kaut vai septiņas reizes, bet kopdzīvei jābūt statusam. Ģimene tā nav.

Caune  Piecu gadu laikā jau ir jābūt ļoti reālai saprašanai par vīrieti. Kādi ir viņa paradumi, kāda ir viņa attieksme, kā viņš uzvedīsies, kad būs bērni. Izvērtējot viņa iepirkšanās manieri, attieksmi pret vecākiem u.c. radiem, bērniem no iepriekšējām attiecībām, kaimiņiem un sevi pašu. No šīs informācijas jau ir skaidrs kā viņš uzvedīsies nākotnē, ja nenotiks kaut kas neparedzēts.
Kad es precējos, man bija svarīgi, lai mums visiem būtu viens uzvārds.
Šobrīd ir citas prioritātes. Svarīgāks ir pats cilvēks.

GREENALIEN  CAUNE! Kā tas džeks attiecas pret sevi un cik nožēlojami ir viņa paradumi un dzīvesveids, var ieraudzīt pirmajā otrajā randiņā. Tam nevajag 5 gadus. Bet aklajām tumsonēm to neiestāstīsi. Viņas izvēlas tos, kas nav spējīgi parūpēties par sevi, kur nu vēl sievieti vai potenciālajiem bērniem. (Šī NAV atbilde par tēmu, bet uz vienkārši debilu komentāru.)

Caune  Green...
Visus pārējos jau izaudzināji? Visi raksta pareizi un pauž pareizās domas?

Geisha  Pamēģini sabiedrībā viņa klātbūtnē sevi dēvēt par viņa piegulētāju. Tu taču neesi sieva, bet piegulētāja, veļas mazgātāja, mājas uzkopēja. Tagad ir tāds modīgs vārds Draudzene. Draudzene ir skaists vārds bez seguma. Šodien viena draudzene, rīt cita draudzene. Bet piegulētāja jau ir diezgan skarbi. Vai tavam vīrietim tāds vārds arī patiks? Varbūt tad sāks domāt par savas sievietes statusu. Kādreiz arī vajag uz galvas uzliet aukstu dušu, lai tas smadzeņu pods saktu strādāt.

Jauks_vakars  Nekavējoties pamet no neizlēmīgo ņurņiku! Neļauj vienam tādam alfonsam izpostīt savu dzīvi un sapņus!

Adelante  Geiša 10.16

Piegulētāja- feina sieviete ar ko dala gultu.
Mīļākā- bez komentāriem (pa manam- mīļotā sieviete).
Draudzene- sexa nav (ar draugiem neguļ), ir kopīgas intereses bez materiālām saistībām.
Dzīves biedre- kopīgas intereses, mērķi, saimniecība, iespējams biedrisks sex.
Sieva- likumīgi noteiktas attiecības, kas sevī ietver kā dvēseliskās, tā arī materiālās vērtības.

raina1970  Adelante- iedalījums /skaidrojums jau sanācis pa cmuko, tikai... tas laikam ir personīgai lietošanai, lai tā bilde tik necmuka neizskatītos.. piegulētaja - nenoliedzami var būt jauka sieviete būtība, tikai-- tā piegulēsana nu nav nekas tik jauki novertēts -- sabiedrībā... tāpat - mīļākā-- var jau būt arī mīļotā sieviete, nekur nav teikts, ka nav... bet atkal-- ja to postulē kaut vai draugu, paziņu lokā-- iepazīstinot, teiksim--- osadoček ostaņetsa... arī kāds neglaimojošs viedoklis ir ļoti pat iespējams.. Var jau teikt, ka tas ne uz vienu citu kā uz tiem 2 iesaistītajiem neattiecas- kas un kā, tomēr---vai nu tik rožaini viss ir..Par draudzeni /draugu- var piekrist, ka ar draugiem jau neguļ- sveta patiesība.. tikai -parsvarā tas ir tik stiepjams jēdziens- tā "draudzene" reāli apvieno vai visas Tevis minētās situācijas//

EsparTevi  5 gadi kopā priekš vīrieša jau ir kā laulība jebkurā gadījumā. Loģisks arī jautājums, ko tas maina, jo tas tiešām vismaz pāra kontekstā neko nemaina.
Paklausies vairāk oho padomdevējas, kuras liek uzstādīt ultimātus, patriekt u.t.t un varēsi sākt savu patstāvīgās attiecības ar iepazīšanās portāliem...:D
No otras puses, ja Tevi uztrauc tieši laulības fakts, tad tāpat sagaida lielas problēmas, jo attiecības jau nav status, bet dzīves veids.

coldlands  Sasmīdināja teksts, ka viens uzzīmēts tants mani nepreces.
Mana vecuma būtu muļķīgi precēties.

nakunakutekuteku  Sadas attiecibas sieviete iegust darijuma sliktako dalu.

Kurts69  ja nav bērnu, tad oficiāli kaut ko reģistrēt dižu jēgu neredzu. Te izskan viedoklis, ka čalis ērti iekārtojies, bet var būt ērti ir abiem? Ja bērna ieņemšanai traucē ieraksts pasē, jeb tā neesamība, nu tad jautājums jāizrunā konkrētāk. tā no malas, subjektīvi, man izskatās ka nekāda dižā mīlestība vienam pret otru nav un ja tā, tad tiešām kāda velna pēc precēties?

Ezjule  Daudz runāts par šo situāciju tepat OHO. Pilnībā piekrītu šeit agrāk rakstītam viedoklim:
"...laulību uztveru kā vēstījumu sev un citiem,ka esmu atradis cilvēku,kuru cienu, kurš man patīk ar kuru ceru nodzīvot atlikušo dzīvi un nemeklēt vairs neko ne labaku ne sliktāku.
Bērnu radīšanu ne ģimenē uzskatu par noziegumu pret saviem bērniem.
Tos, kuri tikai dzīvo kopā gadiem neuztveru nopietni, jo lai ko viņi neapgalvotu, viens no viņiem tomēr cer atrast ko labāku."

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu