Vai ir dzīve bērniem?

Bērnudārzs.- Kāds apgalvos, tas bija burvīgs laiks, tomēr lielai daļai tas ir traumatisks brīdis. Tevi aizved prom no ģimenes un uz garu dienu atdod pie svešiem ļaudīm pie pretīga ēdiena, smirdīgām sabiedriskajām telpām, brēcošiem un puņkainiem sīčiem, kuru priekšā tev nav nekādu privilēģiju.
Skola.- Skolotāji un skolnieki, kuru izdarības nekomentēsim, viss ir piespiedu kārtā un turpinās ilgas un garas astoņas stundas dienā. Sabiedrība šo eksikūciju ir nostiprinājusi ar likumu un atļaujas uzdot kā milzīgu dāvanu, tā vietā ,l ai godīgi atzītu, ka tā ir socializēšana , kas realitātē ir refleksu iedzīšana tieši tāpat, kā Pavlovs savam sunim, un jaunu nodokļu maksātāju rindu papildināšanas akcija.
Un tā līdz 18.
Nu kā, bērniem ir dzīve?

KocMoc  Cien. Autor! Jūs aizmirsāt pibilst ka pēc 18 bērniem vēl jäsāk arí strãdãt! Un tas jau pavisam nežēlīgi. Kāpēc gan naidiņa nebirst no gaisa) Un atkal tas darbs, atkal stulbais kolektīvs un tā tãlăk..
Visas Jūsu augstāk minētãs iestādes ļauj pilnībā izjust dzĭves reālijas un apjēgt, ka visu laiku nebús blakus mammīte kas glaudĭs pa galviņu.
Bēdīgi, bet tã nu ir.

av2  Ssokolaadi sagribeejaas uzreiz , a ? Nav, nebija, un nebuus ! Buus jaapaciinaas par visu dziivee !. Un to iemaaca, pat visssliktakaja skolaa.
Es gan nezinu nevienu taadu ....tiessam sliktu skolu. (un zinu personiigi vairaakas skolas gan ASV, gan Latvijaa ) Bez zinu, ka vecaaki gan savus beernus muusdienaas maajas izlaizzz taa, ka maz neizliksies. Viss taadiem ir slikti, vissi vainiigi, nekada respekta pret skolotaajiem , pret klasesbiedriem utt.

Piparkuka  Gan skolā, gan bērnudārzā ēdiens bija Brīnišķīgs!! Vēl tagad cik daudz daudz reižu atceros tās visgaršīgākās pankūkas, biešu zupu, kāpostu zupu ar pīrādziņu! Un rupjmaizi ar putukrējumu un zapti!.... un bērnudārzā bija skaista lelle, līdzīga man, gaišiem matiem, kā princese...:) un no turienes arī pirmie skolas biedri pēc tam un pat pirmās simpātijas:) . Mācības- ok- traumatiskas ( atzīmes un eksāmeni), taču pats laiks- nu nē! Kur tad vēl slēpošana ziemā- ar vilcienu, uz Vecāķiem un tad Oškalnu stacijā ar draudzeni dzērām baltu kafiju un pončiki vai belašu- ideālākie notikumi un laiks! Arī pirmā negaidītā dāvana no kāda puiša solā, 3. Klasē, laikam. Un pēc tam viņš vairs pie mums nemācījās.

elfu_mazulis  Skolām un bērnudārziem būtu jābūt videi, kur bērns grib uzturēties. Un negrib viņš parasti tādu cilvēku dēļ, kuri uzskata, ka tā ir vide, kur viņam jāizdzīvo. Nav. Pieaugušais iet prom no darba, kur ir sūdīgi un arī bērns ir no tādas vides jāglābj. Vecākam. Kamēr vecāki to uzskatīs par normu, tikmēr nekas nemainīsies.

Tessa  ak tad no turienes problemam kajas aug, no bd un skolam, izradas. Traki tragiska pieredze, jasaka ta. Visur un vienmer meklet vainiigos-bd un skola sarauj saites un negaršiigi baro, plus neko neiemaca, velak dara pari sievietes, negrib draudzeties, uzresne un suta vecas bildes. nu želuma gals.
muižnieku laikos privatskolotaji iedeva daudz, un arii cienju pret sevi ka pret indiviidu, bez visadam socializacijam. šeit jaizdara secinajumi, ka dažiem infantiem nelidzetu arii privatapmaciiba, nerunajot jau par musdienu maciibu iestadem.

Rouzita  Tā ir sagatavošanās pieaugušo traumatiskajai dzīvei- siltumnīcu stādiņi neizdzīvotu.

Karmensita  Spriežot pēc komentiem, ir mistiskie bērni "labākie" un sociums , kas viņus beidz nost...

elfu_mazulis  Tessa, nevajag glorificēt senos laikus, ne jau izdomāti ir tādi stāsti, kā "Kauja pie Knipskas". Ir ļoti labas skolas un dārziņi, man, piemēram, bērnībā ir paveicies, arī maniem radiniekiem pamatā ir veicies, bet zinu personīgi ļoti skumjus stāstus. Kādu sists, ņirgāties par viņu un uzskatīt, ka tā ir norma nav norma. Robežas skolā noliek tieši pieaugušais un ja pieaugušais uzskata - lai izdzīvo, tad vecākam ir jāiet par to runāt, kaut līdz skolas direktoram. Kamēr vecāki ignorēs problēmu, tikmēr arī būs tādi gadījumi un sliktas skolas. Kāpēc ir labas un sliktas? Nevar vienmēr būt vainīga šausmīgi izlaistā jaunā paaudze. Nav protams jākrīt otrā galējībā, ka par katru figņu skrien uz skolu un vienmēr vainīga skola, tikai ne mans zelta gabaliņš. Bet situācijas ir jārisina un dažreiz risinājums ir nomainīt skolu vai pat divas, nevis nosūtīt bērnu uz katorgu - tiec pats galā, mēs tikām.

DanaL  Elfu mazulis. Lielākoties jūsu viedoklim esmu piekritusi. Šoreiz oponēšu. Visu laiku izraujot bērnu no viņam ne pārāk komfortablās vides, lielu pakalpojumu viņiem neizdarīsiet. Cilvēkam būs arī turpmāk jādzīvo vidē, kur ne vienmēr viss viņam pa prātam. Vecākiem jāiemāca bērnam uzaudzēt un ik pa laikam ataudzēt vairāk vai mazāk asus radziņus, kurus daudzi gribēs aplauzt.

Mani radu bērnu dzīvo Rīgā, kur savulaik nepārtraukti mainīja skolas, jo vienā nepatika fizikas skolotājs, citā angļu valodas skolotāja uzēdusies... Tagad, kad izauguši, atkārtojas tas pats - te slikti, tur slikti. Lauku bērniem izvēles nav, viena skola. Kāda nu ir, ar tādu jādzīvo.

Tessa  elfu_mazulis, vai nu tu nelasi, ko es uzrakstiiju, vai nu vienkarši gribeji izteikt savu viedokli, tur jau vareji bez manis arii iztikt, jo es runaju par pavisam ko citu.

elfu_mazulis  DanaL - tāpēc arī bija piebilde, ka nevajag iebraukt otrā grāvī. Nepatīk un aiz stūra dauza vai ņirgājas ir divas dažādas lietas:). Man no rītiem arī nepatīk celties.

Tessa - adresēts bija tev, jo tu parasti esi ļoti loģiska, ne utiputi, bet loģiska. Cilvēks, kuru aiz stūra trijatā klapēja, visticamāk zemapziņā atrada citus iemeslus, kāpēc skolā ir sūdīgi - ēdiens negaršīgs, izglītība bezjēdzīga un citas bēdas. Tiešām šādā situācijā nevainotu skolu, kas tādu klapēšanu vispār pieļāva? Par ko šādā situācijā vispār skolu aizstāvēt. Piedāvā pastrīdēties ar kādu, kurš te postulē, ka kādu dauzīt ir norma? :)

PaisumsBegums  Jā, ir dzīve bērniem, citam vieglāk, citam ne tik. Nevajag visu kā pasakā par mātes meitu, sanāks ne šis ne tas no cilvēka. No bērna kājas jāsāk adoptēties sabiedrībā, jāmācās veidot komunikācija ārpus ģimenes, tā teikt – jācīnās par vietu zem saules :). Bez dzīves skolas, bērndārza, tālākas apmācības, nebūs psiholoģiskā, emocionālā rūdījuma, nebūs socializācijas turpmākai dzīvei. Bez “bērnības skolas” var sanākt tāds memļaks ar turpmākām dzīves socializācijas problēmām.

veejasuns  Viss kā vienmēr, proti, ja mācību iestādē strādā Cilvēki, mīļi, gudri,stingri un radoši pedagogi, tad tā skola vai bērnudārzs ir labs. Ja šais iestādēs virsroku ņem savtīgi, egoistiski, tukši ļautiņi, kuriem pašiem dvēselē ellīte un galvā toričelli substance, tad iestādījums slikts. Abos gadījumos tas ir atspēriena dēlītis Lielajai dzīvei.
Kāds Jums modelis gadījās? Labais? Tātad Jūs bez tāda savu ceļu dzīvē neveiktu.
Sliktais? Nu, tātad Jums ļauts gūt mācības drastiskā veidā.
Svarīgākais jau kādi esam mēs tagad, neatkarīgi no pieredzētā un piedzīvotā.

P.S. Cilvēki vien esam, kļūdāmies un mācāmies. Galvenais būtisko no redzes lika nepazaudēt.

av2  Neviens nesaka, ka senaak nebija skolaas ssaadas taadas probleemas arii. Bet, nu no savas dziives pieredzes, un manas maasas, kas ir visu muuzzu bijusi skolotaaja, taads bardaks, kaads ir ssobriid skolaas, kad katrs siikais ir ..pasaules naba ? Tiessaam tas ir tas, ko nu sauc par "normali" ?
Nu nezinu, ja man ssodien buutu savu beernu jaasuuta skolaa, laikam taa buutu .....armijas tipa skola, kur iemaaca respekteet citus, kur nav jaaizlec skolaa ar apggeerbu, vai telafonu. Kur vieniigais kas ir, ar ko vari lepoties ir tas, kas ir galvaa , un ko tu esi iemaaciijies. Punkts..

Tessa  Elfu_mazulis, klapešana vienmer bija un bus, varbut lauku skolas ta nav aktuala, bet kavas vienmer - skolas, disenes, balles, tris uz vienu, desmit pret diviem, visadi. Vienmer bija šakalji, kuri ta arii turpinas uzvesties lielaja dziive, vienmer bija luzeri un vienmer bija autsaideri vai iipatņi.
tieši vakar skatijos raidijumu, tagad sieviete ir veiksmiga uzņemeja, bet reiz vinju pieklapeja 3 beibes skola. vinja ta vieta, lai iznestu luserisma sapi pari visai dziivei, aizgaja sportot, lai neviens nevar nodariit pari vairs. Fiška ir attieksme-pret sistemu, pret notikumiem, pret macibam.
av2 piekritu par situaciju skola.

Jason  Nu, pēc tiem 18 nekas būtiski nemainās. :D

DanaL  Elfu mazulis. Mans komentārs 09:01 bija par jūsu komentāru 08:03. Par to, ka jābēg un bērns jāizrauj no vides, kurā kkas nepatīk. Nevis jāmeklē kompromisi vai mazliet jāpamaina sava attieksme.

Ok. Ja bērnu skopā apdraud fiziski vai morāli, protams, ir jāiejaucas. Bet vainot visu sistēmu kopumā... Nopietni?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu