Romantikas medības

Uzcept šo topiku iedvesmoja kaligulas komentārs par putriņu ar sviestu porcelāna piālā. Aizdomājos, kas tad īsti ir romantika. Ja pragmātiski no malas, kāda tur romantika putrā. No rīta pamodies, zini, ka viņam garšo putras, zini, ka patīk smalki trauki, novārīji, ielēji, pasniedzi. Kas tur tāds īpašs?
Vai nav tā, ka cilvēki savā iztēlē piešķir parastām lietām vai notikumiem pārdabisku, izšķirošu spēku? Tāda kā apmātība ievest sevi fantāziju transā?? Kaligula, Dieva dēļ, nekā personīga, vnk paspilgtināts situācijas piemērs.
Kas jūsuprāt ir romantika un vai romantika ir tikai tad, ja tā attaisnojusi/realizējusi/piepildījusi konkrētu fantāziju?
Mana pieredze rāda- 1) uzmanies no tā, ko vēlies un 2)viskrutākā romantika ir random negaidīti sakrituši apstākļi.

burleska  Coldland, nē, viss bija kārtībā. Mēs vēl ar dvieļiem pārsedzām. Jūrmalas smiltis taču nav netīras. Dvieļus izpurinājām un viss... Bet nesamirka nemaz, arī dvieļi nē.

klaidone  Oho kaligula,šoreiz mani pārsteidzi! Labā nozīmē :)
Man gan īstai romantikai ar rozo vien nepietiktu.Vēl vajadzētu sveces vai kamīnu.Puskrēslu,otra cilvēka siltumu blakus un dvēseles mieru, saskaņu.
Domāju ka stress ir lielākais romantikas ienaidnieks.
Atceros savas bērnības romantiku(ko baudīju vienatnē) milzīgs bērzs ar zariem līdz zemei,zem kura paslēpties,migla ceļas no upes,smaržo pļava visapkārt un dūc bites...
Jeb piemēram,gulēšana tikko šķūnī ievestā sienā,kas nepraātīgi smaržo,pat ja visu nakti visādi mazi rāpoņi apkārt čabinās,un mēness spīd pa dēļu šķirbām...
Man parasti lietus arī rada romantisku noskaņojumu,ja vien pats neesi izmircis un nosalis. Peldēšanās lietū,var būt ļoti romantiska.
Un vēl man liekas,ka romantika ir kaut kas intīms un noslēpumains,kam arī tādam jāpaliek.Ielikt saitos?Nekādā gadījumā!

Napoleone  Kaligula nerakstīja par romantiku, bet par sajūtām, kas ilustrē viņa vērtības un ļoti labi noilustrēja to garšu, drīzāk pēcgaršu.
Bet romantika ir kā aperatīvs.

burleska  Jā, klaidone, mēs uz viena viļņa :) Pēdējoreiz, kad gulēju sienā, saimniece vēl salauza jasmīna zarus, vienkārši smaržai, fantastiski... Un reiz bija ceriņu pirtiņa, burvīgas atmiņas. Ceriņu laiks, un pēc tam jasmīnu, tad romantika ir pa ielām pastaigāt, kad viss visapkārt smaržo.

jauns_vards  "Ja pragmātiski no malas, kāda tur romantika putrā" - tas tiesa. Ja pragmātiski. Romantika sākas, kad cilvēks iemīlas un iemīloties pragmatisms aiziet ļoti tālu fonā.. Un par kādiem niekiem tik mēs tad aizkustināmies.. Ak. Es teiktu atslēgas vārds ir mīlestība. Ar viņu viss iegūst citu krāsu, citu garšu, citu vērtību.
Ak, jā, - ja divi cilvēki izpildās, ar a´la romantiskiem žestiem, kuru pamatā ir tāds vai citāds aprēķins, man domāt, tas nav romantiski. Itin nemaz.
Un saņemt tos romantiskos žestus, kas otrā neesi ieinteresēts, manuprāt, arī diezgan nogurdinoši.
ech. vajag iemīlēties. tas nu ir skaidrs :D Par šo, lūdzu topiku! :D

elis24  ,,,speciāli rīkoti romantiski izlēcieni liekas tādi mākslīgi. Tad sāk likties — kaut kas ar otru nav kārtībā. Ne jau visiem ir tik stereotipiska romantikas uztvere — sveces, rožu ziedlapiņas vannā, romantiska mūzika...Viens no svarīgākajiem jebkuru romantisku attiecību pamatprincipiem ir atklātība un komunikācijas prasmes.
Tā vietā, lai īgņotos uz vīrieti par viņa novēloto sveicienu, piemēram, Sieviešu dienā, piefiksē un atceries pārējos mirkļus, kuros viņš ir licis tev justies kā laimīgākajai sievietei uz zemeslodes. Viela pārdomām, vai ne?

ne_meklejumos  Pērnavas līcis, pie apvāršņa saullēkts, mīnus 20 grādu, karsta tēja ar jumtiņu un lielie asari ķeras. Visriņķī balts klajums, mēs divi vien. Oļiņagorska, ziemeļblāzma un mošku bari, romantika papilnam. Tādi vienkārši dzīves mirkļi nāk prātā, bez uzspēles vai speciāli veidotas romantikas.

veejasuns  Kā variants. Par romantiku dēvē tos mazos mirkļus, kad cilvēks redz Pasauli, kāda tā ir, savu tuvāko ieskaitot, visā burvībā, ir jūsmā un pateicībā par to.
12:49
Varam tak, ja gribam! :)
13:59
Ceriņu pirtiņa!?! Kur ta´ tas redzēts?! Un kas tālāk? Godīgas attiecības? Tīra gultas veļa?!! Ko tik vēl nesadomās! /purpina un groza galvu/

uzplanaledus  Nomedīt romantiku nevar, var uzburt to otram, bet pa lielam tie ir negaidīti mirkļi.

AivarsN  Ja cilvēku mīl, tad viss ko viņš dara un pat dabas untumu sagādātās neērtības šķiet romantiskas. Ja pret to cilvēku jūtu nav, tad jeb kuri viņa centieni uzburt romantisku gaisotni, var tikt uztverti kā kaitinoša māžošanās. Ja jūtīgam cilvēkam uzdāvinās grieztus ziedus, viņš jutīsies ļoti nomākts, dēļ mirstošo augu izdalītās nāves enerģijas. Griezto ziedu dāvināšanas tradīcija pasaulē tika ieviesta pavisam nesen. Pirms tam dāvināja vienīgi dzīvus augus, piemēram, par prieku mīļotajai, iestādīja kādu puķi, vai košumkrūmu, lai tas aug un vienmēr sagādā prieku. Vainadziņu pīšana saulgriežos ir cita tēma.

Dezyree  Aizdomājos par romantiku, nezkapēc mani visromantiskākie mirkļi dzīvē vienmēr alkohola klātbūtnē un tas vienmēr ir bijis wiskijs :))), - sēdēt 5.stāvā-kājas izkārtas pa logu, skatīties uz pilnmēnesi ziemas naktī un malkot wiskiju no kakliņa, johaidī- cik gadu man bij??
Saulriets mežmalā pār dzelzceļa uzbērumu- pie jūras var katrs, bet virs dzelzceļa- nereāla urbānā romantika un wiskijs no blašķītes.....
Vai rudelī uz jūru, vēlu, tumsā - redzēt nevar neko, jūru var tikai dzirdēt!!! Ja nevar redzēt, tad vismaz jāaptausta🤣- piesmeltas kājas un tad sēdi kāpās un malko viskiju no kakliņa 🤣🤣🤣🤣.
Protams ne jau vienatnē....
Bet par putru arī kaligula labi pateica- tajā kaut kas ir....

Toi  https://www.youtube.com/watch?v=TZPN9g2pmPQ

kaligula  Cik daudz apkārt romantikas.
Asimetrija!
Cilvēli dzīvo ilūzijās. Ārpus realitātes.
Ļoti laba filma par to,
kā mirst romantika.
Revolutionary Road is a 2008 romantic drama film directed by Sam Mendes

burleska  Un vēl man romantika saistās ar seksu neparastās vietās :) Tagad gan vairs daudz kur neriskētu, visur kameras :D

Rouzita  palasījos un nezinkāpēc kļuva skumji...varbūt tāpēc, ka līdz ar gadiem kļust mazāk šo romantisko mirkļu.. .. nez, kad mani vēl kāds nesīs uz rokām ?:)

veejasuns  12:35

Piesitiet pie koka un nospļaujaties pār kreiso plecu!!!

burleska  Labs melnais humors Jums te sanāca :DDD

Rouzita  ne, ne, ne jau ar kājām pa priekšu : D :D

Piparkuka  Romantika ir pastaigāties naktī (vasaras vidū, kad debesis vēl dzeltenīgas) gar jūras krastu, lasīt mežā mellenes (pēc darba), kāpelēt pa pamestām mājām, aizbraukt un atklāt ezeru, kurā ir 2 gulbji, kuri piepeld pie krasta.
Romantika ir ēst kafejnīcā kopā, runāt pa telefonu 6 st, staigāt pa svešu pilsētu vakarā...
Negaidīta buča (skūpsts). Kartiņa. Vakariņas, ko tev uztaisa.
Uz pusēm dalīta maizīte- idille vienkārši:)
No koka noplūkts un pasniegts ābols- ideāli!:)
vanna ar svecēm un pati mazgāšana- kur nu vēl romantiskāk. Un kāda lauku pirts, arī.
Vispār- diviem pārsvarā vienmēr ir romantika. Un mannā putra, pasniegta jebkādā traukā- perfekti! Galvenais, ka vīrietis to pagatavojis man.

Piparkuka  Nu kā var skaistu, garu, vienu rozi sadalīt gabalos un izmest kātu mizkastē??!! Pat tajā mazajā vāzītē taču var ielikt garo rozi un atstutēt, lai nekristu!....
Atcerējos, kā atvedu uz Rīgu rozes, ko saņēmu Vācijā. Pilnīgi negaidīju, tik skaistas, 5!:) Uz atlidoja dzīvas, viss saglabājās un man vēl ir burciņā viņu lapiņas.
Ziedi vispār ir īpaša kategorija- daudzus no tiem var atcerēties. Pļavu pušķus, ko tev salasa un uzdāvija- jo īpaši. Vismaz 5 pļavu puķu dāvināšanas uzreiz atceros, dažādos laikos, dažādi cilvēki.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu