Cik viegli ir nekļūt par alkoholiķi?

Cik viegli ir vīrietim pēc 50, dzīvojot vienatnē, ir rast dzīvei motivāciju un nekļūt par alkoholiķi?

coldlands  Zviedrijā alkaholisms tiek uzskatīts par slimību, un alkanavtiem maksa slimības pabalstu.

nazis  Vīrietis daudz ātrāk nodzersies dzīvojot kopā ar sievu. Vienatnē dzīvojot viņam ir visas iespējas izvēlēties laika pavadīšanas veidu, atrast interesantas nodarbes, darbu, hobijus un vairs nav jārēķinās ar otra cilvēka domām un iebildumiem - tas ir par skaļu, tas par netīru, tas pārāk bērnišķīgi utt. - atliek vien iedzert. It sevišķi pēc 50, kad bērni jau izauguši un plika laulība kļuvusi garlaicīga.

arturo1963  50-mit ar + un nenodzerties-mieriigi! Stulbums,ja domaa,ka taadam noteikti jaakluust par alkonautu! Dziivee ir pietiekami probleemu,lai veel pievienotu pohas,arii kraasainiibu var ne taa vien atrast.
Tajaa pasaa laikaa absoluutu atturiibu netaisos sludinaat,kaads meerins vai alus pudele peec darba neskaadee!
Riebjas tie pashpaarliecinaatie,kas to pilniigi noliedz,taadi pravieshi biezi vien pasi ir bijushie kodeeji! Protams,arii meerkakii esosie miilestiibu neizsauc!

bagi  Man uz Jums visiem nospļauties, tikko nopirku kasti alu!! :D

YouKnowMeBetter  Kam gan tāds 50+ alkoholiķis interesē? Lūk arī motivācija.

av2  mani atkal intresee, vai tiessaam .....var garssot ssnabis, a?

SKUTERS  Ielej 100gramus šņabja, iemet citrona šķēli, 4 ledus kubiņus un pārlej ar 200 gramiem tonika. Redzēsi, kā var garšot. Jā un toniku iesaku šveps, vai arī no superneto, to ar dzelteno etiķeti. Pārēji ir vai nu pārsaldināti, vai kas cits nav tā.

av2  nu jaa, tad jaa. Es domaaju, kaa var garssot tiirs, no kalinna?

RSQuattro  Chris1986 "nu, nezinu praktiski nevienu tādu 50+ vīrieti, kuru nevilinātu iedzeršana".

A Tu zināji, ka viss atkarīgs no sabiedrības, kādā aprgozies?
Pasaki, kas ir Tavi draugi un es pateikšu, kas esi Tu?

Geisha  Ja cilvēks gribēs dzert tad atradīs 101 iemeslu iedzert.
Kāpēc savos 50 gados esi viens bez sievietes? Kāpēc nemeklē savu otru pusīti? Taču, ja dzerstīsies tad kārtīga sieviete aizies tev garām pie cita. Daudzas sievietes mūk prom no vīrieša - dzērāja. Un pareizi dara. No jebkāda dzērāja jo tālāk jo labāk. Būdams dzērājs vari atrast tikai tādu pašu interešu biedreni, jeb pudeles māsu, bet vai pats tādu miglaino Molliju gribi?

Dvinsky  Lielākā daļa draugu pat 1 glazīti stiprā alkohola nekādā gadījumā nedrīkst iedzert - tad tiec vaļā no draugiem alkoholiķiem! Normāls cilvēks var vakarā litru izdzert un nākamā dienā iztikt bez lāpīšanās, ar ūdeni vien. Ja jālāpās, tad tā jau ir diagnoze!

Kurts69  dzert vajag ar mēru, kontrolēti. Ja tā nemāk, tad nedzer vispār. Tiem, kas sākuši kost pēc 20 gadiem, ir mazāka iespēja nodzerties. Ta kā, jo vēlāk sāksiet, jo labāk.

Dvinsky  Chris1986 - es tikai kā piemēru minēju. Dzer katrs pēc spējām. Viena vai 2 glāzītes vai 1 alus kauss, tā nav nekāda dzeršana, tā tikai mutes pieķēzīšana. Ja normālā kompānijā kaut ko svin, tad puslitriņš uz vakaru tā tik ir. Un vēl - nav svarīgi cik izdzer tusiņā, svarīgi ir nelietot ikdienā.

fargo  tikai par dažām parādībām dzīvē es šo to zinu. košana ir viena no tām. viss sākas ar aliņiem. vai kaut ko līdzīgu. tā ir viena komponente. otra ir emocionālā - raksturs, vientulība, problēmas, depresija, nedrošība. kaut kas no tā. ir jābūt abām lietām. un vēl trešai - apstākļiem. kad visas trīs ir, tad parasti tas arī notiek. kadreiz lēnāk, citreiz ātrāk.

lūk, kas par lietu, kur i saknes sakne - DZERT IF FORŠI! ir labi, tas dod labsajūtu. drausmīgais garastāvoklis izzūd kā uz burvja mājienu vienam. citam vēl kaut kas, bet visus vieno viens - labsajūta, ko tas dod.

bija kādreiz saruna ar heroīna lietotāju. bijušo. brīnums, bet jā - bijušo. un tur bija tas pats, vislielākā trose, kas tur pie atkarības ir labsajūta, ko tas dod. neskatoties uz visu negatīvo, visu postu, "tā" sajūta ir tik laba, ka pārējais ļaunums, kas to pavada, pārstāj to atsvērt un atturēt.

bet tikai tad, kad cilvēks ir nonācis līdz noteiktai... var to saukt par stadiju. pirms tam ir tikai pakāpieni pagrabā. kad ir lejā, durvis aiz cilvēka aizveras. ārā tiek retais.

viss var notik ilgi. te minēja hemingveju. viņš bija alkonauts. konkrēts. daudzi bija.

labākais antidots ir ar jēgu piepildīta dzīve. daudzi, kādu iemeslu dēļ, zaudē jēgu pat tad, kad tā ir. ielaiž lodi pierē, kož utt.

50+ gados es nekad nesāktu kost. ja tā niķa nav, tad pārkrusties un labāk tālāk. sākt aliņot 50 gados, lai riskētu pēc 10 gadiem apmīztās trenūzenēs staigāt?

Epifanija  Nesaprot, kādēļ autors par tādu nevēlas kļūt, tas taču ir tik aizraujoši un dinamiski!

Elektroniks  Ja maz lietots pirms 50, tad arī pēc problēmām nevajadzētu rasties. Ja konkrēti palietots, tad pagrūtāk, bet iespējams. Tas ir bez maz kā ticības jautājums, viss atkarīgs no kāda materiāla esi, kaut gan citu tas skar vairāk, citu mazāk, citu gandrīz nemaz. Bet, ja viss slēpjas tajā vienatnē, to iespējams labot, ieteikums, ne no savas istabas, šeit to izdarīt arī būs pagrūti, vieglāk vienkārši uz ielas, ja tomēr nesanāk, apmeklē pretfobiju kursus kādus.

Lenita  Vispār jau smieklīgi. Paši dzer, tad sniedz viens otram savu varoņdarbu izklāstus - ko dzēra, kad dzēra, cik dzēra un kas pēc tam bija.
Nu, tak atnāca kāds nelabais un ar varu ielēja mutē pirmoreiz, otrreiz un visas pārējās.
Nē, nu ja nav nekas sasniegts, par ko parunāt, tad jau jāmaļ šitie paši "varoņdarbi".
Laikam jau saprašana kaut kādā tādā līmenī, kad nepielec - ja nav iesākts, tad nav arī jāatmet.
Ja ir tāda melnā lappuse dzīvē, tad klusi un rāmi tiec galā, vai netiec, bet nav jāplātās un jābārsta padomi - kā es pats visu sačakarēju, bet tagad esmu vispār ģēnijs, jo nu zinu, kā vajag un ko vajag.

fargo  50 gados var nodzerties ne mazāk viegli kā 20-30. vajag tikai tās divas komponentes - apstākļi un kāda rakstura/dzīves šķautne, kura alko kaut ko kompensē. un tad to padarīt par ieradumu.

nepadarīt par ieradumu. "ot, es vakarā pa aliņam." tas progresē. "vienam cilvēkam būt nav labi"(bībele) un tas nav bonuss, bet trūkums(parasti). un ja alko kompensē kādu no šiem trūkumiem(vientulību, piemēram) un cilvēks to padara par kaut ko ieradumos ieprogrammētu, tas attīstas.

mums dzīvē ir brīdinājumi. tos ignorē, vai paklausa. kā nu kurā gadījumā. viss nav vienkarši kā monētas divas puses. bet parasti, ja brīdina, tad to vajag paklausīt, ja iedrošina uz kaut ko, ko pats cilvēks zina var iziet visādi...

autoram dzīvē ir tukšums, cik es varu spriest. un nav vīriešu tuvu draugu. un ģimenes nav. nav biznesa. tikai laiks. un sociālistu iedvestā, tik viltīgi patīkamā domā, ka kāds cits tur ārā ir pie tā visa vainīgs. tas ir slidens ledus, lai kadrs pēc kāda laika vairs nerakstītu par aliņiem. bet viss notiks. un nebūs basītis un velo, bet nakts pjani murgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu