Kas ir meditācija?

Atradu intetā šādu definīciju: "Meditācija nozīmē apzinātu sevis paplašināšanu. Tā nozīmē savas īstenās patības atpazīšanu vai atklāšanu. Tieši ar meditāciju mēs pārvaram ierobežotību, nepilnības un atkarību.
Meditācija ir dinamisms apziņas iekšējos līmeņos. Meditējot mēs ieejam savas būtnes dziļākajā daļā. Šajā laikā mēs spējam atklāt to iekšējo bagātību, kuru glabājam dziļi sevī. Meditācija mums parāda, kā varam pēc kaut kā tiekties, un vienlaikus, kā mēs varam to sasniegt. Ja meditējam katru dienu, varam būt pilnīgi droši, ka mūsu dzīves problēmas – kā iekšējās, tā ārējās – ir radušas atrisinājumu."
.. un cik gudrs biju, tik paliku? Kāds, kas pats ar to nodarbojas, varbūt, var vnk vārdiem to izstāstīt, kā pats dara?

Alexa  Meditāciju nav jādefinē. Diletantiem īsumā - tas ir izmainīts apziņas satāvoklis, kas kalpot var dažādām "vajadzībām". Vēl var teikt, ka tās ir savdabīga sastapšanās ar savu zemapziņu. Nav kaitigi, it īpaši, ja ņem vērā faktu, ka cilvēku pa dzīvi lielākoties vada viņu zemapziņa, kā rezultātā cilvēki ir prognozējami līdzīgi, kā PA tēmas. Tēmas, kuras atkārtojas, kurās nav nekā jauna... normāli... vienas un tās pašas tēmas un prognozējamas atbildes, tāpēc, vsmaz es, te vispār neuzturos.

ZeeBee  17:40, slavenajam dakterim psihoterapeitam Kašpirovskim Anatolijam Mihailovičam jau tālajā 1989. gadā bija skaidra pārliecība par to, kam un kāpēc vajag autogēnu treniņu. Iespējams tamdēļ viņš ilgu laiku bija ļoti populārs tik daudziem miljoniem.

Skarlete  Toreiz, pirms daudziem gadiem, kkur to izlasīju kā pašu vienkāršāko meditācijas veidu un pēc tam arī mēģināju pati "meditēt":

Atrodoties atslābinošā pozā, aizver acis un nosauc sev trīs lietas,
1. ko Tu dzirdi, piem. tikšķ pulkstenis, aizbrauc trolejbuss, dzirdami kaimiņa soļi.
2. ko Tu jūti, ir karsti, niez plauksta...
3. ko Tu redzi gara acīm. (attēla saturam nav nozīme)

Tāda ieiešana sevī...nezinu kā tas darbojās, bet dzīves kvalitāti uzlaboja! Vai arī gribājās tā domāt.:))

Skarlete  Pie tādiem "salmiņiem", arī pievēršanos Dievam, praktizē tad, kad ir štruntīgi...nu un kad sāk iet labāk, tad piemirsās, bet piekrītu...to vajadzētu atcerēties arī ikdienā parastajā!:))

jurks  Kaut kas līdzīgs sīpolam, daudzi jo daudzi kažociņi, bet kur ir kodols? To varētu salīdzināt ar sevis mizošanu līdz kodolam, kad tiecies uztvert sevi tādu, kādu Tas Radītājs ir iecerējis! Tuvošanàs patiesībai, pavēršot skatienu uz savu iekšējo saturu, līdzīgi kā dāvanas atbrīvošana no iepakojuma, kas, bieži vien, ir tik krāšņi noformēts, bet saturs tāds kāds ir!

LaskovijMerzavec  meditācija - smadzeņu čakarēšanas veids,kas pierāda to, ka cilvēki paši var piečakarēt savas smadzenes, liekot redzēt/sajust to, kas nav, bet kaimiņu Janka ir stāstijis, ka esot :)

una32  Meditācija ir apzināta vai dažkārt pat neapzināta( piem. pastaiga gar jūru un atslēgšanās no ikdienas domām, to arī var nosaukt par sava veida meditāciju)sevis padziļināta iepazīšana un sakārtošana.
Ieteiktu sākt ar pozitīvu, meditatīvu mūziku, kuru klausoties, atslēdzies no problēmām un sajūti enerģijas pieplūdumu.
Patiesībā jau katram cilvēkam ir kas tāds, ko darot atgūst spēkus un sakārto savas domas(darbs dārzā,pastaiga dabā, rokdarbi...) Nav vērts meklēt sarežģītas pamācības, ja tās nesaprot, visam savs laiks....
Meditācijai ir ļoti daudz iespēju un jāatrod sev piemērotākā.Arī pirts rituāls ir meditācija, ja atbrīvo sevi tīrākām domām un tās sakārto.

rokons  Definēt kaut ko patiesi ir sarežģīti visās jomās. Tēmā izvirzītā definīcija laikam ir diezgan neveiksmīga.
Visupirms, meditāciju, kā noteikti garīgu procesu, attiecina uz pašiedvesmu, un to var veikt dažādos veidos.
Reizēm iekšējie uzbudinošie procesi neatbilst ārējai videi, tāpēc garīga sevis "regulēšana"ir viens no veidiem ka sabalansēt iekšējos procesus ar ārējo vidi.
Autogenais treniņš, vai arī transcendentālā meditācija, vai arī cita autoietekme ir līdzeklis kā pasargāties no nevēlamām garīgām vai fiziskām saslimšanām.
To var apgūt relatīvi viegli, ja ir vēlme to nākotnē pielietot. Tikai tas sākotnēji prasa regulāru garīgu piepūli un paškontroli. Bet nekas sarežģīts tas nav.
Par paplašināšanos vai saiti ar kosmosu gan neko nezinu, tas laikam dzejiskuma piešķiršanai

Epifanija  Meditācija ir savu domu sakārtošana, salikšana pa plauktiņiem par un pret sabiedrības uzliktajām prasībām pret sevi, izvērtēt sev pieņemamo un nepieņemami, pieņemt lēmumus un izdarīt secinājumus, atgūt harmoniju ar sevi turpmākajam, ieklausīties sevī...

supergirl  Meditācija ir panākt tādu prāta stāvokli, kad galvā pārstāj griezties domu karuselis, apklust iekšējais dialogs, vārdu sakot- tāds kā atslābinošs tukšums iestājas. To var panākt ar elpošanu. Tālāk neesmu tikusi, šajā punktā parasti aizmiegu:))

Epifanija  Var jau meditēt arī sēžot uz poda, tas ir precīzāk bez liekas filozofijas par tēmu

Aurora  Meditācija-mana stihija ir mežs. Liels, tāds kur Latgale ar Vidzemi satiekas, un cilvēki pazūd. Es tur pazūdu no cilvēkiem. Un kad atnāku mājās, meditācija ir notikusi. Pret jogu iebildumu nav, attīsta lokanību. Bet tā mūzika jau vajadzīga, lai nedzirdētu idijotus.

OnslovaMaargrieta  Visslabāk meditējas darbā VC , tur tad salieku darbus darāmos un atrodu kļūdas kad sēžu uz riņķa .Un tas ira nopietni jo mobilizējas domas no ierobežotā laika jo rinda stāv ārā .

av2  Un tie ....kas NEmeditee, ir kautko lloti pazaudeejussi ssinii dziivee ? Tiessam?
Bet nu, katrs izklaideejas, atpuussaas, kaa veelaas. Un miers ar to. Vareetu teikt, ka man meditaacija ir klausoties klusumaa.. muuziku, labu.

Felde  ...meditacija,joga,aijurveda,un citi lidzigi seansi(tiesi taa nosauksu sso nodarbi),ne visiem ir pienemami un nepieciesami-dveeseles,kermena attirisanai un energijas gusanai! Piederu pie tiem,kam sadas nodarbes sskiet liekas,neefektivas,pat nogurdinosas un speeku izsmellosas! Laikam,esmu aktivaks cilveks,un tiesi nemiers,kustiiba,darbosanas-mani uzlaade! Piederu pie tiem,kam energijai nepieciesama skanna-muzika,pilniba piekritu av2-laba muzika! Un vel,darbs ar cilvekiem,ar fantastiskiem cilvekiem,ir tiesi tas,kas dzen...uzladee..iedrosina un aktivizee! Protams,nepieciesama ari vientulibas deva,un ssis miers atrodas-nekur citur,kaa maajas.... kas ir viss,lai dziivotu,un skaisti dziivotu! :)

nazis  Tie, kas nemeditē nav neko zaudējuši, nav arī neko atraduši. Savā augstprātībā var noniecināt visu neizskaidrojamo un neiepazīto, savu gudrību izcelt, kā vienīgo pareizo, un arī neapgāžamo, pelt un neieklausīties citu idejās. Tikmēr tautas un kultūras, kam meditācija ir ierasta ikdienas prakse, austrumnieciskā mierā ar cieņu pret mums, mūsu gudrībām un bez naida, mierīgi pamazām neatturami vairojas un pārņem pasauli, kamēr mēs meditējam uz poda sēžot, mūziku klausoties, pa mežiem blandoties, tik pat mierīgi un neatturami izmirstam. Mūsu kolektīvajā vērtību sistēmā laikam ir robi un pretrunas, nav viss kārtībā ar izpratni par dzīves jēgu un savu vietu šajā mainīgajā pasaulē. Meditācija dod iespēju izzināt sevi un atklāt patiesās vēlmes, arī izjust cieņu pret citādi domājošajiem, un saprast, ka pasaule un lietu kārtība tajā vienmēr būs līdz galam neizprotama.

Rouzita  09:40
Tas, ka latvieši dzīvo un ir dzīvojuši savai kultūrai un mentalitātei atbilstoši, ir labi un pareizi. Latvietis senāk meditēja tīrumā, pļavā, mežā - darot darbus. Ir tāds jēdziens kā darba meditācija. Nav mums daba tik dāsna, ka var cauru gadu meditēt kā dienvidnieki - dzīvot bez pajumtes un iztikt ar sauju rīsu. Un sagrūst arī pasaulīgo negāciju ietekmē senāk ar garīgumu slavenas kultūras- piemēram, Indija .. ..
Bet dzīvo un vairojas Kina - ne jau meditējot, bet audzinot ķīniešos nekaunību, caursisšanos, virzīšanos uz priekšu pār citu galvām un ķermeņiem.

uzplanaledus  Ja patiešām interesē, internetā ir ļoti daudz info. Priekš manis tā ir atslābināšanās, citādi es sevi izdzenu kā prasmīgākais vagars. Un stresoju par visu, par ko iepējams. Meditācija nomierina prātu, ļauj sajust sevi pašu, kaut kā tā. Domāju, ka katram pašam jāatrod savs veids, kā to darīt. Meditācija var būt pastaiga gar jūru, var būt horizontāla stāvokļa ieņemšana un atslābināšanās. Tie, kas kaut ko saprot no enerģijas plūsmām, tas šis ir tas brīdis, kad to pielietot sev.
Meditācija var būt arī ikdienas darbības, klātesot visam, bet, manuprāt, tā ir vai nu augstāka pilotāža, vai ne tik iedarbīgi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu