Ja sieviete ir stiprāka par vīrieti

Cik ilgas varētu būt vidēji statistiskās attiecības, kad pārī stiprākā ir sieviete?
Nē, ne fiziski stiprākā. Un pat ne materiāli, lai gan tā varētu būt, bet, pieņemsim, ka tomēr nē. (Lai vīrietim tiek vismaz tas, ka viņš pelna vairāk.)
Tomēr garīgi un emocionāli sieviete ir stiprāka.
Viņš ir nemitīgās šaubās par visu, viņa mierīgi spēj atrisināt jebko.
Viņš satraucas pie katras viņas emociju izpausmes, viņa pārstāj atklāt viņam savas emocijas.
utt.
Cik ilgi tādi noturēsies kopā?

AivarsN  Leonij, tev ir izveidojies ļoti greizs priekšstats par mani, vai arī tas vienkārši ir vēl vienas pārliecinātas kristietes naida izvirdums.
Nezinātājam no malas, varētu rasties iespaids, ka šajā tēmā tiek apspriestas sieviešu - vīriešu cīņas, visticamāk bez noteikumiem, nevis laimīgas kopdzīves perspektīvas.

ne_meklejumos  Katrām attiecībām savs sākums un gals, nav iespējams tām paredzēt ilgumu, bet vai nav vienalga kurš galva vai kakls kas to groza, ja tik abiem labi.

Forsaakais  Interesanta tēma. Īsti gan nesaprotu, kas ir domāts aiz vārdiem "garīgi un emocionāli stiprāka" un kā tas izpaužas. Komentos, kā parasti ir daudz mītu un iz biežāk tiražētajiem stereotipiem, iz sērijas "sieviete kā tāda ir psiholoģiski stiprāka" utt. Nu, gribas jau sev paglaimot, nu var saprast, bet ar objektīvo realitāti tam ir ļoti maz sakara. Līdzīgi kā ar mītu, ka "sieviete spēj darīt vairākas lietas vienlaikus", kas izrādās buļļa šits tiko to sāk pārbaudīt praksē. Tas pats ar šo "emocionāli stiprāka". Principā tāda vispārināšana ir bērnudārza līmenis. Objektīvā realitāte slēpjas indivīdos, skatoties kāds vīrietis un kāda sieviete. Ja teiktu ciniskāk, tad praksē visas viņas brūķē muti, kādas viņas krutas, "stiprākas" utt., bet tiko sākas krīzes, katastrofas, kari imigrantu uzbrukumi un tamlīdzīgas kataklizmas tā skrien meklēt palīdzību pie vīriešiem un slēpties aiz viņu mugurām. Ja runā par emocionālo noturību, tad psihologi eksperimentos ir noskaidrojuši, ka, ja precīzi tādu pašu zāģēšanas taktiku izmanto pret sievietēm, tad viņas to līdz emocionālam sprādzienam spēj izturēt 2-5 minūtes, kamēr veči cieš 40 minūtes, kamēr sāk kaut ko darīt, lai to psiholoģisko vardarbību apturētu. Un tur runa ir tieši par stresa noturību. Vīriešiem praktiski nav raksturīgas histērijas lēkmes, kādas ir sievietēm, bet tas netraucē uzturēt mītu, ka sievietes esot "emocionāli noturīgākas". Cienījamie komentētāji, nesmīdiniet manas čības ar tik glupiem apgalvojumiem. Bet atbildot uz jautājumu vai vispār var būt attiecības ar vājāku vīrieti atbilde ir nē. Mērkaķu instinkti jebkurai sievietei liek nemitīgi pārbaudīt vīrieša "stiprumu" un noturību pret viņas manipulācijām, viņa visu laiku mēģina apgāzt status quo, no turienes aug kājas vainas apziņas radīšanai, histērijām utt., ja vīrietis ar laiku padodas un sāk to uztvert nopietni, bet viņa pārņem vadību, to sauc par dominēšanas inversiju. Ar to attiecības ir galā. Ja pazūd cieņa ins

Forsaakais  Tāpēc man ieteikums vīriešiem, kuri ir attiecibās. Ja jums viss kādu laiku ir bijis kārtībā, bet pēkšņi jūs visu laiku sākat justies kā idiots, bet sieviete visu laiku mēģina jūs padarīt par vainīgu par katru sīkumu, sevišķi, ja jūs neesat ne pie kā vainīgs, tā ir apzināta/neapzināta jūsu "stipruma" testēšana. Ja jūs nemitīgi tiekat likts pozā, kurā jums ir jātaisnojas, tas ir stāsts par dominēšanas inversiju. Kā minimums šī sieviete ir glupa. Ļoti reti, bet gadās, ka ir arī gudras sievietes, kuras nevēlas savus mīļotos vīrus redzēt šajā pazemojošajā stāvoklī, jo nojauš ar ko tas beigsies, tāpēc laicīgi aptver, ko dara un pasaka: "Tev nav par to jātaisnojas....". Un viss. Gudra sieviete ir nevis tā, kurai ir diplomi un profesora grādi, bet tā, kura spēj noturēt attiecības komfortablā līmenī, kura ir sievišķīgi gudra un prot panākt savu ar pozitīviem līdzekļiem pretstatā zāģēšanām, pārmetumiem un ļaunprātīgām manipulācijām. Bet tādas reāli ir retums.

Spodris  mja...pēc problēmas apraksta spriežot, babene vecim ir pamatīgi noriebusies, vnk viņš nesaprot, kā vieglāk no viņas tikt vaļā

fargo  Forsaakais, tā notiek, kad sieviete sāk nicināt vīrieti. tad tad viss sākas. jo vīrietis feilo. kaut kas nav kārtībā. uzticama un laba sieva tad ir atbalsts, tā vietā, lai izmantotu situāciju, viņa sniegs roku. bet ja vīrs ir bijis ļauns savu mūžu, ja nav turējis ne vārdu, ne godājis pienākumus, tad vīrs piedzīvo dumpi, kad ir kļuvis vājš. tas ir kā ar valsti. kad vara, kas nebija laba kļūst vāja. notiek sacelšanās, sākuma pazīmes ir klaja necieņa, aprunāšana, nicināšana. vēlāk ir sliktāk.
vīra mājā ir tas pats process.
bet ja vīrs ir turējis pienākumus, tad valsts gadījumā tauta, vai ģimenes gadījumā sieva, tie stavēs un kritīs pret naidnieku un palīdzēs nodibināt kārtību.

Napoleone  Nu vispār jau ģimenē sieviete vienmēr ir stiprāka, tā tam jābūt - mājās valda sieviete, tā ir viņas valstība. Vīrietis valda sociumā - ārpus mājas... viņš tur kalnus gāž, visus sūta, gana un dr*ž..., laupījumu nes mājās. Nu, un tad, atkarībā no sievietes mīļākās valdīšanas metodes - šams dabon mieru, pateicību vai sodu, par to, kā izpaudies sociumā.

DanaL  Te kāds gudrelis raksta garus palagus, lai pierādītu vīrieša emocionālo pārākumu pār sievieti.

Bet noteikti nezinās, kā skaidrot to, ka problēmu gadījumā vīrietis vai nu iebāž galvu smiltīs vai alkoholā. Piemērs. Liela daļa smagi slimo bērnu tēvu savaa ģimenes pamet, liekot sievietei cīnīties vienai.
Vīriešu pašnāvnieku skaits ir 4x lielāks par pašnāvniecēm. Ar alkoholismu vēl bēdīgāk.

Felde  Man negribetos lietot vaardau-stipra.... Taccu,viriskkiga viriessa klatbutnee,gudra sieviete neizraadisies! Gudra sieviete-nekad! nebus gudraka par virieti!
Ja cilveeki paliek vieni-te nu paradas-sievietes gudriba-speeks! Viiriessa speeks-gudriba!
Kaapec ir vieni? -jautajumu nav!- Ja ilgstossi ir vieni.....

av2  ko juus varat pleesties - sieva stipraaka, viirs stipraaks . Taada...meeriissnaas ar passi nezinaat ko.
Normaali, nu vismaz es taa esmu audzinaats, un dziivoju, ir , kad viirietis sagadaa to maaju, uztur to, ruupeejas par savu ggimeni, bet sieviete gaadaa par to, lai maajaas tas viirietis sajustos gaidiits, miileets, un buutu maajiigi abiem. Viss.
Neviss, kurss stipraaks. Kam taa pleessnaas, pieraadiissna nes kaadu labumu? :(

klaidone  Bravo av2 !! Kaut vairāk būtu vīriešu ar šādu nostāju! Tieši tādu vēlos sastapt. Bet parasti šādi vīrieši ir precēti un nedomā par šķiršanos, ja vien spējuši atrast šāda tipa sievieti. Liekas ka tev ir paveicies.
Kā var no viena subjektīva viedokļa vispār spriest par tās ģimenes attiecībām? Iespējams ka draudzene domā ka tā sieviete ir stipra, bet vīrs satraucas tāpēc ka jau iepriekš zina,kas viņu sagaida. Vīrieši necieš strīdus un instinktīvi izvairās no pārāk stiprām sieviešu emociju izpausmēm,ja nezina kā problēmu atrisināt. Kā esmu vērojusi,,ja sieva vienmēr kā pilošs krāns, tad vīrs vai nu atrodas vienmēr darbā,jeb meklē mierinājumu alkoholā.Jeb satiek smaidīgu sekretāri...Šāda laulība var saglabāties arī mūža ilgumā un parasti vīrs beigās saslimst un nomirst pirmais.
Gudra sieviete patiesi nelielīsies vīrieša priekšā ne ar ko.Kam tas vajadzīgs?Lai viņš labāk lepojas ar savu izredzēto! Man patīk teiciens, ka aiz katra veiksmīga vīrieša stāv gudra sieva. Man liekas ka tas ir ideālais variants.Abi saņem to,kas svarīgs un nepieciešams.
Tāpat piekrītu tam,ka nelaimēs un neparedzētās situācijās sievietei reizēm jāpārņem vīra loma.Tā nav laime un uz to netiecas,bet dzīvē tā notiek.Tad ir divas iespējas:būt stiprai,jeb salūzt.Atbildība par bērniem palīdz visu izturēt.Arī vīri reizēm pārņem sievas pienākumus un visu cieņu viņiem!Es tādus pazīstu.

Magda555  Mareo ir taisnība.Tikai neviens nepārvērtīsies,jo daba,raksturs ,nemaināms.Esmu bijusi šādās attiecībās.Man nepatīk.Gribu būt princese uz zirņa,bet man diemžēl pieaugušas bruņas un zobens,un izskatās,ka ar laiku,sev nemanot braucu tankā.......
Gaidu glābēju,kas man visu to atņems,bet šaubos,vai kādam būs vēlēšanās ar to noņemties.Tā nu karoju ar stipriem vīriešiem,bet vājos sev pielaižu klāt,cerībā,ka paceļot enerģētiski saņemšu atdevi,bet diemžēl tā nenotiek.Pieradušais ņemt,nekad nedos.
Gaidu pārcilvēku,kurš piepūloties,gala rezultātā iegūs ideālu sievu! :):):) Sorry....Tikai vīrietis,pārcilvēks nenobīsies no vārda "sieva". :)

Napoleone  Visa vaina ir konkurencē, sanāk vieni vienīgi pārpratumi, kad vīr/siev spēku, varu, enerģiju, darbu, emocijas, jūtas, attieksmes...jebko - salīdzina pēc jaudas, ātruma, dziļuma, rezultāta utt...
Tāpēc es "ieskatījos" un atzinu par labu socioniku... kura mīlas un ģimenes partnerattiecībām par saderīgām atzīst tādus cilvēkus, kuriem gandrīz nekā nav kopēja un vienāda, kad katrs ir stiprs un vājš - atšķirīgās jomās - tā automātiski - nekonkurējot un nekāpjot uz otra varžacīm, jo tas vnk neinteresē.
Tāpēc tādas attiecības ir komfortablas, jo katram ir iespēja izpausties - nebaidoties otru aizēnot vai pārcenšoties otru atbalstot.
Jomas = psihes izpausmes, jo socionika pēta psihes struktūru no informācijas apmaiņas viedokļa.
Vienīgais, kam ir jābūt abiem partneriem VIENĀDAM - abi racionāli vai iracionāli... šie psihes aspekti ir nesamierināmi, jo absolūti neuztver otra domu gājienu.

coldlands  Ja tants stiprāks par onku, tad ir galīgs čau. Jātrenējas ātrāk skriet, jāuzlabo dihalku, lai var aizmukt, kad esi ko ne pa prātam tantam izdarījis.🙀

burleska  Te vēl ir jautājums, kas ir stiprs vīrietis. Vīrietis, kas nerēķinās ar sievietes domām, neiet ne uz kādiem kompromisiem, lai tik kāds nenodomātu, ka viņš ir zem tupeles, manuprāt, ir galīgs vārgulis ar mazvērtības kompleksiem.

Avatars30  Sieviete apriori nav stiprāka par pašu vājāko vīrieti,kas ko telo,tas jau ir pavisam cits stāsts!:)Vīrietis ir radīts,lai ietu jaunā evolūcijā,tātad stiprs un tikai tad ,kad tur viss labi aicina sievieti,nereti pats mirstot!

klaidone  Avatar, ak vai, kāda perspektīva! Izcīnīt jaunos medību laikus,ataicināt sievieti un tad nomirt?
Tad jau sanāk ka sievietei atkal nekas cits neatliks kā ar laiku pārvērsties par tanku? Un meklēt jaunu Avataru,kurš piedzims varbūt pēc 100 gadiem...:) Tas tā,ja ar smaidu runā par bēdīgām lietām.
Magda,pazīstama situācija. Patiesi,nav vērts tērēt savu laiku uz tiem,kuri vēl nav pieauguši!Dzīve nav tik gara un atdeves tur nekādas nebūs.Sievietes pienākums nav pārveidot vīrieti un nest viņa nastas. Var vienīgi turpināt cerēt ka notiks brīnums un kāds normāls un pozitīvs vīrietis saredzēs zem bruņām dzīvu,jauku sievieti. Es domāju ka tās bruņas tad dabīgi nokritīs. Viņam pat nevajag būt super varonim, tikai tādam kā av2,kas rūpējas par savu māju,savu sievieti un dod drošības sajūtu.

mareo  Magda555 Kamēr sievietes turpinās "klejot" savu fantāziju labirintos, uz labo pusi nekas nemainīsies! Nezinu, ko Jūs domājat ar terminu "pārcilvēks", bet zinu, ka pašpietiekams vīrietis nemeklē sievu, viņš meklē draudzeni, ar kuru kopā var darīt vērtīgas, nozīmīgas lietas. Diemžēl sievietei nav skaidra priekštata par to, kas ir draudzība un partnerība, un viņu tas arī neinteresē - viņai ir svarīgi atrasties drošībā un spēlēt ierastās, vienveidīgās, stereotipiskās sociālās lomas - no šejienes izriet visas problēmas, jo laiki jau sen ir mainījušies un vecie ģimeniskie stereotipi vairs nedarbojas - funkcijas sen vairs nav, bet daudzi to vēl nav pamanījuši un turpina bojāt savu veselību gaidot, cerot, ilgojoties,.... un pašaizliedzīgi cenšoties pierādīt mūžsenās "patiesības".

burleska  Mareo, kas tas ir draudzība un partnerība? Jā, pateikt, ka laiki mainījušies, ir ok, bet paskaidro, lūdzu, kas tad ir tas darbojošais modelis šobrīd?

uzplanaledus  Sievietes lielākoties ir garīgi un emocionāli stiprākas par vīriešiem. Ja viņa no tā pagurst, ka tādai jābūt, tad attiecības izjūk.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu