Kāpēc sievietes nevēlas uzņemties atbildību?

Kāpēc sievietes negrib uzņemties atbildību par savām izvēlēm un savu dzīvi, bet sagaida to no vīriešiem? Sevišķi, no svešiem vīriešiem, kuriem ar viņu problēmām nav nekāda sakara. Kāpēc tās, kuras dzīve piespiež pašām risināt ikdienas problēmas, tiek uzskatītas par "stiprām" sievietēm? Kas tur tāds ekskluzīvs, ka viņai būtu jāpiešķir tāds "tituls"? Mēs piederam rietumu kultūrtelpai, kur katram indivīdam ir tiesības uz laimi, bet arī katrs indivīds ir atbildīgs par tās sasniegšanu. Kāpēc šis uzstādījums praksē tiek noliegts, bet atbildība par sieviešu laimi, veiksmīgumu/neveiksmīgumu tiek novelta uz vīriešiem?

klaidone  zepam piekrītu pilnībā !
Starp normāliem cilvēkiem labās attiecībās šādi jautājumi vispār nerodas.

Kas attiecas uz Foršāko,tad veselīgāk viņa komentārus vispār nelasīt un diskusijās neielaisties.Cilvēkam ir vesela kaudze personīgo problēmu un ievērojams mazvērtības komplekss.Tas,kurš nepārtraukti citiem uzbrūk un cenšas pazemot,nekad nav ne stiprs ne varonis,bet vienīgi gļēvulis.

Floriana  Noteikti negribu uzņemties atbildību, bet par vīriešiem! :)

SpoguliitisTM  P.S. Parasti taas, kuras par saviem bijushajiem izsakaaas atziniigi, nenodarbojas ar... atbildiigaa mekleejumiem.

DanaL  Es saprotu, ka var sākt ienīst visas sievietes, ja ceļā visu laiku trāpās tikai neveiksminieces mašas, kurām pat padjezda vasja ir labāks par topika autoru.
Bet vai pašam neliekas dīvaini, ka piesaista tieši tās anketas, kurās tiek meklēts atbalsts? Varbūt tev tieši vajag šo neveiksminieci mašu, lai pats savās acīs tu liktos sev nozīmīgs un varens, kas citās, līdzvērtīgās attiecībās tev neizdotos? Un vai vispār ir izdevies izveidot kaut vienas ilgstošas attiecības?

Jā, piekritīšu tiem komentētājiem, kas pārsteigti par problēmu kā tādu, jo normālās attiecībās nevienam nav jāraizējas par mašām un vasjām no padjezda.

Magda555  Daiļrunīgs teksts.Autors izrādās visā savā nabadzībā........
Neglābjams.Diagnoze- neārstējams,domāšanas īsuma dēļ. Nolemts vientulībai,paša aprobežotības dēļ.

coldlands  Atcerējos jaunību un mašu no blakus podjezda, simpātiska meiča bij, tik viņai ne vasja patika, bet valjera no blakus majas, lai gan deva visiem.

kaligula  18,56
Pat, ja "piezīžas", tad tas mēdz būt lieliski! Kas būtu bijis Salvadors bez Gallas? Un Polloks bez Lee Krasner? Brunčumednieku Billu K pat nepieminēsim.
Sievietes bieži ir labi menedžeri, kuri talantu iznes saulītē. Un pat tos iznes, kuri nav nekas.
Visu cieņu, tā ir māksla!

Chris1986  Nu baigās sieviešu manipulācijas un dzimkariņa kurināšanas iet vaļā, bet man šovakar slinkums karot - esmu miermīlīgi noskaņots :)

Pilskungs  Magda, nu kā tev neiet. Atkal uzrāvies uz asprāša !

Gretta  43 gadi, neprecējies, bērnu nav... Ej kaplēt bietes vai skaldīt malku ;)

Pilskungs  Kur tagad audzē bietes ?

Gretta  Jautā kā zīdainis. Z/S audzē bietes.

raina1970  Reti gan ir sanācis sastapt sievieti, kura bez vīrieša nu nekādi netiktu galā ar savu dzīvi, pārsvarā, nospiedošā vairākumā- arī pēc dzīvesbiedra aiziešanas( vai nu tālēs zilajās, vai kapu kalniņā), vai minētā biedra patriekšanas sakarā ar nepieņemamu uzvedību/attieksmi/darbiem/nedarbiem... sieviete nesāk dzert, nemazgāties,neķemmēties, staigāt nošļukusi, nekopt majokli, neiet uz darbu, nerūpēties par berniem - ja tādi ir. Vismaz manā redzeslokā visas dāmas, kuras šādu vai tādu iemeslu pēc ir palikušas bez ģimenes- konkrētak- bez vīra/drauga--nu nekādi nav zaudējušas interesi par dzīvi un tiek skaidrībā kā ar dvēseliskām, ta praktiskām štellēm-nedomājot par to, ka viņu laimes avots ir -vīrietis.Iespējams, protams, ka autoram masveidā ir sanakusi pazīšanās ar citādi domājošām un uzskatošam meitenem, tādēļ tāds secinājums.. Bet--- būs viens interesants moments- kad autors satiks un ieraudzīs simpātiju gaismā tādu- patstāvīgu it visā, pašpietiekamu , laimīgu sievieti, kurai dzīve ir forša un interesanta bez vīrieša( tb- autora)-- viņš nezinās -ko ar to sievieti lai iesāk, jo gana ātri sajutīsies - lieks un nevajadzīgs.. Tā nu daba ir iekārtojusi...

Felde  raina,piekritu viedoklim,ar niansem. Ir sievietes,kuras pec zaudejuma....uzvedas kaa furijas. Kllust histeriskas,dauza bijussajam masinu.aizliedz tikties ar berniem,terorizee jauno draudzeni,zinu kaadu,kura uzsuutija auditu....firmai. Kura draudejusi tagadejas draudzenes meitai uzsutit varotaajus... Jaa,jaa-ir taadas,paziistu.Sievietes ir speejigas uz taadu pazemossanos,ka riebjas skatiities. Tad saprotu,ja virietis sastapies ar ko ssadu-vinam gruuti ticet sievietei. Bet te gan bus piebilde,kaapec virietis neiepaziistot-ielaizzas attiecibas ar ssadam....kaaapeec?! Sieviete taada nepaliek vienaa dienaa!
Bet teema bija nedaudz citaa gultnee,un piekriitu,jaa,sievietes sannemas,un dzivo talak! Sievietes uznnemas atbildiibu!!! Dzive piespiezz but stiprai,taccu tas nenoziimee,ka sieviete ir stipraaka par normalu virieti-garigi,fiziski speecigu,spejigu,gudru virieti!-virieti,kaadu velas blakus ikviena normala,sieviskiga sieviete!

burleska  Vispār, ko nozīmē šī dīvainā atbildības uzņemšanās autoraprāt? Teiksim, "Jā, es uzņemos atbildību, ka man ir bērns no kaimiņu Vasjas, un tagad rūpējos, lai savam bērnam atrastu normālu tēvu" Foršākais, kaut kā tam, Tavuprāt, vajadzētu izskatīties? :D

Rouzita  Dēls / 30g.v./ vakar stāstīja, ka sanākusi saruna ar saviem vienaudžiem par tēviem. Nekādus konkrētus piemērus neminēja, bet to teica gan, ka nekādi labie tie nav/nav bijuši. Latvijas vīriešu genofonds nekāds dižais nav. Un kādi ir to tēvu dēli ? Pagaidām izskatās sakārīgāki par tēviem :)

Pillerina  Kāpēc radās pārliecība, ka situācija un jautājums radies tāpēc, ka ir bijusi ilgstoša konsultācija pie dižā viesturonkuļa jeb psihoārsta.
Arī viņam ir līdzīgi kompleksi. Sieva ar meitām arī laikam nav ļoti atbildīgi rīkojušās. Nejūtas kā sēklas avots un stāsta jeb iestāsta to pašu klientiem :)

Napoleone  Forsaakais - Tava problēma ir neizglītotība, neizproti no kurienes rodas dzīves apstākļi, savstarpējo attiecību modeļi un dzīves kvalitāte. Tāpēc nespēj uztvert arī vispārinājumus par uzstādījumu un pieprasījumu pēc VĪRIEŠU atbildības.
Tas viss veidojas sociumā, kuram ir sava vēsture - tradīcija - no paaudzes un paaudzi nodoti sieviešu un vīriešu atbildības modeļi. Tēvi, vectēvi, vecvectēvi pamazām grāva šo tradīciju - neatbilstoši audzinot savus dēlus un meitas. Ne no ļauna prāta, bet dēļ kapitālisma attīstības 19.gs, rūpniecībai vajadzēja strādniekus, cilvēkus dažādām metodēm padzina no zemes - TĀ izjaucot tradīcionālo dzīvesveidu. Pilsētās ģimenes dzīvoja kā koncentrācijas nometnēs un strādāja arī sievietes un bērni. Emancipācija ir kapitālisma ideoloģija - izjaukt ģimenes - dabūt nestrukturētu cilvēkmasu, kuru var ekspluatēt.
Dzimtas bija klani, kurās visi uzņēmās savu daļu atbildības. Klani bija, ir un būs varas pamatstruktūra, tikai tagad - parastiem cilvēkiem nav savu klanu ne pēc kāda principa (ja nu vienīgi - hetero un pedo). Bet varnešu klani ir visvareni, dala laupījumu savā starpā, bet TU ŅERKSTI UN TUPĪ !! jo, redz, Tev ir slikti, par Tevi neviens nerūpējas... un NERŪPĒSIES!, nav kam, jo Tu neaudzini tos un tādus cilvēkus, kas to varētu izdarīt tagad vai vismaz nākošās paaudzēs.
Mainās tehnoloģijas, un tieši dēļ tā mainās dzīves apstākļi... Cilvēks visam piemērojas, bet - ir vajadzīgas ZINĀŠANAS un GRIBA, lai jebkuros apstākļos izdzīvotu CILVĒCE (tāds ir atbildības trends, tas ir no katra cilvēka atkarīgs). Puņķojas un vainīgos meklē infantīlie. Infantīlisms ir nākošais “levels”, ko kapitālisma ideoloģija deva – patēriņa filosofija nogalina cilvēku, jo tas vairs nespēj domāt un secināt – kas un no kurienes rodas, nespēj modelēt nākotni.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu