Nekaunība,aizmāršība,vai kas cits?

Kāds mans paziņa kādu laiku ir komandējumā Daugavpilī,bet pa brīvdienām brauc uz mājām.Pirms kāda pusotra mēneša viņam klāt"pielipa"kāds darba kolēģis kuram pašam nav auto.Pirmajā reizē piektdienas vakarā esot teicies ka "ceļa naudu"atdošot pirmdienas rītā.Pirmdienas rītā neko vairs pieminējis nav un tā arī tgd braukājās šurpu turpu na haļavu.Mans paziņa tāds mierīgs.tolerants cilvēks kautrējās paprasīt domājot ka nu vrb tomēr pats iedomāsies,bet šams neliekas ne zinis.Bet bendžu tak par brīvu neviens nelej un Cēsis-Daugavpils nav nekāds tur mazais gabals.Saku jau savam paziņam lai tak prasa pa tiešo,kad tad beidzot iedomāsies maksāt.Bet šams saka,ka vrb cilvēks ir vnk piemirsis.Ko domājat par tādu situāciju?Kā attiecaties pret haļavščikiem?Turpinātu vizināt gaidot kamēr pats iedomāsies ka jāmaksā?

Discreta  Vienreiz jau, protams, var. Bet ne visu laiku. Tā ir bezkaunība, tipa, es tik pie viena piebiedrojos.

Gunitaa  Kas nu kuram problēma... Pirmkārt, varbūt sievietei tagad nav naudas - kad saņems algu, tad atdos, otrkārt, ĪSTS VECIS ne tikai neņems naudu no sievietes, bet arī nesūdzēsies. Bet tagad jau īstu veču maz...

LaskovijMerzavec  Nekad nav ienācis prātā ņemt naudu no pazīstamiem/nejaušiem/kolēģiem/draugiem par lietu, kas man pašam neko nemaksā.

Šajā gadījumā neko nemaksā, jo tāpat jābrauc tas gabals. Tb, ar šādiem sīkumiem nav vērts piebāzt savu galvu...

Gunitaa  Vismaz viens īsts vecis tikko te atzīmējās...

anis  Lieks svars patērē visu ko-laiku,degvielu,amortizāciju... Nerēķināsim pa sīkumiem,bet godaprāts prasītu padalīties,kaut ietaupītajā. Kā jau izteicās-palīdzība ir retu reizi,regulāri-tā ir izmantošana.
Te jau nav runa par nabadziņu,kam jāatdod pēdējais kumoss...

Fanfara  Ja par kaut ko var samaksāt ar naudu, tas vēl esot lēti. Kapeikpisēji-šoferi maksā ar vientulību. Es naudu par pārvadājumiem neņemu, bet es jau arī nekaunos paubagot citviet. Tāds Robins Huds brunčos sanāk D:)

noradrenalins  Domāju, ka šeit vajadzētu pievērst uzmanību attālumam ... vai Tu diendienā paved "kolēģīti" pāris kilometrus, vai Tu brauc 100 uz vienu pusi un 100 uz otru pusi ...
Arī jau ir starpība ...

av2  Riebjas man nekauniigi cilveeki, es no vinniem izvairos. Un ssis ir tas gadiijums. Pats tak piedaavajaas maksaat. Aaksts vienkaarssi. Vienreiz, divereiz kaadu aizvest ir pat lloti ok, bet regulaari?
Klausies, nopeerc pats autinnu, uzturi to autinnu , un tad te muuldat par "tev taapat pa cellam".
Man ssitaadi koleeggi bija ntos gadus. Nossanceejam visi kopaa nakts mainnu, un no riita visi ....kaa miilie, gaida pie manas massiinas stavvietaa. Tas vis beidzaas ar to, ka firma paplassinaajaas ,un pienneema vairaak cilveekus darbaa , un visi nevareeja ieseesties, jo vietas nepietika. Pasuutiju visus dilles. Otrs gadiijums, es ssitaa ´pa cellam " vedaaju 3 gadus firmas bodyman, nu kas kraasoja tehniku. Un kad man vajadzeeja nokraasot manam autinnam paaris detallas, kadrs iesleedza man skaitiitaaju uz pilnu klapi. Ir veel 3 gadiums, un 4turtais utt, visi vienaadi - CILVEEKI PIEROD PIE HALLAVAS !
Taa kaa nemuuldat te. Tava labdariiba vienmeer 100% iekozz tev atpakall! Punkts.
Un veel kas, pats galvenais , visi cilveeki tomeer nav taadi hallavsskkiki. Tie kas ir kautko sasniegussi savaa dziivee, taadi nav. Vinni zina kas ko cik maksaa, un to noveertee.

Relita  Paskatījos, biļete Cēsis-Daugavpils maksā 8.70, laika ziņā aizņem 4h45min.... matemātiski....mazpazīstamais kolēģis mēnesī ietaupa nepilnus 90eur....gadā 1000eur normāla summiņa vai ne??? Bet taču vajadzētu prasties un ieliet arī degvielu....ja jau vizinās šurpu turpu....te nu nekādus mājienus nevajadzētu dot, bet pa tiešo ar aprēķiniem....
Reizēm, kad aizņemos auto no savas draudzenes, ieleju degvielu...tas jau pats par sevi saprotams....jo neesmu pieradusi na haļavu!

Fanfara  cilvēki, jūs jaucat mušas ar kotletēm, kā te viens oho aizokeānijas dzejnieks izteicās.
ir svarīgi maksimāli no sevis dot, ja tev tas neko nemaksā. Kolēģis pateiks par tevi labu vārdu vai vismaz padomās. Ja būsi vienkāršs un izpalīdzīgs, vientulība nedraud. Agrākos laikos-manas omes dzīves nogalē-bija paaudze, kas vienkāŗsi deva tam, kam vajag un palūdza no tā, kam vairāk. Un cilvēki viens pie otra ķekatās gāja un lieldienās utml Bet no komentāriem redzams, ka mūsdienu latvieša dvēsele kapitālismu netur, tūlīt oksidējas pelnos kā aizdedzināts tualetes papīrs.
Ziniet, kādos gadījumos nevajag dot? Ja tu dod tāpēc, ka tu no tā otra ko grandiozu sagaidi, bet līgumu jūs neslēdzat.
Tu vienkāŗši dod...piemēram sagaidi mega mīlu no mazgadīgas maukas, paņem krītu un nopērc tai māju, šī paceļ asti ar citu, bet tu maksā krītu vēl 5g kā muļķis, un lai vairāk neviltos, neved kolēģi, un svini lieldienas vienatnē
dzīvot vajag vieglāk, brīvāk. saprast procesus

noradrenalins  Nav tie laiki, "kolēģītis" padomās, ka Tu galīgākais muļķis, ka katru dienu šim pa 10 - niekam atdod, pieradīs, sāks čīkstēt ... kāpēc nav sēdekļi uzsildīti pirms viņa iekāpšanas, kāpēc neesi precīzi laikā ... viņš jau divas minūtes salstot? :D
Es gana sociāli aktīvs, nav man nepieciešamības pēc tāda "kolēģīša". :D

coldlands  Te var redzēt oho kapeikpisejus. Interesanti, ka lielie vecās padomijas mīlētāji, kuri bļauj par agrāko draudzību starp kaimiņiem, tagad kunkst ka onka vizinās nahaljavu🤦

Vilkabele  Pilnīgi piekrītu av2. Robeža starp palīdzību un izmantošanu ir smalka, bet tomēr pastāv. Ja es braucu un man ir pa ceļam, protams, naudu neprasu. Bet, ja tas kļūst regulāri, tas tomēr ir apgrūtinoši, jo ir jārēķinās ar līdzbraucēju - vai nu viņš jāgaida vai jābrauc, lai paņemtu pa ceļam utt. Un nav tā, ka braucu, kur gribu, jo mašīnā ir svešs cilvēks. Un ir naivi cerēt uz labu vārdu vai pieminēšanu domās. Man to vajag? Plus dažs labs vnk berzēs rokas un vēl palielīsies, ka otram labi uz kakla uzsēdies. Ja cilvēks grib turpināt vest, var kādu pirmdienu paprasīt ieliet benzīnu, tad arī redzēs attieksmi. Ja atkal atrunas, tad skaidrs, ka vienkārši nekauņa.

Ezjule  Vai tiešām grūti cilvēcīgi vienoties, ka līdzbraucējs piestiķēs naudu nākošajā DUS?

DanaL  Normāli tomēr, ja tas, kurš uzprasās, kādu daļu arī samaksā.
Šoferis tomēr ieguldās pasākumā gan ar savu laiku, gan komfortu.
Pat studenti, kuri paši nepelna, samet šoferītim vismaz degvielas naudu.

uzplanaledus  Trakas lietas, bumpastik, notiek :D Nu vnk merzavec :D

sauljuks  Pievienojos tiem, kas līdzbraucējam neprasītu naudu un arī negaidītu. Ja nu gluži dotu - ok, naudu paturētu, bet pati neprasītu.

Arī stopētājus ņemu vienmēr, kad varu! Tas taču ir forši - palīdzēt!

Ja būtu līdzvedamā vietā - konkrēti noprasītu - cik jāmaksā un mierīgi norēķinātos. Samaksāt nav grūti. Man dzīvē bija tāda epizode. Bet tur braucām katru dienu, attiecīgi katru mēnesi algas dienā atdevu cilvēkam konkrētu naudas summu.

AivarsN  Cilvēki ir ļoti dažādi. Daži, lai gan trūcīgi, negrib kādam palikt parādā, jo tā ir goda lieta. Taču ir tāda suga, kuri bez sirdsapziņas pārmetumiem izmanto citus, cik tik var un ļauj, lai gan nebūt nav mazturīgāki par izmantojamo. Un te nav nozīmes iekārtai. Arī Padomju laikā, tādu uz astes uzsēsties tīkotāju netrūka. Kamēr viņus nepārmāca, vai vienkārši nepasūta, turēsies klāt kā dēles. Uz tādiem tipiem, apelēšana pie viņu godaprāta, nekad nenostrādās, jo viņi nebija mājās, kad kaunu dalīja. Tur tikai tiešā tekstā jāpasaka, cik tas brauciens izmaksā un kādu daļu jāsamaksā par pakalpojumu.

Tessa  komandejuma celu apmaksa. abiem.
sou, par ko tad ir runa? žel, ka kolegim nauda ietaupijas? tad neved, nevis klačojies.

vilcene  piem. pilsētā no darba pa ceļam kolēģim naudu neņemtu, bet šinī gadījumā Daugavpils-Cēsis gan varētu dalīties ar benzīnu naudu tas būtu godīgi nekas no gaisa nekrīt nevienam ,tas ir jāpasaka kolēģim un viss ok

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu