Izglītība

Līdz šim uzskatīju, ka izglītība nav nekāds rādītājs. Cilvēki piedzimst ar zināmu inteliģences un intelekta pakāpi un iespējām un oficiālais kādā nebūt universitātē iegūtais papīrs nav rādītājs.

tak tagad, atkal un atkal saņemt vienvārda vēstules no cilvēkiem bez augstākās izglītības, nemaz nerunājot par pareizrakstību un interpunkciju, sapratu, ka šeit, šajā portālā laikam būs jāuzstāda augstāka latiņa.

Gramatiskās pārrakstīšanās kļūdas pieļauju pati. Kaut ko izlaboju, kaut ko nepamanu. Tas nav galvenais rādītājs. Bet sarunas veidošanas prasme, teikuma konstrukcijas, vārdu izvēle - nianses, kas saraksti padara interesantu - lūk, tas ir svarīgi! Cik reti šeit izdodas saņemt vēstuli, kuru ir patīkami un interesanti lasīt!

Kāds ir Jūsu viedoklis un personīgā pieredze par izglītības ietekmi uz cilvēka komunicēt un rakstīt spējām?

DanaL  19:49
Piemēram, eksperimenti smalkajā organiskajā sintēzē un medicīnā, zāļu ražošanā.

Jurijs1962Augums163  DanaL, ja organiskajā, un vēl medicīnā, tad ...ekskrementi :)))))

fargo_pa  dana, tie nav nekādi eksperimenti ar nezināmo. tie ir tādi paši "eksperimenti", kā man sīcim ar beteriju dabaszinībās - ja pareizi saslēdz vadiņus, plusu un mīnusu, spuldzīte iedegas. iznākums lektoram ir zināms(un studentam, ja vien students nav pohains vai ar tērauda sliedi galvā). to var, protams, saukt par "inovāciju", eksperimentu. teorētiski.
bet jebkurš, kurš bija tavā kursā, nepalika ne par desmit iq "intelektuālāks" kā iestājoties skolā.
un tas nenozīmē, ka viņi neko neiemācījās. iemācījās! ko es rakstu ir tas, ka viņu kognitīvā kapacitāte kāda bija, tāda palika. desmit punku robežās. tas, ko es rakstīju postā, kurš tev nepatika.
ar iq piedzimst. to var mazliet ietekmēt. tā pat, kā iemācīt atkārtot notis cilvēkam bez dzirdes. to var izdarīt.

VECA_PIEPE  uz to #16:29

Jā,...Tavs koments par astoņiem gadiem skolas solā veltīgi nodeldētām ūziņām, pluss deju kursi un mīnuss Radio2... uz neko augstāku arī nevelk!

mairita1971  Nu kādreiz mana profesijai bija vidējā speciālā.Tagad viņa ir augstākā izglītība.Vai māca savādāk,nezinu.Labi,ka cilvēks izglītojas,bet vērtēt sevi par galvas tiesu pārākam,ir pārsteidzoši.

Cerinju_Peeteris  >> 21:02 :D peec visa spriezjot Piep :D Tu no saakumskolas pamatskolaa netiki jo durvis bija ciet .. tb ja izgaazies tad izgaazies un nu neleekaa :D .. nez vai izdosies augstaak par savu inteligjences un intelekta centru uzleekt :D garavitaacija kundziit gravitaacija :P

DanaL  fargo, spešelī priekš tevis no wikipēdijas:
"Intelekts ir dzīvas radības domāšanas un racionālas izziņas spēja, izmantojot izziņas rezultātus, darboties jaunā situācijā. Tā ir spēja izzināt, kas notiek apkārt."
Un ir, mazākais, dīvaini salīdzināt skolasbērna dabaszinību eksperimentus ar zinātnes bīdīšanu augstskolās un attiecīgajos institūtos. Kam ir iepriekš zināma jaunās zāļu formas formula? Dievam?
Un kāpēc Silikona/Silīcija ielejā neņem jebkuru cilvēciņu no ielas?

Ja neesi studējis, tad vismaz paklusē jautājumā, kas tev pilnīgi svešs.

P. S. Vairāki mani kursa biedri turpina bīdīt zinātni ASV. Un ne jau par nopelniem kaut kādos skolas līmeņa dabaszinātņu eksperimentos.

VECA_PIEPE  uz to #21:11

A manai gravitācijai (uzsit sev pa dupsi) i vēl šodien nav ne vainas,...ne jau no tās manas rokas ir izaugušas, ne arī galva. Gan rokas, gan galva manam rumpim ir īstajās vietās...un tas, ka es neplātos ar saviem izglītībā iegūtajiem grādiem, nebūt nenozīmē to, ka es būtu ar kājas spērienu vaļā vērusi ta jel kauč vienu no zinību māju durvīm.
Dziļi ieelpo un tikpat dziļi arī izelpo,...pirms raksti!

fargo_pa  21:32
brīnišķiga definīcija! un ko, dajebko tā pierāda no tava argumenta? ko tieši?

nekādas zāļu jaunās formulas neviens bakalauros neatklāj. 90+ procenti no cilvēkiem ar augstāko izglītību ir bakalauri un viss.

"...neesi studējis..." trijās. vēl jautājumi, lai mani diskvalificētu? :)

"Un kāpēc Silikona/Silīcija ielejā neņem jebkuru cilvēciņu no ielas?"
un??? protams, ka neņem! tāpat kā mūzikas akadēmijā neņem cilvēkus bez dzirdes.

to es arī apgalvoju. kam nav, tam nav. var mazliet uzlabot. bet kam ir, as arī turpinās tevis minētajā krama ielejā. bet ja galvā caurvējš, tad nekāda lu, la vai bla bla neko nemainīs. kāds atnāca, tāds aizies. un ja tu esi ar noteiktu intelektu(izlasi savis iekopēto definīciju), tad saki paldies saviem vecākiem. vai mums ir zilas acis, vai noteikts iq, mūsu NOPELNA TUR NAV. un skolas tur nemaina NEKO. ferštein? vai joprojām ne?

DanaL  Manis "minētajā krama ielejā" neņems vis dajebko tāpēc vien, ka viņam ir noteikts intelektuālais potenciāls ("kam ir, as arī turpinās").

Tiešām nav jēgas turpināt, jo no taviem tekstiem sanāk, ka augstskolai kā izglītības institūcijai nav nekādas jēgas u. c. demagoģija

Zinaida_Prokofjevna  Cik reti šeit izdodas saņemt vēstuli, kuru ir patīkami un interesanti lasīt!

Atzīšos, ka neiedziļinos vēstuļu draugu iegūtajā izglītībā, bet ir patīkami saņemt vēstules, kuras ieturētas emocionāli inteliģentā stilā.

Drole  "Un kāpēc Silikona/Silīcija ielejā neņem jebkuru cilvēciņu no ielas?"

Taapeec, ka pashlaik cilveecinji muuk prom no shii leftistu burbulja. Google: "Silicon valley exodus"

https://www.inc.com/marc-emmer/technology-companies-are-leaving-silicon-valley-in-droves-heres-where
-theyre-going.html

Drole  Universitaates jau pirms daudziem desmitiem gadu kljuvushas par marksistu-bezdarbnieku kalvi un katram maksaatgatavajam paardod izcili daargus un bezveertiigus Mikimaushu diplomus. Bet nu beidzot ir saacis briest mikimaushu dumpis. :)

https://www.thetimes.co.uk/article/anglia-ruskin-graduate-wins-61-000-over-her-mickey-mouse-degree-l
qrz0rh2k

Drole  "Augstskola iemāca ne tikai apstrādāt informāciju, bet arī analizēt, pie tam kritiski analizēt un attīstīt tālāk. " (C)

Tas bija sensenos laikos. Tagad pietiek, ja apguust dazhas politkorektas fraazes, lai svariigaam sejaam "stumtu zinaatni" ´peer-reviewed´ zhurnaaliishos.

https://youtu.be/97FuO-hEhQo

fargo  2019-06-08 22:17

tikai nevajag tos uzbraucienus. mēs vnk diskutējam. nekas slikts pateikts vēl nav un nevajag. tu esi normāla pa čiksa un es nevēlos ar tevi sajāt attiecības dēļ kaut kādas oho tēmas. pietiks.

junijs  ja cilvēks būtu kā trauks, kurā var iepildīt izglītību kā vielu, tad būtu nozīme skatīties uz daudzuma mērvienībām...citādi tukša diršana it sevišķi, ja par izglītības kvalitāti
spriež pēc spējas sarakstīties un komunicēt .

VecmeitaARrunci  Cilveeka inteligence nav saistiita ar izgliitiibu,taada ir mana pieredze.Nepareizi salikti komati,gramatiskas kluudas-tas nav nekas briesmiigs.

riebekle  Ai, beidziet cepties. Sūdīgs cilvēks būs sūdīgs cilvēks, vai viņam astoņas klases un deju kursi vai pieci maģistri un doktors. Tāpēc galvenais - lai cilvēks labs. :) Es tik foršus sirdscilvēkus zinu, kam izglītība labi ja pamatskolas, un zinu arī kretīnus, kuriem augstākās izglītības vairākas. Tāpēc mērīties "krāniņiem" nav vietā.
Kas attiecas uz vēstuļu rakstīšanu, tad jā, tās gribas tomēr lasīt vairāk vai mazāk sakarīgas un interesantas, pat ja ar gramatiskajām kļūdām. Esmu iecietīga, jo saprotu, ka ne visi ikdienā strādā ar tekstiem.

AivarsN  Tā nav slikta ideja,salīdzināt cilvēka prātu ar trauku,kuru piepilda ar zināšanām. Problēma ir tajā,kādas zināšanas tajā traukā iepilda. Ja tie,kuri šo saturu sagatavo, būtu ieinteresēti virzīt cilvēkus pa evolūcijas ceļu uz augšu,radot gudras, patstāvīgi domājošās būtnes,tad tiktu dota pavisam cita informācija. Bet,par cik tie parazīti grib panākt, lai cilvēki kļūst par viegli ganāmu aitu baru,tad arī informācija tiek pasniegta īpašā veidā un tikai aitām piemērota. Ne katrs spēj ieslēgt cenzūru un pieņemt tikai to,kas patiešām noderīgs,atmetot sānis visas ideoloģijas un viltus mācības,kā arī lieko un nevajdzīgo informāciju. Tad jau vieglāk un ātrāk ir pašam izvēlēties,kur un tieši kādas zināšanas viņš grib apgūt. Atrast labākos skolotājus,labākos mācību materiālus. Jeb kurā profesijā ar pamata zināšanām,pie kārtīga meistara par labu speciālistu var kļūt ātrāk, nekā gadiem deldējot vispārizglītojošo mācību iestāžu solus,kā rezultātā vienalga būs jāiet mācīties pie kāda sava aroda meistara. Mācību iestādēs cenšas piebāzt galvu ar lērumu nevajadzīgu un neizmantojamu zināšanu,bet pašu galveno tikai apgrābstītā veidā,vai vispār nemaz. Tas ir pat nepieminot kļūdaino un nepatieso informāciju,kura ļoti traucē tālākai izglītībai.

rokons  Padlaikos bija lozungs " Students nav trauks, kas jaapiepilda, bet laapa, kas jaaizdedz ".... :D


Patiesiiba ir vienkaarsha, vismaz studiju laikos ir jaasaraksta diezgan daudz teksta, taadejaadi vingrinot izteikshanaas maakslu rakstiski, kaa arii rakstot pieverst uzmaniibu rakstiitaa sistemaatiskum un logikai.

Bet buutiiba jau taa, ka rakstitaajs iedomaajas vienu, bet raksta ko citu. Lasiitaajs lasa, un saprot taa kaa veelas saprast.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu