Kāpēc sievietes nevēlas uzņemties atbildību?

Kāpēc sievietes negrib uzņemties atbildību par savām izvēlēm un savu dzīvi, bet sagaida to no vīriešiem? Sevišķi, no svešiem vīriešiem, kuriem ar viņu problēmām nav nekāda sakara. Kāpēc tās, kuras dzīve piespiež pašām risināt ikdienas problēmas, tiek uzskatītas par "stiprām" sievietēm? Kas tur tāds ekskluzīvs, ka viņai būtu jāpiešķir tāds "tituls"? Mēs piederam rietumu kultūrtelpai, kur katram indivīdam ir tiesības uz laimi, bet arī katrs indivīds ir atbildīgs par tās sasniegšanu. Kāpēc šis uzstādījums praksē tiek noliegts, bet atbildība par sieviešu laimi, veiksmīgumu/neveiksmīgumu tiek novelta uz vīriešiem?

laukroze  piekrītu zepam taisnība, pārējais bulšits, neauglīga diskusija par neko..

burleska  Foršākais, vispār jau par visām savām izvēlēm esam atbildīgi mēs paši- jebkurš kā sieviete, tā vīrietis. Arī tad, kad šīs izvēles ir noteikuši kaut kādi no mums neatkarīgi apstākļi, jebkurā gadījumā var izsekot ķēdīti, kurā brīdī, rīkojoties savādāk, mēs šādā situācijā nebūtu nonākuši. Izskatās, ka vairāk Tevi uztrauc tas, ka situācijā, kad sievietei ir cita vīrieša bērns, viņa vēlās, lai cits vīrietis viņu atbalsta materiāli. Nē, tas noteikti nav šī vīrieša parāds vai pienākums, bet, ja vīrietis izvēlās sievieti ar bērniem, kura pati nepelna vai pelna maz, tad skaidrs, ka būs jāieguldās arī viņas dzīvē. Tāpat kā sieviete palīdz vīrietim grūtākos brīžos arī materiāli, ja viņi ir kopā. Ja tas nepatīk, tad izvēlies vai nu sievieti bez bērniem, vai nu nodrošinātu sievieti ar bērniem. Viss ir tieši tik vienkārši :)

burleska  Un vēl- reizēm tomēr atbildība ir ne pašam cilvēkam, bet kādam, kas izturējies noziedzīgi pret viņu, teiksim, piekrāpis un tml. Līdz pat kriminālatbildībai.

Napoleone  Forsaakais - Tu esi vnk nelaimīgs cilvēks, vīlies savās spējās un Tev maz kura dod seksu, tikai tāda, kura pati izmisusi un, kurai vajag atbalstu, bet Tu to nespēj dot, Tu saņem pārmetumus un tagad te cepies. Tā kā neesi izjutis īstu, vīrieša gandarījumu par savu ģimeni, bērniem, neredzi nākotnē sevi kā godājamu vīru, vectēvu... jo zemapziņā jūti, ka nekad tā nebūs .... Tu vnk ķengājies un attaisno savu nespēju.

CoCoSan  Forshais, zin kā, tad labāk salaist ar otru sievieti, nevis tevi, rezultāts pilnīgi vienāds 🤣🤣

DanaL  " Te ir sarežģītāka diskusija, kur vairums sieviešu, ieskaitot tevi, demonstrē ļoti vājas argumentācijas prasmes. Un tās pašas, galvenokārt, sastāv no demagoģijas, novirzīšanās no tēmas un personiskiem uzbrukumiem autoram."

Kur te ir diskusija? Te ir uzstādīta dogma, kurai nav itin nekāda seguma, vien autora iedomas.
Bet diskutēt tiešām nav jēgas, te darbs psihiatriem, lai palīdzētu kaut nedaudz sadziedēt bērnības/jaunības traumas.

Piparkuka  Muļķības. Mēs piederam kultūrai, kur sievietes ir "vājais dzimums", izsenis seni, gan Eiropā, gan ASV (jo iebraucēji tur bija no Eiropas). Sievietes garās kleitās, vīrieši risina biznesu un tml.
Tagad ir vēlēšanu un patstāvības tiesības arī vīriešiem, taču tas nekādi neatceļ ētikas normas un normu Džentlmenis- Dāma.

Piparkuka  P.S. Ko nozīmē- kāpēc sievietes nevēlas uzņemties atbildību. Viņas VISU LAIKU uzņemas atbildību! Idiotisks jautājums...

preilene  Hmmm... Un kāpēc uzņemties atbildību tad, ja var neuzņemties?? Un kāds sakars tur ar dzimumu? Vot, gribētu redzēt vīrieti, kurš visiem pēc kārtas lūgtu, lai tik viņam dod par kaut ko atbildību uzņemties un tad staigātu tāds lepns un atbildīgs par pilnīgi visu un visiem :).

SpoguliitisTM  To 13:31. Ja nav jaauznjemas. Bet var uznjemties. Ir izveeles iespeeja.

SpoguliitisTM  To 14:24. Labaak gan pieveersties taam, kuras ir savaadaakas. Lietderiigaak un patiikamaak! :)

marselis  ....tadel, kad bezatbildigas

Mailija  "sekss apmaiņā pret seksu" nevis kā tas ir piekopts līdz šim - sekss apmaiņā pret kopdzīvi, laulību, naudu vai materiāliem labumiem. c)
Par šito var tā smalkāk lūdzu?:) Autors grib teikt ka kopdzīve tobiš pilnvērtīgas attiecības ir vajadzīgas TIKAI SIEVIETEI??Un visi vīrieši piekrīt attiecībām un kopdzīvēi lai tiktu pie tā seksa?Koroče kaut kāds pilnīgs bezsakars!:D
Vismaz manā sapratnē normāliem cilvēkiem ir sekss jo viņi vnk mīl viens otru un grib būt kopā viens ar otru.Kam sievietei vispār būtu vajadzīgs tāds vecis kas uztur ar sakostiem zobiem attiecības,pacieš kopdzīvi lai tikai šad tad tiktu pie seksa?Kā vieni tā otri attiecības un kopdzīvi GRIB VIENĀDI!Te tikai ir radies tāds greizs priekštats ka vecim vajag tikai pliku seksu,a sievietei ātrāk tik aprecēties lai kādam uzliktu to mistisko atbildību par sevi un par to sola seksu.Ai nu karoče MURGS-dzīvē nav tik murgainu priekšstatu!

AivarsN  Ir dzīves jomas par kurām atbildību vajadzētu uzņemties vīrietim, bet ir jomas, par kurām atbild sieviete. Jo mazāk novienādos dzimumus, jo vieglāk saprast, kuram par ko jāuzņemas atbildība.

preilene  Dīvaini gan izklausās, ka te daži (varbūt persona viena, tikai niki dažādi), paši vīrieši būdami, tik ļoti iestājas par to, ka vīriešiem (visiem) attiecības nevajagot un tie, kuriem ir attiecības, ir zem tupeles.

burleska  Par šo Foršākā domu "sekss apmaiņā pret seksu" , esmu sastapusi abu dzimumu pārstāvjus, kam tas šķiet normāli un kas to var mierīgi iznest. Protams, gadījuma vai ļoti īslaicīgās attiecībās. Ilgstošākās attiecībās vienam vai otram parasti rodas jūtas, un līdz ar to rodas arī vēlme būt vairāk kopā un ne tikai seksa dēļ.
Pārsvarā sekss apmaiņā pret seksu tiek realizēts dažādos tādas ievirzes pasākumos. Jo jebkurā citā gadījumā kādam ir otrs jāuzņem, jāgatavo vai jāpērk kaut kas ēdams, jāapmaksā viesnīca vai tml., ja vien negrib to darīt vārtrūmē. Un viss, jau ar to vien šī shēma- sekss pret seksu nobrūk.

CoCoSan  Nu nenobrūk vis, burleska. sekojot Forshā loģikai, prezervatīvus, viesnīcu un puķes viņi pērk uz pusēm.

preilene  Kāda viesnīca? Foršākais to dara vārtrūmē, pusceļā starp abu dzīvesvietām. Un kādas puķes? Tikai sekss pret seksu un pa mājām.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu