Kvantitāte

Nez, vai būtu vērā ņemami (vairāk par noklausīšanos un nelielu papļāpāšanu) padomi un pieredze attiecību veidošanas jomā, ja viedokļa autors ir cilvēks ar "stāžu" un vārdiem ".............visas/i manas/i sievietes/vīrieši, sievas/vīri..........." (kas ir vismaz vairāk par skaitli "2")?!
Cik gan vērtīga varētu būt šī trīs, četru, piecu utt. attiecību pieredze ar iznākumu:
- nekad nav bijusi normāla ģimene ilgstošā laika posmā,
- bērni pārsvarā auguši bez īstā tēva/mātes (ikdienā),
- pilnīga utopija ir "nodrošināt" mazbērniem kopādzīvojošu īstu vectēvu un vecmāmiņu,
- utt.?
Dažkārt šie - es jau zinu labāk - ir visai kategoriski. Bet vai pamatoti?

Piparkuka  Noteikti mainās, kad/ja satiek citus cilvēkus, citādus. Pat ļoti. Sevišķi sievietes iespaidojas no vīrieša- mūzika, grāmatas.
Kāds nekur neizkustās, cits ir ceļotājs. Viens saka, ka nekad nekam nav naudas, ar citu tu saproti, ka nauda pietiek, visam (jo var ar mazumiņu visu ko pasākt), kāds ir huligāns, cits- Guru.
Un tieši tā- tu pats/pati esi tur visu laiku iekšā, redzi, novēro ļoti daudz ko!! Ja spēj uztvert/saprast/secināt/izprast.
Tāpēc- jo lielāka pieredze, jo vairāk pieredzējis, jo pareizāk spēj izprast lietas....

Geisha  Katrs cilvēks ir individualitāte. Unikāls. Attiecības starp 2 cilvēkiem arī ir unikālas. No malas neko saprast nevar, jo nezin kas notiek guļamistabā. Tieši guļamistaba ir tā vieta kur sākas ģimenes kari un noslēdzas miera līgumi. Vīrietis savā būtība ir tāds kāds viņš ir (ar saviem standartiem un principiem). Turpretī sieviete ir noslēpums, ir kā kaķe, īsts transformators, hameleons, kura mainās atkarība no garstāvokļa, laika apstākļiem, mēness fāzes un vēl VVZ (velns viņu zin).

Epifanija  Ja attiecībās cilvēki viens otru nepapildina, dodot viens otram augt, attīstīties, bet gan grauj viens otra personību vai mēģina pakļaut, attiecības top neveselīgas un pašsaprotami, ka tām nav nākotnes, tad kādēļ būtu tās jāturpina, ja tās ir sevi izsmēlušas? Mūsu uzdevums uz zemes ir attīstītīt un pilnveidot savu personību caur notikumiem, vidi, pārbaudījumiem, satiktiem dzīves ceļā cilvēkiem, caur saviem bērniem, caur pieļautām kļūdām, visam ir nozīme, lai tuvinātu mūs pilnībai un ir dotas iespējas, ko izmantot šajā ceļā un kāds tas būs, un uz kuru pusi doties - cilvēks lemj pats, ne izliktās ceļa zīmes, ko tik dāsni dāvā šeit eksperti, dzīve vienmēr ieviesīs savas korekcijas tik pēkšņi, lai tikai pārbaudītu, ko tā mums ir iemācījusi un ko mēs esam sapratuši no macītā..

Jauks  hah nebūtu Aizpampusī uz Grābekļa trāpījusies, būtu 3 bērni, z/s Kuldīgā un katru vasaru atvaļinājums Karību salās! Tagad tas viss aiziet, lai noturētu viltīgo parazītu, kurš visgudrēm mūžam tur romantiskā gūstā (vismaz pašam savā progresējošā plānprātībā tā šķiet) vienu fani-plānu B. Ja Aizpampusī nesegs visis izdevimus, kurus normāli sedz vīrietis, būs Čau, Rasma! Da lai čau! Paskaties, par to naudu, ko pērc vecu keksu, vari nopirkt svaigāku!

Jauks  Skaidrs, ka jau iepriekš bija paredzētas 2 laulības! Nebūtu Pērtiķa, arī izdotos!

Astronaute  Esmu satikusi vīrieti, kuram bija bijušas vairākas attiecības 2-5 gadu garumā un pa vidam vēl kādas īsās. Ir mācījies no kļūdām, zina, ko pašam vajag, zina ko var piedāvāt sievietei. Uzskatu, ka šī pieredze ir tas, kas mums palīdz.

nazis  Šoreiz ļoti kategorisks mans viedoklis.
Neviens man neiestāstīs, ka vairākas izjukušas laulības ir ļoti VĒRTĪGA pieredze. Tās ir neveiksmes, tie ir zaudējumi. Un nav nekā vērtīga, ko no šīs pieredzes paņemt, kā vien to, kā noformēt laulības šķiršanas dokumentus. Vienas neizdevušās attiecības - labi, gadās, divas - ar tevi nav kaut kas kārtībā, trīs - tu esi muļķis, jo nekā neesi iemācījies ... un neiemācīsies.
Šādu pieredzi nav kur pielietot, jo mums nav tik daudz laika, kam viņu krāt? Nākamajām dzīvēm?

rokons  Cilvēks ir tāds kāds ir - kopš dzimšanas. Ne jau velti šie 4 psihotipi ir klasika jelkādai tālākai analīzei no psihiatrijas puses.
Arī intelekts - iedzimst, patīk tas vai ne. talanti - tāpat.
Apstākļu dēļ var neattīstīties iedzimtās spējas, bet pārsniegt šo barjeru tomēr nevar - tas profu viedoklis, ne mans.
Ķeza ir tai apstāklī, ka hormoni smadzeņu analītisko daļu nomāc, un izvēlas partneri, kas visai tāla no psihiskās saderības.
Tāpēc personīgā pieredze kopdzīvē dod tikai informāciju, cik tālu savā personībā esi spējis izpausties tai vai citā virzienā.
Citiem tas der tikai tik tālu, ja padoma devēja un ņēmēja psihotipi ir līdzīgi

preilene  Nu redz.. autors pats prasa padomu – ņemt vērā citu padomus vai nē.
Mums katram pašam jāizlemj – ņemt, neņemt vērā, ko ņemt vērā utt. Otrs var izstāstīt savu pieredzi, izdarītos secinājumus, ņemot vērā savu pieredzi. Bet to, vai mums tas der – jāizlemj mums pašiem. Jo mēs paši jau savu dzīvi dzīvojam un dzīvosim, tā kā par izdarīto jāatbild būs arī tikai mums pašiem 😉.

burleska  Rokon, uzvedības modeļi, reakcijas uz dažādām situācijām utt. ir audzināšanas un turpmākās pieredzes rezultāts. Tu, savukārt, runā pilnīgi par kaut ko citu- par iedzimtajām īpašībām. Jā, ir mums katram kaut kāds komplektiņš iedots kopš dzimšanas, bet tas nenosaka, kā mēs rīkosimies attiecīgajās situācijās. To nosaka audzināšana, tas, ko esam redzējuši vecāku ģimenēs un turpmākā pieredze. Un to var mainīt gan ar situācijas izpratni, gan pat pārprogrammēt ar dažādām metodikām. Ja tikai cilvēks saprot, ka vienīgais, ko viņš var mainīt, ir viņš pats. Pārējais jau būs atkarīgs no tā, kāds būsi pats.

burleska  Vispār burvīga diskusija sanāca :) Manuprāt... Un gan jau vēl būs kāda skaista domiņa.

rokons  12:00 iebilde......uzvedības modeļi iekļaujas psihotipa un intelekta rāmjos. Vienkāršs piemērs, melanholiķi par kausli neizveidosi, lai kā censtos un audzinātu

burleska  12:41 No pacietības izvests melanholiķis var arī nogalināt :) Ilgāk krās, nekā holēriķis, toties, ja aizies pa gaisu... Pasarg dievs :)

Labrador  Ir taada pasazhieru kategorija , kuriem nav ne jeedziigas izgliitiibas , ne darba , bet dzeerumaa beernus sataisa bezjeegaa. Un prasa pabalstus , atbalstus , maina partnerus. Vieglpraatiigi cilveeki.

burleska  Labrador, un daudzus Tev te tādu sanācis satikt? Manuprāt, tā nav īsti interneta publika, par kuru Tu runā.

rokons  Iebilde burl... 12:45
Melanholiķis drīzāk pakārsies nevis kādu nogalinās. Vari ar profiem pakonsultēsies.
Pamēģini sangviniķi no pacietības izvest...............viņš vienkārši pasmaidīs un pagriezīs muguru.
Lieliska ir H. Bitstrupa karikatūra par dažādu tipu reakciju, ja uz cepures uzsēžas. Apskaties, ļoti skaidrojoši

Minkans22  Interesanti, kāds te viedokļu paudējiem tas attiecību stāžs?

rokons  Kā nu kuram, bet ilgums jau nav galvenais - galvenais ir rezultāts

burleska  Minkān, vismaz kādi 35 gadi. Esmu attiecību cilvēks, ļoti nelieli ir bijuši periodi, kad neesmu attiecībās. Vienīgais- tas nav bijis visu mūžu viens cilvēks :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu