Vientuļā mamma pēc pašas gribas

Pasaules attīstītajās valstīs uzvaras gājienu piedzīvo kustība “single mother by choice” (vientuļā mamma pēc pašas gribas). Bērni, kas nāk pasaulē, ir donoru bērni. Globāli raugoties, šīs sievietes, vecumā ap 40, ir gana veiksmīgas karjerā, spējīgas sevi pilnībā apgādāt, kā arī gadu gaitā nonākušas pie secinājuma, ka labi ar visu tiek galā pašu spēkiem. Daudzas no šīm sievietēm ir vīlušās attiecībās, saņemot no dzīvesbiedriem gan fiziskus, gan morālus aizvainojumus, piemēram, mūžīgo atrunu par negatavību pēcnācējiem, taču sievietes bioloģiskais pulkstenis skrien strauji uz priekšu.
Manā paziņu lokā ir pāris sievietes, kurām bērni dzimuši ne no donoriem (lai gan...), bet sen nolūkotiem vīriešiem, kuri zina par bērnu eksistenci, taču sievietes pašas apzināti nevēlas tikt atbalstītas no šiem tēviem, jo bērnus ir dzemdējušas sev. Un tikai.
Kā jums šķiet, vai šādu izvēli - vienai apzināti laist pasaulē bērnu bez tēva - var saukt par egoismu?
Kā sievietei realizēt iedzimto mātes instinktu, ja nav izdevies sastapt vīrieti, ar kuru izveidot ģimenes dzīvi?

nazis  Bērnus taču nedzemdē SEV vai tēvam. Bet ja sieviete grib dzemdēt bērnu, tad viņa dzemdēs. Katrā ziņā ir daudz labāk, ja tas bērns piedzimst no anonīma donora, nevis no zināma atpazīstama vīrieša. Tad nākotnē ir izslēgtas visas problēmas.

Reds  Luusila :" Līdz tam dzīvojusi ģimenē, kur tēvs gādīgi rūpējās par savu saimi, viņa nespēja iedomāties, ka šamās tekulis ..." - jā, tieši tā - no feminisma ideoloģijas visvairāk cieš sievišķīgas sievietes, mātes, saimnieces, sievas. Šādi gadījumi ir konkrēti feminisma rezultāts.

Un jo radikālāka tā draza naks iekšā, jo vairāk problēmu sabiedrībā būs - turklāt tieši tās problēmas pieaug ar kurām itkā feministes cīnās, piemēram vardarbība. Izcils piemērs Zviedrija - feminisma galvaspilsēta, kur šis rādītājs tikai aug un aug attiecībā pret pārējo Eiropu.

Aurora  14:13, taču vienalga, atpazīstams vai ne. sieviete, kas nav neliete, neizmantos situāciju. cita problēma ir, ka anonīmo donoru vietā var iespraukties 50 gadīgais medicīnas centra sanitār ar lieko svaru((

Kurts69  "anonīmo donoru vietā var iespraukties 50 gadīgais medicīnas centra sanitār ar lieko svaru" - nez kāpēc man ir spēcīgas aizdomas, ka tās vientuļās bērna gribētājas pašas ir ne tās skaistākās, tā kā tas sanitārs resnītis būtu tikai loģisks dabīgās atlases rezultāts...
un tā vai citādi, bet pašas sievietes jau tos kritizētos vīriešus ir izaudzinājušas. Visi jau reiz ir bijuši bērni un pagaidām bez mātes neviens piedzimis nav. Tāpēc kā saka tautas gudrība - ko sēsi, to pļausi

av2  ...."izveidot starptautisku uzņēmumu......bla, bla. bla....:(
Viņa tagad vienkārši dzīvo sev, meitām un mazbērniem. Visu šo laiku viena, bet ne vientuļa."
Vinna tiessaam dziivo viena, aukstaa guultaa , katru vakaru, skatoties meensgaismaa pa logu. Tiessaam super panaakumi savaa dziivee, nav ko teikt.
Un veel lepojaas ar to. Cilveekam pat nav nojausmas, par laimiigu dziivi , aciimredzot.
Sabojaajusi sava dziivee vissu, ko vareejusi, un izaudzinaajusi taadus passus beernus, kuri neko nav iemaaciijussies no pilveertiigas ggimenes. Un deel kaa, deell viena apdauziita hokejista? dzziive apstaajaas? Tiessaam....praatinn naac maajas.

Aurora  /smagas aizdomas, ka internet dirsēji nevar "apdauzītam hokejistam" kurpes notīrīt. tiešā saistībā ar personības tipu īstiem večiem, kas pelna un dalās, biežāk nekā profesionāliem alfonsiem gadās šaizes ar vardarbību. izvēlies, ko vēlies, skaties, ko izvēlējies.
vai tu būsi uztjūnēta beibe ar dažkārt piespiedu kārtā uzliktu intensīvi zilu meikapu, vai nodzīts nenosakāma vecuma a to i dzimuma darba zirgs, kas toties drīkstēs teikt visu ko domā gan mājās, gan netā.

Alexa  Cienījamie gados jaunākie! Rādiet mamus, vecāka gada gājuma cilvēkiem piemēru, kā Jūs te skaisti un veiksmīgi iepazīstaties.
Mums, kam 50+ vai vairāk, atšķirībā no Jums, nebija tā priekšrocība lietot internetu, kad bijām jaunākas/i.
Otra lieta. Sociālos tīklus, izrādās, arī ir jāprot lietot. Ar to gribēju teikt, ka ne jau visi cilvēki ir talantīgi daiļrakstītāji. Piem. man vieglāk sarunāties. Nekas, pamazām apgūšu arī daiļrakstīšanu.

Reds  Aurora aizmirsa pieminēt vēl dažas īpašības kas viņas cēlajiem - īstiem večiem, kas "pelna un dalās" gadās - citējot no oriģinālā komentāra par to gadījumu:
"...sāk dzert un palaist rokas... varmāka salauzis viņai degunu... Tālāk Milicija, šķiršanās utt.... nodzēries un nobomžojies..."
un lielā laime sievietei pēc tam tāda ka pat "Precēties vairāk neesot bijis iedvesmas".
Nu dažas te tiešam ir atradušas uz ko tiekties - pilnībā ticu ka šādu vīriešu trūkums Latvijā tiešām ir jūtams.

p.s.: Es arī piesakos pie tiem , kas tādam kurpes nemaz i netaisās tīrīt, ja tur vispār ir kurpes ko tīrīt.

ne_meklejumos  Dzīve ir dzīve, bet man liekas amorāli, bērnam nezināt savu tēvu, liegt iespēju piedalīties audzināšanā. Kā var būt bērns tikai sev kā lieta? Ja man nebūtu bērnu, adoptētu.

Piparkuka  Normāla prakse, ja tiešām nav izdevies sastapt nevienu piemērotu un normālu vīrieti. Pat ļoti normāli. Jo vairāk bērnu, jo labāk mums. Un, protams, sievietei.
Pat nevienu negatīvu aspektu neredzu.
To, ka nebūs tēvs?! Nu nebūs, nu un?!.... Labāk tā, nekā, ja viņš ir bijis un ģimene pašķīrusies/izšķīrusies!
Ideja LABA!

Geisha  Bijusī vīramāsa pirms 35 gadiem dzemdēja sev meitu. Izaudzināja kārtīgu meitu. Meitenei nekas netrūka. Ja nu tikai tēva nebija, bet bija vectēvs, onkulis. Tagad meitene ir veiksmīgi precēta un audzina 2 meitas, bet nu jau vecmamma ir laimīga. Nepatika viņai vīrieši, bet bērnu gribēja. Nekad neesmu viņu nosodījusi. Māsīca viena uzaudzināja ļoti labus 3 bērnus. Neveicās viņai ar vīriešiem, bet bērnus dabūja. Un tagad viņai ir 7 mazbērni. Jauki.

Kaskaade  Atmetot liekulīgu moralizēšanu, būsim atklāti, attiecību veidošanas māka ir zināmā mērā talants. Būt labai sievai vai vīram, tā ir vesela profesija, līdz ar ko, diezgan droši var apgalvot, ka ne visiem tas dots. Var četras reizes apprecēties un četras reizes būt nelaimīgam. Vnk katram priekš sevis ir godīgi jāatzīst...man padodas veidot mentāli veselas attiecības, man padodas ieraudzīt attiecību veidošanai piemērotus partnerus, man padodas pacietīgi pieņemt un sadzīvot ar pelēko ikdienu, grūtībām vai rutīnu? Nekā pērties ar pašiznīcinošiem kompleksiem par to, ka veselīgas attiecības neizdodas izveidot, ir labāk pieņemt sava rakstura un būtības šķautnes un pieņemt faktu, ka man vienai ir krietni vieglāk un labāk būt vienai.
Bet ja pragmātiski, atbalstu šādas sievietes un viņu izdarītās izvēles dzemdēt bērnus sev. Vislielākais sievietes ieguvums šādā modelī ir nedalītas un vienpersoniskas tiesības uz bērnu.
Tikai tās sievietes, kuras izgājušas berna aizgādības tiesību dalīšanas elli sapratīs par ko es.

Kaskaade  Vēl vairāk, esmu pārliecināta, ka diezgan pārskatāmā nākotne dzimstība tiks balstīta mākslīgās apaugļošanas biznesā. Augot vispārējai labklājībai sievietes ar vien biežāk izvēlēsies tapt apaugļotas mākslīgi, lai iegūtu vienpersonisku juridisku varu pār bērnu, savukārt, vīrieša kā tēva tiesības uz bērnu ģeometriskā progresijā ies uz leju- sievietes vnk atteiksies izmantot partnera bioloģisko materiālu apaugļošanai.

veeja_roze  "Priekš sevis" var izvēlēties kaķi vai suni. Bērns ir cilvēks, kuru nevajadzētu apzināti apdalīt. Bet diemžēl, tik daudzi ir izauguši nepilnās ģimenēs, ka nav sajēgas kā to veidot. Pats auga tikai ar mammu, domā, ka tā ir normāli. Nē nav. Normāli bērnam jābūt abiem vecākiem.

Kaskaade  Izņemot klajus saukļus, ir vēl kāds pamatojums? Abi vecāki bērniem bija pirms lielā tēvijas kara dzimušajiem. Vajadzētu paskatīties ārā aiz loga- ir iestājies izpostīto ģimeņu un neizdevušos vecāku laikmets.

Reds  Daudz ātrāk par mākslīgās apaugļošanas biznesu pienāks brīdis, kad vīrieši vienkārši atteiksies uzturēt vieglas uzvedības sieviešu bērnus caur pabalstu sistēmu un tad tā pasaku valstība ar visiem "mums vīrieši nav vajadzīgi" saukļiem sabirs druskās. Jo vienpersoniskā vara(cik zemu var nolaisties mūsdienu sieviete) pār cilvēku nāks ar divu cilvēku atbildību tai "mammai".

krumuzagis  matriarhāts, cilvēku sabiedrība, kad jau pamatskolā un vidusskolā konstatēju, vālodzēm patīk izkomandēt savus kovārņus, bet tikai viena lieta, gan no sieviešu puses nav skaidra, kāda velna pēc strādāt par akcīzes nodokļu aplīmētāju un bazūnēt, ka vecais mērkaķis atkla piedzēries, i rados tādas ir i darba gaitās satiktas, smejies vai nē bet jebkura vecene kas smēķē ir ragana, jo tuberkuloze

multi  Mums jau šāda kustība kopš padomju gadiem. Tik daudz attāli pazīstamu sieviešu, kas vīrieti blakus necieš un vīrietis stāvējis klāt tikai pie bērnu ieņemšanas. Visbiežāk dzīvo ar savu māti. Nu jau izaugušas vairākas paaudzes šādi.

saulite34  Kā jums šķiet, vai šādu izvēli - vienai apzināti laist pasaulē bērnu bez tēva - var saukt par egoismu? [c]

Daudz lielākas egoistes ir tās sievietes,kas,lai noturētu vīrieti laiž bērnus pasaulē,kuri pēc tam nav ne tēvam ,ne mātei vajadzīgi.

rokons  Piedzemdēt ir vienkārši. Sarežģītāk - izaudzināt. Ja ir stipra abu dzimumu apkārtne kurā bērns aug - var būt labi rezultāti, neatkarīgi no iemesliem, kāpēc ģimene nepilnīga bijusi.
Citādi - viena būt un audzināt.......var š´´ii sanākt

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu